Línání po zimě - necháváte ostříhat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2018 09:04
petraaart

XXX.XXX.23.209

Má někdo zkušenost, že přes zimu nestříhá, ale na jaře při línání nechá místo úmorného čištění koně ostříhat? dekujete pak ještě?

9.3.2018 09:45
carroll

XXX.XXX.138.91

Stříhat na jaře je spíš blbost. Zasáhne to už výrazně do letní srsti a ta se z toho jen tak nevzpamatuje, koupili jsme takto v únoru/březnu ostříhaného koně a celou sezonu měl letní srst krátkou, ježatou a bez lesku. Pochopitelně jsme ho pak dekovali a matně si vzpomínám že dlouho, tuším že až do května, protože ta ostříhaná letní srst postrádala funkce normální.

9.3.2018 10:30
mgtka

XXX.XXX.22.92

Dle mě, když zimní srst ostříháte, stejně ten kůň musí vylínat tu podsadu, kterou má.
Zimní chlup musí vypadnout celý a ne jen druhá půlka. Takže mi přijde, že to celkem nic neřeší.

9.3.2018 10:56
careta2

XXX.XXX.96.17

Já stříhám na jaře koně už třetí rok. ne celé, nechám jim ostříhat spodní půlku těla a krku aby se tolik nepotili. a letní srst jim narostla vždy normální.

9.3.2018 13:02
manitschka

XXX.XXX.35.124

Já mám letos rovněž v plánu ostříhat spodní půlku koně, u vlastního jsem to ještě nedělala, ale u sporťáků v práci jsme takto stříhali běžně, žádných problémů s kvalitou letní srsti jsem si u nich nikdy nevšimla.

9.3.2018 13:18
liva

XXX.XXX.224.223

Taky stříháme, ale spíš z nutnosti, protože línáme takhle.
Část těla vylíná a na zbytku těla ty chlupy prostě drží...

http://evik1976.rajce.idnes.cz/Pristresek_2.4.2017/#P4020073.jpg.

9.3.2018 14:33
anekapace

XXX.XXX.49.20

Cushing?

9.3.2018 14:50
liva

XXX.XXX.100.150

Tak trochu...

9.3.2018 15:13
Horsana

XXX.XXX.40.140

Raz, keď bolo v apríli skoro 25 a viac stupňov sme museli kone oholiť, no problem, dorástla im už potom letná, krásna lesklá srsť, bežne na jar sme holili aj rôzne pásy, aby sa kone s príliš hustou srsťou v príliš teplej jari nepotili.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.3.2018 19:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

carroll napsal(a):
Stříhat na jaře je spíš blbost. Zasáhne to už výrazně do letní srsti a ta se z toho jen tak nevzpamatuje, koupili jsme takto v únoru/březnu ostříhaného koně a celou sezonu měl letní srst krátkou, ježatou a bez lesku. Pochopitelně jsme ho pak dekovali a matně si vzpomínám že dlouho, tuším že až do května, protože ta ostříhaná letní srst postrádala funkce normální.

To nebude asi súvisieť so strihaním, už tretí po sebe sme oholili kone chvíľu po tom, ako začnú pracovať- rôzny vek, rôzne plemená, rôzna kvalita srsti a toto sa nám zatiaľ nestalo.

Každopádne holili sme krk a predok zhruba po lopatku a najskôr vzadu iba slabiny, podľa počasia prípadne celý zadok, od konca sedla. Vlani bolo fakt teplo, bežala som koncom března s asi 2 týždne oholenou kobylou a mohla byť vonku normálne bez deky. Ináć prispôsobujeme sitúacii, keď oholíme a ochladí sa(alebo dlhšie prší), tak kone deku dostanú, podľa potreby. Myslím, že to holenie potom aj trochu urýchli výmenu chlpov na zvyšku tela.

9.3.2018 21:18
carroll

XXX.XXX.138.91

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To nebude asi súvisieť so strihaním, už tretí po sebe sme oholili kone chvíľu po tom, ako začnú pracovať- rôzny vek, rôzne plemená, rôzna kvalita srsti a toto sa nám zatiaľ nestalo.

Každopádne holili sme krk a predok zhruba po lopatku a najskôr vzadu iba slabiny, podľa počasia prípadne celý zadok, od konca sedla. Vlani bolo fakt teplo, bežala som koncom března s asi 2 týždne oholenou kobylou a mohla byť vonku normálne bez deky. Ináć prispôsobujeme sitúacii, keď oholíme a ochladí sa(alebo dlhšie prší), tak kone deku dostanú, podľa potreby. Myslím, že to holenie potom aj trochu urýchli výmenu chlpov na zvyšku tela.

Mohlo to souviset i s vyzivou, kun nebyl z nejlepsich podminek, ale nikdy potom uz tento problem nemel.
Kazdopadne pak take linal, ale kratoucke pichlave chlupy:).

Přidejte reakci

Přidat smajlík