Chov shetty

Shetlandský pony
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2018 09:29
ciko01

XXX.XXX.168.177

Ahoj, chtěli bychom si pořídit 2 shetlandské poníky... Jak velkou pastvinu by podle vás nejméné potřebovali, kdybychom je brali každý den na procházku?
Děkuji předem.

12.3.2018 09:50
kallisto

XXX.XXX.157.94

To že každý den vemete poncly na procházku (a časem to určitě nebude každý den) neznamená, že mohou mít menší pastvinu než jaká je vhodná.

12.3.2018 12:36
ciko01

XXX.XXX.168.177

A jaká je tedy vhodná?

12.3.2018 13:04
ika

XXX.XXX.126.131

kallisto napsal(a):
To že každý den vemete poncly na procházku (a časem to určitě nebude každý den) neznamená, že mohou mít menší pastvinu než jaká je vhodná.

to jsou zas pindy, ale rozumná odpověď žádná.

12.3.2018 15:44
koně

XXX.XXX.205.252

Pastvina a vycházky nemají souvislost
Pastvinou bych nazvala plochu, porostlou trávou.Podle kvality porostu pak hned vidíte, jak je vaše plocha úživná.Tudíž jestli splní svou funkci a zvířata se na ní napasou, tudíž uživí.O porost, aby mu ta úživnost zůstala, se pak musíte starat, bránovat dosévat, vysekávat nedopasky apod.
Chcete li shetlandy pást, asi byste měli řešit právě tu kvalitu porostu.Aby se vám nepřežrali a neschvátili.
Máte asi spíš na mysli prostor, spíše nejmenší možný výběh, ve kterém můžete celoročně držet shetlandy, s příkrmem?
Pak tedy klidně dvorek, velikosti boxu 4x4.Vejdou se vám tam i lehnout, občas přihodíte hromádku sena a kýbl vody.Jen budete muset častěji kydat, aby neměli bobků po břicha.Vezmete je na vycházku, a pak mohou stát dál, protože se vejdou.Ovšem v tomto režimu to určitě nebudou milí, krásní a spokojení poníci

12.3.2018 17:06
dsj

XXX.XXX.207.141

Já shetíky nemám, ale u sousedů je mají, dva 24/7 na plácku cca 2000m2, dokrmují se celoročně slámo-senem, trávy je tam minimálně a přijdou mi spokojení, oproti ostatním shetíkům z okolí, jsou to krásný všetečný poníci, ne skrmený koule na krátkých nožičkách, který obvykle potkávám. Práci mají tak 2-3x týdně vodící procházky s děckama. Takže kdybych někdy uvažovala o shetíkách, tak bych počítala max.1000m2 na jednoho, ale ne víc, aby neměli moc trávy. Ale shetíky nechovám, tak jen malý postřeh odvedle, kde mi přijde, že to dělají dobře, a poníky mají zdravé a spokojené.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2018 21:25
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dsj: je fakt, že jen poníci, kteří mají takhle omezenou možnost pastvy a málo úživné krmení na příděl + trochu si naždíbat, jsou v dobré kondici a neohroženi schvácením. Já už bych malého poníka na pastevko nechtěla Měla jsem shettynku a přestože jsme na jaře přivykali opravdu pozvolna, schvátila se snadno

Neregistrovaný uživatel

13.3.2018 15:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Sice nemám shettíky, ale mám 3 oslíky na 2000m, z toho cca 300m je ještě rybník. Upasou se, ale mají k dispozici balík. Nepracují nijak, jsou tam celoročně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík