Opravdu skončili na jatkách?!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2018 16:04
gigi01

XXX.XXX.168.121

Prosím, předminulý rok jsem bohužel prodala koně asi jednomu z nejznámějších handlířů - panu Absolonovi - nevěděla jsem to, do dnešního dne jsem nevěděla, že je to takovej zmetek. Pán samozřejmě nasliboval hory doly, že se můžeme přijet podívat, že se koně mají dobře. Dneska jsem zjistila, že jsou vyřazeni z evidence (už rok) a jako aktuální majitel jsou napsaná jatka... Je mi z toho zle a furt nemůžu uvěřit tomu, že jsme naletěli. To ti moji čtyřnozí kámoši fakt skončili u někoho na talíři?

Neregistrovaný uživatel

17.3.2018 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

gigi01 napsal(a):
Prosím, předminulý rok jsem bohužel prodala koně asi jednomu z nejznámějších handlířů - panu Absolonovi - nevěděla jsem to, do dnešního dne jsem nevěděla, že je to takovej zmetek. Pán samozřejmě nasliboval hory doly, že se můžeme přijet podívat, že se koně mají dobře. Dneska jsem zjistila, že jsou vyřazeni z evidence (už rok) a jako aktuální majitel jsou napsaná jatka... Je mi z toho zle a furt nemůžu uvěřit tomu, že jsme naletěli. To ti moji čtyřnozí kámoši fakt skončili u někoho na talíři?

Skoro jistě. Snad jen kdyby se někdo našel a ještě je stihl vykoupit.Ovšem velmi málo pravděpodobné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2018 16:33

Nj, pokud chci mít kontrolu nad tím, co s koněm je, musím si ho nechat. Jiná možnost bohužel neexistuje :(.

17.3.2018 16:38
gigi01

XXX.XXX.168.121

Příšerný, nadávam si jaká jsem kráva. Žádný zvíře už nikdy prodávat nebudu...! Kéž bych to mohla vrátit zpátky...

Neregistrovaný uživatel

17.3.2018 17:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Přesně jak píše Daisy77.Nikdy bych zvíře nikomu neprodal.I kdyby svatozář mu svítila kolem hlavy a znal jsem ho jak nejlépe to jde.Za rok se u něj situace změní a na průšvih je zaděláno.A koně už vůbec nepřipadá v úvahu prodat, právě proto jak lehce se ho dá zbavit a ještě inkasovat peníze.Kdepak lidi a peníze..

17.3.2018 18:36

Pokud byste příště s někým obchodovala, doporučuji protáhnout gůglem, je to alespoň malá pomoc.
Pan Absolon je handlák, živí se marží a ziskem, není blázen, jatka tak moc neplatí. Pokud jde zvíře prodat jinam, nedávají jatka smysl. Už jsem viděla koně, kterému nesouhlasily papíry nebo který žádné neměl. Jistotu mít nebudete žádnou. Co to bylo za koně?

Neregistrovaný uživatel

18.3.2018 02:05
18.3.2018 09:07
lakosta

XXX.XXX.86.178

Absolon nedává jen na jatka...prodava je dále a upravuje údaje v prukaze. Vim o jedné pani která mela od absolona par koni...je možné ze jsou na živu.

18.3.2018 10:31
ameed

XXX.XXX.219.25

Máte fotkutěch koní?Třeba na jatkách vůbec nejsou...třeba je má někdo někde na horách na velké pastvině...a třeba je dle fotky pozná...

18.3.2018 11:20
lakosta

XXX.XXX.86.178

Mate zprávu odeme.

18.3.2018 11:57
gigi01

XXX.XXX.97.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud byste příště s někým obchodovala, doporučuji protáhnout gůglem, je to alespoň malá pomoc.
Pan Absolon je handlák, živí se marží a ziskem, není blázen, jatka tak moc neplatí. Pokud jde zvíře prodat jinam, nedávají jatka smysl. Už jsem viděla koně, kterému nesouhlasily papíry nebo který žádné neměl. Jistotu mít nebudete žádnou. Co to bylo za koně?

Byli to už starší koníci,18 a 20 let. Starší byl ale v opravdu dobrý kondici, kde jakej mlaďoch by mu mohl konkurovat. Mladší měla špatný zadní nohy, byla nejezditelná. Chtěla jsem, aby někde dožili, aby byli spolu, spokojený... Do včerejška jsem si myslela, že jsou koně u Příbrami. Když jsem se tomu zmetkovi včera dovolala, furt mi tvrdil, že se koně mají určitě dobře. Když jsem mu řekla, že jsem našla informaci o vyřazení koní z evidence a jejich majitelem jsou napsaná jatka, tvrdil mi, že určitě ne. Pak se začal vymlouvat, že je v Americe a nemá na mě čas, poslal mi nějakou neexistující adresu na Slovensku, kde prej ti moji koně jsou. Nakopala bych ho do zadele a sebe taky, že jsem si o něm něco nezjistila. Myslíte že kdybych zavolala na jatka ve Vlašimi, že by mi mohli říct, jestli tam skončili, když je to opravdu víc jak rok? Nevím jestli sdělují takový informace, nikdy jsem se k takovým věcem nedostala.

18.3.2018 11:58
gigi01

XXX.XXX.97.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
http://www.equichannel.cz/forum/diskuze/87893

To je on?

Ano, telefonní číslo sedí.

18.3.2018 12:26

Nemám samozřejmě právo vás soudit, nevím, v jaké jste byla situaci, když jste koně prodávala, ale... mám na to svůj názor. Proč jste se tedy aspoň nebyla nikdy na koně podívat, od toho předminulého roku?

Ptám se tak trochu s křížkem po funuse, ale prostě tak to je, když se už chci jednou svého zvířete, za které mám plnou odpovědnost a které na mě plně závisí, zbavit, tak si fakt pak nemůžu diktovat, jaký bude mít osud.

Chápu, že jsou situace, kdy si člověk prostě nemůže dovolit dále živit dva koně, protože řeší jiné problémy (zemře vám manžel, dostanete rakovinu, narodí se vám postižené dítě), ale pokud prodáte koně jen proto, že je starý a nemáte pro něj využití... tak to ho na ta jatka můžete poslat rovnou a mít aspoň jistotu.

To už bylo lidí, co dalo koně "dobré kamarádce" jako společníka (pak z kobyly začala tahat jedno hříbě za druhým), co je poslali do útulku pro staré koně, kde pak ti chudáci živořili na hrstce sena... prostě spolehnout se v tomto ohledu můžete fakt jenom na sebe, pokud na tu situaci pravidelně nedohlížíte a to tak že asi tak jednou za týden.

18.3.2018 12:27
ameed

XXX.XXX.219.25

No, na každých jatkách vedou evidenci poražených zvířat, jde o to, jestli se tímto budou chtít zabývat. Nicméně zkusit zavolat tam můžete, třeba narazite na někoho ochotneho.

18.3.2018 12:59

Nedává smysl, že by p.Absolon poslal koně jakkoli starého v dobré kondici na jatka. Za kg a tím za koně dostane podstatně méně než za prodej naživo, "levně", k rekeraci, i dvacet nebo 15 je víc než sedm.. A koně, co mají problém, obvykle "dával do cajku" a při prodeji vypadali náramně. Obrat koní má nebo měl velký, to by jatka musel mít vlastní a copyright špekáčky, aby to mělo smysl, kupoval i vysloveně problémové koně. Nemyslím, že by si pamatoval, kam který kůň šel, ani nemyslím, že by pro něj situace, kdy někdo hledá svého bývalého koně a rozčiluje se, byla nová.
Equitrans vykupoval koně vysloveně s účelem jateční, nabízeli kolem 5 za čété, za begana víc. Pokud jste prodala za víc než 8 kus, při prodeji na jatka by tratil. Není zazelena utržený, v handlu.
Jatka asi moc vstřícná nebudou, nebudete vědět ani přesné datum, řekla bych...a je to dlouho.

18.3.2018 13:28
helas

XXX.XXX.50.86

Není to tak, že pokud jsou jako majitel uvedena jatka, tak ten podnik ty koně má? Jde-li kůň na porážku, tohle se tam přece neuvádí... a jsou jatka, která koně chovají, normálně vlastní.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2018 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ruku do ohně za to nedám, ale jako poslední majitel myslím že jsou právě napsaný jatky pokud tam kůň skončí.Ale máte pravdu Helas osobně jsem viděl koně vlastněného jatky a žije si dodnes docela spokojeně u jednoho z majitelů masokombinátu.

18.3.2018 14:50
22verunka

XXX.XXX.168.42

zkuste zavolat na ta jatka. urcite musi mit nejaky zaznam. a urcite vam zensky v kancelari radi dohledaji. vim ze sme to resili u kravy. a nebyl problem. dokonce to bylo i rychle. takze si myslim ze tam problem nebude. ale jak pisi ostatni moznost zr je nekdo koupil je mala ale je. zkuste to hledejte. ovsem pokud jsou vyzarezni z evidence tam uz moc velka nadeje nebude.

18.3.2018 15:30
gigi01

XXX.XXX.97.2

Děkuju Vám všem moc za reakce. Zkusím zítra zavolat na jatka a doufám, že budu mít štěstí a něco se dozvím.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2018 15:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Nedává smysl, že by p.Absolon poslal koně jakkoli starého v dobré kondici na jatka. Za kg a tím za koně dostane podstatně méně než za prodej naživo, "levně", k rekeraci, i dvacet nebo 15 je víc než sedm.. A koně, co mají problém, obvykle "dával do cajku" a při prodeji vypadali náramně. Obrat koní má nebo měl velký, to by jatka musel mít vlastní a copyright špekáčky, aby to mělo smysl, kupoval i vysloveně problémové koně. Nemyslím, že by si pamatoval, kam který kůň šel, ani nemyslím, že by pro něj situace, kdy někdo hledá svého bývalého koně a rozčiluje se, byla nová.
Equitrans vykupoval koně vysloveně s účelem jateční, nabízeli kolem 5 za čété, za begana víc. Pokud jste prodala za víc než 8 kus, při prodeji na jatka by tratil. Není zazelena utržený, v handlu.
Jatka asi moc vstřícná nebudou, nebudete vědět ani přesné datum, řekla bych...a je to dlouho.

pokud v ÚEK je, že koně byli dáni na jatka, tak majitel dokládá stejně jako u kafiny protokol o předání zvířete/likvidaci kadaveru.

... a i handlíři se občas utnou, a co se nepovede dát dohromady a zkšeftit pošlou na jatka, protože u koně se každý měsíc navíc dost prodražuje, a tím se prohlubuje ztráta.

18.3.2018 16:27

Nemám žádné povědomí ani bližší zkušenosti s papírováním jatek nebo uek, co je možné a co určitě ne.
Mám nějaký názor a zaslechnuté šepoty stran pana Absolona.
Určitě se mohu mýlit, stran institucí výše uvedených je to dokonce pravděpodobné.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2018 16:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Nemám žádné povědomí ani bližší zkušenosti s papírováním jatek nebo uek, co je možné a co určitě ne.
Mám nějaký názor a zaslechnuté šepoty stran pana Absolona.
Určitě se mohu mýlit, stran institucí výše uvedených je to dokonce pravděpodobné.

vůbec neřeším konkrétně p. Absolona, i když jsem se ve světě handlířů pohybovala poměrně dlouho (pasivně), ale koukala byste, kolik nevydařených investic u koní na jatkách končí - je to totiž naprosto snadná a legální cesta, jak neprodělat ještě víc. A nebojte oni v mínusu nezůstanou, protože se "ztrátama se počítá", a tady se jedná o koně v hodně nízké finanční hladině, takže "prodělat" 5 tis znamená vlastně vydělat 1000 Kč tím, že nemusím neprodejného koně živit o 2 nebo víc měsíců víc, a na jeho místě může stát nějaký lukrativnější.

18.3.2018 17:15

Což to já se o ně nebojímsmajlík, proto jsem se ptala zadavatelky, zač prodávala.A jsem trochu schopna posoudit právě u p.Absolona alespoň orientačně, co taky koupil a prodal /ale někteří kupci byli spokojeni, i když skutečnost neodpovídala deklarovanému, nakonec to nebyl tak špatnej kůňsmajlík/.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2018 17:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Což to já se o ně nebojímsmajlík, proto jsem se ptala zadavatelky, zač prodávala.A jsem trochu schopna posoudit právě u p.Absolona alespoň orientačně, co taky koupil a prodal /ale někteří kupci byli spokojeni, i když skutečnost neodpovídala deklarovanému, nakonec to nebyl tak špatnej kůňsmajlík/.

ono to v praxi chodí i tak, že se za pár šupů koupí dobře vypadající starší valach (ten se "omladí" a prodá za 40 tis), a k němu jako přívažek stará chromá kobyla (ta se zaveze řezníkovi), a i když dá handlák 25 tis za oba, tak je furt vysmátej, protože utržil 48 tis. + mu zbyde průkaz od omlazeného valacha na který může poslat na jatky nějakého neprodejného bezpapíráka...

18.3.2018 18:40
koně

XXX.XXX.205.252

Nemám samozřejmě právo vás soudit, nevím, v jaké jste byla situaci, když jste koně prodávala, ale... mám na to svůj názor. Proč jste se tedy aspoň nebyla nikdy na koně podívat, od toho předminulého roku?

Ptám se tak trochu s křížkem po funuse, ale prostě tak to je, když se už chci jednou svého zvířete, za které mám plnou odpovědnost a které na mě plně závisí, zbavit, tak si fakt pak nemůžu diktovat, jaký bude mít osud.

Chápu, že jsou situace, kdy si člověk prostě nemůže dovolit dále živit dva koně, protože řeší jiné problémy (zemře vám manžel, dostanete rakovinu, narodí se vám postižené dítě), ale pokud prodáte koně jen proto, že je starý a nemáte pro něj využití... tak to ho na ta jatka můžete poslat rovnou a mít aspoň jistotu.

To už bylo lidí, co dalo koně "dobré kamarádce" jako společníka (pak z kobyly začala tahat jedno hříbě za druhým), co je poslali do útulku pro staré koně, kde pak ti chudáci živořili na hrstce sena... prostě spolehnout se v tomto ohledu můžete fakt jenom na sebe, pokud na tu situaci pravidelně nedohlížíte a to tak že asi tak jednou za týden.

Naprostý souhlas
Zadavatelka hodlala přehodit odpovědnost za staré a nepoužitelné koně.A poslala je handlákovi.Protože neměla ani minimální snahu si zjistit, komu to vlastně své "nejlepší kámoše" posílá.Zrovna jméno Absolon je léta známé.I když si nedělám iluze, že zrovna u Absolonů tihle koně dopadli hůře, než kdekoli jinde
A zcela nesmyslně, po roce chce něco kontrolovat?
Jestli to byli kámoši, jak tklivě píše, a chtěla pro ně to nejlepší, měla si je nechat.
Jenže takových milujících majitelů je, co staříkům hledají dobré ruce.Rozhodně mnohem víc, než těch opravdu dobrých rukou

18.3.2018 19:51
gigi01

XXX.XXX.97.2

koně napsal(a):
Naprostý souhlas
Zadavatelka hodlala přehodit odpovědnost za staré a nepoužitelné koně.A poslala je handlákovi.Protože neměla ani minimální snahu si zjistit, komu to vlastně své "nejlepší kámoše" posílá.Zrovna jméno Absolon je léta známé.I když si nedělám iluze, že zrovna u Absolonů tihle koně dopadli hůře, než kdekoli jinde
A zcela nesmyslně, po roce chce něco kontrolovat?
Jestli to byli kámoši, jak tklivě píše, a chtěla pro ně to nejlepší, měla si je nechat.
Jenže takových milujících majitelů je, co staříkům hledají dobré ruce.Rozhodně mnohem víc, než těch opravdu dobrých rukou

Na oba koně jsem dávala inzerát, na kterej se těch lidí ozvalo víc a informace o lidech jsem si zjišťovala, takže jsem je před některýma handlířema ubránila. Bohužel pán se nám nepředstavil jako pan Absolon, ale jako nějakej pan Růžička od Příbrami. Takže jsem hledala pana Růžičku. Nevim, co se prostě stalo, ale kdybych zadala do googlu aspoň ten jeho telefon, našla bych, že to je handlíř s jiným jménem. V den, kdy si pro ně přijel, jsem domu z práce dorazila až chvilku před tím, než chtěli odjet. Stačila jsem se s nima akorát tak rozloučit. Až pak jsem se doma dozvěděla od svojí mámy, že s ním nesepsala kupní smlouvu, protože pan nechtěl, že spěchá, aby dorazili domu za světla. Teď vím, že jsem si v práci měla vydupat aspoň volno a u toho všeho bejt. Nechápu, co se prostě stalo, ale všechno bylo úplně špatně a věřte mi, že kdybych mohla, udělala bych to jinak - neprodávala je. Ano, když jsem se tak blbě rozhodla a byla neschopná - tak mi to hnusný zjištění patří...

Pána jsme od koupi kontaktovali několikrát, vždycky nám řekl, že se mají dobře, že se domluvíme a můžeme přijet. Za prvé jsme jeho slovům naivně důvěřovali, za druhé nevím jak to chodí u ostatních, ale u nás je furt hromadu věcí, co řešit a času málo...

18.3.2018 21:19
Horsana

XXX.XXX.40.140

Sorry, ale skutočne ste si mysleli, že niekto normálny si kúpi 18 a 20 ročného koňa, z ktorých je jeden chromý a pripraví im raj na zemi ? Fakt ?

Pri predaji ste nemali nachystanú kúpno-predajnú zmluvu ? A ako ich potom nový majiteľ mohol na seba prepísať ?

18.3.2018 21:37
Terven

XXX.XXX.160.10

Pokud jste prodala své "kámoše" ve věku 18 a 20 let( jednoho navíc chromého ), někomu, o kom jste neměla žádné informace a ani jste nebyla u předání, můžete si gratulovat, pokud skončili na jatkách. Většinu vysloužilců, kteří musejí z domu, protože pro ně není místo, čekají horší konce.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2018 23:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

gigi01 napsal(a):
Na oba koně jsem dávala inzerát, na kterej se těch lidí ozvalo víc a informace o lidech jsem si zjišťovala, takže jsem je před některýma handlířema ubránila. Bohužel pán se nám nepředstavil jako pan Absolon, ale jako nějakej pan Růžička od Příbrami. Takže jsem hledala pana Růžičku. Nevim, co se prostě stalo, ale kdybych zadala do googlu aspoň ten jeho telefon, našla bych, že to je handlíř s jiným jménem. V den, kdy si pro ně přijel, jsem domu z práce dorazila až chvilku před tím, než chtěli odjet. Stačila jsem se s nima akorát tak rozloučit. Až pak jsem se doma dozvěděla od svojí mámy, že s ním nesepsala kupní smlouvu, protože pan nechtěl, že spěchá, aby dorazili domu za světla. Teď vím, že jsem si v práci měla vydupat aspoň volno a u toho všeho bejt. Nechápu, co se prostě stalo, ale všechno bylo úplně špatně a věřte mi, že kdybych mohla, udělala bych to jinak - neprodávala je. Ano, když jsem se tak blbě rozhodla a byla neschopná - tak mi to hnusný zjištění patří...

Pána jsme od koupi kontaktovali několikrát, vždycky nám řekl, že se mají dobře, že se domluvíme a můžeme přijet. Za prvé jsme jeho slovům naivně důvěřovali, za druhé nevím jak to chodí u ostatních, ale u nás je furt hromadu věcí, co řešit a času málo...

A jak jste zjistila, že koně odvezl Absolon, když se Vám představil jako Růžička, a žádnou smlouvu jste nesepsali a ani jste chlapa neviděla?

19.3.2018 14:48
jesie

XXX.XXX.145.142

A jak jste zjistila, že koně odvezl Absolon, když se Vám představil jako Růžička, a žádnou smlouvu jste nesepsali a ani jste chlapa neviděla?

paní píše výše, že si vygooglila jeho tel.číslo, ale až po tom roce

19.3.2018 19:14
gigi01

XXX.XXX.54.146

Není pravda, že bych se chtěla starých, podle některých lidí - nepoužitelných koní zbavit a zbavit se odpovědnosti za ně. Nevíte v jaké jsem byla situaci a soudíte mne. Vyčítám si, že jsem si (jak už tu bylo napsáno) pána řádně neproklepla, že jsem nebyla důsledná a oni za to zaplatili svým životem. Budu si to vyčítat celej život, protože na těch koních mi opravdu záleželo, ač si myslíte, že ne... Udělala jsem obrovskou, pro mě samotnou neomluvitelnou chybu, ale nepsala jsem sem proto, aby mně někdo soudil, ačkoliv máte pravdu a já to vím. Psala jsem sem, protože jméno Absolon slyším poprvý a chtěla jsem se dozvědět, zda je i přes ty informace v evidenci možný, že jsou někde na živu... Každopádně Vám děkuji za komentáře.

19.3.2018 22:53
balisek

XXX.XXX.131.211

Bohužel, pokud jsou v Ústřední evidenci koní jako poslední majitel uvedena jatka, byli koně poraženi. Při jakékoliv změně vlastnictví koně - včetně předání na jatka, se sepisuje hlášenka (http://www.uek.cz/download/zmena.pdf - tu jste mimochodem měla při prodeji podepsat i Vy společně s kupujícím).

V případě porážky se jako nový majitel uvádí právě provozovatel jatek.

Neregistrovaný uživatel

19.3.2018 23:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Každopádně ať jeto jak chce, tak dotyčný pán je lhář a podvodník.Jestli jsou koně naživu si musí zjistit gigi01.Tentokrát měl prostě kliku a projde mu to hladce.Udělat tohle mě, tak bych si to s ním vyřídil naprosto jiným způsobem než dovoluje zákon.

20.3.2018 01:41
balisek

XXX.XXX.131.211

Každopádně ať jeto jak chce, tak dotyčný pán je lhář a podvodník.Jestli jsou koně naživu si musí zjistit gigi01.Tentokrát měl prostě kliku a projde mu to hladce.Udělat tohle mě, tak bych si to s ním vyřídil naprosto jiným způsobem než dovoluje zákon.

A co byste si s ním chtěl vyřizovat? Když jednou koně prodáte, je ve vlastnictví nového majitele a ten s ním může nakládat podle vlastního uvážení.

20.3.2018 08:48
koně

XXX.XXX.205.252

Přesně ak píše balísek,
Kupec přijel, zaplatil, naložil.Co byste více chtěl?Podle mě naprosto standartní situace.
Navíc prodávající neměla ani ten kousek slušnosti, u prodeje osobně být
Když to tedy byli její néélepčejší kamarádíčci, a po dvou letech nad nimi rozpoutává diskuzi, je to postup přinejmenším pochybný
Ale tohle nemá cenu řešit, Poslala staříky, poslala.Důvody zná jen ona sama.A rozhodně nemohla očekávat, že se budou mít dalších Xlet jako v bavlnce.Protože pohádky se v reálu nekonají

20.3.2018 08:58
ika

XXX.XXX.126.131

je zvláštní, jak lidi dojdou k rodinnym a finančním problémům vždycky když ty koně jsou už staří a nevyužitelní. Pak je snažší svoji odpovědnost hodit na někoho jiného a poslední dobou je hodně v modě ty lidi pak osočovat, že jejich dokonalé chromé důchodce neopečovávají jak v bavlnce. když kůň doslouží a už ho prostě nechcete, tak mějte aspoň ty koule na to ho dát uspat, nebo odvést na jatka. Určitě záslužnější, než svoji odpovědnost hodit na někoho jiného.

20.3.2018 09:07
Horsana

XXX.XXX.40.140

ika napsal(a):
je zvláštní, jak lidi dojdou k rodinnym a finančním problémům vždycky když ty koně jsou už staří a nevyužitelní. Pak je snažší svoji odpovědnost hodit na někoho jiného a poslední dobou je hodně v modě ty lidi pak osočovat, že jejich dokonalé chromé důchodce neopečovávají jak v bavlnce. když kůň doslouží a už ho prostě nechcete, tak mějte aspoň ty koule na to ho dát uspat, nebo odvést na jatka. Určitě záslužnější, než svoji odpovědnost hodit na někoho jiného.

20.3.2018 09:53
22verunka

XXX.XXX.168.42

ale no tak lidi prece se mohlo stat vazne cokoliv. pani muze mit nemocne dite, rodinu nebo proste jen vazne dosli finance a nemela uz z ceho brat. nikdo nevi co se ji k tomu vedlo. neodsuzujte ji. je fakt ze bych takhle stare a jeste k tomu nemocneho kone nedala z ruky. max nekomu vedle na zahradu ale mit je pod kontrolou. i kdyz srm prodavala kone zdrave a v plne sile vzdy jsem si overila kam a jak pujdou a jeste sem se nekolikrat ujistila svou osobni navstevou. spoustu kupujicich tyto podminky odradily ale ja si stala za svym a vzdy jsem nasla milujici domov a s majiteli jsme stale v kontaktu ikdyz uz treba ani neziji. ale to uz je na uvazeni kazdeho.
pan absolon byl osobne u me zname koupit hribe krizenku z nechteneho spojeni. byt krasne hribe. on tedy vystupoval velmi podivne. tez pod jinym jmenem. kdyz ale znama chtela kup smlouvu overit musel vytahnout obcanku a bylo jasno. kun nikam nejel. a s nim uz se nechtela bavit. to bylo najednou omacky jak ji chve pro znanou atd...a ze ji kupuje jako jeji manzel. lucka ho tenkrat hnala jako psa.

20.3.2018 10:05

Nikdo z Nás nemůže vědět, proč koně majitelka prodala. A druhá věc je ta, že to prostě někdy nejde být u prodeje. Ať je to skrze práci, dítě nebo cokoli jiného. Každopádně si za situaci může sama, ale proč ji to dávat ještě, tímhle kamenujicim způsobem sežrat... Chyběla se člověk učí ( bohužel).

20.3.2018 12:52
etnies86

XXX.XXX.245.26

myslím, že se navážíte do slečny zbytečně. svoji chybu uznala. byli to její koně. mohla jednat jak chtěla a nikdo nevíme v jaké situaci byla. když by prodávala mladé koně nikdo se nad tím nepozastaví že by třeba měla finanční problémy.
slečna jedná slušně, chyby lituje tak proč do ní ještě víc valit ? lidi nebudte tak zbytečně vyčítavý.

20.3.2018 13:58

No, já osobně člověka, který pošle nevyužitelného koně na jatka nebo ho dá uspat neodsuzuji. Sama bych to sice neudělala, ale je mi jasné, že pokud někdo chová koní třeba 50, tak k nim prostě bude mít jiný vztah a rád se staříků zbaví třeba i z méně závažných důvodů. Co ale odsuzuji je pokrytectví, takové ty falešné vzlyky, kterých jsou plné inzeráty, jak někdo hledá super místečko pro svého miláčka, který mu dvacet let sloužil a teď už najednou za ty peníze nestojí, jak tak činí jen se strašně těžkým srdíčkem a že si budoucího majitele fakt hodně pečlivě prověří. Upřímně je mi z toho na blití mnohem víc, než když někdo narovinu řekne: Uživím jen jednoho koně, starého jsem odrovnal, tak ho dávám pryč a kupuji si nového sporťáka.

Tón původního příspěvku zadavatelky mi tak trochu vyzněl jako ta první varianta, proto mě to prostě mírně rozproudilo. Fakt nechápu logiku rychle se zbavím svých "čtyřnohých kamarádů, " nikdy si je nezkontroluju a pak se divím :( Pardon.

20.3.2018 13:59

ika napsal(a):

Naprostý souhlas.

Neregistrovaný uživatel

20.3.2018 14:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Taky si dovedu představit jak tazatelce asi je.. Byla to chyba, ale na druhou stranu jí dotyčný handlák "tahal za nos".Slibuje jak se budou mít koně dobře a teď takhle? S tím musí každý počítat kdo lže a podvádí když jednou někdo spočítá žebra jemu.Slečna prostě byla naivní a důvěřivá, ale je správně aby každý kdo někomu naletí byl bezmocný a za pitomce? Nemyslím teď podle zákona a práva, ale spíš morálně.Opravdu bych ho osobně zmydlil že by ho doma nepoznali.Ani bych u takového člověka neměl obavy že někdy zjistí kdo mu to udělal.Ten má totiž takových nepřátel že je ani nespočítá.Nechat hezky uležet dva roky a pak se teprve činit.A ono je to hlavně teď už jedno a mě osobně se prodej koně týkat snad nebude nikdy.Mám pro ně slušné důchodové zajištění.

Přidejte reakci

Přidat smajlík