Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.3.2018 09:04
Sarah24

XXX.XXX.140.14

Dobrý den, mám mladého valáška (v květnu dva roky) plemene aph. Je pastevně ustájen, ale bohužel od žrádla je odháněný, tak jsem si řekla, že mu něčím přilepším a už jej nebudu nechávat pouze na seně a solném lizu. Teď ale řeším dilema, co koupit. Libí se mi pavo, pro mladé koně a nebo nutrin junior. Dost plavu v tom, zda volit musli nebo granule a nebo, jak to vlastně celé dát dohromady.
Za nějaký ucelený názor budu vděčná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.3.2018 13:50

Řešila bych podle aktuálního výživového stavu koně. Pokud vypadá dobře, zdravě, nažraně a že mu celkově nechybí, tak bych mu nic extra za každou cenu nepřidávala. Pokud je na tom hůř, tak to stejně jádrem nezachráním a zajistila bych mu dostatek sena. Každopádně trocha granulí nebo müsli pro juniora bez zátěže mu asi neuškodí, leda tak vaší peněžence ;) Já osobně kupuji müsli od Spillers, koni doslova extrémně chutná, ale jestli mají něco speciálně pro mladé jsem nezkoumala.

22.3.2018 19:47
ivkab

XXX.XXX.82.77

Dávala jsem a dávám, St Hippolyt NutriStar a přidávám ještě minerálku SemperMin o té samé firmy.Jejich krmení je opravdu bezkonkurenční, dávkování je oproti jiným velmi malé a přitom kůň dostane to, co má.Do SZ můžu poslat foto(koně samozřejmě :D)..valášek je QH.

25.3.2018 12:09

Pokiaľ kôň nemá dostatočný prísun k senu a zostáva dlhšiu dobu o hlade, nijako mu neprilepšíte, skôr si akurát koledujete o vredy. Takže, ak chce koňovi prilepšiť, zabezpečte mu dostatočný prísun sena.
Minérálku považujem za základ, akú si vyberiete záleží aj od vašich finančných možnosti, tú by som zaradila bez ohľadu na ostatné krmivo. Nie som extra zástancom hotových zmesí ako príkrmu, naše stádo si vystačí aj s obyčajným ovsom, podľa pracovného využitia dostávajú potom ďalšie doplnky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík