Zábava koně ve výběhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2018 12:47

Dobrý den,

máte ve výběhu pro koně nějaké hračky ? Naši koníci celý den jen postávají u vchodu a chtějí jít domů. Občas jim schovám do stromů nějaké ovoce, nebo nahážu jablka do kýble s voudou.

Používáte někdo míč pro koně? Chtěla jsem ho koupit, ale bojím se, že na něj nějak špatně šlápnou a bude problém.

Děkuji

24.3.2018 14:28

Nestacilo by jim nakupickovat seno at maji co zvykat a nenudi se?

24.3.2018 14:53

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nestacilo by jim nakupickovat seno at maji co zvykat a nenudi se?

Seno mají neomezeně :).

24.3.2018 16:52

Máme balón u hřebce a ten s ním dovádí každou chvilku.Máme jen otrhanou látku.Jinak se mu za ty dva roky nic nestalo

24.3.2018 17:50

Máme balón u hřebce a ten s ním dovádí každou chvilku.Máme jen otrhanou látku.Jinak se mu za ty dva roky nic nestalo

Moc děkuji, uz mam balon objednany. Tak uvidime

27.3.2018 14:47
alfi pav

XXX.XXX.30.253

A neměl pak hřebec problém, že šel víc i po ostatním (nejen po balónu)?

Uvažovala jsem o něm pro své hřebce, ale lidi se zkušenostmi s mnoha hřebci mě od toho dost odrazují.

27.3.2018 15:45

Tý jo, co to máte za koně? Že celý den jen stojí u vchodu, když mají k dispozici nepřetržitě seno. Co jim vadí? Dostanou se k senu v pořádku, nemají tam přístup jen dominantní jedinci? Je seno kvalitní?

Tohle jsem nikdy neviděla. Teda viděla, v místech, kde koně neměli co žrát, tj. nudili se. Celý den.

U nás se maximálně pár koní na chvíli odpojí a jde se k brance koukat na nás, když my se zrovna koukáme na ně smajlík A jeden koník, který měl potíže se začleněním, tam taky takhle stával - teď už ke krmelci chodí, i když tam je více koní najednou (máme tři krmelce). Fakt mi to zní jako utopie, asi jako něco "mají k dispozici kvalitní pastvu, ale radši celý den stojí na vydupaném plácku a čekají na odchod domů".

27.3.2018 16:34

alfi pav napsal(a):
A neměl pak hřebec problém, že šel víc i po ostatním (nejen po balónu)?

Uvažovala jsem o něm pro své hřebce, ale lidi se zkušenostmi s mnoha hřebci mě od toho dost odrazují.

Tak má taková ta telecí léta(arab, letos čtyřletý). Stádečko jej usměrňuje.Ale jinak je na hřebce docela fajn.Po ničem krom slepic a koček nestartuje Majitel říkal, že předchozí hřebci zas o balón nejevili nijak moc zájem.Třeba ti vaši budou zrovna tak stejní.

28.3.2018 08:18
bona11

XXX.XXX.47.121

Máme složení stáda kobyly 8 a 3 roky, valaši 23 a 26 a mladý ustájený prudič - valach 4 roky. Koník je na ustájení ale nerada bych se ho zbavovala - majitelka je hrozně fajn holčina, pracovitá a svědomitá - zaskočí o dovolené o nemoci, těžko bych za ní hledala náhradu, prostě si vyhovujem. Takže zhruba poslední rok hledáme možnosti jak ho zabavit aby nemučil hlavně oba postarší valachy - mladší 23 má od něj vyrvanou hřívu, staršího dáváme ke koním jen pod dohledem, kobyly si s ním poradí celkem rychle. Tento týden jsme mu dali starý gymnastický balon cca 50 cm průměr, už třetí den s ním řádí zhruba hodinu v kuse, v době kdy začínal oždibovat druhého valáška a je klid. Tak jen doufám že mu hračka nezevšední a hledám další tipy a nápady jak ho zabavit - prosím sem s nimi. Z jarem taky pro něj začne intenzivnější práce pod sedlem - majitelka chce začít pomalu se skokovou přípravou. Spíš by mně zajímalo zda máte nějakou zkušenost kdy tohle prudící období u mladých valachů skončí (zda vůbec), mladšího valacha mám od 10 let a druhého od hříbětě, ale ten byl dlouho hřebec, takže držen odděleně, z druhým se oštipovali přes ohradník ale bez známek agrese, když se pořídila první kobyla okamžitě se kastrovalo a byl zlatej. Jen ještě podotýkám že koně mají poměrně prostorný zimní výběh s nonstop senem v síti a ve zvonu, ale pro mladého to není adekvátní vyžití.

28.3.2018 09:59
nemide

XXX.XXX.47.222

a jak to udělat, aby balon "neutekl" za oplůtek.

28.3.2018 10:16

nemide napsal(a):
a jak to udělat, aby balon "neutekl" za oplůtek.

Nevím jak to máte vy s ohradama, ale my máme pevnou dřevěnou v kombinaci s pletivem na ovce.

28.3.2018 10:55
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Tak má taková ta telecí léta(arab, letos čtyřletý). Stádečko jej usměrňuje.Ale jinak je na hřebce docela fajn.Po ničem krom slepic a koček nestartuje Majitel říkal, že předchozí hřebci zas o balón nejevili nijak moc zájem.Třeba ti vaši budou zrovna tak stejní.

Moji jsou 5 a 6 let staří shagya arabové, ale do výběhu chodí sami a není kdo by je usměrnil mimo mojí osoby...

Uvidíme, ale i tak díky za info.

28.3.2018 11:05

Tak tento má u sebe valacha, který ho dovede prohnat a dvě kobylky, které právě majitel chce s ním zapustit.Pro mě je toto první hřebec, o kterého se musím starat, takže moc neporadím.Ale balón má a rád si s ním hraje.Do výběhu chodí i dvě malé slečny a krom štípání nikomu nic neudělal.

28.3.2018 13:14
sovicka

XXX.XXX.18.235

bona11 napsal(a):
Máme složení stáda kobyly 8 a 3 roky, valaši 23 a 26 a mladý ustájený prudič - valach 4 roky. Koník je na ustájení ale nerada bych se ho zbavovala - majitelka je hrozně fajn holčina, pracovitá a svědomitá - zaskočí o dovolené o nemoci, těžko bych za ní hledala náhradu, prostě si vyhovujem. Takže zhruba poslední rok hledáme možnosti jak ho zabavit aby nemučil hlavně oba postarší valachy - mladší 23 má od něj vyrvanou hřívu, staršího dáváme ke koním jen pod dohledem, kobyly si s ním poradí celkem rychle. Tento týden jsme mu dali starý gymnastický balon cca 50 cm průměr, už třetí den s ním řádí zhruba hodinu v kuse, v době kdy začínal oždibovat druhého valáška a je klid. Tak jen doufám že mu hračka nezevšední a hledám další tipy a nápady jak ho zabavit - prosím sem s nimi. Z jarem taky pro něj začne intenzivnější práce pod sedlem - majitelka chce začít pomalu se skokovou přípravou. Spíš by mně zajímalo zda máte nějakou zkušenost kdy tohle prudící období u mladých valachů skončí (zda vůbec), mladšího valacha mám od 10 let a druhého od hříbětě, ale ten byl dlouho hřebec, takže držen odděleně, z druhým se oštipovali přes ohradník ale bez známek agrese, když se pořídila první kobyla okamžitě se kastrovalo a byl zlatej. Jen ještě podotýkám že koně mají poměrně prostorný zimní výběh s nonstop senem v síti a ve zvonu, ale pro mladého to není adekvátní vyžití.

No když máte koníky ve svém, proč důchodce nedáte zvlášť, aby měli klid a mladší si spolu;-).

28.3.2018 13:18
sovicka

XXX.XXX.18.235

Dobrý den,

máte ve výběhu pro koně nějaké hračky ? Naši koníci celý den jen postávají u vchodu a chtějí jít domů. Občas jim schovám do stromů nějaké ovoce, nebo nahážu jablka do kýble s voudou.

Používáte někdo míč pro koně? Chtěla jsem ho koupit, ale bojím se, že na něj nějak špatně šlápnou a bude problém.

Děkuji

Mimochodem, taky si tuhle situaci nedokážu představit, ani kůň koník v rekonvalescenci co chodí jen do malého zpevněného padku, nestojí celý den u vchodu, protože tam má seno a t ím pádem se možnost zabavit.
Tak že pokud koně nestojí v nějakém hnusném bahňáku, a mají tam co zakousnout, nevidím důvod proč by měli chtít domů.
Balon myslím dost záleží na koni, kobyla ho kdysi měla v boxe, tak ho ingonorovala, valach či hřebec jsou hračičkové ty by si s ním hrát mohli, můj by z něm měl teda asi infarkt než radostsmajlík

28.3.2018 14:03

bona11 napsal(a):

Prudiče s kobylama(jako jediného valacha, nebude s nikým o kobyly "soutěžit" budou jako jeho) a starochy zvlášť. Všichni si oddychnou, staří valaši nejvíc.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2018 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nám sice koně u vchodu nepostávají, ale když otevřu ohradník tak jdou domů.Dokonce neomylně najdou i svůj box.Nedávno se nám stalo i to, že jsme dva koně ještě chtěli nechat ve výběhu ať si užijí víc pohybu.Byli po lehkém zranění a nemohli chodit normálně s ostatními.Tak jsme je tam nechali a oni už tak divně koukali jestli se jich náhodou asi nechceme zbavit. Za deset minut už si to "drandili" domů a ještě s radostí na mě "huhuuu". Jsme už nechtěli tahat baterky na ohradník, tak se "profesoři" prostě rozhodli jít domů sami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík