Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahojky mám pár dotazů ohledně jízdy na koni.
Otázka č.1.Jak udržet zadek při cvalu v sedle ? Já totiž když jedu cvalem tak mě to nutí stát ve třmenech jako při dostihu.
Otázka č.2. Může to být způsobeno přílišnou rychlosti koníka?
Otázka č.3. Dá se to naučit bez trenéra ? Jezdím pouze rekreačně a koně mám vlastního doma.A trenéra nechci pokud to nebude vysloveně nutné.
Základy ježdění mám.
Děkuji za rady a tipy.
Prostě zůstat sedět? Uvolnit se, dýchat a splynout s koněm. Jako pracovní sed v klusu... Třeba to zkusit bez třmenů nebo aspoň třmeny prodloužit. Já teď jezdila dlouho v drezurním sedle a taky při přechodu do skočky a krátkých třmenů mám problém, že se na ten zadek pořádně neposadím. Jako usedim ale není to příjemné jako v drezurce.
No, to chce nacvičit v pracovním klusu - mně pomáhá se zaklonit, lokty k tělu a pomalý klus. A pak nejlíp cválat do kopce, to je pak pomalejší a líp se sedí.
Pokud myslíš přílišnou rychlostí přechod ze cvalu do trysku (který je oproti cvalu čtyřdobý chod), tak tím by to být mohlo:) Samozřejmě, pokud nevysedíš pomalý cval, tak rychlý půjde ještě hůř.
Já bych se teda trenérovi nevyhýbala, ušetří ti to čas i zadek. Nebo aspoň pronajmout na hodinku jízdárnu, trocha práce na jízdárně ještě nikomu neuškodila:)
Já jezdím jen rekreačně a určitě dostaneš i odbornější odpověď.

Děkuji za odpovědi.
Pomalý cval nemám problém vysedět ale kobyla je tak trochu rapl takže málokdy běží pomalu. To samé v klusu. Ale zkusím to.
Problém je je stačí lehce pobídnout a ona vyráží jak na dostihu, nebo 2 kroky běží hezky pak přidává postupně rychlost a než se naději letíme tryskem.
Trenéra žádného v okolí neznám, to samé s jizdarnou.
Taky jsem měla celkem dlouho problém se skákajícím zadkem ve cvalu :D Pomohla mi s tím až hodná flegmatická kobylka a dlouhá rovná louka.
Před tím jsem se snažila naučit cválat v jednom jezdeckém klubu. Ježdění na teplokrevnících, kteří měli docela výrazný cval a neustálé zatáčení na malé jízdárně vedly k tomu, že jsem byla ztuhlá, nešla jsem s pohybem a vypadávaly mi nohy ze třmenů.Podotýkám, že jsem na ježdění totální dřevo
Potom jsem začala jezdit na klisně, která si ve cvalu pěkně držela tempo a nerozbíhala se, rovně podél lesa bez zatáčení. Myslela jsem si na to, abych se nepředkláněla a nedržela se koleny. Když se totiž člověk chytne kolenama, vytahuje je nahoru, tuhne mu celá noha i s kyčlí, a pak logicky nemůže měkce následovat pohyb koně. Teď když třeba při cvalu z kopce cítím, že zas "drncám", tak mi hlavou už automaticky problikne"pusť kolena" a mám pokoj
Abych nemystifikovala, nejezdím s kolenama metr od koně, ale snažím se je mít přiložené a jakoby se jimi jen "opírat" o sedlo.

napsal(a):
Děkuji za odpovědi.
Pomalý cval nemám problém vysedět ale kobyla je tak trochu rapl takže málokdy běží pomalu. To samé v klusu. Ale zkusím to.
Problém je je stačí lehce pobídnout a ona vyráží jak na dostihu, nebo 2 kroky běží hezky pak přidává postupně rychlost a než se naději letíme tryskem.
Trenéra žádného v okolí neznám, to samé s jizdarnou.
V trysku se snad sedět ani nedá(v běžném sedle). Nemáte problém s vysezením cvalu, ale s nepřiježděným koněm, buď zapracujete na "nějakém zkrocení koně" nebo si pohodový cval a klus nikdy neužijete...