Perličky z inzercí II

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.8.2018 13:58

mgtka napsal(a):
Můžete mi zhodnotit, jestli je ten inzerát na ostudu?
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91579402/Jednobarevna-APH.php

Díky.

Mgtko, jak to dopadlo s testováním?
Klisnu o které víte že má možná s 50% pravděpodobností PSSM stále nabízíte jako zdravou, a o testu ani slovo...?

4.8.2018 19:04
mgtka

XXX.XXX.64.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mgtko, jak to dopadlo s testováním?
Klisnu o které víte že má možná s 50% pravděpodobností PSSM stále nabízíte jako zdravou, a o testu ani slovo...?

Nakonec ji testovat nebudu, jsem v 9 měsíci a teď v těch vedrech budu ráda, když se dokážu připravit na příchod potomka. Až jednou zapnu velký PC, udělám ten inzerát celý znova.

7.8.2018 13:53
mgtka

XXX.XXX.64.12

Holky teď koukám na toho Jacka a v inzerátu na připouštění mají toto:
6 panel test má udělán s výsledkem vše negativní, kromně částečně LWO. Toto se ale vztahuje jen na klisny overo a tovero, což víme ale již 10 let. Můžeme doložit zasláním výsledku testu.

To v tom testu není PSSM? Nikde jsem nenašla info o tom, že by měl být přenašeč.

Edit: teď jsem našla akorát zde na starší diskuzi:

chex
Autor
XXX.XXX.209.205
O něm nevím nic víc, než že je nositelem genu OLWS. Ale ten je pro chov overo zbarvených paintů spíše výhodou. Jen je lepší nepouštět jím klisny overo s prokázaným OLWS, hříbě by se mohlo narodit s "letální bílou" (tj. celé bílé, takto postižené pak do pár dní umírá). Jinak nevím, jaké neduhy přenáší. Opravdu nějaké choroby přenáší? Které?
02.11.2016 19:37 0 hlasů Kvalitní příspěvek Nahlásit Citovat Vložit příspěvek

kathie19
Autor
XXX.XXX.50.26
On, samozřejmě nepřenáší žádné "choroby", ale je nositelem již zmiňovaného genu OLWS a připouští klisny všech plemen. Takže když chcete koníka jen na rekre, ne na chov, tak asi není důvod proč ne.

7.8.2018 18:28
blackmyday

XXX.XXX.159.107

mgtka napsal(a):
Holky teď koukám na toho Jacka a v inzerátu na připouštění mají toto:
6 panel test má udělán s výsledkem vše negativní, kromně částečně LWO. Toto se ale vztahuje jen na klisny overo a tovero, což víme ale již 10 let. Můžeme doložit zasláním výsledku testu.

To v tom testu není PSSM? Nikde jsem nenašla info o tom, že by měl být přenašeč.

Edit: teď jsem našla akorát zde na starší diskuzi:

chex
Autor
XXX.XXX.209.205
O něm nevím nic víc, než že je nositelem genu OLWS. Ale ten je pro chov overo zbarvených paintů spíše výhodou. Jen je lepší nepouštět jím klisny overo s prokázaným OLWS, hříbě by se mohlo narodit s "letální bílou" (tj. celé bílé, takto postižené pak do pár dní umírá). Jinak nevím, jaké neduhy přenáší. Opravdu nějaké choroby přenáší? Které?
02.11.2016 19:37 0 hlasů Kvalitní příspěvek Nahlásit Citovat Vložit příspěvek

kathie19
Autor
XXX.XXX.50.26
On, samozřejmě nepřenáší žádné "choroby", ale je nositelem již zmiňovaného genu OLWS a připouští klisny všech plemen. Takže když chcete koníka jen na rekre, ne na chov, tak asi není důvod proč ne.

Tady nic taky není, hledejte na fb.

7.8.2018 21:04
mgtka

XXX.XXX.64.12

Tak majitelé v inzerci lžou, když tvrdí, že má ten 6 panel čistý?

18.8.2018 22:51
Horsana

XXX.XXX.40.140

blackmyday napsal(a):
Tady nic taky není, hledejte na fb.

Och, preklikla som sa, odpoveď je pre mgtka.

No tak ešte prenos fatálneho ochorenia by nebol pre chov prínosom, boooože

Áno, inzerát je klamlivý.

19.8.2018 06:09
Dep

XXX.XXX.233.189

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93144606/koupim-kone-irsky-cop.php
jooo takovej irskej cop...

:D:D:D:D:D

Treba chce Coba s copankem :P.

19.8.2018 07:41
turistka

XXX.XXX.245.153

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92981518/Cecilka-A11-9-let.php
Hlavne ze tu barvu pro nevzdelane zduraznil;-).

19.8.2018 09:42

turistka napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92981518/Cecilka-A11-9-let.php
Hlavne ze tu barvu pro nevzdelane zduraznil;-).

A když mi řeknete, že je to ryzák, tak vám ji neprodám. Takovej nesmysl jsem už od někoho slyšel. Do rukou takových amatérů, chuděra, co by ji ještě mohlo u vás potkat!

19.8.2018 20:16

Hlavne, že má kobyla v papieroch ryzka... http://www.dostihyjc.cz/kun.php?ID=44687.

19.8.2018 20:57
blackmyday

XXX.XXX.159.107

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91010112/Pripousteni-American-Paint-horse-hrebcem-Opr-War-Leo-Peppy.php

Tak těžká nevzdělanost je i mezi "chovateli", kteří se nebojí šířit nepravdy.

19.8.2018 21:27
lenacia

XXX.XXX.168.82

blackmyday napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/91010112/Pripousteni-American-Paint-horse-hrebcem-Opr-War-Leo-Peppy.php

posím, mohla bych požádat o vysvětlení? Ohledně té nepravdy, upřímně by mě to zajímalo, ráda se dovzdělám, o tomhle hřebci už jsem jednou četla...

19.8.2018 21:55
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Nepřipouští klisny zbarvení albín, bělouše a klisny s modrým okem, kvůli testům na OLWS.

1. Albín gen u koní není
2. Když se zabývám chovem specifického plemene a vím, že ten můj kůň má právě v "nepořádku" gen vyskytující se u tohoto plemene, tak si o tom něco snad načtu ne? Vypustit do éteru faleš, že "albíni", bělouši a rybí oka mají něco společného s OLWS, je na facku.

19.8.2018 21:59
lenacia

XXX.XXX.168.82

blackmyday napsal(a):
Nepřipouští klisny zbarvení albín, bělouše a klisny s modrým okem, kvůli testům na OLWS.

1. Albín gen u koní není
2. Když se zabývám chovem specifického plemene a vím, že ten můj kůň má právě v "nepořádku" gen vyskytující se u tohoto plemene, tak si o tom něco snad načtu ne? Vypustit do éteru faleš, že "albíni", bělouši a rybí oka mají něco společného s OLWS, je na facku.

tak označení albín je spíše takové hádání se... všichni víme že se pod slovem albín u koní myslí zbarvení cremello... to by mi moc nevadilo.

Takže tedy OLWS může mít hříbě od jakékoliv klisny, pokud jej hřebec přenáší?

19.8.2018 23:20
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Ten hřebec, pokud jsem to dobře pochopila je pozitivní na OLWS, je heterozygot a jde o to, že se nesmí připustit na heterozygotní kobylu, protože hrozí vznik homozygotního hříběte, které umře. Hříbě se rodí čistě bílé, odtud tedy název smrtící bílá, ale s geny Grey, Cream a ani s rybím okem to nemá nic společného. OLWS je navázáno na frame overo, které ale majitel hřebce nemá ve svém výčtu "nevhodných" kobyl, proto overo kobyly veselé připouští, aniž by měl tucha, která bije.

19.8.2018 23:41
Horsana

XXX.XXX.40.140

blackmyday napsal(a):

Tak to mi padla sánka, heh...

20.8.2018 09:08

Jen doplním, že gen OLWS se může vyskytovat u zbarvení overo, frame overo, sabino, splashed white, tovero i tobiano a dokonce se může objevit i u jednobarevného koně z barevných rodičů.

20.8.2018 13:49
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Jen doplním, že gen OLWS se může vyskytovat u zbarvení overo, frame overo, sabino, splashed white, tovero i tobiano a dokonce se může objevit i u jednobarevného koně z barevných rodičů.

Noo, to je trochu mystifikování a chtělo by to rozvést. OLWS přenáší jen a pouze frame overo a tedy aby bylo hříbě postižené, musí mít oba rodiče frame gen.
Problém je, že frame se může vyskytovat v podobě minimal pattern- velmi nevýrazné či žádné znaky a proto kůň může vypadat jako jednobarevný, ale geneticky je strakatý a nebo právě v kombinaci s ostatními geny strakatosti je frame schovaný za jiným patternem. Proto se všichni aph hřebci testují a ti kteří nesou frame by se správně měli pouštět jen na testované kobyly.
To ale, jakse zdá, majitel hřebce výše vůbec neví, když nezná ani staré pravidlo "overo se neskáče overem"!

Neregistrovaný uživatel

20.8.2018 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A to bude hříbě (později kůň) jen jinak barevný pokud se připustí v nesprávné kombinaci? Potažmo jiné "fleky"?

20.8.2018 14:51

blackmyday napsal(a):
Noo, to je trochu mystifikování a chtělo by to rozvést. OLWS přenáší jen a pouze frame overo a tedy aby bylo hříbě postižené, musí mít oba rodiče frame gen.
Problém je, že frame se může vyskytovat v podobě minimal pattern- velmi nevýrazné či žádné znaky a proto kůň může vypadat jako jednobarevný, ale geneticky je strakatý a nebo právě v kombinaci s ostatními geny strakatosti je frame schovaný za jiným patternem. Proto se všichni aph hřebci testují a ti kteří nesou frame by se správně měli pouštět jen na testované kobyly.
To ale, jakse zdá, majitel hřebce výše vůbec neví, když nezná ani staré pravidlo "overo se neskáče overem"!

Přesně tak to bylo myšleno, že zbarvení označená výše mohou ve skutečnosti skrývat frame gen
Proto, když má někdo v papírech napsáno, že kůň je zbarvením např. tobiano, neznamená to, že ve skutečnosti nemůže být geneticky jiného zbarvení a že tedy nemůže nést OLWS gen.

20.8.2018 14:52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A to bude hříbě (později kůň) jen jinak barevný pokud se připustí v nesprávné kombinaci? Potažmo jiné "fleky"?

Ne, to bude kůň (resp. ještě hříbě) mrtvý.

20.8.2018 15:13
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Efe: jojo, jen někteří by to nemuseli pochopit správně, tak jsem to chtěla osvetlit, aby nedošlo ke zmatkům

Marfis: když hříbě podědí od svých rodičů obě frame alely a hříbě je tedy homozygot, narodí se čistě bílé. Ale hlavně dochází k poruše, kdy jednoduše řečeno, se hříbě nemůže vykadit, protože střevo nefunguje jak má. Hříbě se musí po porodu utratit, jinak zemře na silnou koliku do pár dní. Léčba neexistuje

Neregistrovaný uživatel

20.8.2018 17:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jinými slovy je tam 25% šance že podědí pokud se připustí dva "heterozygoti".Tak na to by se mělo opravdu dávat pozor.To teda s prominutím je chovatel "na batrerky", když tak důležitou věc neví..

Neregistrovaný uživatel

21.8.2018 01:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ovšem po delší době jsem procházel inzerci koní a snad koně prodat brzy už ani nepůjde.Koní je tedy vážně jak much.Samozřejmě vím že s kvalitou stoupá cena, ale to je u všeho a nejen u koní.Ale to množství je docela strašidelné.Takové to" maminko já chci aku motorku.A nechceš raději koně? Ten je levnější"

21.8.2018 02:32
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ovšem po delší době jsem procházel inzerci koní a snad koně prodat brzy už ani nepůjde.Koní je tedy vážně jak much.Samozřejmě vím že s kvalitou stoupá cena, ale to je u všeho a nejen u koní.Ale to množství je docela strašidelné.Takové to" maminko já chci aku motorku.A nechceš raději koně? Ten je levnější"

jak jsme se všichni letos mohli přesvědčit... kůň není levnější, a proto se prodává. Když nemáš prachy na to jezdit na motorce, prostě si ji zagarážuješ, nebo jinak zakryješ, a prostě nejezdíš... koně musíš krmit a platit ustájení furt.

21.8.2018 07:12
Moyda

XXX.XXX.74.8

Nedej bože když se ti rozbije .

Neregistrovaný uživatel

21.8.2018 14:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
jak jsme se všichni letos mohli přesvědčit... kůň není levnější, a proto se prodává. Když nemáš prachy na to jezdit na motorce, prostě si ji zagarážuješ, nebo jinak zakryješ, a prostě nejezdíš... koně musíš krmit a platit ustájení furt.

Jo asi to musí být pro některé lidi taky docela smutné..Koně třeba milují a peníze na to zkrátka nezbývají.Ovšem bůh žehnej těm co si to uvědomují.smajlíkPrávě že to není motorka kterou šoupnu do garáže když momentálně nemám.Setkávám se totiž často s názorem, že v nejhorším koně prodají..Podle mě si dost fandí kvůli tomu petlaku nabídky.

Neregistrovaný uživatel

21.8.2018 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3307229/mlady-hrebec-cs-do-sportu/
Tady bych opravdu raději platil v korunách než v "eurech".

21.8.2018 20:25
blackmyday

XXX.XXX.6.253

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3307229/mlady-hrebec-cs-do-sportu/
Tady bych opravdu raději platil v korunách než v "eurech".

Nerada ti kazím legraci, ale ta čárka odděluje tisícovky od stovek, takže koník těch 41 táců stojí

Neregistrovaný uživatel

21.8.2018 20:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

blackmyday napsal(a):
Nerada ti kazím legraci, ale ta čárka odděluje tisícovky od stovek, takže koník těch 41 táců stojí

No vždyť jo.Z toho si právě dělám legraci.Kůň v eurech skoro za milion. To si ty eura raději směním a dost mi zbyde.

6.9.2018 09:33
vandal

XXX.XXX.94.101

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93744816/ponik-valach-120cm-s-vybavenim.php

"Pěkně" nasedlaný poník hlavně na fotce 3 a 4 sedlo až za ušima. Letní vyrážka - hříva, kořen ocasu. Cena odpovídá kvalitě. Asi se bude za tuto cenu prodávat dlouho.

6.9.2018 19:52
etnies86

XXX.XXX.245.26

vandal napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93744816/ponik-valach-120cm-s-vybavenim.php

"Pěkně" nasedlaný poník hlavně na fotce 3 a 4 sedlo až za ušima. Letní vyrážka - hříva, kořen ocasu. Cena odpovídá kvalitě. Asi se bude za tuto cenu prodávat dlouho.

to je teda prasácky nasedlaný kůň, to je fakt extrém. chudinka :(

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93917821/Prodam-valacha.php
mě přijde nějak divnej za tu cenu, ten hřbet, ale nerozumim tomu.

6.9.2018 21:39

etnies86 napsal(a):
to je teda prasácky nasedlaný kůň, to je fakt extrém. chudinka :(

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93917821/Prodam-valacha.php
mě přijde nějak divnej za tu cenu, ten hřbet, ale nerozumim tomu.

Sama mam lone s vyraznou lordozou, je to akorat k problemum, sedlo pasovane na miru, specificke protahovani a nutnost jezdit fakt odzadu pres zada... Fyzio tak aspon jednou za tri mesice, kontrolni RTG kvuli kissing spines a muzu takto pokracovat. Rozhodne to neni kun do sportu a osobne mi prijde celkem sproste, ze nekdo s cistym svedomim n tom skace 110.

6.9.2018 22:53
etnies86

XXX.XXX.245.26

Sama mam lone s vyraznou lordozou, je to akorat k problemum, sedlo pasovane na miru, specificke protahovani a nutnost jezdit fakt odzadu pres zada... Fyzio tak aspon jednou za tri mesice, kontrolni RTG kvuli kissing spines a muzu takto pokracovat. Rozhodne to neni kun do sportu a osobne mi prijde celkem sproste, ze nekdo s cistym svedomim n tom skace 110.

no mě právě přijde i za 150 tis. s takovýmto hřbetem velmi přemrštěná částka.

10.9.2018 15:58
lenacia

XXX.XXX.173.31

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93786189/Klisna-PH-x-Velkopolsky-kun.php
110 tisíc za křížence bez přiježdění... a dle informací na FB se jedná o komplikovanějšího koně k ježdění... No ale zase je flekatá takže... seems legit i guess.

10.9.2018 19:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93786189/Klisna-PH-x-Velkopolsky-kun.php
110 tisíc za křížence bez přiježdění... a dle informací na FB se jedná o komplikovanějšího koně k ježdění... No ale zase je flekatá takže... seems legit i guess.

Flekatých koní už je dost. Já koukám přes ohradu už druhý rok na strakaté mlaďochy.
Za tu cenu koupí jen nějaký neználek.

10.9.2018 19:57
lenacia

XXX.XXX.168.82

sisi58 napsal(a):
Flekatých koní už je dost. Já koukám přes ohradu už druhý rok na strakaté mlaďochy.
Za tu cenu koupí jen nějaký neználek.

Na fb je s madam celá diskuze...
Všichni jí říkají že ta cena je přehnaná, ale ona že není...
Očividně se snaží tvrdit že kobylu jde zapsat do Schct, a nebo do Barock Pinta, i když v obou případech křížence s Paintem neberou... Nehledě na fakt, že vořech to bude furt.

10.9.2018 20:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
Na fb je s madam celá diskuze...
Všichni jí říkají že ta cena je přehnaná, ale ona že není...
Očividně se snaží tvrdit že kobylu jde zapsat do Schct, a nebo do Barock Pinta, i když v obou případech křížence s Paintem neberou... Nehledě na fakt, že vořech to bude furt.

Paní Franková má strakaté všechno.
Jak jsem psala, loňští i letoší mlaďoši.

10.9.2018 20:28

Add. flekatí: zrovna jsme dokončili vracení koně pro skrytou vadu (o které prodávající věděl a zatajil). Byl to kůň, kterého majitelka prodávala s těžkým srdcem s nemocí, se kterou si veti nevěděli rady. Přestože to je čistokrevný appa opravdu hodně líbivý, majitelka rozumně zohlednila na ceně chronické onemocnění... Kupující obratem ruky přeprodala skoro o sto tisíc výš... protože je puntíkatej...a taky protože věděla dopředu, že díky jednoduchému fíglu je možné vadu zakamuflovat. A že nová kupující je dobrá duše, která má svého jednoho koně jako miláčka, takže doufala, že se mezi tím "zamiluje" a nebude chtít vracet, až se věc provalí...

Co na to říct... to je můj příspěvek k flekatým předraženým koním...

10.9.2018 22:11

Jen pro zajímavost, co to bylo za vadu?

11.9.2018 07:52

Oční.

11.9.2018 10:13

Jo jo, také mám se skrytou vadou zkušenosti. Jediná rada při koupi koně je: nikomu nedůvěřuj a prověřuj úplně všechno. A i tak se může stát, že naletíte. Asi bych už drahého koně přes klasický inzerát nekoupila.

12.9.2018 14:30
Viktora

XXX.XXX.192.196

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94134899/Prodam-grosoveho-simla.php. moc prosim, nevite co je tohle za lidi? Chteji ode me starsiho ponika, ktereho davam zdarma a vim, ze u Rakovnika sidli handlak s konmi, jestli to neni on?

13.9.2018 20:20

Neznám, ale moc důvěryhodně na mně ten inzerát nepůsobí.

Nejspíš mají ty lidi množírnu čivav - zkuste si zadat tel. číslo do vyhledávače. A všimněte si že na té jediné fotce v inzerátu je copyright bazoše dole v rohu dvakrát - ta fotka už byla jednou z bazoše staená a ted znova vložená. Ten kůň už na bazoši byl, i když to nevylučuje že by ho neprodávali stejní majitelé - ale proč by si znovu stahovali vlastní fotku?

14.9.2018 19:32
koně

XXX.XXX.174.63

Když občas koukám na Bazoš, tak pravidelně někdo od Rakovníka nabízí.
Zaujalo mě na tom, že vždycky je to focené dost nevalně a na stejné ulici
Povětšinou těžcí koně, vedení někým na vozových ohlávkách.
Takže to asi bude asi nějaký handlák.

14.9.2018 20:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Inzerát byl vymazán.

14.9.2018 21:00
jazzinka

XXX.XXX.107.28

sisi58 napsal(a):
Inzerát byl vymazán.

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94219702/Prodam-grosoveho-simla.php
Je tam víckrát.

14.9.2018 21:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

jazzinka napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94219702/Prodam-grosoveho-simla.php
Je tam víckrát.

Ok.Zpět jsem nekoukala. Bazoš hlásil "inzerát byl vymazán".

16.9.2018 09:04
Viktora

XXX.XXX.192.196

Tak jsem se dopatrala..je to clovek, ktery se nezivi nicim jinym nez jako handlak smajlík

16.9.2018 09:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

Viktora napsal(a):
Tak jsem se dopatrala..je to clovek, ktery se nezivi nicim jinym nez jako handlak smajlík

Od handláka bych koně koupila, ale nikdy bych mu koně neprodala.

16.9.2018 13:05
kuba_74

XXX.XXX.190.228

Jen k těm handlákům. Kupovali jste někdy auto z bazaru, nebo od někoho kdo auta (vlastně cokoliv) dováží ? Tak se zamyslete...někdo se tak holt živí. Levně koupí, pak se ziskem prodá. Asi čtyři znám, ale koně bych si koupil tak od jednoho. Takže uznávám, že to většinou není nic moc charakter. Ale jen mi to zase připadá jako hon na čarodejnice...handlák = gauner. A ono to vždycky nemusí být pravda. Taky přece nebudete prodávat seno za svoje výrobní náklady a třeba letos, kdy prostě není, dáte cenu vyšší ne ? Přiznejme si to, zkrátka pracuje (podniká) se především pro peníze. Tak a teď klidně do mně smajlík
P.S. : Loni jsem tady přes diskusi věnoval mladou kobylku ČT, ZDARMA, neb jsem jí taky dostal a klidně jsem jí mohl prodat, nicméně zvolil jsem lepší podmínky pro koně, než prachy - abych tady nebyl za necitu smajlík

16.9.2018 13:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

kuba_74 napsal(a):
Jen k těm handlákům. Kupovali jste někdy auto z bazaru, nebo od někoho kdo auta (vlastně cokoliv) dováží ? Tak se zamyslete...někdo se tak holt živí. Levně koupí, pak se ziskem prodá. Asi čtyři znám, ale koně bych si koupil tak od jednoho. Takže uznávám, že to většinou není nic moc charakter. Ale jen mi to zase připadá jako hon na čarodejnice...handlák = gauner. A ono to vždycky nemusí být pravda. Taky přece nebudete prodávat seno za svoje výrobní náklady a třeba letos, kdy prostě není, dáte cenu vyšší ne ? Přiznejme si to, zkrátka pracuje (podniká) se především pro peníze. Tak a teď klidně do mně smajlík
P.S. : Loni jsem tady přes diskusi věnoval mladou kobylku ČT, ZDARMA, neb jsem jí taky dostal a klidně jsem jí mohl prodat, nicméně zvolil jsem lepší podmínky pro koně, než prachy - abych tady nebyl za necitu smajlík

Pokud se má kobča stále skvěle, tak palec nahoru, pro všechny zúčastněné.

16.9.2018 13:27

kuba_74 napsal(a):

K tomu jen reknu, s auty se obchoduje, ale auta nejsou zive bytosti. Nehlede na to aby z kone byl nejaky zisk, musi se koupit levny - pravdepodobne ne zdravy nebo stary; a prodava se se zatajenym vekem, vadou.
Myslim ze lepsi verze prekupnoctvi je kupovat levneji mladsi kone, obsednout, prijezdit a prodat. Ale ani na tom asi zlaty dul nebude.

16.9.2018 13:53
kuba_74

XXX.XXX.190.228

1. Kobyla se má stále dobře, jsem s majitelkou pravidelně v kontaktu. Pro upřesnění, já mám chladnokrevníky. ČTéčko byla původně jako společník a na moje ježdění to prostě nebylo. Teď se má fajn, pravidelně pracuje a je to lepší, než když se flákala u nás.

2. Že je kůň živá bytost, vím také. Nicméně s vaším názorem, bychom si nekoupili v obchodě ani kuře. Ano jistě, kůň se musí koupit levný (to jsem psal v předešlém příspěvku) a i to lze v případě zdravého koně. Ono je totiž spousty lidí, kteří uvažují reálně. Když prostě prodat potřebujete, je cena úplně jiná, než když si řeknete "zkusím to" a prodat vlastně nepotřebujete. A co když potřebujete z nějakého důvodu prodat rychle co ? Já jsem s prvním koněm taky naletěl, ale nefňukám. Prostě jsem tomu nerozumněl a beru to jako zkušenost. Koně stále mám a tady taky dožije smajlík Kdybych měl ovšem náhodou možnost koupit levně koně (nic nevyhledávám) a následně ho se ziskem prodat, tak to klidně udělám a nebudu mít sebemenší výčitky svědomí. O cenách chlaďasů něco vím, takže proč ne. Jasně že bych ho neprodal, kdyby se mi něco nezdálo. Třeba tady známej prodává chlaďase - vysloužilce z lesa za 8.000, - což není ani jateční cena. Je mu 17 let a je slušně domordovanej. Ale jako společník, nebo na svezení v kroku 3x týdně, je úplně ideální a s jeho povahou by klidně mohl jít za 15-20tis. No když ho neprodáne hned prvnímu blbovi, co se vám nebude líbit, ale trochu si pohlídáte podmínky kam jde, tak mi řekněte, co je na tom špatného. Poslední chlaďas co mám doma, je stejného věku, pravda je v podstatě zdravej, ale taky milionová povaha. Jezdí pod sedlem, občas mi stahá dřevo u baráku atp. Stál mě 30tis. a pán, i když jsem se tam byl dvakrát dívat a máme společného dobrého kamaráda, tak stejně trval na tom, že ho přiveze osobně. Pak se přiznal, že chtěl vidět, kam kůň jde a byl paf, jaký máme pěkný ustájení. Taky pochybuju, že na něm prodělal. Tak je každej handlák gauner nebo není ?

16.9.2018 18:20
Rossalie

XXX.XXX.162.227

sisi58 napsal(a):
Paní Franková má strakaté všechno.
Jak jsem psala, loňští i letoší mlaďoši.

Ta tím paintem pouští co se dá co?

Neregistrovaný uživatel

16.9.2018 19:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Pobavilo mě toto. Kříženec a lze ho zapsat dle inzerující a její kámošky do ČT nebo BP. To druhé je pravda tam jí ho vezmou do té nejhorší sekce. Slečna měla v inzeru cenu původně přes 100 tisíc tuším 110 tisíc za křížence

Kobyla má 163cm a ideální jezdec by byl výšky 175cm a více

16.9.2018 19:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rossalie napsal(a):
Ta tím paintem pouští co se dá co?

Ano. Podle stavby těla hříbat, připouští všechno.Od plňasek, přes ČT, k malým prďolkám a i něco těžšího bych viděla.
Hříbci jsou malí, velcí, tlustí, tencí atd., atp., jak je ctěná libost.

16.9.2018 19:14
Rossalie

XXX.XXX.162.227

sisi58 napsal(a):
Ano. Podle stavby těla hříbat, připouští všechno.Od plňasek, přes ČT, k malým prďolkám a i něco těžšího bych viděla.
Hříbci jsou malí, velcí, tlustí, tencí atd., atp., jak je ctěná libost.

To je děs.. Hlavn, že je to strakate a Xpaint to se pak prodá laikům jako kůň, pro začátečníka samo . Jedné paní prodali kinder vajíčko... samozřejmě taky vypadl strakoš.

16.9.2018 20:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rossalie napsal(a):
To je děs.. Hlavn, že je to strakate a Xpaint to se pak prodá laikům jako kůň, pro začátečníka samo . Jedné paní prodali kinder vajíčko... samozřejmě taky vypadl strakoš.

Je ale zajímavé, že na stránkách ranče má k prodeji 3 koně. Na bazoši 6 inzerátů. Nějak si neumím představit, co se všemi těmi koňmi dělá?
Jak je tedy prodává?

16.9.2018 20:31
Rossalie

XXX.XXX.162.227

sisi58 napsal(a):
Je ale zajímavé, že na stránkách ranče má k prodeji 3 koně. Na bazoši 6 inzerátů. Nějak si neumím představit, co se všemi těmi koňmi dělá?
Jak je tedy prodává?

Já myslím, že na ty nadsazené inzeráty a 100% hodné koníčky se chytne hodně lidí a dá za ně ty šílené peníze :) Já viděla na živo 2 koně od ní a dala bych za ně tak max polovinu té ceny.

16.9.2018 21:56

Pobavilo mě toto. Kříženec a lze ho zapsat dle inzerující a její kámošky do ČT nebo BP. To druhé je pravda tam jí ho vezmou do té nejhorší sekce. Slečna měla v inzeru cenu původně přes 100 tisíc tuším 110 tisíc za křížence

Kobyla má 163cm a ideální jezdec by byl výšky 175cm a více

A tím jako tlustá majitelka starší vyhoněné nenasvalené kobyly narážíte na co?

16.9.2018 22:00
Sophii

XXX.XXX.168.82

A tím jako tlustá majitelka starší vyhoněné nenasvalené kobyly narážíte na co?

tohle už nemá smysl řešit, paní raději kobylu zmlátí a vycuká, když má v hubě páku, prože si za to kobyla může sama ne aby uznala, že ona dělá chybu, a pak si pořídí hříbě, aby ho naučla že musí poslouchat a nesmí e vzpírat už od mlátí.

17.9.2018 07:16
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dámy, projděte si starší diskuze, tam je problém "tlustý jezdec x kůň" probraný ze všech stran a úhlů. Moc vás prosím, nevytahujte to znovu nebo zrušíte další diskuzi. A docela zajímavou.

17.9.2018 09:57

kuba_74 napsal(a):
1. Kobyla se má stále dobře, jsem s majitelkou pravidelně v kontaktu. Pro upřesnění, já mám chladnokrevníky. ČTéčko byla původně jako společník a na moje ježdění to prostě nebylo. Teď se má fajn, pravidelně pracuje a je to lepší, než když se flákala u nás.

2. Že je kůň živá bytost, vím také. Nicméně s vaším názorem, bychom si nekoupili v obchodě ani kuře. Ano jistě, kůň se musí koupit levný (to jsem psal v předešlém příspěvku) a i to lze v případě zdravého koně. Ono je totiž spousty lidí, kteří uvažují reálně. Když prostě prodat potřebujete, je cena úplně jiná, než když si řeknete "zkusím to" a prodat vlastně nepotřebujete. A co když potřebujete z nějakého důvodu prodat rychle co ? Já jsem s prvním koněm taky naletěl, ale nefňukám. Prostě jsem tomu nerozumněl a beru to jako zkušenost. Koně stále mám a tady taky dožije smajlík Kdybych měl ovšem náhodou možnost koupit levně koně (nic nevyhledávám) a následně ho se ziskem prodat, tak to klidně udělám a nebudu mít sebemenší výčitky svědomí. O cenách chlaďasů něco vím, takže proč ne. Jasně že bych ho neprodal, kdyby se mi něco nezdálo. Třeba tady známej prodává chlaďase - vysloužilce z lesa za 8.000, - což není ani jateční cena. Je mu 17 let a je slušně domordovanej. Ale jako společník, nebo na svezení v kroku 3x týdně, je úplně ideální a s jeho povahou by klidně mohl jít za 15-20tis. No když ho neprodáne hned prvnímu blbovi, co se vám nebude líbit, ale trochu si pohlídáte podmínky kam jde, tak mi řekněte, co je na tom špatného. Poslední chlaďas co mám doma, je stejného věku, pravda je v podstatě zdravej, ale taky milionová povaha. Jezdí pod sedlem, občas mi stahá dřevo u baráku atp. Stál mě 30tis. a pán, i když jsem se tam byl dvakrát dívat a máme společného dobrého kamaráda, tak stejně trval na tom, že ho přiveze osobně. Pak se přiznal, že chtěl vidět, kam kůň jde a byl paf, jaký máme pěkný ustájení. Taky pochybuju, že na něm prodělal. Tak je každej handlák gauner nebo není ?

Ja nikde ve svem prispevku nepsala ze kazdy handlak je gauner smajlík

17.9.2018 12:43
kuba_74

XXX.XXX.234.8

Ja nikde ve svem prispevku nepsala ze kazdy handlak je gauner smajlík

Tak nemusíme se chytat za slova že smajlík Jde spíše o obecné mínění zde. Neberte si to osobně smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.9.2018 16:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
tohle už nemá smysl řešit, paní raději kobylu zmlátí a vycuká, když má v hubě páku, prože si za to kobyla může sama ne aby uznala, že ona dělá chybu, a pak si pořídí hříbě, aby ho naučla že musí poslouchat a nesmí e vzpírat už od mlátí.

Nevím o co vám jde. Na páce se musí jezdit do terénu z důvodu bezpečnosti. Ted zkusíme ještě udidlo s rolkami. Nemám z té páky radost. Kamarádka co má 70kg jí pustila v terénu do trysku a co se nestalo podotýkám že je jezdec zdatný. Kobyla zakousla udidlo a sundala jí během chvilky když s ní skočila přes škarpu. měla obyčejné stihlo. Proto se bere na terén páka. Já na jízdárnu používám sněhuláka 2x lomeného a reguluji podle toho jak se kobyla chová. Sněhulák není brán jako páka aspon co se píše v knize o udidlech. Když je hodná je to zaplé na stihlo. Kobča šlape. Nikdy jsem jí na páce nevyškubala nejsem prase.

Mám jiného trenéra jezdilo se pravidelně a kobyla nám nasvalila. Pracuje se na ohýbání i na nošení zad a hlavě na kolmici

A co tak jsem tlustá tak co jako zdržte se komentářů o mojí váze. S koněm zacházím korektně. A jestli považujete za mlácení to když přes vás kůň přejde tak ok váš boj. Kobyla byla ode mě rozmazlená a holt jí bylo potřeba trochu utnout.

Nikdy žádné zvíře nedostalo bezdůvodně. Ale nemůže nám šlapat po hlavě 600kg zvíře. Zapomněli jste i na fakt že kobyla je poznamenaná dost z minulosti. Hříbě jsem si vzala protože si chci vychovat svého koníka od mala. Malá klisnička není potřeba mlátit jen když oždibuje tak se jemně upozorní že tohle ne. A jestli za mlácení je považováno to že koně plácnu za trest když něco vyvede tak asi jo. Mnoho koňáků mi řeklo že by jí vzali už dávno lopatou po palici ale tohle já nebudu dělat.

Ale asi jsem tyran koně se mají dobře a taky tak podle toho vypadají

Sisi prominte ale nenechám se napadat.

17.9.2018 19:24
Sophii

XXX.XXX.173.31

Nevím o co vám jde. Na páce se musí jezdit do terénu z důvodu bezpečnosti. Ted zkusíme ještě udidlo s rolkami. Nemám z té páky radost. Kamarádka co má 70kg jí pustila v terénu do trysku a co se nestalo podotýkám že je jezdec zdatný. Kobyla zakousla udidlo a sundala jí během chvilky když s ní skočila přes škarpu. měla obyčejné stihlo. Proto se bere na terén páka. Já na jízdárnu používám sněhuláka 2x lomeného a reguluji podle toho jak se kobyla chová. Sněhulák není brán jako páka aspon co se píše v knize o udidlech. Když je hodná je to zaplé na stihlo. Kobča šlape. Nikdy jsem jí na páce nevyškubala nejsem prase.

Mám jiného trenéra jezdilo se pravidelně a kobyla nám nasvalila. Pracuje se na ohýbání i na nošení zad a hlavě na kolmici

A co tak jsem tlustá tak co jako zdržte se komentářů o mojí váze. S koněm zacházím korektně. A jestli považujete za mlácení to když přes vás kůň přejde tak ok váš boj. Kobyla byla ode mě rozmazlená a holt jí bylo potřeba trochu utnout.

Nikdy žádné zvíře nedostalo bezdůvodně. Ale nemůže nám šlapat po hlavě 600kg zvíře. Zapomněli jste i na fakt že kobyla je poznamenaná dost z minulosti. Hříbě jsem si vzala protože si chci vychovat svého koníka od mala. Malá klisnička není potřeba mlátit jen když oždibuje tak se jemně upozorní že tohle ne. A jestli za mlácení je považováno to že koně plácnu za trest když něco vyvede tak asi jo. Mnoho koňáků mi řeklo že by jí vzali už dávno lopatou po palici ale tohle já nebudu dělat.

Ale asi jsem tyran koně se mají dobře a taky tak podle toho vypadají

Sisi prominte ale nenechám se napadat.

kdybyste aspoň nelhala! Takže když vám tam tenkrát zdrhla do pole tak ste jí nevycukala?
Jako jenom prasák používá páku 'kvůli bezpečnosti' protože jenom prasák škube koně za držku.
to je vše co k tomu chci říct.
A nesvádějte to na kobylu, viděla sem fotky od vás jak pod ní šlapaly děcka a je jedno jestli tady vyplodíte kecy že byla vyvázaná, prostě šlapaly... a vám teď kobyla nešlape a ještě si po pádu z ní zlomíte ruku... Tak kdepak je chyba? Hm hm hm hm...
VE VÁS!

17.9.2018 19:39
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sophii napsal(a):
kdybyste aspoň nelhala! Takže když vám tam tenkrát zdrhla do pole tak ste jí nevycukala?
Jako jenom prasák používá páku 'kvůli bezpečnosti' protože jenom prasák škube koně za držku.
A nesvádějte to na kobylu, viděla sem fotky od vás jak pod ní šlapaly děcka a je jedno jestli tady vyplodíte kecy že byla vyvázaná, prostě šlapaly... a vám teď kobyla nešlape a ještě si po pádu z ní zlomíte ruku... Tak kdepak je chyba? Hm hm hm hm...
VE VÁS!

Nemůžete si to řešit v soukromých zprávách?
Už to tu fakt všechno bylo několikrát.

Neregistrovaný uživatel

17.9.2018 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
VE VÁS!

Mě kobyla do pole nezdrhla. V terénu mi nikdy neutekla. Na páce jsem jezdila někdy v únoru. Ted i já si beru do terénu sněhuláka.

Pokud kůň přestane být ovladatelný pomůckami ostatními radši bych ho za držku vzala než zabít sebe koně či další osoby. Ale to je můj názor

A co jako že jsem si zlomila po pádu ruku. Ono se občas stane že se při pádu něco zlomí. Kor pomalu v trysku když ještě kloužete 2 metry po povrchu a ruku si zaklíníte pod sebe. Mám to tak dobře zlomené že mi to už 2x museli rovnat. Tak nezáviďte.

Neregistrovaný uživatel

17.9.2018 19:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Nemůžete si to řešit v soukromých zprávách?
Už to tu fakt všechno bylo několikrát.

Sorry já to nezačala držela jsem se tématu ale bránit se budu když mě někdo napadne a ještě šíří lži.

17.9.2018 20:00
Sophii

XXX.XXX.173.31

Mě kobyla do pole nezdrhla. V terénu mi nikdy neutekla. Na páce jsem jezdila někdy v únoru. Ted i já si beru do terénu sněhuláka.

Pokud kůň přestane být ovladatelný pomůckami ostatními radši bych ho za držku vzala než zabít sebe koně či další osoby. Ale to je můj názor

A co jako že jsem si zlomila po pádu ruku. Ono se občas stane že se při pádu něco zlomí. Kor pomalu v trysku když ještě kloužete 2 metry po povrchu a ruku si zaklíníte pod sebe. Mám to tak dobře zlomené že mi to už 2x museli rovnat. Tak nezáviďte.

no vaše kobyla ovladatelná byla... ale s vaším přístupem a ztupením přestala...
A závidět vámž e si zmrvíte koně tak že se stane nebezpečným... fakt ne, ale gratuluju vám k tomu, že tady kážete vodu a chlastáte vín... colu. ;).

Neregistrovaný uživatel

17.9.2018 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
A závidět vámž e si zmrvíte koně tak že se stane nebezpečným... fakt ne, ale gratuluju vám k tomu, že tady kážete vodu a chlastáte vín... colu. ;).

Ta kobyla zmrvená není. Opakuji! Kobyla mi nikdy na pole neutekla a nikdy jsem jí na páce nevyškubala.

A když jsme u toho piju vodu sice perlivou ale furt je to voda.

17.9.2018 20:06
lenacia

XXX.XXX.173.31

už mě z vás bolí hlava... furt mi crliká e-mail...

Neregistrovaný uživatel

17.9.2018 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):

To co tvrdíte je lež. Dokažte své tvrzení.

17.9.2018 20:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sophii napsal(a):

Můžete s tím napadáním přestat!
Pokud proti Petře něco máte, napište to jí. Koho myslíte, že ty vaše výlevy zajímají? Navíc nikdo neví, co s koňmi děláte vy. Když tak přesně víte, jak se trestají koně.
Taky by mě zajímalo, proč vůbec toto vše píšete? Něco vás žere? Tak běžte za Petrou a řekněte to jí. Přímo.
Nebo děláte ramena jen na diskuzi a v reálu si netroufnete?

18.9.2018 13:22
kapička

XXX.XXX.5.211

Pokus vrátit se k tématu....

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93521223/Letosni-hribata-po-Barock-pinto-k-rezervaci.php
Tomu
se říká prodejní strategie. Kupte hříbě, prodáme vám pro něj i seno!
Si říkám, že v letošní situaci proč ne, jestli chovateli na koni záleží.

18.9.2018 13:27

kapička napsal(a):
Pokus vrátit se k tématu....

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/93521223/Letosni-hribata-po-Barock-pinto-k-rezervaci.php
Tomu se říká prodejní strategie. Kupte hříbě, prodáme vám pro něj i seno!
Si říkám, že v letošní situaci proč ne, jestli chovateli na koni záleží.

Ještě že to není naopak - prodám seno, hříbě k němu gratis

Neregistrovaný uživatel

18.9.2018 16:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Ještě že to není naopak - prodám seno, hříbě k němu gratis

Taky jsem ty inzery registrovala, Tenhle chov má rok co rok stejné inzeráty i spojení. Prostě strakatá je opět v módě

20.9.2018 20:53
canka

XXX.XXX.35.234

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94457316/American-paint-horse-klisna.php
Jestli
dobře počítám, kobyle je rok a 5 měsíců...doufám, že to sedlo, co na ní je, je jen reprezentace na fotce, jak je hodné a že jí sedlo nevadí..o obsednutí v inzerátu nic nepíší, tak snad

21.9.2018 07:39
lenacia

XXX.XXX.173.31

canka napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94457316/American-paint-horse-klisna.php
Jestli dobře počítám, kobyle je rok a 5 měsíců...doufám, že to sedlo, co na ní je, je jen reprezentace na fotce, jak je hodné a že jí sedlo nevadí..o obsednutí v inzerátu nic nepíší, tak snad

myslím že je to tak. U nás se na stejně starého valáška také takto zkoušelo sedlo, i si s ním oběhal pár koleček, ale žádné stoupání do třmenů nebo tak to neproběhlo. Všímám si, že westerňáci v našem okolí docela často takhle mladým koním dávají na zkoušení sedla.

21.9.2018 09:49

Už mě fakt vytáčí stále častější "obrat" v inzerátech: "po homozygotním hřebci", "otec homozygot" apod... To si mám jako domýšlet, čeho? Nebo jak to jako ti lidi myslí?

22.9.2018 12:38
balisek

XXX.XXX.131.211

Omlouvám se, že opět odbočuji od tématu, nicméně coby bývalého drezurního jezdce mě tohle nadzvedlo ze židle: "Na páce se musí jezdit do terénu z důvodu bezpečnosti. Kamarádka jí pustila v terénu do trysku a co se nestalo -podotýkám, že je jezdec zdatný: Kobyla zakousla udidlo a sundala jí během chvilky, když s ní skočila přes škarpu. Měla obyčejné stihlo. Proto se bere na terén páka."

Páka NENÍ ZÁCHRANNÁ BRZDA! Nemá v koňské hubě co pohledávat, pokud si jezdec neumí poradit na stihlu - a to bez ohledu na to, zda je problém ve schopnostech jezdce či temperamentu / stupni výcviku koně.

Páka patří pouze na koně, který je přiježděný do takové míry, že se na stihle pohybuje klidně a v rovnováze (tzv. "na otěži") ve všech chodech, obratech, přechodech a reaguje i na lehké pomůcky otěží.

Páka se používá k tomu, aby přiměla koně snížit týl, povolit a vyklenout krk. Dále zajišťuje, že kůň ucítí i nejmenší pohyb ruky a může na něj zareagovat. Není to represivní nástroj, ale VELMI JEMNÁ pomůcka k vycizelování detailů v pokročilém stupni výcviku.

Máte-li s ovladatelností koně v terénu problém, místo sahání po páce se vraťte k práci na jízdárně, na vyjížďky jezděte v kroku nebo nanejvýš klusem.

23.9.2018 08:58

balisek napsal(a):
Omlouvám se, že opět odbočuji od tématu, nicméně coby bývalého drezurního jezdce mě tohle nadzvedlo ze židle: "Na páce se musí jezdit do terénu z důvodu bezpečnosti. Kamarádka jí pustila v terénu do trysku a co se nestalo -podotýkám, že je jezdec zdatný: Kobyla zakousla udidlo a sundala jí během chvilky, když s ní skočila přes škarpu. Měla obyčejné stihlo. Proto se bere na terén páka."

Páka NENÍ ZÁCHRANNÁ BRZDA! Nemá v koňské hubě co pohledávat, pokud si jezdec neumí poradit na stihlu - a to bez ohledu na to, zda je problém ve schopnostech jezdce či temperamentu / stupni výcviku koně.

Páka patří pouze na koně, který je přiježděný do takové míry, že se na stihle pohybuje klidně a v rovnováze (tzv. "na otěži") ve všech chodech, obratech, přechodech a reaguje i na lehké pomůcky otěží.

Páka se používá k tomu, aby přiměla koně snížit týl, povolit a vyklenout krk. Dále zajišťuje, že kůň ucítí i nejmenší pohyb ruky a může na něj zareagovat. Není to represivní nástroj, ale VELMI JEMNÁ pomůcka k vycizelování detailů v pokročilém stupni výcviku.

Máte-li s ovladatelností koně v terénu problém, místo sahání po páce se vraťte k práci na jízdárně, na vyjížďky jezděte v kroku nebo nanejvýš klusem.

Balisku, tohle je marné...berme v potaz, že kobyla je nevychovatelná a nepřijezditelná mrcha, která i zkušené jezdce, trenéry a odborníky vozí hore dole kopcom jak špinavé prádlo. Když se jí nepodaří sundat jezdce za pomocí trysku, klidně s ním skočí přes škarpu a zbaví se ho. Ostré pomůcky a braní za držku jsou nezbytné pro to, aby si její jezdci mohli užít pohodovou vyjíždku a nemuseli řešit, že jim jde o život. Není, bohužel, jiná možnost...je na nás, co o kobylce a jejích špatných vlastnostech a návycích už několik let čteme, abychom to pochopili a také aby ti, co se snaží radit vzali na vědomí, že to prostě jinak nejde....

23.9.2018 13:14
Sophii

XXX.XXX.173.31

Balisku, tohle je marné...berme v potaz, že kobyla je nevychovatelná a nepřijezditelná mrcha, která i zkušené jezdce, trenéry a odborníky vozí hore dole kopcom jak špinavé prádlo. Když se jí nepodaří sundat jezdce za pomocí trysku, klidně s ním skočí přes škarpu a zbaví se ho. Ostré pomůcky a braní za držku jsou nezbytné pro to, aby si její jezdci mohli užít pohodovou vyjíždku a nemuseli řešit, že jim jde o život. Není, bohužel, jiná možnost...je na nás, co o kobylce a jejích špatných vlastnostech a návycích už několik let čteme, abychom to pochopili a také aby ti, co se snaží radit vzali na vědomí, že to prostě jinak nejde....

to chce do žuly vytesat

24.9.2018 19:57
koně

XXX.XXX.174.63

Parádně vystiženo

24.9.2018 22:23

Už mě fakt vytáčí stále častější "obrat" v inzerátech: "po homozygotním hřebci", "otec homozygot" apod... To si mám jako domýšlet, čeho? Nebo jak to jako ti lidi myslí?

Homozygotní v barvě......předpokládám, pokud se pohybujete mezi těmito koňmi, každý ví, o co se jedná.

25.9.2018 00:06

Homozygotní v barvě......předpokládám, pokud se pohybujete mezi těmito koňmi, každý ví, o co se jedná.

Ono jde asi o to, že je úplně fuk, jestli byl otec prodávaného koně homozygotní nebo ne. Buď je to zvíře strakaté, nebo není a nezáleží na tom, zda dostalo do vínku jednu ze dvou alel pro strakatost od homozygotního hřebce, nebo vyhrálo padesátiprocentní loterii s hřebcem heterozygotním.To je jakoby člověk chtějící hrušku jednou sáhl na slepo do pytle kde jsou dvě hrušky a podruhé do pytle kde jsou hruška a jablko a pokaždé vytáhl hrušku. Záleží v tu chvíli na tom, že v tom druhém pytli bylo také jablko (respektive, že v tom prvním byly pouze hrušky)?

Neregistrovaný uživatel

25.9.2018 02:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

balisek napsal(a):

Tak NAPOSLEDY!!!! Páku už dávno nepotřebuji!!!
A Sophii stále čekám na důkazy k vašemu tvrzení kdy jsem měla na páce vyškubat koně někde na poli když mi utekl.
A příjdte mi to říct osobně nebo se umíte schovávat pouze za klávesnicí. Nebo neprozradíte své jméno protože se bojíte co na vás vím já? Jenže já nemám potřebu podávat nepravdivé údaje. Tak doporučuji aby jsme se drželi tématu. Bude to pro všechny lepší. Já se ho držela a pokud vás tankuje můj příspěvek jakýkoliv tak že musíte rýt tak se radši nevyjadřujte.

Neregistrovaný uživatel

25.9.2018 02:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Zde si můžete prohlédnout na jakém udidle už třičtvrtě roku jezdím a na jaké je ostrosti od léta. Červenec 2018. To je tedy páka :-D

25.9.2018 10:06

Zde si můžete prohlédnout na jakém udidle už třičtvrtě roku jezdím a na jaké je ostrosti od léta. Červenec 2018. To je tedy páka :-D

"Nevím o co vám jde. Na páce se musí jezdit do terénu z důvodu bezpečnosti. Ted zkusíme ještě udidlo s rolkami. Nemám z té páky radost. Kamarádka co má 70kg jí pustila v terénu do trysku a co se nestalo podotýkám že je jezdec zdatný. Kobyla zakousla udidlo a sundala jí během chvilky když s ní skočila přes škarpu. měla obyčejné stihlo. Proto se bere na terén páka. Já na jízdárnu používám sněhuláka 2x lomeného a reguluji podle toho jak se kobyla chová"

Upřímně, mi je vaše kobyla u zadku, ale aspoň si sama neprotiřečte. Zkopírovaný text je ze 17. 9.

25.9.2018 10:48

Pokud se pohybujete mezi těmito koňmi, může být třeba taky homozygot na některou nemoc...

25.9.2018 11:41
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Homozygotní (většinou v barvě) znamená, že daný hřebec může z genetického hlediska předávat pouze svoji barvu a není v rámci jeho genů schopný vytvořit určitou a většinou nežádoucí barvu případně fleky.
Mám homozygotního vraného hřebce. To znamená, že z hlediska jeho genové podstaty není hřebec schopen dát ryzáka a při pouštění s kobylami vrankami, hnědkami vyleze hnědák nebo vraník. Sice to je stále sázka do loterie jak mi okolí říká, ale pokud by barevnou genetiku měla hotovou (a příznivou) i kobyla, pak je větší jistota "výroby" hříběte požadované barvy.
Z pozice chovatele hledajícího hřebce pro připouštění bych označení homozygot v inzerátu věnovala pozornost pouze pokud bych znala genovou výbavu mé kobyly a věděla přesně jakou gen.výbavu hřebce skrz barvu hledám.
Z pozice kupujícího daného hřebce/kobyly by pro mě byla zmínka o homozygotnosti relevantní jen pokud by byla prokázaná z obou stran předků tj. u matky i otce - jinak vám nikdo nezaručí, že jeden předek nebyl heterozygot na barvu a že heterozygotnost nepodědil i kůň, co chcete koupit (pokud on sám nemá hotové gentesty na barvu)
Homozygot na nemoc neexistuje, tam se dělají jen testy s negativním/pozitivním výsledkem.

Pro příklad uvádím případ dvou strakatých hřebců, otce a syna velkopolského koně, plemeníci Lupo a Deros Verona. Otec, Lupo, je heterozygot na barvu a fleky většinou nepředává, pokud i kobyla není flekatá. Jeho syn, Deros Verona, je homozygot na barvu a fleky předává i s neflekatými kobylami.
Snad je to teď jasnější

25.9.2018 12:42

Já vím, co znamená výraz homozygot, je to termín z genetiky, proto mě rozčiluje, že není nikdy uvedeno, pro který gen je kůň homozygotní - to je to, oč tu běží

25.9.2018 12:43

A homozygot pro určitou nemoc, resp. vadný gen, existuje - např. PSSM.

25.9.2018 12:56

Ono jde asi o to, že je úplně fuk, jestli byl otec prodávaného koně homozygotní nebo ne. Buď je to zvíře strakaté, nebo není a nezáleží na tom, zda dostalo do vínku jednu ze dvou alel pro strakatost od homozygotního hřebce, nebo vyhrálo padesátiprocentní loterii s hřebcem heterozygotním.To je jakoby člověk chtějící hrušku jednou sáhl na slepo do pytle kde jsou dvě hrušky a podruhé do pytle kde jsou hruška a jablko a pokaždé vytáhl hrušku. Záleží v tu chvíli na tom, že v tom druhém pytli bylo také jablko (respektive, že v tom prvním byly pouze hrušky)?

Pokud někdo zná genetiku své kobyly- v dnešní době není problém, ví na čem bude. Je to prostě informace pro tyto majitele a reklama hřebce.

25.9.2018 13:24

Pokud někdo zná genetiku své kobyly- v dnešní době není problém, ví na čem bude. Je to prostě informace pro tyto majitele a reklama hřebce.

Katyq zřejmě myslela, že je jedno, zda je otec prodávaného koně homozygot (třeba na strakatost), proč to teda uvádět - prodávaný kůň může být na stejnou vlastnost homozygot i heterozygot. Že je např. otec prodávané klisny homozygot na strakatou neznamená,, že hříbata po dané kobyle budou vždy strakatá. Takže je to zbytečná informace, asi dobře vypadající pro ty, co si základy genetiky nepamatují.

25.9.2018 18:15

Katyq zřejmě myslela, že je jedno, zda je otec prodávaného koně homozygot (třeba na strakatost), proč to teda uvádět - prodávaný kůň může být na stejnou vlastnost homozygot i heterozygot. Že je např. otec prodávané klisny homozygot na strakatou neznamená,, že hříbata po dané kobyle budou vždy strakatá. Takže je to zbytečná informace, asi dobře vypadající pro ty, co si základy genetiky nepamatují.

reklama hřebce......

25.9.2018 19:52
Sophii

XXX.XXX.168.82

Tak NAPOSLEDY!!!! Páku už dávno nepotřebuji!!!
A Sophii stále čekám na důkazy k vašemu tvrzení kdy jsem měla na páce vyškubat koně někde na poli když mi utekl.
A příjdte mi to říct osobně nebo se umíte schovávat pouze za klávesnicí. Nebo neprozradíte své jméno protože se bojíte co na vás vím já? Jenže já nemám potřebu podávat nepravdivé údaje. Tak doporučuji aby jsme se drželi tématu. Bude to pro všechny lepší. Já se ho držela a pokud vás tankuje můj příspěvek jakýkoliv tak že musíte rýt tak se radši nevyjadřujte.

čekejte si dál protože cokoliv napíšu tak mi nejde odeslat protože mi ifauna ihned začne hásit chybu, celý web mi spadne a smůla...

Jinak jediný důvod proč nejdu osobně je ten, že nemám čas ani náladu řešit vaše fňukání na policii při podávání oznámeních.

mimochodem, tohle je teda asi bezudidlo co?

Neregistrovaný uživatel

26.9.2018 01:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):
čekejte si dál protože cokoliv napíšu tak mi nejde odeslat protože mi ifauna ihned začne hásit chybu, celý web mi spadne a smůla...

Jinak jediný důvod proč nejdu osobně je ten, že nemám čas ani náladu řešit vaše fňukání na policii při podávání oznámeních.

Jasně výmluva se vždy najde :-) Na kobyle nikdo neseděl já měla sněhuláka nebo thiedelman na jízdárnu prostě westernovou páku momentálně NE! Jste hloupá nebo nevím jak vám to mám říct. A i kdyby je to moje věc nezdá se vám??? jak vy víte jak s ní pracuji. Byla jste tu. Stále čekám na důkazy vašeho tvrzení kdy mi kobyla měla utéct na poli a kdy jsem jí za to vyškubala a zbila.
U kobči jsem měla na svezení kamarádku. Byla rozběhaná a dost rozverná. Proto jsem vzala tohle ještě jsem neměla Rolkové udítko. Nakonec z toho stelně nic nebylo.
Co třeba jméno co? I když možná už i vím o koho jde.

Neregistrovaný uživatel

26.9.2018 02:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Sophii napsal(a):

A ještě jedna věc pokud mi něco chcete sejdeme se osobně. Vyříkáme si to z očí do očí protože z toho abych podávala TO jsem vyrostla. Umím si věci řešit sama. Jenže ono je to těžké když je někdo takový posera že ani nezdělí jméno Natož aby se přestal schovávat za klávesnici a postavil se mi čelem.
Dál tohle vlákno zahlcovat nebudu a vám radím totéž přestaňte se vymlouvat a pojďme si to vyříkat osobně . Nebo pište soukromě!!!!!

27.9.2018 19:16
anobbona

XXX.XXX.84.98

Rossalie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94891592/Omezeni-stada.phpnabídka : https://konici-unia.rajce.idnes.cz/Databaze_koni/#Predswit2.jpg

A co je na tom špatného?

27.9.2018 19:58
blackmyday

XXX.XXX.159.107

anobbona napsal(a):
A co je na tom špatného?

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94184943/8lety-valach.php
No,
po shlédnutí fotek těch koní, musím rict, že nekteri mají opravdu obrovské štěstí, že jsou lehce krmitelní.
Spousta kusů je v žalostném stavu https://konici-unia.rajce.idnes.cz/Databaze_koni/#Gigolo1.jpg

27.9.2018 20:29
lenacia

XXX.XXX.215.85

blackmyday napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94184943/8lety-valach.php
No, po shlédnutí fotek těch koní, musím rict, že nekteri mají opravdu obrovské štěstí, že jsou lehce krmitelní.
Spousta kusů je v žalostném stavu https://konici-unia.rajce.idnes.cz/Databaze_koni/#Gigolo1.jpg

to jednak, a pak ty ocasy vždyť to se jim bude muset ustřihat

27.9.2018 20:32
Rossalie

XXX.XXX.162.227

lenacia napsal(a):
to jednak, a pak ty ocasy vždyť to se jim bude muset ustřihat

Bodláky? Některým už ostříhali...

27.9.2018 21:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Rossalie napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94891592/Omezeni-stada.phpnabídka : https://konici-unia.rajce.idnes.cz/Databaze_koni/#Predswit2.jpg

404 stránka nenalezena ; na rajceti koně jsou

27.9.2018 22:10
lenacia

XXX.XXX.215.85

sisi58 napsal(a):
404 stránka nenalezena ; na rajceti koně jsou

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94891592/Omezeni-stada.php

27.9.2018 22:38
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pročpak tam píší,že za velmi nízké ceny? O těch koních tam je jen, jak jsou staří a že jsou hodní. A ty ceny? 125000,- ; 100000,- ; 250000,- Není někde chyba?

27.9.2018 23:46
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Takže koně, kteří i přes pastvu nejsou v dobrém stavu, zima před námi, je málo sena. Navíc prodáváni za nereálné ceny. Nechci vidět jejich stav na jaře. :-(

28.9.2018 11:32
anobbona

XXX.XXX.84.98

No ja si otevrela jen inzerát, tak mi nic divneho nepřišlo. Na rajceti ukazka "tovarny na kone", ty cenu jsou asi preklep....??

28.9.2018 14:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

anobbona napsal(a):
No ja si otevrela jen inzerát, tak mi nic divneho nepřišlo. Na rajceti ukazka "tovarny na kone", ty cenu jsou asi preklep....??

Na ty ceny jsem taky koukala. Navíc nechápu, proč v eurech? Nabídka na Slovensko? V eurech to není taková darda jak v korunách? Koukala jsem do normálních inzerátů, nejdražší koně jsou tam kolem 350000,- ale to jsou sporťáci s původem a s dosaženou výkonností třeba pro dítě a tak. Nikoli koníci stažení z pastviny a ani neočištění a už vůbec ne předvedení a okomentovaní. Smutek.

29.9.2018 23:26
lenacia

XXX.XXX.168.82

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/92579001/Ct.php
jestli
vidím správně to její tělo.. tak doufám že ten jezdec má být skutečně tišší (asi aby o jejím stavu nemluvil, a ne těžší...

30.9.2018 18:31

lenacia napsal(a):
jestli vidím správně to její tělo.. tak doufám že ten jezdec má být skutečně tišší (asi aby o jejím stavu nemluvil, a ne těžší...

Myslim, ze je to stin mrizi na boxu a ne zebra :)

30.9.2018 21:36
etnies86

XXX.XXX.245.26

lenacia napsal(a):
jestli vidím správně to její tělo.. tak doufám že ten jezdec má být skutečně tišší (asi aby o jejím stavu nemluvil, a ne těžší...

no možná jen blbě vyfocená ale taky mi přijde nějaká hubená

2.10.2018 21:52
lenacia

XXX.XXX.215.85

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94825891/Vymenim-kone-za-5-baliku-sena.php
už to začíná
"mám tě ráda... jako seno tatínku"

2.10.2018 22:04
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94825891/Vymenim-kone-za-5-baliku-sena.php
už to začíná
"mám tě ráda... jako seno tatínku"

A začínají se množit staříci a nemocní koně na prodej. Samozřejmě s těžkým srdcem a do dobrých rukou. Je to jakýsi ekvivalent inzerátů,kde se majitelé zbavují psů, z důvodu alergie, stěhování či narození dítěte.

2.10.2018 22:18
lenacia

XXX.XXX.215.85

sisi58 napsal(a):
A začínají se množit staříci a nemocní koně na prodej. Samozřejmě s těžkým srdcem a do dobrých rukou. Je to jakýsi ekvivalent inzerátů,kde se majitelé zbavují psů, z důvodu alergie, stěhování či narození dítěte.

jojo, klasika... a pak brečej na FB na ztracení a ukradení koně že h očividně prodali překupníkovi...

Neregistrovaný uživatel

3.10.2018 01:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):

Tohle mě dokáže nadzvednout ze židle. S těžkým srdcem prodám/vyměním za jiného koně. Koníček už asi neslouží jak by měl tak hupky šupky pryč s ním. A to je o 4 roky mladší než moje mojí je 18 tomuhle chudáčkovi je teprve 14 ale vypadá jak kdyby vylezla po týdnu z koncentráku.

3.10.2018 07:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Tohle mě dokáže nadzvednout ze židle. S těžkým srdcem prodám/vyměním za jiného koně. Koníček už asi neslouží jak by měl tak hupky šupky pryč s ním. A to je o 4 roky mladší než moje mojí je 18 tomuhle chudáčkovi je teprve 14 ale vypadá jak kdyby vylezla po týdnu z koncentráku.

14 letý arab na prodej není zas taková hrůza. Nejspíš je venku živý a oni nejsou tak dobří,aby ho ujezdili. Ten koník jen potřebuje kapku nakrmit a správného jezdce. Já jsem psala o 19 letých a starších koních, co mají navíc dušnost,podotrochlózu,kulhají, jsou schvácení či muchaři, popř.nevídí na jedno oko na druhé trochu,atd.,atp. Ten Arábek svého majitele jistě najde, sama bych brala, ale 3 koně neuživím.

3.10.2018 07:58
lenacia

XXX.XXX.173.31

já třeba slovo s těžkým srdcem chápu. Člověk si pořídí koně, třeba svého prvního koně, a prostě si spolu nesednou, nebyl to kůň pro toho daného člověka, nebo mu nemůže nabídnout 100% to co potřebuje. A i když toho koně má člověk opravdu rád, a 14 let není žádný věk, tak prostě ví že potřebuje jiné podmínky, jiný přístup.
Ale jak píše Sisi, ty inzeráty plné starých nemocných koní s problémy, a všichni se prodávají s těžkým srdcem... a nejlépe když za ně ještě chtějí docela vysoké částky, za koně co už nemají často cenu ani tu jateční...
Ale já i věřím že chtěj aby se ti koně dostali někam, kde se o ně někdo dobře postará, možná že i je skutečně prodávají 's těžkým srdcem', jenže je to srdce je morálně pěkně odporné, s těžkým srdcem tě mám ráda, ale si starej, již bohužel neužitečnej a drahej na péči. Ať tě kopí někdo, kdo se o tebe dobře postará, ale za svoje vlastní peníze.

3.10.2018 09:49
kapička

XXX.XXX.56.112

Nj, ale když tady teď napíšu, že pro takové koně je lepší uspání nebo jatka, tak se ztrhne povyk. Myslím nemocné a staré koně, na jejichž péči už současný majitel nemá prostředky a chce zodpovědbost přesunout na někoho jiného. Protože uspat koně je přece fuj, radši ho nechat živořit, prodat handlákovi nebo začátečníkovi...

3.10.2018 14:40
lenacia

XXX.XXX.173.31

kapička napsal(a):
Nj, ale když tady teď napíšu, že pro takové koně je lepší uspání nebo jatka, tak se ztrhne povyk. Myslím nemocné a staré koně, na jejichž péči už současný majitel nemá prostředky a chce zodpovědbost přesunout na někoho jiného. Protože uspat koně je přece fuj, radši ho nechat živořit, prodat handlákovi nebo začátečníkovi...

Také myslím že koně, kteří už třeba nemohou ani chodit mají zůstat u svého majitele, a ten by se měl starat, nebo by je měl uspat. A nebo je teda může prodat, ale měl by vědět, že je stejnak možný že skončí na jatkácha nepsat to kravinu o těžkým srdci

3.10.2018 16:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

kapička napsal(a):

Povykovat budou lidé nezodpovědní, kteří svého koně nemají rádi. Divné,že? Dám zabít zvíře, které mám ráda. Ono je ale jiný problém. KDY je ten čas, kdy mám nechat koníka odejít za duhový most? Když je starý, vím,že bude hůř, ale nechci,aby se toho "hůř" dožil nebo počkat až fakt bude hůř a ukončit trápení. Nebo nechat koníka pajdat po pastvině, když jezdit nemůže, ale absence ježdění ho ničí. Určitě najdete další a další situace, kdy i zodpovědný a milující majitel fakt neví.

3.10.2018 17:46
kapička

XXX.XXX.56.112

Tak samozřejmě, že je těžké se rozhodbout KDY. Ale pokud tady řešíme situaci: S těžkým srdcem.... Tak ja věřím, že opravdu s těžkým srdcem a být to před 20 lety, tak dotyčný neváhá a nechá koně utratit. Dneska by se na něj společnost koukala skrz prsty.
Ty jsi utratil Karla? Proč? Vždyť tu mohl ještě 5 let ťapat po pastvině ... Jo, ty za peníze, které ušetříš za jeho léčbu, zaplaťíš mladému Bleskovi seno na zimu a pošleš děti na lyžák? Že se nestydíš, ty necito.
Když toho koně prodá/daruje, tak laická veřejnost mu málokdy něco řekne, přeci mu dal šanci žít. A ono asi ani ne každý ma "koule" se k tomu poslednímu kroku rozhodnout a polat koně dál, je jednodušší.

3.10.2018 17:49

Zlatko, nedávno jsem četla inzerát, že "někdo" dá koně do pronájmu, nebyla jste to vy?

Neregistrovaný uživatel

3.10.2018 17:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Povykovat budou lidé nezodpovědní, kteří svého koně nemají rádi. Divné,že? Dám zabít zvíře, které mám ráda. Ono je ale jiný problém. KDY je ten čas, kdy mám nechat koníka odejít za duhový most? Když je starý, vím,že bude hůř, ale nechci,aby se toho "hůř" dožil nebo počkat až fakt bude hůř a ukončit trápení. Nebo nechat koníka pajdat po pastvině, když jezdit nemůže, ale absence ježdění ho ničí. Určitě najdete další a další situace, kdy i zodpovědný a milující majitel fakt neví.

Je fakt že někdy by bylo milosrdnější ta injekce než to že se koně zbavím. Trestáme tím to nebohé zvíře. Co udělalo že si takovej osud zaslouží? Celej život pilně pracovalo, poslouchalo plnilo to co po něm člověk požadoval někdy i pokorně snášel bití a kruté týrání. A za to vše má skončit v transportu do Polska třeba? nebo s bolestmi někoho dál nosit. modlidba zní bohužel jinak a hromada lidí na to zapomíná.

Neregistrovaný uživatel

4.10.2018 01:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Mě stejně pořád nejde do hlavy,jak může někdo prodat něco co miluje.Podle mě buď kecá, nebo neví co to je milovat.Zkrátka si nedovedu představit,jak koby někdo odváží a já už jí neuvidím.Třeba by se měla u někoho taky dobře,ale jistý si tím být nemůžu.A hlavně by se mi ukrutně stýskalo.Taky co bych dělal s prachama nemít koně.Ještě by mi tu doma začaly plesnivět. :-D

4.10.2018 07:03
lenacia

XXX.XXX.168.82

Mě stejně pořád nejde do hlavy,jak může někdo prodat něco co miluje.Podle mě buď kecá, nebo neví co to je milovat.Zkrátka si nedovedu představit,jak koby někdo odváží a já už jí neuvidím.Třeba by se měla u někoho taky dobře,ale jistý si tím být nemůžu.A hlavně by se mi ukrutně stýskalo.Taky co bych dělal s prachama nemít koně.Ještě by mi tu doma začaly plesnivět. :-D

Neumíte si to představit, protože nejste v situaci kdy by bylo nutné se rozhodnout.
Například mladá žena, dvě malé děti, na RD, manžel ji opustí a jediné co platí je soudem stanovené výživné. Rodinný rozpočet tedy klesl na bod mrazu. Do toho se třeba porouchala lednička. Žena je na domácnost sama jen s pomocí rodiny. No a do toho jí v tamní stáji stojí kůň. Řekněme že mu je už třeba 15, ale pořídila si ho v jeho třech letech. Jsou tedy spolu 12 let. To je dýl než jak trval vztah s jejím ex. Kupovala si ho ještě na střední škole. Jenže teď má dvě děti, sotva vyžije, a čas ani peníze na koně nemá... Zato akutně potřebuje novou ledničku. Dokážu si představit že rozhodnout se prodat koně, který ji provázel takřka polovinou jejího života by muselo rvát srdce....

Nebo mladá holčina. Koně má možná jen 5 let, ale byl to její první vlastní kůň, kterého jezdila ještě když spadal pod jízdárnu, kde začínala. Mimo jezdectví jí ale šlo také skvěle i studium na střední škole a přijali ji na vysokou. Rok se s rokem sešel a ona věděla že na svého koně nemá čas a i finance opět haprují. Kůň jí pustne ve stáji, kůň, který byl zvyklý na pravidelnou práci, a teď jen stojí... Chce to hodně síly poznat, že je třeba jej přenechat někom, kdo mu může věnovat tolik času, kolik potřebuje.

14 léta holčina. Jezdí od svých 6. Rodiče se před dvěma lety rozhodli, že jí koupí vlastního koně. Bohužel, ani za dva roky si s koněm nesedla. Koupila příliš mladého koně, kterému po pár měsících vypukla puberta. Co vyjížďka, jízda na něm to třeba dva pády, několik hrbů a zkrátka kůň měl svou hlavu. A přitom skvělá jezdkyně, vždycky vylezla zpátky i když už kvůli němu skončila v nemocnici. Ale opět, byl to její první kůň. A prodávali jej s rodiči s těžkým srdcem, ale s faktem, že to prostě nebyl kůň pro ní a nesedli si spolu...

Ale hádám, že tohle je marné. Všichni bychom měli držet koně, najít si kvůli němu druhou práci atd

4.10.2018 08:09
kapička

XXX.XXX.64.44

Mimo lenaciou zmíněných důvodů to může být i zdraví jezdce. Vím o pár případech, kdy se kůň kvůli tomu prodává. Ono i Bára Tomanová přiznala, že si letos kvůli zdraví musela dát pauzu se závody. Jenže ona patří do skupiny lidí, kterým je z finančního hlediska jedno, když kůň stojí.
Pokud ale něco takového potká slečnu na škole, kdy koně platí rodiče (u Prahy to asi ani jinak nejde, zvlášť, když je potřeba mít stáj v dosahu MHD), tak rodiče často rozhodnou, že kůň se prodá, že nebudou platit tolik pro nic a že stejně by potomek nedbal rad doktora a na koně lezl.

Pak může být důvod i zdraví koně. Žijete u velkého města, máte práci, rodinu, zázemí a najednou se zjistí, že váš kůň je dušný, muchař, alergik na něco v okolí. Víte, že někde v horách by na tom byl kůň líp, jenže vy se stěhovat nemůžete. Takže se pokusíte sehnat koni nový domov.

A další a další případy....

Copak neplatí, že když mám někoho ráda, že mu přeju to nejlepší? A že, když mu to nemůžu dopřát, tak mu dám tu možnost najít to lepší jinde? Jenže to chce nebýt sobec a nepasovat do role poloboha s patentem na pravdu.....

Neregistrovaný uživatel

4.10.2018 14:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jdi s tím sobcem "někam". :-) Nastiňujete tady ty nejhorší scénáře..Jenže lidi prodávají koně už zdaleka z malichernějších důvodů.Přestane je bavit a šup do inzerce.:-( Samozřejmě jak jinak než s "těžkým srdcem".Notabene když na něco nemám,tak si to zkrátka nepořizuji.Kolik lidí si koupí koně a vůbec se nehodlá vzdát ostatních "požitků" a zábavy? Myslet na horší časy a odložit si prachy? To přece ví každý že kůň může marodit například.Podle mě je kůň velkým testem zodpovědnosti člověka.Taky se ukáže charakter s kterým k tomu přistupuje.Podle mě je zase sobec ten,který při zakolísání nezvedne zadek a nejde proti tomu bojovat.Jednoduše se na to vykašle a klidně starého koně prodá.Zbaví se veškeré moci zasáhnout v případě špatných podmínek a zacházení.Zažil jsem že se dá kobyla udržet i když situace není nejlepší.Ovšem dá to práci..Nestačí jen "blábolit" na FB jaká to je láska a partnerství do nebe sahající..Teprve v nouzi člověk pozná přítele a pak se ukáže jaký je stav věcí doopravdy. Kůň je překvapivě přítel a nemůže za sebe platit svůj život a potřeby.Tak to holt zbude na mě a je zase jen na mě jak to udělám.

4.10.2018 14:57
kapička

XXX.XXX.64.44

Prodej starých a nemocných koní vynechám. Tam jsem svůj názor řekla.
To, co jsem psala výše, jsou reálné situace, které se fakt staly. Ještě by tam patřil rozvod rodičů.

Ze svého okolí znám jen případy, kdy prodej nebyl jen tak z plezíru a pro koně to bylo lepší. Namátkou koně, kteří moc nemuseli svoji roli koně v jezdeckém klubu a jejich prodej jednomu majiteli. Prodej domácího mazlíka poníka, který všem přerostl přes hlavu, kousal, kopal, takže ho nakonec nečistili, nestrouhali. Dostal se do JK a z protivného, nebezpečného ponyho je miláček dětí.
Tak nějak si myslím, že většina prodejů má důvod, a to, jak je ten důvod pro prodávajícího podstatný, dokáže posoudit jen on sám... Co je pro jednoho prkotina, může být pro jiného problém, kvůli kterému týdny nespí. Důležitý je posoudit na co mám a co dělám jen kvůli okolí, i když mě osobně to ničí.

4.10.2018 16:22
Dep

XXX.XXX.233.132

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94793044/Vyjimecna-klisna-na-akademicke-jezdeni-a-PK.php

Tento inzerát na mně působí - zvláštně. Pak ještě paní psala na fb v komentářích, že a to cituji "není to koník primárně na rekreaci a vyjížďky, protože jí to nebaví."

Jako chápu, že má ta kobyla kvality, ale i tak. Působí to na mně hrozně povýšeně :D.

4.10.2018 16:23
Moyda

XXX.XXX.74.8

A taky kdyby se nikdy žádni koně neprodávali, kde by si ostatní své vysněné miláčky kupovali?

4.10.2018 16:41
kapička

XXX.XXX.64.44

Dep napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94793044/Vyjimecna-klisna-na-akademicke-jezdeni-a-PK.php

Tento inzerát na mně působí - zvláštně. Pak ještě paní psala na fb v komentářích, že a to cituji "není to koník primárně na rekreaci a vyjížďky, protože jí to nebaví."

Jako chápu, že má ta kobyla kvality, ale i tak. Působí to na mně hrozně povýšeně :D.

Akademické ježdění a vyhraněný názor na udidlo mi nějak nejde dohromady.....Možná to je jen můj amatérismus, ale žiji v domnění, že zrovna jezdci na této úrovni dokážou využít potenciál plného uždění a pro ně vlastně vzniklo.

Taky jsem znala koně, co ho vyjížďky nebavily, ale ten ten neměl asi žádné jezdecké kvality. Vlastně jo, naučil mě jezdit venku navolné otěži na nahecovaném koni

4.10.2018 16:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dep napsal(a):

Vypadá to, jako by majitelka prodávala nikoli kobylu,ale dceru! Neznám koně, kterého by nebavilo, jezdit jen tak do přírody. Snad takový, který to vůbec nezná a má obavy? S klidným parťákem si brzo zvykne. A to, že píší,že kobyla je jen pro drobka, je sporné.Je to festovní zvíře, dobrého jezdce klidně zvládne i když bude těžší. Co mě zaráží, je zveřejnění tohoto inzerátu. Spíš mi to přijde, že se slečna/paní Jana chce pochlubit. A, to už spíše hodně hádám, lustrovat případné zájemce, jak jsou na tom s psychičnem. Pokud by byla opravdu tak echt, je 50000 peněz dosti málo. Můj názor.

4.10.2018 17:50
Dep

XXX.XXX.233.132

sisi58 napsal(a):
Vypadá to, jako by majitelka prodávala nikoli kobylu,ale dceru! Neznám koně, kterého by nebavilo, jezdit jen tak do přírody. Snad takový, který to vůbec nezná a má obavy? S klidným parťákem si brzo zvykne. A to, že píší,že kobyla je jen pro drobka, je sporné.Je to festovní zvíře, dobrého jezdce klidně zvládne i když bude těžší. Co mě zaráží, je zveřejnění tohoto inzerátu. Spíš mi to přijde, že se slečna/paní Jana chce pochlubit. A, to už spíše hodně hádám, lustrovat případné zájemce, jak jsou na tom s psychičnem. Pokud by byla opravdu tak echt, je 50000 peněz dosti málo. Můj názor.

Tak jsem ráda, že to nepřijde divné jenom mně :D. Měla jsem strach, aby mně tu lidi neukamenovali.

A ještě dole vlastně píše, že když se nenajde nikdo vhodný, tak ji neprodá. Mně to přijde, že jen chce zjistit, kolik by měla případně zájemců a jestli by kobylu za tyhle peníze někdo koupil.

4.10.2018 18:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dep napsal(a):
Tak jsem ráda, že to nepřijde divné jenom mně :D. Měla jsem strach, aby mně tu lidi neukamenovali.

A ještě dole vlastně píše, že když se nenajde nikdo vhodný, tak ji neprodá. Mně to přijde, že jen chce zjistit, kolik by měla případně zájemců a jestli by kobylu za tyhle peníze někdo koupil.

Kobylka je to pěkná. Nemyslím, že 50000,- je moc, pokud je, jak píše paní, obsedlá později, pošetřená, nekutá, naprosto zdravá. Jezdit se na ní asi taky moc nejezdilo. Mě spíš vadí všechny ty podmínky, za jakých by paní byla vůbec ochotná uvažovat o prodeji.

4.10.2018 18:13
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Taky na mě ten inzerát na FB vyskočil. Přes vše řečené - kobyla je to prostě půvabná, to se jí nedá upřít.

4.10.2018 18:25
lenacia

XXX.XXX.173.31

Mě ten inzerát připomíná jak se prodával ten kladrubák s lucernou a odznaky.... Tam paní taky spíš vypadala že se chlubí

Neregistrovaný uživatel

4.10.2018 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.120

lenacia napsal(a):
Mě ten inzerát připomíná jak se prodával ten kladrubák s lucernou a odznaky.... Tam paní taky spíš vypadala že se chlubí

Což zas jako nemůžu upřít ten kladrubák byl boží, vím že znaky povolené nemaj a do chovu to nesmí ale na pohled byl luxusní...

4.10.2018 20:03
Dep

XXX.XXX.233.132

Ano, jak jsem již psala, kobylka má jistě své kvality, ale styl inzerátu je poněkud neštˇastný. A s těmito podmínkami je i zadarmo drahá :D

4.10.2018 20:39

lenacia napsal(a):

Jak to s ním nakonec dopadlo, prodal se vlastně? Vím, že se inzeroval dlouho, pak pauza, pak byl zase dlouho v inzerci...

Neregistrovaný uživatel

4.10.2018 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Náhodou ta paní co prodává kobylku asi ví co je to citlivý kůň a proto tak opatrný inzerát.Pokud je koby opravdu taková jaká píše,tak se jí vůbec nedivím.Zřejmě vyjímečný kůň a proto hledá vyjímečného člověka.

4.10.2018 21:09

Dep napsal(a):

To je jednoduché - majitelka tu neprodává koně, ale hledá mu potenciálního adoptivního rodiče . Ona prostě prodat nutně nemusí, ale stojí jí ve výběhu kůň se spoustou potenciálu na kterého není čas, takže se tam nudí a vymýšlí lotroviny, zatím co by si s někým jiným mohli navzájem dělat radost. Na jedné straně to chápu, na druhé ten inzerát jak je napsaný může odstrašovat potenciální zájemce.

4.10.2018 21:17
Terven

XXX.XXX.110.147

To je jednoduché - majitelka tu neprodává koně, ale hledá mu potenciálního adoptivního rodiče . Ona prostě prodat nutně nemusí, ale stojí jí ve výběhu kůň se spoustou potenciálu na kterého není čas, takže se tam nudí a vymýšlí lotroviny, zatím co by si s někým jiným mohli navzájem dělat radost. Na jedné straně to chápu, na druhé ten inzerát jak je napsaný může odstrašovat potenciální zájemce.

Pravděpodobně odstraší ty, kteří by nebyli vhodnými majiteli, což je asi účel.

Neregistrovaný uživatel

4.10.2018 22:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak tenhle nedodělaný hybrid se nedá používat.Sorry,ale to se nedá..Myslím novou ifaunu samozřejmě.

5.10.2018 01:23
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Vím, že jde nejspíš o automatický překlad, ale volba slov prostě upoutá. :-)

https://zvirata.hyperinzerce.cz/ponici/inzerat/13358008-kun-plesaty-frisky-kun-na-prodej-nabidka-praha-7/

5.10.2018 08:20

Dotaz napsal(a):
Vím, že jde nejspíš o automatický překlad, ale volba slov prostě upoutá. :-)

https://zvirata.hyperinzerce.cz/ponici/inzerat/13358008-kun-plesaty-frisky-kun-na-prodej-nabidka-praha-7/

Využití - dětský trezor, manželský trezor

5.10.2018 08:43
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Terven napsal(a):
Pravděpodobně odstraší ty, kteří by nebyli vhodnými majiteli, což je asi účel.

Mně to připadá jako kůň, který je připravován velmi alternativně. Domnívám se, že o akademickém ježdění nemůže být řeči. Kůň může být i docela rozmazlený, protože se mu vycházelo se vším vstříc, viz ty vycházky nebo udidlo - dobře vychovaný teplokrevník by měl být schopen s udidlem pracovat a měl by zvládnout vyjížďku. Alespoň nezkažený teplokrevník by to měl zvládnout.
Tento přístup je fajn a v pořádku - dokud koně není třeba prodat.
Kvalitních jezdců zvyklých na udidlo bude určitě více než jezdců jezdících na dvou bičích. Opravdu ta kobylka může být úžasná, ale na co zájemci bude? Vyjížďky ne, turistika ne, sport ne (na parkur a drezuru je udidla třeba), je citlivá, takže ani pro začátečníka nebo děti ne, tak snad pro barokní ježdění?

Taky se mi líbí ten výběr slov - kobyla není roztěkaná, to je jen případný zájemce, není ani nebezpečná, to je jen když zájemce je nezkušený, kobyla je citlivá, to je přece v pořádku, ba co víc, to je klad, i když to může být to samé. :)

5.10.2018 09:29
koně

XXX.XXX.174.63

Kobylka je sympatická a podle fotek by se dalo tipnout docela dobře stavěná.Má i slušnou holeň,takže by snesla normálního jezdce.
Ale ,je to kříženec welše a plnokrevníka
Proto si dovoluji tvrdit a věřím ,že je to zvíře velmi citlivé,vznětlivé a specifické
Prodávající jí ,co jsem pochopila,jakože ovládá, jen v uzavřeném prostoru a kobyla pravděpodobně dělá,jen co se jí zrovna chce.
Akademické ježdění bych do toho už vůbec nemotala.
Pokud si jí někdo koupí , 50tisíc je dost.Protože ho čeká ještě spousty a spousty práce pravdu by to měl být někdo,kdo s welši i volbluty už dělal a umí si to představit.
Welšové jsou dosti specifičtí a volbluti taky.A mix věřím,že je vhodný pravdu pro velmi kompetentní lidi.

5.10.2018 23:24

Tak tenhle nedodělaný hybrid se nedá používat.Sorry,ale to se nedá..Myslím novou ifaunu samozřejmě.

souhlas, mouchy, které měly být ostraněny, jsou stále aktuální............nevím, jestli mám vůbec odpovídat, jim na mejl, že to kuwa nefunguje......nebo si mám něco udělat s noťasem já?:-)
Očičko nefunguje- nemizí, když se podívám, kdo co nového napsal , nezobrazuji se jako poslední přispěvovatel....to mi tak k životu na ifauně stačí... .

k tématu: podepisuji se pod nick koně.....dojem z inzerátu: hezká, podezřele levná, dá se na tom vůbec jezdit? takže drahá sekačka na trávu......

Neregistrovaný uživatel

6.10.2018 00:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

souhlas, mouchy, které měly být ostraněny, jsou stále aktuální............nevím, jestli mám vůbec odpovídat, jim na mejl, že to kuwa nefunguje......nebo si mám něco udělat s noťasem já?:-)
Očičko nefunguje- nemizí, když se podívám, kdo co nového napsal , nezobrazuji se jako poslední přispěvovatel....to mi tak k životu na ifauně stačí... .

k tématu: podepisuji se pod nick koně.....dojem z inzerátu: hezká, podezřele levná, dá se na tom vůbec jezdit? takže drahá sekačka na trávu......

Tak jsme na diskuzi o koních a k tomu mouchy zřejmě patří. Jinak chyba opravdu není v tvém "noťasu". :-) To bude jako s Mrkvosoftem..Vydají nové sestavení v dubnu a do srpna opravují co napáchali.Pak v srpnu vydají další sestavení a do října opět záplatují.Včera ovšem přišel bod zlomu.Vydali nový "build" a vlastně nic neupravili. To by možná nemuseli nic ani opravovat?

K tématu nic nemám,protože paní s koněm vůbec neznám a ani mi nikoho nepřipomíná.

6.10.2018 00:17
lenacia

XXX.XXX.215.85

měla sem možnost naživo zažít kříženceWPB a A1/1, ač si myslím že plno z toho co dělal zavinila jeho mjitelka svým přístupem, tak takového koně bych nikdy nechtěla. V kruhovce se na něm dalo sice jezdit i bez ohlávky,ale jinak nic moc...

6.10.2018 00:18
koně

XXX.XXX.174.63

Mě se ta hnědka právě levná nezdá,zbytek souhlasí
Fauna funguje,některý příspěvek tedy píšu vícekrát ,než se uloží ,ale očička časem naběhnou,kam mají

6.10.2018 07:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ke kobyle jsem své napsala.

K ifauně. Zkusili jste někdo poslat sz nějakému diskutujícímu přes nick u příspěvku? Jde vám to? Nebo mám něco s rukama.

6.10.2018 08:20
etnies86

XXX.XXX.245.26

mě se ten inzerát od bezudidlove kobylky líbí

6.10.2018 08:39

OT, zaujímavé, mne to funguje bezproblémov. Ale nemám windows.

6.10.2018 09:19

sisi58 napsal(a):
Ke kobyle jsem své napsala.

K ifauně. Zkusili jste někdo poslat sz nějakému diskutujícímu přes nick u příspěvku? Jde vám to? Nebo mám něco s rukama.

Jdu to zkusit....... .

Neregistrovaný uživatel

6.10.2018 18:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

K těm situacím kdy se lidi zbavují koně. Hromadě situacím se dá opravdu předejít.

Mám-li dítě a vím že půjde na střední výšku atd... nekupuji mu přece koně a kor 2 roky před vyšším levelem školní docházky. Musí mi být jasné že na koně nebude mít čas a já jako rodič mu přeci nebudu platit ustájení když na koně dítě nebude mít čas.

Chápu že si s koněm majitel nesedne, ale tak ten kdo na koni bude jezdit přeci jede se mnou dá se to zjistit brzy.

Lidi jsou někdy dosti hloupý. A zneužívají slovní spojení s Těžkým srdcem

Neregistrovaný uživatel

6.10.2018 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Zlatko, nedávno jsem četla inzerát, že "někdo" dá koně do pronájmu, nebyla jste to vy?

Ano inzeruji pronájem ale za dost přísných podmínek. A je to z důvodu že do jara si na koně nesednu. Mám bohužel zlomenou ruku po pádu kterej byl z 90% moje chyba. A již mám sádru 2 měsíce a sundaj mi to možná za měsíc. Spirálová nestabilní zlomenina již 2x rovnaná. pak Rehabilitace s návratem do práce. Rehabka bude prý tak dlouho jako mám ruku v sádře

Navíc

V Prosinci bude v práci frmol a jestli to bude jako loni tak potěš koště. V lednu nevím a jestli Únor bude jako letošní tak to tuplem nebude prostor.

Mám tedy koně nechat stát když se nudí a vymýšlí hovadiny? Prodat jí nechci. Pouze hledám někoho kdo občas kobču protáhne. Nebo mám taky podat inzerát s těžkým srdcem prodám protože mám po úrazu?

Nevidím důvod k prodeji. Než se mi ruka zahojí moc s ní pracovat bohužel nemohu ale kdyby každý prodával koně protože si zlomil ruku nebo hůře. Tak by byl na prodej každej druhej koník

Neregistrovaný uživatel

6.10.2018 20:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

K těm situacím kdy se lidi zbavují koně. Hromadě situacím se dá opravdu předejít.

Mám-li dítě a vím že půjde na střední výšku atd... nekupuji mu přece koně a kor 2 roky před vyšším levelem školní docházky. Musí mi být jasné že na koně nebude mít čas a já jako rodič mu přeci nebudu platit ustájení když na koně dítě nebude mít čas.

Chápu že si s koněm majitel nesedne, ale tak ten kdo na koni bude jezdit přeci jede se mnou dá se to zjistit brzy.

Lidi jsou někdy dosti hloupý. A zneužívají slovní spojení s Těžkým srdcem

Asi tak podobně bych to viděl taky.Předvídat situace a možné komplikace dělá hodně lidem problém.No a to těžké srdce bych uvěřil tak možná jednomu z tisíce.

7.10.2018 09:20
etnies86

XXX.XXX.245.26

myslím že tady už fakt někdo zbytečně zbrojí proti zlatce, ať bylo co bylo už to někdo přehání

a je hrozný jak se každá diskuse zaplevelí

8.10.2018 08:49
rencamo

XXX.XXX.224.101

Hezky shrnuto.

8.10.2018 08:50
rencamo

XXX.XXX.224.101

Ej, měla to být reakce na Varaxi.

10.10.2018 04:24
lenacia

XXX.XXX.168.82

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/95411389/Prodam-valacha-9-let-hobby-rekreace-LARY.php
možná to přijde jenom mě, ale já idím ještě jednu 'vadu'... dle linie zad

10.10.2018 09:13
blackmyday

XXX.XXX.159.107

lenacia napsal(a):
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/95411389/Prodam-valacha-9-let-hobby-rekreace-LARY.php

Ten koník je špatně stavěný, krčíček a hlavička poníka, tělo těžké, záď přestavěná. To je vina křížení, na videu ho slečna nejezdí špatně, to ten kůň je primárně "špatně narozený".

Osobně si myslím, že koně se složitou stavbou nepatří pod sedla dětem/nezkušeným. Potřebují kvalitní jezdeckou gymnastiku pod dobrým jezdcem, protože zrovna přestavěná záď je noční můra náchylná k prohýbání hřbetu, házení na předky...

Jinak ten koník nevypadá zas tak zle, z videa mi přijde fajn a moc šikovný. Pro toho, kdo zvládne ten jeho strach a i ho ujezdit vzhledem k jeho zádi, to může být jinak milionový kůň.

10.10.2018 10:03

blackmyday napsal(a):
Ten koník je špatně stavěný, krčíček a hlavička poníka, tělo těžké, záď přestavěná. To je vina křížení, na videu ho slečna nejezdí špatně, to ten kůň je primárně "špatně narozený".

Osobně si myslím, že koně se složitou stavbou nepatří pod sedla dětem/nezkušeným. Potřebují kvalitní jezdeckou gymnastiku pod dobrým jezdcem, protože zrovna přestavěná záď je noční můra náchylná k prohýbání hřbetu, házení na předky...

Jinak ten koník nevypadá zas tak zle, z videa mi přijde fajn a moc šikovný. Pro toho, kdo zvládne ten jeho strach a i ho ujezdit vzhledem k jeho zádi, to může být jinak milionový kůň.

Hlavně kůň je tlustý, potřeboval by akutně zhubnout... Ale jinak souhlas. Otázka taky zní, jak vypadá hřbet a jak sedí sedlo, z osobní zkušenosti vím, že je na takové koně těžko co napasovat, aby neházelo těžíště dozadu, s tím zase souvisí správné ježdění...

10.10.2018 15:40
Moyda

XXX.XXX.74.8

Že by to konečně klaplo ? Nebo se pani zase poněkud nudí? ?

10.10.2018 17:29
lenacia

XXX.XXX.211.203

blackmyday napsal(a):
Neeeeee 😂

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/95432502/PRODAM-JEDINECNEHO-MODROOKEHO-STAROKLADRUBSKEHO-VALACHA.php

Sakra, asi sem ji přivolala

10.10.2018 18:33
Dep

XXX.XXX.233.132

blackmyday napsal(a):
Neeeeee 😂

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/95432502/PRODAM-JEDINECNEHO-MODROOKEHO-STAROKLADRUBSKEHO-VALACHA.php

Och a za 60 tisíc ? Už dost teda slevila :D. Jsem zvědavá jestli ho tedy opravdu prodá nebo ne :D

10.10.2018 19:56
Dotaz

XXX.XXX.82.128

To je jak kdyby chtěli zjistit, kdo má peníze a jako vějičku používají koně. :-) Jinak si nedovedu vysvětlit, že se za ty měsíce nenašel nikdo vhodný. To je majitelka tak mimo, že jí nikdo není dost dobrý? Proč vlastně toho koně nabízí, když nechce prodat?

10.10.2018 20:12
Čajda

XXX.XXX.44.117

Ona ho vůbec prodat nechce... Ona si chce o tom koni povídat (tomu odpovídá i dost nízká cena, chce prostě nalákat co nejvíce volajících) Každý den jí minimálně jeden zájemce zavolá, ona mu povykládá, jak je ten koník úžasný a báječný, ale závěr telefonátu bude, že zrovna tomuto zájemci koně neprodá, bohužel nashledanou.
Mimochodem stejná osoba prodává i sedlo Gucci za 100tis Kč.

10.10.2018 20:24
jesie

XXX.XXX.35.227

blackmyday napsal(a):
Neeeeee 😂

To video je 3 roky staré!!!

10.10.2018 21:04
balisek

XXX.XXX.131.211

Dep napsal(a):
Och a za 60 tisíc ? Už dost teda slevila :D. Jsem zvědavá jestli ho tedy opravdu prodá nebo ne :D

Na jaře byl za 120 tisíc. Nicméně ten kůň na prodej vůbec není - majitelka spíš trpí nějakou psychickou poruchou.

10.10.2018 21:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

balisek napsal(a):
Na jaře byl za 120 tisíc. Nicméně ten kůň na prodej vůbec není - majitelka spíš trpí nějakou psychickou poruchou.

A má ho vůbec? Nebo tedy existuje ten kůň?

10.10.2018 21:27

sisi58 napsal(a):
A má ho vůbec? Nebo tedy existuje ten kůň?

Podle plemenne knihy existuje

10.10.2018 21:38
liva

XXX.XXX.66.45

Prodávající znàm osobně, je opravdu VELMI specifická.

Neregistrovaný uživatel

10.10.2018 22:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Teda ale krásný je. :-) Třeba si paní vážně chce jen pokecat o tom jak je její kámoš úžasný. :-) Já mám taky samozřejmě nejúžasnější koně na světě. :-) A taky se o to rád s někým podělím.Dnes už mám naštěstí s kým.

10.10.2018 22:23

lenacia napsal(a):

Kůň je tlustý, pokud nebude, a bude dobře ježděn, záda se trochu zvednou...

11.10.2018 19:16
koně

XXX.XXX.174.63

blackmyday napsal(a):
Neeeeee 😂

Tedy,proti gustu žádný dišputát

Ale tenhle kůň je mimořádně ohavný .Křivé nožky ,kopyta jak lyže ,ještě ta lysina k tomu

Oni předkové dobře věděli,proč šlechtí kladrubáky jednobarevné a bez odznaků.

Ale,jak se zde zmiňujete,majitelka ho má asi hodně ráda a záleží jí na něm.Že ho sice inzeruje,ale nikdy neprodá

Neregistrovaný uživatel

11.10.2018 22:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Třeba mu tím vyhrožuje. 😁 Když budeš zlobit zmetku,tak tě prodám. Ty si myslíš že si dělám srandu? Tak "čum" na ten inzerát "voe".😁 Ale jinak vážně na těch ostatních fotkách už to takový krasavec není.No co naděláme.Třeba má jiné přednosti.Německá kancléřka by taky mohla strašit v podchodech a vidíte jak jí mají němci rádi.😁 Tedy teď už tolik ne,ale měli.🤗

11.10.2018 22:23

...ty voe, strašit v podchodech.....jdu si nalejt a kouknout do zrcadla.....

Neregistrovaný uživatel

11.10.2018 23:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

...ty voe, strašit v podchodech.....jdu si nalejt a kouknout do zrcadla.....

Tolik toho nevypiješ aby ses tak "zrychtovala".😀 A i kdyby,tak ty se z toho vyspíš.😁

12.10.2018 12:41
Rossalie

XXX.XXX.39.173

Trochu mimo téma, ale vzhledem k tomu kladrubakovi mě napadlo,kolikrát se vám stalo, že jste jeli mrknout na koně, chtěli ho koupit a prodávající si to rozmyslel? Mě už aspoň 5x.

12.10.2018 12:48
lenacia

XXX.XXX.173.31

Rossalie napsal(a):
Trochu mimo téma, ale vzhledem k tomu kladrubakovi mě napadlo,kolikrát se vám stalo, že jste jeli mrknout na koně, chtěli ho koupit a prodávající si to rozmyslel? Mě už aspoň 5x.

v mém okolí to bylo vždycky spíš naopak. Kupující řekl, že koně vezme, že si ho odveze ten a ten den... Pak se celej den čekalo na přepravník, telefony nikdo nebral, a večer sms, že si koně nevezmou

12.10.2018 13:06
Rossalie

XXX.XXX.39.173

lenacia napsal(a):
v mém okolí to bylo vždycky spíš naopak. Kupující řekl, že koně vezme, že si ho odveze ten a ten den... Pak se celej den čekalo na přepravník, telefony nikdo nebral, a večer sms, že si koně nevezmou

Já si nakonec říkám, jestli to nebyla nakonec moje vina. Z každého toho koně jsem byla tak nadšená a hned řekla, že mám zájem a tak si to ti lidé asi nakonec rozmysleli . Nicméně je to fakt nepříjemné. Najezdíte stovky km a nic

12.10.2018 13:23

Rossalie napsal(a):

Koně jsem kupovala jednou a při jeho hledání se mi toto stalo hned 2x.

První byl tříletý hřebec v DE, jela jsem se na něj podívat 600 km, všechno bylo super i jednání s prodávající. To se bohužel změnilo poté, co jsem oznámila, že než ho odvezu, nechám si od svého veta udělat předkupní prohlídku. Nakonec to uhrála na to, že koně chci vykastrovat a ona by ho ráda prodala do chovu - přitom o tomto mém úmyslu věděla od začátku...

Druhým případem byla dvouletá kobylka, stažená z pastvin, která se mi moc líbila. Vyžádala jsem si od prodávajících jeden konkrétní zdrav. test, se kterým neměli žádný problém, ale když dorazil negativní test, tak mi volali a moc se omlouvali s tím, že by si kobylku rádi nechali sami do chovu, protože se v základním výcviku jeví více než nadějně.

Nakonec si říkám, že to tak prostě mělo být, protože mě to nakonec dovedlo k mému Panu Dokonalému....

12.10.2018 13:53
Rossalie

XXX.XXX.39.173

Koně jsem kupovala jednou a při jeho hledání se mi toto stalo hned 2x.

První byl tříletý hřebec v DE, jela jsem se na něj podívat 600 km, všechno bylo super i jednání s prodávající. To se bohužel změnilo poté, co jsem oznámila, že než ho odvezu, nechám si od svého veta udělat předkupní prohlídku. Nakonec to uhrála na to, že koně chci vykastrovat a ona by ho ráda prodala do chovu - přitom o tomto mém úmyslu věděla od začátku...

Druhým případem byla dvouletá kobylka, stažená z pastvin, která se mi moc líbila. Vyžádala jsem si od prodávajících jeden konkrétní zdrav. test, se kterým neměli žádný problém, ale když dorazil negativní test, tak mi volali a moc se omlouvali s tím, že by si kobylku rádi nechali sami do chovu, protože se v základním výcviku jeví více než nadějně.

Nakonec si říkám, že to tak prostě mělo být, protože mě to nakonec dovedlo k mému Panu Dokonalému....

K vašemu užasnemu Morganovi :) Já si taky myslim, že to bude osud

12.10.2018 13:57

Rossalie napsal(a):
K vašemu užasnemu Morganovi :) Já si taky myslim, že to bude osud

Ano

12.10.2018 14:29

koně napsal(a):
Tedy,proti gustu žádný dišputát

Ale tenhle kůň je mimořádně ohavný .Křivé nožky ,kopyta jak lyže ,ještě ta lysina k tomu

Oni předkové dobře věděli,proč šlechtí kladrubáky jednobarevné a bez odznaků.

Ale,jak se zde zmiňujete,majitelka ho má asi hodně ráda a záleží jí na něm.Že ho sice inzeruje,ale nikdy neprodá

Žejo. Já bych barvu neřešila, ale ty nohy... v inzerátu jsou ted nově dvě aktuální fotky a nohy má teda příšerný přední i zadní!!

12.10.2018 15:05

... no on by nebyl hezkej ani s dobrýma nohama a kopytama...

12.10.2018 16:13
Terven

XXX.XXX.110.147

Nevím, jestli mě nešálí zrak a paměť, ale inzerát na prodej tohohle koně se přetřásal na EQCH už hodně let zpátky

12.10.2018 16:53
lenacia

XXX.XXX.173.31

Terven napsal(a):
Nevím, jestli mě nešálí zrak a paměť, ale inzerát na prodej tohohle koně se přetřásal na EQCH už hodně let zpátky

No rozplývala jsem se nad ním už tak před 4 lety. V té době HP myslím chtěla i kupovat kamarádka... Ale paní jen sbírala nabídky a pak psala že někdo nabídl víc atd...

12.10.2018 20:14

...a neumí ani nauzdit......

12.10.2018 20:24
koně

XXX.XXX.174.63

...a neumí ani nauzdit......

A hřívu má odrbanou
Chudák,nenecháme na něm suchou nit
Toho obráceného Thiedelmanu jsem se nevšimla,zas tak zblízka jsem tu obludku nestudovala.To by mě zajímalo,jak tam takhle obráceně ,má podepnutý řetízek?
Ale třeba je to specifické zapínání jen pro modrooké odznakové kladrubáky

12.10.2018 21:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ten, kdo to fotil, by měl dostat po paprčích. Je to hnus, velebnosti. A nebo ty fotky vybírala majitelka. Slušnější fotka, na které kůň nevypadá jako mrzák, je ta v pohybu.

12.10.2018 22:25

Mě by se koník i líbil, nohy nenohy, ta hlava je kus...celá černá by byla lepší.
Nejenže má obráceně udidlo ale i lícnici a nánosník divně podvlečené....

Neregistrovaný uživatel

12.10.2018 23:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jednoho krásného dne,až google dokončí konečně překladač zvířecí řeči,tak uvidíme inzerát : Vyměním majitelku za cokoli co mě furt nebude vláčet po bazoši.😀 Značka: Kladrubák na prodej a ano jsem úžasný.Panička prodává taky auto.Již 17 let a nebudete tomu věřit,ale zatím neprodala.😁A nepište že mám křivý nohy.Chtěl bych vidět ty vaše.🤗

12.10.2018 23:47
lenacia

XXX.XXX.168.82

Mě by se koník i líbil, nohy nenohy, ta hlava je kus...celá černá by byla lepší.
Nejenže má obráceně udidlo ale i lícnici a nánosník divně podvlečené....

no jo, ta trubka totiž připnula lícnice k popruhu na nánosník :D :D taky se mi stalo

13.10.2018 10:13
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Paní je asi dosti nevyrovnaná. Původní inzerát doplnila o aktuální fotky, což je dobře, protože nikdo nekupuje koně před dvěmi lety. Jenže teď je zase odstranila. 😑

13.10.2018 10:17

blackmyday napsal(a):
Paní je asi dosti nevyrovnaná. Původní inzerát doplnila o aktuální fotky, což je dobře, protože nikdo nekupuje koně před dvěmi lety. Jenže teď je zase odstranila. 😑

Třeba čte diskuzi a nelíbilo se jí, že pomlouvají její styl nauždění

13.10.2018 13:39

..já jí to napsala jako odpověď na inzerát, prej houzdila stájnice.....

13.10.2018 14:07
lenacia

XXX.XXX.183.107

..já jí to napsala jako odpověď na inzerát, prej houzdila stájnice.....

No... Tohle mi nauzdit stájnice tak jí ženu s koštětem

13.10.2018 18:41
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenacia napsal(a):
No... Tohle mi nauzdit stájnice tak jí ženu s koštětem

Proč by mi měla uzdit stájnice? Uzdím si sama, abych věděla, že to mám ok.

13.10.2018 20:37

sisi58 napsal(a):
Proč by mi měla uzdit stájnice? Uzdím si sama, abych věděla, že to mám ok.

Jde vidět, že nemáte unikátního modrookého kladrubáka, toho prostě sedlají a uzdí stájníci, protože on je TOP

13.10.2018 21:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jde vidět, že nemáte unikátního modrookého kladrubáka, toho prostě sedlají a uzdí stájníci, protože on je TOP

Njn, já mám jen nudně hnědou kobylu a navíc nemám stájnici.

13.10.2018 22:21
canka

XXX.XXX.35.234

Mě se teda ten úžasný kladrubák nelíbí ani trochu..přesně jak už tu jiní psali..křivý nohy,kopyta hrozný..na těch nových fotkách,které majitelka zase rychle vymazala,ten kůň vypadá hrozně a 60000,- bych za něj nedala...jak dlouho už ho takhle prodává?Druhý nebo třetí rok po sobě?Na kolika penězích začínala?

Neregistrovaný uživatel

13.10.2018 22:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A notabene není vůbec paní z kladrub.Takže to není "kladrubák".😁

13.10.2018 23:12

A notabene není vůbec paní z kladrub.Takže to není "kladrubák".😁

Když budem slovíčkařit, tak kladrubák je kůň většinou polokrevný, k dostihovým účelům, stýplový- chovaný v kladrubsko-slatiňanských hřebčínech, kůň barokní je starokladrubák...

Neregistrovaný uživatel

14.10.2018 00:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Když budem slovíčkařit, tak kladrubák je kůň většinou polokrevný, k dostihovým účelům, stýplový- chovaný v kladrubsko-slatiňanských hřebčínech, kůň barokní je starokladrubák...

Kladrubští koně jsou přátelští, ochotní a pracovití. Jsou laskaví, učenliví a energičtí. Jsou také vytrvalí a dobře ovladatelní. Tak to je asi všechno co mě zajímá. Jestli byli využíváni k dostihům to nevím,ale paní našla nové využití:"Inzertní evergreen".

Neregistrovaný uživatel

14.10.2018 00:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

https://www.ifauna.cz/burzy-a-vystavy/inzerce/r/detail/3345605/nakup-jatecnich-koni/

Paní s kladrubákem mě nechává chladným a nevadí mi.To tenhle inzerát mě vadí.Já vím že mu nesmím nic udělat,ale přiznám se rád bych.Chuť něco udělat snad ještě mít svobodně můžu,ne?

14.10.2018 01:18
lenacia

XXX.XXX.168.82

https://www.ifauna.cz/burzy-a-vystavy/inzerce/r/detail/3345605/nakup-jatecnich-koni/

Paní s kladrubákem mě nechává chladným a nevadí mi.To tenhle inzerát mě vadí.Já vím že mu nesmím nic udělat,ale přiznám se rád bych.Chuť něco udělat snad ještě mít svobodně můžu,ne?

kůň je zkrátka jateční zvíře...

14.10.2018 09:49
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Tak nejlepší je na takový inzerát odepsat, zavolat... Já to udělala. Jsem z Moravy a rozhodně bych svého koně dala na nejbližší jatka (ano už tak před 2 roky končila kobyla ze stáje, šla první hned ráno a vlastně vylezla z vozíku a nebyla...).
Normálně jsem napsala, že mám obavy, že organizuje vypravení kamionu přes půl Evropy. To považuji za neomluvitelné týrání zvířat (cestovat má maso).
Tohle může udělat každý. Moc všechny prosím, udělejte to. Je to maličkost a snad nějakému koni pomůže...

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/95024384/Nakup-jatecnich-koni.php
Tady je něco podobného.

Dík

Neregistrovaný uživatel

14.10.2018 15:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Se omlouvám,ale poslat svého koně na jatka je "svinstvo".Pokud je to kolega a kámoš,tak si zaslouží jiný odchod.Nechtěl bych být přítel takového člověka.Mě by totiž taky jednou mohl prodat za pár "fufníků".Jen proto,že teď může.Je to věc charakteru a cti.Kůň je pravděpodobně větší kámoš než většina lidí.Kdyby byla povolena "eutanázie" lidí,tak bych se rád dotyčného zeptal na názor jak chce zemřít.Odpověď by byla víc než jasná.u drtivé většiny.Doma a v klidu.Tak poslední co pro něj udělám je to "doma a v klidu".No a aby mi nějaký "prase tlustý" žralo kamaráda? Fakt jako to bych nedal.Ani tu představu.

14.10.2018 16:09
canka

XXX.XXX.35.234

Se omlouvám,ale poslat svého koně na jatka je "svinstvo".Pokud je to kolega a kámoš,tak si zaslouží jiný odchod.Nechtěl bych být přítel takového člověka.Mě by totiž taky jednou mohl prodat za pár "fufníků".Jen proto,že teď může.Je to věc charakteru a cti.Kůň je pravděpodobně větší kámoš než většina lidí.Kdyby byla povolena "eutanázie" lidí,tak bych se rád dotyčného zeptal na názor jak chce zemřít.Odpověď by byla víc než jasná.u drtivé většiny.Doma a v klidu.Tak poslední co pro něj udělám je to "doma a v klidu".No a aby mi nějaký "prase tlustý" žralo kamaráda? Fakt jako to bych nedal.Ani tu představu.

Tak s tímhle se Marfi zcela ztotožňuji...nikdy bych neposlala svého koně na jatka..nikdy..a na eutanázii u člověka mám ten samý názor..mluví mi to z duše..takže až jednou ta chvíle nastane, a já budu muset svojí nejlepší koňské kamarádce ukončit trápení, určitě to bude uspáním, v domácím prostředí a v mé náruči..a protože to vypadá, že do Vánoc nám přibyde nový koňský kamarád, tak to bohužel budu muset absolvovat dvakrát...bude to bolestné, ale za mě ten nejlepší způsob, jak se s koníkem rozloučit..

Neregistrovaný uživatel

14.10.2018 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

canka napsal(a):
Tak s tímhle se Marfi zcela ztotožňuji...nikdy bych neposlala svého koně na jatka..nikdy..a na eutanázii u člověka mám ten samý názor..mluví mi to z duše..takže až jednou ta chvíle nastane, a já budu muset svojí nejlepší koňské kamarádce ukončit trápení, určitě to bude uspáním, v domácím prostředí a v mé náruči..a protože to vypadá, že do Vánoc nám přibyde nový koňský kamarád, tak to bohužel budu muset absolvovat dvakrát...bude to bolestné, ale za mě ten nejlepší způsob, jak se s koníkem rozloučit..

Majitelka tu má bohužel taky jednoho důchodce a už to s jeho artrózou vypadalo zle.Nyní dostává Bonharen nebo jak se to jmenuje? Šest za týden a pak pauza.Ty vado se mu to začíná zlepšovat a já mám radost jak malý dítě. :-) Různý výživy se zkoušeli a nic moc výsledek,ale tohle funguje vypadá to.Prostě mám radost z toho že je a nebolí ho to.Až přijde jeho čas,tak je to jak když jde o mého koně.No modlím se ať je co nejdéle na živu.Pamatuji si z hřebčína jak dlouho člověk chodil kolem toho boxu kde se uspával ten koník.Bohužel to je součást života a teprve když tam ten kolega nestojí,tak poznáš jak hodně ti chybí.

14.10.2018 19:10
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No tak jasně - parťák a kámoš se jen tak na jatka neposílá... Chápu, že zvláště někdo mladý si to neumí a nechce představit. Jenže jsou situace kdy je to to nejlepší řešení. Představ si, že máš starou páru koní a necháš si je na dožití. Jenže máš i druhou mladší páru na práci. Vše OK a zvládáš, ale pak už není práce pro koně. Jdeš si vydělávat jinak, mladé si taky necháš. Jenže staré stárnou - veterinárně se hodně prodražují a časově jsou super náročné (ještě že chodí vypomoct mladé milovnice koní). A ty mladé mají také zdravotní potíže - rakovina, dušnost. A už se to veze z kopce dolů.... Prodáš mladší (taky už 13 leté) co přeci jen vydělají na sebe a na půlku starých? Nebo když už vidíš, že to u jedné té staré bylo loňskou zimu na hraně k uspání, v létě se spravila a začátkem zimy zase schází - ji tak prostě objednáš na jatka? A ano je to i tak, že je jasné, že by se v zimě trápila a jedno ráno by byla prostě tuhá. Zaplatila by se kafilérka atd. Co kdyby hned na to uhynula ta druhá taky - steskem? Jo ono to u koní po třicítce je trochu jiné rozhodování. Stejně jdou jejich těla do krmení pro zvířata. Kočky a psi taky žerou maso, ne jenom tygři....

14.10.2018 19:17
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No a jestli uspávání vetem a emočně patřičně rozhozená majitelka a případně houf těch co se došli rozloučit... Emoce jsou přenosné a hodně se přenáší...
Nebo cesta vozíkem (když to zná a je zvyklý) a po vystoupení z něj omračující rána... Ano na malé porážce je to takto dopředu domluveno, na ráno (kdy je tam ještě klid a co nejmíň pachů). Za mě je ten stres srovnatelný.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2018 21:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Přidám se.

Kladrubský modrooký koníček. Líbí se mi je pěkný ale nohy fuj. Inzerát registruji přes rok. Loni z jara cena dohodou na podzim taky. Letos z jara 120 tisíc a ted 60. Upřímně je mi koně líto.

Jatka. Nikdy bych taky koně neposlala na jatka. Držím se modlitby a kobyla až příjde její čas zemře v klidu a doma. Je to moje kámoška pracuje pro mě, poslouchá a plní moje výmysly tak se jí přeci neodvděčím jatky.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2018 23:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

liva napsal(a):
Výprodej pokračuje...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/95584440/IMPOZANTNI-KLISNA-S-VYNIKAJICIM-PUVODEM-I-DO-SPORTU.php

To jsem zvědavý co paní bude dělat až doprodá koně. Prodá třeba starostu i se zastupitelstvem.

15.10.2018 06:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

To jsem zvědavý co paní bude dělat až doprodá koně. Prodá třeba starostu i se zastupitelstvem.

Zřejmě paní docházejí peníze a zdá se i potřeba, mít koně. To lze pochopit. Ale co nechápu, jsou ty mizerné fotky! Když prodávám koně, jsou fotky 100 x výmluvnější,než slohové cvičení, které ta paní ke každému svému koni napíše.Navíc tím oběma koním prokazuje medvědí službu.

15.10.2018 09:22
kapička

XXX.XXX.5.211

Jsem čekala, co to bude za hvězdný původ a on Mill Pond Jako nic proti, plňasové po něm jsou fakt fešáci.
A 13 let stará klisna, která byla před 5 lety na tréninku parkuru je vhodná do sportu? To než se nějak natrénuje, tak půjde rovnou do důchodu.... Ale tuhle asi paní fakt prodá, žádné kecy o tom, jak ji má jak dítě, tam nevidím. Mě by ale strašila ta křivá nožička od narození, která ničemu nevadí. Nevadí, nevadí a najednou máte kulhajícího koně, kde ani veterinář nemá tušení proč kulhá.

15.10.2018 17:12
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Hele nejde o to kdo jatka ano a kdo nikdy. Jde zas jen o míru utrpení toho koně.

Chtěla jsem tím vyjádřit, že má každý možnost se vyjádřit pokud vidí inzerát který zavání týráním zvířat. Minimálně napsat zadavateli (slušně, věcně). Písmenkovat jen po diskuzích toho moc neřeší. Zeptat se majitele proč to a tak ? - případně neváhat poslat KVS (černá plemenitba, nepéče o kopyta, špatné uždění, sedlání, postrojování...) Většina těch věcí je neúmyslná, z neznalosti, ale koně to prostě bolí...

Mimochodem kdo z kritiků výživového stavu se ptal majitelky proč to tak?
Myslím toto, jak jsou k tomu fotky na Rajčeti https://zvirata.bazos.cz/inzerat/94891592/Omezeni-stada.php
A oznámili jste to na KVS?

Neregistrovaný uživatel

15.10.2018 18:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jatky jsou továrna na smrt.Vše ostatní jsou jen výmluvy.Jateční pistole neusmrcuje,ale jen omračuje.Vlastně koně podříznou a vykrví omráčeného.Jako promiňte ale fakt to musí být? Máme přece daleko humánnější způsoby pro své kolegy.Proč bych pak nedal na jatka taky svého psa? Jen proto,že to není jatečné zvíře? A proč by měl kůň mít tu smůlu že to je možné? On celý život vozí trpělivě někomu "prd*l" , kolikrát snáší i různé zlovůle lidí a pak ještě tohle? Míra utrpení koně je jedna věc a druhá věc je právě vůbec to utrpení neriskovat.Spíš ho zkrátka minimalizovat co nejvíc to jde.Mám najít video,kde se kůň normálně probere s podříznutým krkem zavěšený za nohu? Tam Vy ovšem již nebudete a ani Vás tam nikdo nepustí.Takže fakt jatky tak možná pro někoho koho bych nesnášel bytostně,ale nikdy ne pro někoho,koho mám opravdu moc a moc rád. Uspával jsem již několik svých pejsků a proběhlo to naprosto v klidu a míru.U koňské eutanazie jsem taky byl a stejný výsledek.Koník po první injekci usnul a druhá to ukončila.Dnes je kůň zaplať bůh již chápán jako společník lidí a to mění i pohled na jeho potřeby a nakonec i na jeho odchod z tohoto světa.Třeba jde kůň taky do nebe a dovedete si představit se tam s ním potom setkat? By mi řekla koby akorát "h*jzle lakomej". To si dělám samozřejmě jen srandu.I když může to někdo vyvrátit?

15.10.2018 19:09
etnies86

XXX.XXX.245.26

ježiš neřešte jatka, je to řešeno v hodně tématech jako plevel i v samostatných ;)

tady se řeší perličky s inzercí.

meifi váš postoj každý už ví stokrát

Neregistrovaný uživatel

15.10.2018 19:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

etnies86 napsal(a):
ježiš neřešte jatka, je to řešeno v hodně tématech jako plevel i v samostatných ;)

tady se řeší perličky s inzercí.

meifi váš postoj každý už ví stokrát

Teď už to ví i pipilota. Už jsem spokojený.Tedy ještě mám na srdci tu pardubickou letošní,ale nesmím vás přetěžovat.

Neregistrovaný uživatel

15.10.2018 20:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Zřejmě paní docházejí peníze a zdá se i potřeba, mít koně. To lze pochopit. Ale co nechápu, jsou ty mizerné fotky! Když prodávám koně, jsou fotky 100 x výmluvnější,než slohové cvičení, které ta paní ke každému svému koni napíše.Navíc tím oběma koním prokazuje medvědí službu.

Když mě to celé připadá jako spíš komedie.Kdyby alespoň paní napsala,že je nechce prodat a pouze potřebuje výpomoc.To by se dalo i zařídit,ale takhle je účel jednání zcela nejasný.

15.10.2018 20:20
etnies86

XXX.XXX.245.26

o VP založte meifi zvlášt diskusi ;) no vidíte jak pěkně reagujete k inzerátu :P

abych nebyla taky OT, tak pohnutky paní fakt nechápu, koník se mi nijak extra nelíbí, fakt by mě zajímalo co tím inzerátem získává. ale když už prodává i druhého tak možná už fakt prodává

15.10.2018 20:50
saola

XXX.XXX.234.22

kapička napsal(a):
Jsem čekala, co to bude za hvězdný původ a on Mill Pond Jako nic proti, plňasové po něm jsou fakt fešáci.
A 13 let stará klisna, která byla před 5 lety na tréninku parkuru je vhodná do sportu? To než se nějak natrénuje, tak půjde rovnou do důchodu.... Ale tuhle asi paní fakt prodá, žádné kecy o tom, jak ji má jak dítě, tam nevidím. Mě by ale strašila ta křivá nožička od narození, která ničemu nevadí. Nevadí, nevadí a najednou máte kulhajícího koně, kde ani veterinář nemá tušení proč kulhá.

Kobyla se mi líbí, i když fotky o ní příliš nevypovídají, naopak - ta jedna šikmo zpředu zobrazuje spěnky na předních, na kterými bych se asi zamyslela, ale těžko z fotky soudit. Ten modroočko už méně, ale spíš proto, že mě prostě neoslovil, má pohled jak z hororu. I když starokladrubáci mají pro mne svůj velký půvab, jsem konzervativec, tedy buď ať je to bělouš nebo vraník, vždy ale s vlídným okem.
Při seriózním prodeji koně je zootechnický postoj podmínkou, takže těžko říct, jak vážně tyto inzeráty brát.
No, snad konečně prodá, a třeba se nový majitel podělí se zážitky s modroočkem.

15.10.2018 23:34
koně

XXX.XXX.174.63

liva napsal(a):
Výprodej pokračuje...
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/95584440/IMPOZANTNI-KLISNA-S-VYNIKAJICIM-PUVODEM-I-DO-SPORTU.php

Šimla má opravdu obě přední nožky dosti chycené.Vynikající původ po plnokrevném hřebci ,ona sama v typu ČT .A kde je maminka?
Ale na nějakou tu rekre by asi vydržela.
Každopádně požadovaných 30 000,- ,navíc si představím i po domluvě sleva .To už je drobátko realističtější,než za toho prvního

Neregistrovaný uživatel

16.10.2018 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):
Další klisna, tentokrát vyjímečná.

Koní teď bude na prodej víc a víc.Paní prošlo rukama stovky koní.První byl ještě s dudlíkem v kočárku. Stovky koní pro mě znamená kolem 500.Počítá se do "prošlo" rukama i jen krmení a péče? V tom případě mám už taky našlápnuto k první stovce.

16.10.2018 22:17

sisi58 napsal(a):

Ta už tu byla ne?

16.10.2018 23:11
koně

XXX.XXX.174.63

sisi58 napsal(a):

Ta už tu byla hojně probíraná ,akademická

17.10.2018 10:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

koně napsal(a):
Ta už tu byla hojně probíraná ,akademická

Tahle vyjímečná. Kladrubák originální modroočko a šimla s kvalitním původem.

Neregistrovaný uživatel

18.10.2018 13:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

sisi58 napsal(a):
Tahle vyjímečná. Kladrubák originální modroočko a šimla s kvalitním původem.

Inzer s kladrubákem už zmizel.

U šimli mě na první pohled zarazili přední nohy. Paní je s pardonem deb**il. Mám li koně s křivou nohou od jeho dětských let tak to řeším s kovářem ortopedem.

Když to přetrvalo do dospělosti přece toho koně nepošlu na překážky. Je tam na nohy zátěž. Při křivé noze je tam zátěž už enormní a zdravá noha to nevydržela. Soudím že nohy má zničené právě ze skákání a té zátěže když jednu nohu měla křivou. A v tomto stavu bych se na ní bála sednout i se 70kg. Tohle není zvíře do sportu. Možná nějaká lehká rekreace, možná práce s dětmi možná chov ale to je s otazníkem.

18.10.2018 14:23
balisek

XXX.XXX.131.211

Inzer s kladrubákem už zmizel.

U šimli mě na první pohled zarazili přední nohy. Paní je s pardonem deb**il. Mám li koně s křivou nohou od jeho dětských let tak to řeším s kovářem ortopedem.

Když to přetrvalo do dospělosti přece toho koně nepošlu na překážky. Je tam na nohy zátěž. Při křivé noze je tam zátěž už enormní a zdravá noha to nevydržela. Soudím že nohy má zničené právě ze skákání a té zátěže když jednu nohu měla křivou. A v tomto stavu bych se na ní bála sednout i se 70kg. Tohle není zvíře do sportu. Možná nějaká lehká rekreace, možná práce s dětmi možná chov ale to je s otazníkem.

Zlatko, nemáte pravdu! I kůň s ortopedickou vadou může fungovat jako plnohodnotný sportovec.

Pamětníci si možná vzpomenou na legendárního Koroka. Ačkoliv podle pohledového stavu předních nohou (viz foto v odkazu http://www.tbdiamond.cz/plemenici-korok.htm) vypadal jako jasný adept na kafilerku, 3x vyhrál VP, z celkových 41 startů proměnil 25 ve vítězství a ve zdraví se dožil 22 let, kdy bohužel musel být utracen kvůli fatálnímu úrazu ve výběhu.

Ve stáji máme skokana s nákrokem a deformací kopyta. Přes tuto vadu je to zdravý kůň se solidní výkonností, ideální učitel pro začátečníky.

Pokud neznáte skutečný stav koně, nemůžete soudit, k čemu je nebo není vhodný.

19.10.2018 21:55
akscha

XXX.XXX.26.89

No, hlavu ma moc peknou. a ocas asi nestihli zaplest :)

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3356650/kobylka-cesky-teplokrevnik/

Neregistrovaný uživatel

20.10.2018 00:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

balisek napsal(a):
Zlatko, nemáte pravdu! I kůň s ortopedickou vadou může fungovat jako plnohodnotný sportovec.

Pamětníci si možná vzpomenou na legendárního Koroka. Ačkoliv podle pohledového stavu předních nohou (viz foto v odkazu http://www.tbdiamond.cz/plemenici-korok.htm) vypadal jako jasný adept na kafilerku, 3x vyhrál VP, z celkových 41 startů proměnil 25 ve vítězství a ve zdraví se dožil 22 let, kdy bohužel musel být utracen kvůli fatálnímu úrazu ve výběhu.

Ve stáji máme skokana s nákrokem a deformací kopyta. Přes tuto vadu je to zdravý kůň se solidní výkonností, ideální učitel pro začátečníky.

Pokud neznáte skutečný stav koně, nemůžete soudit, k čemu je nebo není vhodný.

Tak já to cítím prostě takto. Má li koník problém i kdyby co by ho neomezoval v podobě křivé nohy neskákala bych s ním. Ale je to můj názor to nic nemění na faktu že tato kobyla má spěnky opravdu ošklivé. Bála bych se vidět snímků RTG.

Ted se vás jen zeptám s mírným odbočením. Mám nechat dělat RTG 5ti měsíčnímu hříbátku nebo je to zbytečné kvůli růstu koníka? Klisna bez problémů nekulhá. Pouze řešená hniloba a špalkovité kopyto ze špatné úpravy v srpnu a to už je v pořádku ( Změna kováře ).

Neregistrovaný uživatel

20.10.2018 01:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):
No, hlavu ma moc peknou. a ocas asi nestihli zaplest :)

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3356650/kobylka-cesky-teplokrevnik/

Noo my "vodiči" právě na tu hlavu klademe největší důraz.Tu budeme totiž vidět celý život nejčastěji. Když zvážním na chvilku,tak dnes bych bez veterináře a kováře nekoupil ani obrázek koně.Uvázal bych si na krk i koně ne třeba "stopro" zdravého,ale musím o tom vědět dopředu.Vždyť z nevědomosti bych mu mohl i ublížit.To jen takové OT skoro ke všem takovým "perličkám z inzercí".

20.10.2018 16:50

Tak já to cítím prostě takto. Má li koník problém i kdyby co by ho neomezoval v podobě křivé nohy neskákala bych s ním. Ale je to můj názor to nic nemění na faktu že tato kobyla má spěnky opravdu ošklivé. Bála bych se vidět snímků RTG.

Ted se vás jen zeptám s mírným odbočením. Mám nechat dělat RTG 5ti měsíčnímu hříbátku nebo je to zbytečné kvůli růstu koníka? Klisna bez problémů nekulhá. Pouze řešená hniloba a špalkovité kopyto ze špatné úpravy v srpnu a to už je v pořádku ( Změna kováře ).

Tak nejak si myslim ze spalek neopravite za 2 mesice

20.10.2018 20:31

K těm křivým nohám u plnokrevné šimly- co si tak pamatuju, tak tam v tom inzerátu toho moc vidět nebylo, a myslím, že paní myslela, nohy přikleklé, což je u plnokrevníka běžná záležitost, která nebrání ani výkonu...pokud je to tak, tím bych se paní zastala, drbem tu a i naše koně nejsou jistě úplně top.

Neregistrovaný uživatel

21.10.2018 04:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Tak nejak si myslim ze spalek neopravite za 2 mesice

Teď jsem měla kováře a špalek je už OK. Vzniklo to špatnou korektůrou koncem srpna a poté řešeno specialistou kdy proběhli do teď 2 korektůry a kopýtko už je ve správném úhlu nadále by to zlobit nemělo.

Jen nevím jak s RTG dle veterináře to ted cenu nemá ale to se říkalo i u hřebečka loni kdy jsem ho volala na sono šlachy prý kopytní absces a sono nemělo smysl nakonec šlacha skutečně zkrácená. Proto už si dávám pozor.

21.10.2018 21:22
jesie

XXX.XXX.35.227

https://www.sbazar.cz/vladimir.nemec/detail/52204762-kun

Prosím,tak tohle mi někdo vysvětlete. Kobyla má jen poloviční původ po matce,která je navíc zapsána jako typ teplokrevný a přesto může být zapsána v jakési pseudo plemenné knize Barock Pinto,která by ale měla (alespoň jsem si to myslela) mít křížence Frísáků ne?

21.10.2018 22:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

jesie napsal(a):

Prosím,tak tohle mi někdo vysvětlete. Kobyla má jen poloviční původ po matce,která je navíc zapsána jako typ teplokrevný a přesto může být zapsána v jakési pseudo plemenné knize Barock Pinto,která by ale měla (alespoň jsem si to myslela) mít křížence Frísáků ne?

Hezký polotažák.
Může mi prosím někdo vysvětlit tento obrat? "vhodná i na přirozenou komunikaci" Hodně se to v inzerátech vyskytuje.Takže kobča je nejen vhodná na ježdění, ale může se s ní i přirozeně komunikovat? Já tedy se svou kobylou komunikuji furt.A přijde mi to přirozené. Jak jinak bych se s ní na zemi domluvila? V sedle je to jasné, ale na zemi jí jaksi nemohu pobízet holení či dávat zádrže. Takže,jak to je?

21.10.2018 22:23

jesie napsal(a):

PK Barock Pinto je otevřená, takže zapsat je možné ledacos, i bez původu, pokud to odpovídá chovnému cíli (viz.: http://www.barockpinto.cz/plemenna-kniha.php?mn_post=46). Spíš mě zaráží, že není otec zapsán v modrém průkazu - mělo by se tak dít už na základě připouštěcího lístku. Podle genetiky otcem skutečně je. Leda, že by nebyl uchovněný a pouštěli bez lístku? Třeba mě někdo ochytří .
Jinak kobyla je to pěkná, zrovna typ koně pro jaké mám slabost.

22.10.2018 00:50

PK Barock Pinto je otevřená, takže zapsat je možné ledacos, i bez původu, pokud to odpovídá chovnému cíli (viz.: http://www.barockpinto.cz/plemenna-kniha.php?mn_post=46). Spíš mě zaráží, že není otec zapsán v modrém průkazu - mělo by se tak dít už na základě připouštěcího lístku. Podle genetiky otcem skutečně je. Leda, že by nebyl uchovněný a pouštěli bez lístku? Třeba mě někdo ochytří .
Jinak kobyla je to pěkná, zrovna typ koně pro jaké mám slabost.

Hřebec je uchovněný pro "knihu Barockpinto" , pokud má prodávaná kobylka papíry z Písku, tak tam prostě není. Matka kobylky je v knize SC (PPK- nemá plný původ)
Až jí zapíší do PK barockpinto a vydají průkaz, tam bude mít uvedeného otce....takhle si to představuju já

jinak nevím, že někoho dokáže takový inzerát "dráždit"....

Přidejte reakci

Přidat smajlík