Uživatel s deaktivovaným účtem

Zlaté klasické pevné vyvazovačky a klasický pevný chambon... po gumovém chambonu je zde další zhovadilost:
https://www.equivet.cz/cs/eshop/pro-kone/lonzovani-bice/vyvazovaky-chambony-a-postroje/lonzovaci-postroj-soft-48654.html.
To už je tady dlouho, hlavně se tak zapíná gumový chambon, když není k dispozici obřišník nebo sedlo.
A ano je to svinstvo, nedá se to povolit, aby se kůň natáhl úplně dolů, protože by si do toho šlápl, tak je to jenom nakrátko. A jeden trenér, který to ukazoval (naštěstí ne na mém koni, jinak bych mu zakroutil a krkem), to opravdu tak stáhl, že nos byl mezi předky a tohle prý mělo koně vyklenout a jakože uvolnit. To určitě

...ale je to v krásnom červenom dizajne!

Růžové, soft, velmi oblíbené - hmm, zaměřeno na "holšišky".

Naživo jsem to viděla před nějakou dobou, ale to jsem si myslela, že nějaký všeuměl prostě zamotal koně do dlouhého vodítka :D A teď koukám, že se to i prodává, dokonce to je "velmi oblíbené."
Že by hlavním lákadlem bylo i to, že se nemusí používat lonžovací obřišník? Ona je to hrozná práce, že, do toho koně zapnout a ještě ho pod tím vyčistit...

Čo práca, ten predsa treba kúpiť a zaplatiť.
Jedna moje známá toto používá, ale trochu jinak - má klasické průvlečky a ty na kohoutku stáhne, aby nebyly tak dlouhé,... takže jak to asi dopadá? Buď je kůň naplý, a nebo až moc navalený na předku s povolenou hlavou a na fotce to vypadá, že co krok, tak si do toho šlápne. Když jsem si dovolila něco napsat, byla přednáška jak se jí to osvědčilo a bla bla... Můj názor je jasný.

Dep
napsal(a):
Vím o několika lidech, kteří to používají a vždy přemýšlím nad tím, co je k tomu vede. Ale, tak hlavně, že je to hezké a nemusí se dávat koni obrisnik. A vůbec nevím, proč to kupovat, svazu dvě vodítka a mám to zadarmo :).
A dokonce v barve jake chcete
U nás to dakedy používali westerňáci na lonžovanie. Používali na to klasické prevlečky ktoré na chrbte zauzlovali tak ako potrebovali. Nikdy som pod tým koňa normálne chodiť nevidela a ešte k tomu som bola zdesená z toho ako si pri každom kroku rve do huby. Podľa používateľov to bol práve cieľ, aby sa naučil chodiť tak vyklenutý aby si do zubadla neudieral, podľa mňa to možné nebolo ale tak mi to bolo vysvetlené :).
napsal(a):
A dokonce v barve jake chcete
A nebo dvoubarevné !
To jsou asi jediné výhody tohoto tyranizátoru. Koni to jinak vyškube hubu, jak bylo zmíněno nademnou a to je asi jediný účel.
Pak se zase všichni diví, jak divizny, když není kůň jemný na hubu, má strach z otěží a brání se udidlu.

katkaa1
napsal(a):
U nás to dakedy používali westerňáci na lonžovanie. Používali na to klasické prevlečky ktoré na chrbte zauzlovali tak ako potrebovali. Nikdy som pod tým koňa normálne chodiť nevidela a ešte k tomu som bola zdesená z toho ako si pri každom kroku rve do huby. Podľa používateľov to bol práve cieľ, aby sa naučil chodiť tak vyklenutý aby si do zubadla neudieral, podľa mňa to možné nebolo ale tak mi to bolo vysvetlené :).
Také jsem se s tím prvně setkala u westernového jezce tak před 20 lety.
Tehdá jsem měla za úkol (byla jsem vyvolena mezi holkama ve stáji, takže řádně pyšná!, mou platonickou láskou, který tam měl snad prvního soukromého koně - bílou kobylku) olonžovat tuhle křehulku. Právě na tomto udělátku a na uzdečce s udidlem, které byly jen dva skroucené drátky v hubě. Vůbec jsem nedokázala přijmout tu skutečnost, že si s každým krokem (bylo to myslím nastavené na konkrétní délku, takže jsem s tím manipulovat nemohla) projede hubou tu žiletku... a že já mám být na druhém konci toho mučidla
Jinak to znám, že to lidi používají i teď. V různých kombinacích s udidly nebo dokonce fugou. Mě přijde nebezpečné, že když se kůň sníží, tak je tam ohromné riziko šlápnutí si do těch provazů. Takže za mě určitě nee..
...jo...a má platonická láska, jak jsem se později dozvěděla, byl gay...
Vidíte a já to poprvé videla u jezdce v Anglii a u westernovych přátel sní jednou...ti dokonce nevlastní ani pruvlecky a chambon :). Pravé naopak se na mě, jako westernoveho jezdce vždycky dívají zkrz prsty s komentáři, ze ucim koně chodit od zádě klasicky, postaru, první ze země a pak klidnou rukou ze sedla...no jo no.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Oběsit na tom majitele toho chudáka na kterého to navlékl by bylo účelnější. Že už se někteří opravdu nestydí..Vždyť tohle může koni vážně těžce ublížit.Co když zakopne?
polárka.15
napsal(a):
Mám podobnou fotku, ale ten kůň to má podstatně delší a podstatně víc mu to planá v nohách, takže bezpečnost zaručena
tak já zoufale hledám video chlápka zt youtube, ten to používá, ale dole na hrudníku to má stažený k sobě, aby to nešlo po nohách, a pak to vede přes krk koně kde má něco jako nákrčák, právě aby to mohlo být volný a neplandalo to u země, ale nemůžu to video najít.