Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2018 17:52
AmZo

XXX.XXX.36.112

Ahoj,
jak zprostornit chod? Kobyla trošku šmatlá a cinká podkovama.
Chtěla bych začít lonžovat, dá se to udělat i bez různých vyvazovaček a tak? Kdyžtak jak na to?

Děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2018 21:35

Nemám čas ani energii na to porovnávat IP adresy, které se beztak dají lehko maskovat, takže nevím, pokud jste ten samý troll, nicméně - na diskuzním fóru vás nikdo lonžovat nenaučí.

Zaplaťte si trenéra, ať vám ukáže, jak správně lonžovat, jak lonž zapnout, držet, co po vašem konkrétním koni a jak dlouho a často chtít. Čeho se snažit docílit. K tomu si přečtětě Lonžování od Švehlové.

Pokud by z lonžování mělo být jen honění koně na kruhu kolem sebe proto, že to dělají všichni, tak to nedělejte, je to pro něj zbytečná zátěž a radši s ním choďte nebo jezděte rovně.

10.4.2018 23:22
AmZo

XXX.XXX.109.39

Nejde o to honit koně na kruhu, proto jsem se chtěla zeptat tady.
Ale tak nevadí, radši se poptám známé, která tomu rozumí. Jezdím u soukromníka a trenér v blízkosti moc není.

A lonž jsem v ruce už držela, nejsem úplný začátečník, jen jsem chtěla vědět, co pomohlo druhým.

11.4.2018 06:53

Pomohlo sledování zkušenějších při práci a učení se od nich.

11.4.2018 07:33

AmZo napsal(a):
Ahoj,
jak zprostornit chod? Kobyla trošku šmatlá a cinká podkovama.
Chtěla bych začít lonžovat, dá se to udělat i bez různých vyvazovaček a tak? Kdyžtak jak na to?

Děkuji za odpovědi.

Pokiaľ je stíhanie spôsobené stavbou tela, tak sa tomu veľmi pomôcť nedá. A ak hej, chce to dobrého kováča.
Teda, okrem toho ućenia správneho pohybu. Ak je to mladý kôň, je šanca, že ak sa bude jazdiť dostatočne dopredu, tak sa “vychodí”.

11.4.2018 11:03
sovicka

XXX.XXX.18.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokiaľ je stíhanie spôsobené stavbou tela, tak sa tomu veľmi pomôcť nedá. A ak hej, chce to dobrého kováča.
Teda, okrem toho ućenia správneho pohybu. Ak je to mladý kôň, je šanca, že ak sa bude jazdiť dostatočne dopredu, tak sa “vychodí”.

Pokud je to mladý kůň, tak naopak musíte u koně který se stíhá najít správnou rovnováhu i tempo, aby se nestíhal. Ale u mladého kone, který má prostornější chody a ještě není vyvážený, to není nic neobvyklého, že s e stíhá. Chce to celkově pracovat na sebenesení a správném tempu, nespěchat, ale zároveň, nenechat koně "tahat" zadky. Trenéra by to chtělo určitě, on vzhledem k tomu, že koně vůbec nezmáme, může být mnohem efektivnější, korektní práce pod sedlem než lonžování, těžko jen tak bez znalosti koně...

12.4.2018 18:20
kivus

XXX.XXX.114.213

holky vetřu se do diskuze... z nadace mám druhého koníka, když se s koněm seznamuju jedním z kroků po nějaké době je i lonžování. Nepřeháním to, jen se na něj ráda kouknu v pohybu než na něj vylezu... a nový koník mě překvapil, protože má v klusu hodně krátký krok... takové drobení jsem snad ještě neviděla. Na volno klusal, ale nějak mi to nedošlo... na lonži měl hlavu krásně dole, nijak se nehnal, pohyb byl lehký ale totálně klusal krátké kroky. Máte s tím někdo zkušenost? Připadám si jako blbec, ale ještě jsem se s tím u lonžování nesetkala smajlík

13.4.2018 08:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

17.4.2018 10:37
sovicka

XXX.XXX.18.235

kivus napsal(a):
holky vetřu se do diskuze... z nadace mám druhého koníka, když se s koněm seznamuju jedním z kroků po nějaké době je i lonžování. Nepřeháním to, jen se na něj ráda kouknu v pohybu než na něj vylezu... a nový koník mě překvapil, protože má v klusu hodně krátký krok... takové drobení jsem snad ještě neviděla. Na volno klusal, ale nějak mi to nedošlo... na lonži měl hlavu krásně dole, nijak se nehnal, pohyb byl lehký ale totálně klusal krátké kroky. Máte s tím někdo zkušenost? Připadám si jako blbec, ale ještě jsem se s tím u lonžování nesetkala smajlík

Tohle je strašně težké posoudit jen z popisu, buď může mít prostě takový plochý drobivý klus přirozeně (jsou i tací koně), nebo může být nějak zablkovaný, nemusí jít od zádě, atd., bez videa těžko posoudit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík