Spolehlivý kovář Praha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2018 09:30
bongo

XXX.XXX.8.40

Zdravím, poradíte mi prosím nějakého podkováře, který jezdí na západ Prahy a bere nové klienty? Potřebuji, aby s ním byla rozumná domluva, když slíbí, že přijede, aby opravdu přijel, a komunikoval, když se s ním potřebuji domluvit. Nebo prosím poraďte, kde bych mohla hledat, koukala jsem na Equichannelu, ale moc tam toho není.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2018 18:16

Bohužel znám jen Praha východ a jih. Zkuste se zeptat lidí ve stáji nebo koňáků ve svém okolí, osobní doporučení je v tomto případě asi lepší než co vám kdo řekne na internetu. Osobně bych vám poradila domluvit si takového kováře, který běžně jezdí do větší stáje ve vašem okolí, bude se vám to hodit v případě, že kůň ztratí podkovu nebo nastane jakýkoliv jiný problém. Kovář pak bude spíš ochotný zastavit se obratem a nebudete muset čekat nebo narychlo shánět náhraadu.

8.6.2018 18:32
bongo

XXX.XXX.8.40

Díky, to jsem všechno zkoušela, ale kováři jsou očividně nedostatkové zboží. Do stáje jich k nám jezdí několik, ale žádný už brát další koně nechce. Ten, co mi koně dělal do teď, najednou nekomunikuje, zrovna, když ho nejvíc potřebuju. Už se mi to stalo u dalších dvou, jezdili, všechno bylo v pořádku a najednou přestali brát telefon. Jsem z toho docela nešťastná. To je nějaká "nemoc" kovářů, že přestanou komunikovat? Proč prostě aspoň neřeknou, že nemají čas, chuť nebo já nevím, ale takhle se chovají dospělí lidé (kteří si tím navíc vydělávají, takže by jim na klientech mělo aspoň trochu záležet)?

8.6.2018 20:17

Bohužel běžná praxe i u veterinářů

Neregistrovaný uživatel

8.6.2018 21:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No v neděli jsem právě o tomto mluvil s naším kovářem.Vlastně už teď má bohatě nadstav klientů a další by se jenom hrnuli.Nemá šanci to stíhat.Je málo lidí na práci.S kýmkoli mluvím od kteréhokoli řemesla, tak bída a utrpení.Ke mě kovář přijel v sedum večer v neděli.Moc rád bych vám pomohl, ale náš kovář se možná taky začne schovávat před klienty.

8.6.2018 21:28
zuzanet

XXX.XXX.245.170

Zkuste Podkovářství Vanča, kontakt najdete na FB :).

8.6.2018 21:44

A neuháníte ty lidi moc? Jen tak mě to napadlo. Já mám vedle práce ještě OSVČ přivýdělek a telefony klientů, kteří volají po 18. hodině nebo o víkendu prostě neberu. Chci mít taky někdy klid a lidi, kteří mají zájem se mnou spolupracovat, se rychle přizpůsobí. Ti, co se urazí, že jsem jim nevzala telefon, jdou holt o dům dál ;) Veterinář by nějaké služby nastavené mít měl, to ano, nebo dát alespoň nějaký alternativní kontakt pro případ nouze, ale... kováři jsou taky jenom lidi. Taky chtějí mít někdy klid.

8.6.2018 22:36
bongo

XXX.XXX.8.40

Nikdy nevolám brzy ráno nebo večer, nesnažím se otravovat, jenže kováře prostě potřebuju, kdybych si uměla kovat sama, tak ho nevolám. Je jich prostě málo, stejně jako veterinářů, takže se nemusejí snažit, zákazníci se hrnou sami. Chápu to, nezměním to, snažím se přizpůsobit, ale když jsem dneska viděla kopyta svého koně, tak jsem mu prostě měla potřebu nějak pomoct a trochu jsem propadla zoufalství. Byla mi dána chytrá rada: sundej druhou podkovu a vem ho na louku. Asi jsem nemožná, ale sundat podkovu opravdu nezvládám, vzala jsem si na to muže, ale stejně jsme to nedokázali. Bez toho správného nářadí to není žádná sranda.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2018 23:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

http://www.equitv.cz/video/Jak-spravne-sundat-podkovu.html

Snad nezpůsobím zděšení místních, ale podkovy jsem sundaval již několikrát.Za dohledu kováře samozřejmě.

9.6.2018 08:02
bongo

XXX.XXX.8.40

Díky, vypadá to vlastně úplně jednoduše. Pustím mužovi a třeba to dneska zase zkusíme, ve dvou by to přece mělo jít.

10.6.2018 15:30
bongo

XXX.XXX.8.40

Díky všem, snad to dobře dopadne. Jinak dneska sundána jedna podkova, čas sundávání necelé dvě hodiny. A to mám hodného chlapa, co to s náma (hysterickou ženskou a neposlušným koněm) nevzdal. O důvod víc popřemýšlet, jestli by to nešlo bez podkov.

18.6.2018 21:28
Svatava

XXX.XXX.138.91

bongo napsal(a):
Díky, to jsem všechno zkoušela, ale kováři jsou očividně nedostatkové zboží. Do stáje jich k nám jezdí několik, ale žádný už brát další koně nechce. Ten, co mi koně dělal do teď, najednou nekomunikuje, zrovna, když ho nejvíc potřebuju. Už se mi to stalo u dalších dvou, jezdili, všechno bylo v pořádku a najednou přestali brát telefon. Jsem z toho docela nešťastná. To je nějaká "nemoc" kovářů, že přestanou komunikovat? Proč prostě aspoň neřeknou, že nemají čas, chuť nebo já nevím, ale takhle se chovají dospělí lidé (kteří si tím navíc vydělávají, takže by jim na klientech mělo aspoň trochu záležet)?

Premysl Valasek si myslim, ze klienty bere a Prahu jezdi. Mam jineho, ten nebere nove lidi uz roky, ale kamaradce kove a je velmi spokojena, dal ji postupne dohromady kobylu s osklivym spalkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík