Pastevní ustájení - dotaz na ustájovatele

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.7.2018 20:55
mellow

XXX.XXX.180.126

Priklad - cena mesicniho ustajeni je 2500, - v ceně je samozřejmě péče - repelent, kopyta, nasazování masky, sůl, voda, seno, nastlaný přístřešek a vybírání výběhů... Pokud si majitel koně odvede na víkend, či týden pryč - měníte či mění se cena ustájení ? Někteří majitelé nám takto blokují místa a kůň tam je třeba 10dní v měsíci a platit samozřejmě něchtějí - tak mě zajímá jak je to jinde...

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2018 21:10

Pokud není stanoveno smlouvou jinak, pak se platí ustájení za měsíc a žádné vracení se konat nemůže. Protože pokud se při návratu z dovolené s koněm chce mít kam vrátit, pak si musí to místo předplatit. Jinak bude přenecháno jinému majiteli koně - platícímu.
To je jako byste jela na 14 dní na dovolenou a chtěla po majiteli bytu, který si pronajímáte, aby Vám vrátil půlku nájemného, protože jste byt nevyužívala... to by si asi klepal na hlavu..

Maximálně se můžete domluvit - pokud bude ustajovatel chtít být hodně galantní - na slevě za nevyužité služby - jakože během nepřítomnosti nic nesežral a nevyužíval služby. Ale neviděla jsem, že by to někde takhle dělali. Každý ustajovatel je rád, že má obsazeno a že mu jdou peníze.

16.7.2018 21:20
Horsana

XXX.XXX.40.140

Tak to toho za tie peniaze poskytujete celkom dosť.

16.7.2018 21:24
mellow

XXX.XXX.180.126

Bohužel máme smlouvu pouze ústní (nyní právě sepisujeme písemně)... Taky mi přijde na hlavu, měnit vše dle jejich potřeb, nikdo nebere v potaz naší práci a starosti s jejich agresory..

Prvně si je majitele braly na víkend jednou v měsíci, platili 2500, -.. teď si je berou každý druhý víkend a bez jakékoliv dohody už posílají o 300min... Teď mi jen došla SMS, kone si necháme do konce týdne pak se domluvíme na penězích...takže my odmítli klienty, kteří tu koně mít chtěli a místo toho mám prázdný výběh, ale platit nájem prostoru musím dále...

Doufám, že to dává trošku smysl...

16.7.2018 21:28
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Příklad s bytem je super! Takhle to pochopí snad i idiot.

16.7.2018 21:45

Nojo...to je ta absence řádných smluv. To pak pozdě bycha honit
Prostě bych dala echo, že před koncem měsíce je potřeba podepsat smlouvu o ustájení na další měsíce s nějakou výpovědní lhůtou a přesně stanovenými podmínkami.
Můžete očekávat, že si někteří třeba budou chtít hledat jiné ustájení, ale při tak nízké ceně jistě najdete zájemce nové.
(nechápu, proč někdo ustajuje za tak nízkou cenu - musíte být pod nutnými náklady... ).

16.7.2018 21:50
mellow

XXX.XXX.180.126

Opravdu jedeme "šul-nul“, což nikdo nechápe, každý žije v tom jací jsme pracháči a jak se na tom vydělává :D Schůzku už máme domluvenou, mě jen zajímalo jak to funguje jinde...a příklad s bytem - naprosto super :) takže děkuji.

16.7.2018 21:51
etnies86

XXX.XXX.245.26

za mě určitě chtít plné peníze, jóóoo kdybyste chtěla být hodně moooc hodná tak možná nějaká sleva za nespotřebované krmení, ušetřenou práci...

16.7.2018 22:13
mellow

XXX.XXX.180.126

etnies86 napsal(a):
za mě určitě chtít plné peníze, jóóoo kdybyste chtěla být hodně moooc hodná tak možná nějaká sleva za nespotřebované krmení, ušetřenou práci...

Jsem téhož názoru, děkuji za názor :).

16.7.2018 22:43
helas

XXX.XXX.50.86

Do háje; mě jako majjitele ustájeného koně by to vůbec nenapadlo jinak. Dva tři dny bych neřešila vůbec, při době delší než týden bych se asi zeptala na slevu za to krmení & spol.

Když se vzácně někam chystám na delší dobu, většinou to vím hodně dopředu a je to vždycky léto. Stává se (kupodivu většinou), že ustajovatel "můj" box vyplní jiným koněm, který přijede na dovolenou. To je pak jiná.
Postup majitelů uvedený v dotazu považuju za neslušný a navíc nelogický. Holt je potřeba si to vyříkat na rovinu.
Navíc, obecně, se mi z výroku "na penězích se domluvíme pak" dělá kopřivka - a to je zkušenost získaná nikoliv jen u koní 8-).

17.7.2018 12:35
vandal

XXX.XXX.94.101

Něco podobného jsem kdysi zažívala v nájemní stáji. Kůň jedněch majitelů byl na veterině v Brně
asi 6 týdnů. Majitelé se chtěli dohodnout aspoň na slevě za krmení-protože kůň 6 týdnů nežral.
Nájemce neslevil ani korunu. Ve smlouvě bylo 5 kg sena,4 kg slámy a 2x denně hrnek granulí+hrnek ovsa (hrnek cca 1 litr).
Poté se stalo mě něco podobného kůň nesměl 2 měsíce oves ani granule. Když jsem se zeptala, zda by mi to krmení které nežere můžou nechat denně v kýblu a já si ho přesypu do pytle a nastřádám až budeme pracovat, byl oheň na střeše a že neexixtuje.
Přitom jsem krmení platila, ale nedostávala. To mi připadá opravdu sprosté, protože si to krmení
ušetříli pro sebe. Nyní jsem v jiné stájí, kterou řídí profesionálové a tam kůň žere jak si řeknu,
sníženou dávku když nepracujeme a v sezóoně zvýšenou. Vždycky se nějak rozumně dohodneme.

17.7.2018 15:54
chypi

XXX.XXX.239.33

Za takove sluzby zvednete ustajeni aspon na 3500. Pak se muzete domlouvat na nejakych slevach na krmeni kdyz tam kun neni.. mam dite v soukrome skolce za 6200 a kdyz je nemocny, tak jediny co neplatim jsou obedy.. nikdo kdo nema kone doma nevi co za praci, starost a cas to je.. cena ustajeni je celkove nizka, jen koukejme vsichni zdrazovat, treba se tim podari zlikvidovat ty jenz si kupuji kone jen proto ze je to hezky a dostupny a produkuji konsky odpad v podobe chromaku co nikdo nechce..

20.7.2018 21:47
mellow

XXX.XXX.180.126

Takže to dopadlo tak, že majitelce se zdálo moc platit paušálně 2000, - takže jsme ji prostě vypakovali, ať si sežene levnější...

Neregistrovaný uživatel

20.7.2018 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Myslím, že jste si tím ušetřili jen starosti a nepříjemnosti.

20.7.2018 23:41

Hahahááá, paní je blázen!
A tedy nevím, z jakého jste kraje, ale jestli někde ještě někdo bude tuto zimu ustajovat za 2 tisíce, je u mě mago-r! Vzhledem k cenám sena a i dalšího, je to naprosto pod náklady...nerozumím, proč to někdo dělá... jestli mám potřebu si sehnat parťáka ke svému jednomu koni, pak ano. V jiných případech mi to přijde jako naprosto nesmyslná charita...

21.7.2018 07:03
kapička

XXX.XXX.5.211

U nás ve stáji stojí ustájení 2000 už asi milion let Ale není to pro každého a charita to vlastně je. Ale seno vlastní, majitel koně by měl při své návštěvě vykydat, poklidit a nekecat do chodu stáje. V ceně je seno, voda, krmení 1 denně dodaným krmivem, denní kontroly a asistence u kováře.

21.7.2018 07:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A tedy nevím, z jakého jste kraje, ale jestli někde ještě někdo bude tuto zimu ustajovat za 2 tisíce, je u mě mago-r! Vzhledem k cenám sena a i dalšího, je to naprosto pod náklady...nerozumím, proč to někdo dělá... jestli mám potřebu si sehnat parťáka ke svému jednomu koni, pak ano. V jiných případech mi to přijde jako naprosto nesmyslná charita...

Vysvětlím.
Pokud máte pastvinu v CHKO, na svažitém terénu a koně máte jako VPJ, tak máte nějaké 2000, - u perdele.

21.7.2018 08:41

Tak to se mate, Sisi.
To fakt neni zavist. Ja uz neustajuji. Bylo to pro me jen spousta prace navic. Jen kdyz se pak na tyhle ceny odvolavaji majitele koni a pozaduji, at je to vsude takhle levne, pak si klepu na hlavu. Protoze pro vetsinu ustajovatelu ten kun jen v nakladech stoji k tem dvoum tisicum... a vubec nejsou zapocitany ohrady, pronajmy ploch, prace lidi kolem nich...takze z meho pohledu charita.

21.7.2018 09:52
etnies86

XXX.XXX.245.26

sisi, zda to není tajné kolik jsou dotace na pastvinu v chko ?

21.7.2018 10:02
saola

XXX.XXX.143.34

Nejsem sisi, ale málo to rozhodně není:
http://www.eurostap.cz/web/112-dotace-na-louky-a-pastviny.html

U CHKO se to blíží té horní hranici...
Takže 2000, - za koně na pronájem je celkem opravdu marginální položka...

Osobně bych dotace hodně brutálně omezila, protože ony to nejsou peníze, spadlé z nebe za nic, ale naštěstí/bohužel do toho nemám vůbec co mluvit.

21.7.2018 12:52
mellow

XXX.XXX.180.126

Jeste se zeptam, majitelka se tedy urazila a kone si odvedla..coz znamena, ze jsme se ji o jeji dva kone starali, vc potravy 14dni... Zaplatila mi 4000, z toho 3tisice chce vratit? Zda se vam to taky na hlavu?

21.7.2018 12:55
mellow

XXX.XXX.180.126

A teda my žádné dotace nebereme, ba naopak platíme pronájmy pozemků, takže v ceně toho ustajení je vicemene jen seno, obecni voda a benzin ( kterym tu vodu musime vozit )... Ten full servis navic meli ty kone jen proto, ze jsme je brali jako vlastni... A ustajili jsme je vlastne jen proto, ze to majitelka potrebovala a sama o to pozadala..jinak mame svoje stadecko a nic vic nepotrebujem :).

21.7.2018 13:02
saola

XXX.XXX.143.34

Chtít může každý v podstatě cokoliv. V reálu záleží na smlouvě, kterou k ustájení máte. Máte?

Je tam výpovědní lhůta? Pokud ano, může si sice koně odvést ze dne na den, ale platit vám musí i následující měsíc - pokud je jednoměsíční VL.

21.7.2018 13:09
mellow

XXX.XXX.180.126

Smlouvu nemáme žádnou, jen si loni koně dovedla a řeklo se, že bude platit 2500, posledni dva mesice plati jak se ji chce.

21.7.2018 13:52
saola

XXX.XXX.143.34

Pak tedy už jen no comment.

21.7.2018 14:13
etnies86

XXX.XXX.245.26

určitě bych jí 3000 nevrátila.a nájem platila v hotovosti nebo na účet? někdo by se mohl chtít mstít třeba, že by dal tip k daňové kontrole...

21.7.2018 15:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

saola napsal(a):
Nejsem sisi, ale málo to rozhodně není:
http://www.eurostap.cz/web/112-dotace-na-louky-a-pastviny.html

U CHKO se to blíží té horní hranici...
Takže 2000, - za koně na pronájem je celkem opravdu marginální položka...

Osobně bych dotace hodně brutálně omezila, protože ony to nejsou peníze, spadlé z nebe za nic, ale naštěstí/bohužel do toho nemám vůbec co mluvit.

Nejsem ustajovatel, jen jsem už u druhého takového pána (tedy v CHKO). A na vsi, kde se nic neutají. Takže sice neznám přesnou částku, ovšem zmíněné podmínky tak nějak zaručují horní hranici dotací. Navíc jsem se u obou pánů o své koně starala sama. Ti dodali pastvinu, vodu a seno.
Takže k těm 2000, - je třeba ještě připočíst krmení. U malého koně málo, u velkého ČT normální KD. Další náklady jsou denní dojíždění. V létě to jde = kolo. V zimě měsíční jízdenka.
A k tomu všemu se nemůžete hnout z domu, dokud si neseženete zástup.
Takže to co ta nafrněná žena platila (za ustájení + full servis), to je almužna a půjdu se podívat, kde to taky dostane.

21.7.2018 15:27
sisi58

XXX.XXX.191.1

etnies86 napsal(a):
sisi, zda to není tajné kolik jsou dotace na pastvinu v chko ?

Nevím, já nejsem ustajovatel. Ale koně mám v CHKO (s přestávkou jinde) takto ustájené od r.2007 a sem tam se někdo prořekne.Ne o tom kolik dostane, spíš o tom, že ty peníze vlastně ani nepotřebuje, neb má dost právě z dotací.

22.7.2018 14:43
anobbona

XXX.XXX.84.98

Ale no tak, vsichni tu melete o dotacich, sumu nikdo nenapise, ale vsichni pisi o tom jak je pobiratel dotaci bohac a jak mu pada zlato z nebe...pritom je to tak jednoduché - podivejte se na stranky SZifu a portal farmáře. Zde naleznete presne castky vyplacene na plochy i Dj, vsechny vyplacene castky i vyhlasene dotacni tituly, zaroven zde naleznete i podminky, ktere musi pobiratel dotaci splnit. Neni to nic tajneho a budete prekvapeni jak vysoké ale jak nízké ty dotace vlastne jsou.

22.7.2018 17:03
Dep

XXX.XXX.233.150

Přesně jak píše anobbona - ono se zdá kdoví kolik těch peněz za dotace není, ale opravdu není. A ještě se musí dodržovat přísné podmínky pro splnění dotací, lezou za příjemcem dotací v jednom kuse kontroly a ještě vyplňuje stoh papírů na každý hovinec. Pokud je někdo vlastník pozemků, není nic jednoduššího než se zaregistrovat jako zemědělský podnikatel a pobírat dotace a ještě pak z nich platit daň z příjmu ;).

22.7.2018 18:54
koně

XXX.XXX.174.63

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Naprostý souhlas, zadavatelka je skutečně blázen a drobátko asi masochista
Ustajovat za dva tisíce, platit nájmy z pozemků a navíc ještě dovážet obecní vodu
A ještě vůbec uvažovat o jakési slevě, když už takhle funguje kolem cizích koní de fakto za nic?
Ale podle příspěvků níže už procitla, naštěstí.

22.7.2018 20:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dep napsal(a):
Přesně jak píše anobbona - ono se zdá kdoví kolik těch peněz za dotace není, ale opravdu není. A ještě se musí dodržovat přísné podmínky pro splnění dotací, lezou za příjemcem dotací v jednom kuse kontroly a ještě vyplňuje stoh papírů na každý hovinec. Pokud je někdo vlastník pozemků, není nic jednoduššího než se zaregistrovat jako zemědělský podnikatel a pobírat dotace a ještě pak z nich platit daň z příjmu ;).

Tak ty kontroly chodí nejspíš jen k vám(tedy furt). U nás byla jedna za rok a ta se nahlásila předem. Pokud, jak píšete, je peněz za dotace málo, nejspíš byli ustajovatelé altruisté, kteří to dělali pro dobrý pocit a nikoli pro peníze.

22.7.2018 21:38
kapička

XXX.XXX.5.211

Tak třeba u nás se snímkuje nevím kolikrát do roka dronama jestli jsou všechny pozemky vysečené a všechno tak jak má být, a když ne, tak se krátí dotace.

V CHKO budou podmínky jiné, lepší, budou tam příplatky za hospodaření v nějakých stažených podmínkách, jestli to je v horách, tak ještě příplatky za horší klimatické pásmo.
Ale u nás co tak od majitele vím a co jsem našla na internetu, to žádný terno není a to už tam jsou vyšší dotace za horší klimatické pásmo. Navíc se z toho platí daně, mám takový dojem že snad i zdravotní pojištění. Pro začínající zemědělce to tak stačí na splácení půjček za zemědělskou techniku.

22.7.2018 22:30
Horsana

XXX.XXX.40.140

Pozemky sa kontrolujú letecky, pokiaľ viem, aspoň u nás, hoci škandálov ohľadom pôdy je u nás dosť a dosť a brali sa trebárs dotácie na letisko a tak, pokiaľ šlo o členov vládnucej strany...

Neregistrovaný uživatel

22.7.2018 23:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Ono se to netýká ani tak dotací, ale spíš těch kontrol o kterých se tu mluví.Tak mám jednu takovou zkušenost z mého okolí.Máme tu našeho hajného například a přátelé to by jeden vyskočil z kůže co je v tomto bordelu možné.Jednoduše je po celém okrese známý jako zlodějská veš.Stížností milion a stále doslova plundruje lesy.Vědí to moc dobře i na lesní správě, životním prostředí a stále nic.Dostane směšnou pokutu a jede se vesele dál.Perličkou je, že si on sám dělá navzájem s druhým podobným zlodějem dozor.Dokonce se podržte může si ho dělat sám pro sebe.Absurdně k tomu stačí akorát dosažené vzdělání. Byla tu již i kontrola z ministerstva a stále se nic neděje.Neuděláte nic a ani starostové obcí nedosáhli ničeho většího než pokuty.Tu on klidně zaplatí a za měsíc jí má zpět.Brzy toho ale přece jen bude muset nechat..Ne že by se stal uvědomělejším, ale nebude tu co kácet.

23.7.2018 09:44
anobbona

XXX.XXX.115.36

sisi58 napsal(a):
Tak ty kontroly chodí nejspíš jen k vám(tedy furt). U nás byla jedna za rok a ta se nahlásila předem. Pokud, jak píšete, je peněz za dotace málo, nejspíš byli ustajovatelé altruisté, kteří to dělali pro dobrý pocit a nikoli pro peníze.

No tak ja mam kontroly každoročně, v kvetnu prijde prvni a az do podzimu nedaj pokoj. Tolik instituci co chodí, kazda kontroluje jiny detail, clovek ani netusi co vse se da kontrolovat.
Jako dotace jsou a kdyz je kdosi dává, tak proc je nebrat, ale fakt to neni zadna hitparada, mensi podnikatel to ma spis pomalu jako za trest, ze si vubec troufl o neco požádat.

23.7.2018 12:31
Dep

XXX.XXX.233.150

sisi58 napsal(a):

Záleží na co vám chodí. To že k nám chodí každý rok na ekologii, to neberu. Protože tam je to nutnost. Některý rok se stane, že přijde jen ekologie, další rok může dojít SZIF, ÚKZUZ a podobně. Každá kontrola musí být hlášená, ale pořád musí někdo tu agendu dělat a čím více pozemků, koní, krav a jiných věcí, tím více papírování.

Tak něco mají z dotací a něco z ustájka. Pokud mají pozemky, je předpoklad i vlastního krmení, takže i tam se "ušetří". Ale to záměrně dávám do uvozovek. Mají něco na plochu plus na koně ( VDJ) ale opravdu nepočítejte závratné sumy. My jsme zde znevýhodněná oblast ( Vysočina) a jako žít se s tím dá, ale že bychom si nějak vyskakovali, to se fakt říct nedá. Přirovnala bych to asi jako k běžnému boxovému ustájení za 5 000 Kč, taky se s tím dá žít, ale moc si vyskakovat nebudete.

23.7.2018 12:33
Dep

XXX.XXX.233.150

kapička napsal(a):
Tak třeba u nás se snímkuje nevím kolikrát do roka dronama jestli jsou všechny pozemky vysečené a všechno tak jak má být, a když ne, tak se krátí dotace.

V CHKO budou podmínky jiné, lepší, budou tam příplatky za hospodaření v nějakých stažených podmínkách, jestli to je v horách, tak ještě příplatky za horší klimatické pásmo.
Ale u nás co tak od majitele vím a co jsem našla na internetu, to žádný terno není a to už tam jsou vyšší dotace za horší klimatické pásmo. Navíc se z toho platí daně, mám takový dojem že snad i zdravotní pojištění. Pro začínající zemědělce to tak stačí na splácení půjček za zemědělskou techniku.

Ano, zde se to daní. A musíte si zaplatit klasické pojištění, jako jiný živnostník. Čili povinně zdravotní a dobrovolně sociální.

23.7.2018 12:35
Dep

XXX.XXX.233.150

Horsana napsal(a):
Pozemky sa kontrolujú letecky, pokiaľ viem, aspoň u nás, hoci škandálov ohľadom pôdy je u nás dosť a dosť a brali sa trebárs dotácie na letisko a tak, pokiaľ šlo o členov vládnucej strany...

Letecky se zde kontroluje výměra a to jestli je posečeno do daného termínu. První i druhá seč.
Pak chodí běžné kontroly na papíry a dobytek. Nebo mohou i osobně zkontrolovat porost. Proč zde není posečeno když má být, nebo proč zde je posečeno když nemá být, nebo proč zde máte TTP, když máte mít ornou a na opak :).

Neregistrovaný uživatel

23.7.2018 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Znárodnění tak aby si toho nikdo nevšiml. Bez dotací si člověk moc neškrtne a když je chcete, budete poslouchat na slovo.Podle mého si slušní zemědělci zasloží mnohem víc podpory a méně byrokracie.Musí totiž makat a vydělat si na živobytí rukama.Úřad mi mléko asi nenadojí.

23.7.2018 17:37
Horsana

XXX.XXX.40.140

Dep napsal(a):
Letecky se zde kontroluje výměra a to jestli je posečeno do daného termínu. První i druhá seč.
Pak chodí běžné kontroly na papíry a dobytek. Nebo mohou i osobně zkontrolovat porost. Proč zde není posečeno když má být, nebo proč zde je posečeno když nemá být, nebo proč zde máte TTP, když máte mít ornou a na opak :).

No u nás už je to tak, že ako VDJ už nemôžu byť zvieratá, ktoré sú v nájme, musí ich farmár vlastniť., pričom pozemky stačí že má v prenájme.
Majiteľ pozemkov, ktoré vypásam teraz kúpil družstvo a chce začať chovať beztrhovky, tak som zvedavá, ako sa mu bude dariť.

23.7.2018 23:32
rolf

XXX.XXX.212.3

U nás žádný problém. Jel jsem na 14 dní s koníkem pryč, správce to jen oznámil účtárně a poslal jsem za ten měsíc polovinu.

19.8.2018 21:45
mellow

XXX.XXX.180.126

Jdu opět s dotazem... Majitelce jsme se snažili vysvětlit, jak to chodí, tak nakonec vyrukovala s občanskoprávním sporem - přijde vám to normální?

Neregistrovaný uživatel

19.8.2018 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

mellow napsal(a):
Jdu opět s dotazem... Majitelce jsme se snažili vysvětlit, jak to chodí, tak nakonec vyrukovala s občanskoprávním sporem - přijde vám to normální?

A vy máte jen ústní dohodu?

19.8.2018 22:37
mellow

XXX.XXX.180.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A vy máte jen ústní dohodu?

Ano... Ona prisla s prosikem, ze nema kam dat kone a my jak kreteni ji ho teda "ustajili"...

Neregistrovaný uživatel

19.8.2018 22:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

mellow napsal(a):
Ano... Ona prisla s prosikem, ze nema kam dat kone a my jak kreteni ji ho teda "ustajili"...

Jo tohle přesně dělala i bývalá majitelka mojí kobči.Akorát tehdy někde u plzně.Taky jí naletělo několik ustajovatelů..Co říct mellow..Je to smutné když člověk chce pomoci i tomu zvířeti a nakonec sklidí takovou odplatu.Ještě za takovou cenu co účtujete vy.2500 měsíčně?

19.8.2018 23:01
mellow

XXX.XXX.180.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo tohle přesně dělala i bývalá majitelka mojí kobči.Akorát tehdy někde u plzně.Taky jí naletělo několik ustajovatelů..Co říct mellow..Je to smutné když člověk chce pomoci i tomu zvířeti a nakonec sklidí takovou odplatu.Ještě za takovou cenu co účtujete vy.2500 měsíčně?

A to nam dokonce i ustne slibovali jak budou chodit pomahat, ze to neni problem - za ten rok nedrzeli lopatu ani jednou... Jen ted nevim, co od takove k*avy cekat, to ze je seno drazsi, benzin atd a my cenu stale drzeli - to ji nevadilo...ale najednou..inu co cekat od policajtu :D.

19.8.2018 23:10

A co takhle za ní dojít se sepsanou smlouvou a pokud nepodepíše tak ať jde jinam?

Neregistrovaný uživatel

19.8.2018 23:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

mellow napsal(a):
A to nam dokonce i ustne slibovali jak budou chodit pomahat, ze to neni problem - za ten rok nedrzeli lopatu ani jednou... Jen ted nevim, co od takove k*avy cekat, to ze je seno drazsi, benzin atd a my cenu stale drzeli - to ji nevadilo...ale najednou..inu co cekat od policajtu :D.

Ježiš ještě "cajti". Z toho že lidi u koní moc nemakají si nic nedělejte.To u nás taky naslibovali hory a doly..Pak jsem tam nakonec byl s oškou sám a třináctiletá holka. Už si ani nepamatuji kam všichni museli že nemohli přijet na dvě hodiny.Tady v novém je to ale lepší.Holky aspoň dorazí a drží slovo. Jinak osobně bych se těch lidí co vám dělají problém zbavil.Ústní dohoda sice také platí, ale zněla 2500 Kč měsíčně.Kdyby náhodou zlobili, tak novináři si na takovém soustu rádi smlsnou.Kor čerti by jim "chutnali".

19.8.2018 23:27
mellow

XXX.XXX.180.126

Oni uz jsou prave odstehovani, proto nam delaji problemy... To i moje 4leta dcera u koni udela vic prace jak oni.. Ale mate pravdu, dohoda znela 2500mesicne a bez vyjimek.. To ze ona tvrdi, ze nebude platit za den kdy tam kun neni me proste nemusi zajimat... Kdyz jsme meli jen sve, byl klid a pak sem krava svolila a vzala do ustajeni kone..jeste dlouho se budu mlatit do hlavy... Kde jsou ty casy, kdy si konaci pomahali...

19.8.2018 23:28
helas

XXX.XXX.116.228

Oujé... Hele, já mám vlastně taky koně ustájené u cajtů, svým způsobem. A v pohodě; už leta. Ono to nebude o profesi,. ale o charakteru, myslím... Tak, jako všude jinde, v každé lidské množině.

19.8.2018 23:45
mellow

XXX.XXX.180.126

helas napsal(a):
Oujé... Hele, já mám vlastně taky koně ustájené u cajtů, svým způsobem. A v pohodě; už leta. Ono to nebude o profesi,. ale o charakteru, myslím... Tak, jako všude jinde, v každé lidské množině.

My to mame obracene, my ustajovali cajtum :) ale jo, neni to tim, ale clovekem...

Neregistrovaný uživatel

20.8.2018 01:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak to já ustajovat koně nemůžu i kdybych měl znalosti sebelepší a prostorů třeba sto ha.Nikoho bych nedokázal vyhodit na ulici.Teda lidi klidně, ale koně určitě ne.Mě by hned začalo hryzat že ten kůň nemá domov.Prostě je u mě nevinný a on nemůže za to že majitelem se stal tenhle "idiot".Koně si málokdy můžou majitele vybrat sami.

20.8.2018 08:58

Mellow: nemáte kolem nějakého právníka, který by Vám objasnil, jak se dají měnit a vymáhat ústní dohody? Kolik vás bylo u toho, když jste si to "slíbili"? Jestli jen vy dvě, je to slovo proti slovu a nikdo nedokáže, jak původní dohoda zněla. To, že se ceny v průběhu let zvyšují, je samozřejmost, už jen kvůli inflaci. To je jistě do právního systému nějak zanesené, zohledněné. Takže toho bych se nebála. Vyhrožování nějakým oficiálním sporem vyvolaným z její strany je velmi směšné. Primárně ona neplní dohodu (slíbila pomáhat), tedy by právo jistě bylo na Vaší straně.
Tedy já bych se nebála vypakovat jí bez pardonu. Sepsání smlouvy a předložení k podepsání je moc dobrý nápad. Jistě se najde i nějaká na netu, kteoru jen upravíte k obrazu svému. Klidně tam dejte pro ní nevýhodné podmínky, na které nebude ochotná přistoupit, ať se jí zbavíte. Ceny sena vzrostly mininmálně o 100%, pak to zohledněte v ceně za ustájení. A konejte rychle - v takto průser*vém roce nebude moc kde před podzimem ustajovat a ona bude dělat nemožné, aby mohla zůstat, ikdyž má problém s Vámi!
Hodně štěstí a odvahy. A rychle do toho, ať máte co nejdřív klid

20.8.2018 09:12
koně

XXX.XXX.174.63

mellow napsal(a):
Oni uz jsou prave odstehovani, proto nam delaji problemy... To i moje 4leta dcera u koni udela vic prace jak oni.. Ale mate pravdu, dohoda znela 2500mesicne a bez vyjimek.. To ze ona tvrdi, ze nebude platit za den kdy tam kun neni me proste nemusi zajimat... Kdyz jsme meli jen sve, byl klid a pak sem krava svolila a vzala do ustajeni kone..jeste dlouho se budu mlatit do hlavy... Kde jsou ty casy, kdy si konaci pomahali...

Vy jste nechala odstěhovat někoho, kdo vám dlužil? Nějak tu vaši záhadnou situaci nepobírám
Původní dotaz byl, jestli ustajovateli nájemník platí za konkrétní dny, kdy je kůň pryč.Což, jste se dozvěděla, platí.Jen vy jste si nebyla jistá.
Pak se to vyvrbilo, že nájemníci měli k vaší směšné sumě jaksi "pomáhat" a nepomáhali.
Nějaká pomoc se dneska nenosí, platba předem a bez diskuze.Nezaplatí, dovezu mu koně na adresu, je jeho.Nikdy jsme s nikým, kdo u nás měl koně, neměli problémy
A teď jsou ti vaši pryč a vám dluží?
Být vámi asi bych byla ráda, že jsou pryč, ztráty bych přičetla na vrub své hlouposti a naivitě.V životě můžete přijít o víc, než jen o iluze

20.8.2018 09:31
saola

XXX.XXX.199.216

Pro zadavatelku:
Tak nějak nechápu, co vlastně řešíte. Byli u vás víc než rok, původní per huba dohoda zněla na dva a půl tisíce a pomoc s koňmi, platili jakžtakž, ale nepomáhali, rok jste to nechala být a teď pláčete, že nechtějí zaplatit alespoň půlku měsíce?
Jestli tomu dobře rozumím, tak už se odstěhovali, ne?
Tak buďte ráda, vyšlo vás to ještě levně. Jako zkušenost, myslím. Příště budete opatrnější.

20.8.2018 12:40
mellow

XXX.XXX.180.126

saola napsal(a):
Pro zadavatelku:
Tak nějak nechápu, co vlastně řešíte. Byli u vás víc než rok, původní per huba dohoda zněla na dva a půl tisíce a pomoc s koňmi, platili jakžtakž, ale nepomáhali, rok jste to nechala být a teď pláčete, že nechtějí zaplatit alespoň půlku měsíce?
Jestli tomu dobře rozumím, tak už se odstěhovali, ne?
Tak buďte ráda, vyšlo vás to ještě levně. Jako zkušenost, myslím. Příště budete opatrnější.

Nene, je to tak, ze si sami menili cenu ustajeni... Posledni mesic mi poslala 4000 ( na dva kone), kone tu byli 14dni a ona po me chce 3000vratit... Nikdo je nevyhodil, jen ona se urazila a kone odvedla. Ustni dohoda znela 2500, - a uprimne je mi prece jedno kolik tam jeji kun travi casu -, dohoda o slevach nebyla. a ted, kdyz ji odmitam vratit penize, mi vyhrozuje :).

Neregistrovaný uživatel

20.8.2018 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

mellow napsal(a):
Nene, je to tak, ze si sami menili cenu ustajeni... Posledni mesic mi poslala 4000 ( na dva kone), kone tu byli 14dni a ona po me chce 3000vratit... Nikdo je nevyhodil, jen ona se urazila a kone odvedla. Ustni dohoda znela 2500, - a uprimne je mi prece jedno kolik tam jeji kun travi casu -, dohoda o slevach nebyla. a ted, kdyz ji odmitam vratit penize, mi vyhrozuje :).

Možná bych skočil za nadřízeným jestli jsou na tom čerti tak zle platově, že musí dělat takovou ostudu.Možná i to chování mimo službu je krajně nevhodné u ramene spravedlnosti.Zkuste se ozvat tímto způsobem.Ono služba veřejnosti není jen zaměstnání, ale také určitá etika a morální odpovědnost.Já se také chovám pod určitým kodexem abych nedělal ostudu vlasti a její armádě.

20.8.2018 13:53
koně

XXX.XXX.174.63

mellow napsal(a):

A vyhrožuje jak konkrétně ?
Koně jsou pryč, ústní dohoda taky evidentně nic neznamenala, tak už není nutná žádná komunikace mezi vámi.
Vy jste do toho šla už rovnou, za původní sumu, se ztrátou, tak o co jde?

20.8.2018 14:01

Tak to pardon. To jsem spatne pochopila.
Vzhledem k tomu, ze ustni dohoda nezahrnovala nic o slevach, cena za ustajeni byla jasne dana a tu Vam ani nezaplatila ani celou. Tedy Vam dluzi penize. Pokud jeste jednou vyrukuje s nejakou jeji bachorkou, poslete jo nevybirave do haje. Nema v ruce absolutne zadne podlozeni svych tvrzeni, navic neplnila dohodnute, tedy nejenze z jeji strany ustni dohoda nebyla plnena, ale navic Vam dluzi penize, protoze nezaplatila celou dohodnutou castku.
Pokud vyhrozuje podanim cehosi, pripomente ji danou skutecnost, ze Vy jste ta, co je poskozena a pokud ma zajem to resit oficialni cestou, bude to ona, kdo bude platit tisice za vylohy s tim spojene za predem prohrany spor.

U techhle individui staci mit dostatek yrpelivosti. Daji pokoj. Hlavne ji nic nevracejte. Uz takhle jste delala rok charitu!

Přidejte reakci

Přidat smajlík