Ahoj, ráda bych se zeptala, jak jste vy ostatní našli vhodné ustájení pro vaše koně. Stále mi leží v hlavě myšlenka pořízení si vlastního koně.projízdím kazdou chvíli internet a v mém okolí jsem ještě nenašla ani nabídku ustajení.hledam v okolí Břeclavi, Mikulova, Hodonína...nejlepe pastevni.jak jste nasli ustajeni vy?kdyz vidim, ze nekde jsou kone na pastvine, je normalni jit za majiteli a zeptat se, jestli by meli pro jednoho jeste volno?premyslim, jestli je realne aj treba najit si pozemek, zahradu, ktera neslouzi k zemedelstvi a lezi ladem.ale to by byl kun sam, max dva a to nechci zase.samozrejme existuje moznost jezdeckych staji, ale samozrejme bych nechtela, aby me to financne stalo treba vic, nez musi.i kdyz tato moznost u stajeni mi lezi taky v hlave.cenove bych si predstavovala neco do 5.000kc(ale to uz se mi zda zbytecne moc, kdyz prictu pak dalsi naklady...).dekuji za rady a zkusenosti vas ostatnich.
Koukat všude okolo, jezdit, ptát se... za zeptání nic nedáte.
Já nejdřív hledala ustájení, až pak, když jsem měla vytipované tři, co mi vyhovovaly, jsem koupila koně
Třeba jsem jela okolo ohrad, zastavila ve vsi, zeptala se čí jsou koně a šla se tam zeptat jestli ustajují. Stokrát to nevyšlo, po stoprvý ano. Nestalo se mi, že by mě někdo vyhnal, prostě řekl Ne a já jela zase dál.
Chce to vytrvat, aktivně hledat, ptát se a hlavně - mít štěstí!
bassrock
napsal(a):
Koukat všude okolo, jezdit, ptát se... za zeptání nic nedáte.
Já nejdřív hledala ustájení, až pak, když jsem měla vytipované tři, co mi vyhovovaly, jsem koupila koně
Třeba jsem jela okolo ohrad, zastavila ve vsi, zeptala se čí jsou koně a šla se tam zeptat jestli ustajují. Stokrát to nevyšlo, po stoprvý ano. Nestalo se mi, že by mě někdo vyhnal, prostě řekl Ne a já jela zase dál.
Chce to vytrvat, aktivně hledat, ptát se a hlavně - mít štěstí!
Dekuji.prave bych taky urcite resila prvni “ubytováni” a az pak kone.ale v mem okoli proste na netu nikdo nic nenabizi.
Internet je super věc, ale v tomhle trochu omezující, řekla bych, že dost dobrých menších ustájení rodinného typu tam nenajdete. Našla jsem na inzerát na EQCH, měla jsem víc štěstí než rozumu, vyšlo to...přes internet anebo objížděním okolí bych se toho asi nedopídila
Kdybych hledala někdy v budoucnu, určitě bych projela inzerci - bazoš, některé místní fb koňácké skupiny, určitě bych se poptala vetky, která působí v dané oblasti, tipuju, že bude mít přehled.
Ideální je okouknout si potenciální ustájko v zimě, kdysi nám řekla naše trenérka, že v létě se nám bude líbit každé , zato když tam přijedeme někdy v listopadu v období bahna a přesto se nám bude zdát OK, už to o něčem vypovídá. Nakonec okolnosti chtěly, že jsme stejně vybírali v létě a stěhovali se v létě...ono zas, stěhovat koně z boxu ven není v listopadu nejvhodnější
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jak píše Terven... předpokládám, že někam na koně chodíte, pokud ne, začněte, ať víte, co obnáší péče o koně, choďte tak dva roky pravidelně 3x v týdnu a uvidíte, zda to neomrzí...
Pokud už někam chodíte, tam se vám to nelíbí? Většinou se ustajuje tam, kam se chodí pravidelně jezdit a vyhovují vám podmínky a znáte management stáje.
napsal(a):
Jak píše Terven... předpokládám, že někam na koně chodíte, pokud ne, začněte, ať víte, co obnáší péče o koně, choďte tak dva roky pravidelně 3x v týdnu a uvidíte, zda to neomrzí...
Pokud už někam chodíte, tam se vám to nelíbí? Většinou se ustajuje tam, kam se chodí pravidelně jezdit a vyhovují vám podmínky a znáte management stáje.
Mě třeba docházení ke koním nebavilo, ale za svou koby jezdím moc ráda a co nejčastěji :).

lenacia
napsal(a):
Mě třeba docházení ke koním nebavilo, ale za svou koby jezdím moc ráda a co nejčastěji :).
Nedovedu si představit, že bych měla "ráda" koně, chodila jezdit nebo je jen drbat a nebavilo by mě to...a na tom základě si šla koupit koně, protože to mě bude bavit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
napsal(a):
Nedovedu si představit, že bych měla "ráda" koně, chodila jezdit nebo je jen drbat a nebavilo by mě to...a na tom základě si šla koupit koně, protože to mě bude bavit.
Já si tipnu že Lenacii mírně vadili ty lidi.Taky možná ten systém ježdění a vlastně činnosti které jí nebavili.Jen jestli jsem to teď pochopil správn co chtěla Lenka říct.
napsal(a):
Mě právě vadilo, že sem tam nemohla jít ke koním jen je tak podrbat. Vzít a jít na procházku, nebo vzít a prostě pěkně pořádně vypucovat... že sem se na koně dostala za 5 měsíců 2x na 15 minut ani nemluvím, stejně jako o tom, že sem se často nedostala ani k práci u těch koní (vytírat majitelce barák mi už fakt nepřijde jako běžná práce u koní).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já si tipnu že Lenacii mírně vadili ty lidi.Taky možná ten systém ježdění a vlastně činnosti které jí nebavili.Jen jestli jsem to teď pochopil správn co chtěla Lenka říct.
pravda i ten kolektiv byl hodně špatný... však to už bych se tady asi příběhově opakovala... zrovna teď při diskuzi o výžehu koní jsem si vzpoměla, jak mě zmlátily slečny, jedna dokonce lopatou, když jsem jednou přišla ke koním od jehdnoho chlápka co nás nechal se o ně starat, a slečny se na mě spolčily, ukázaly na malé hříbě, které mělo nedávno dělaný plemenný výžeh, a že sem to provedla já... a za to mě zmlátily... Takže jo, neměla jsem to moc fajn v životě... I proto mě tak baví ta práce se Sárou. Přijedu jak můžu, uspořádám si čas jak můžu, sama se rozhodnut co s ní chci dělat, jestli se s ní jen pomazlím, nebo s ní půjdu a procházku, nebo jí polonžuju, nebo seberu zbytky odvahy co mám a zkusím si na ní sednout...
Teď bojujeme furt s tou nohou, jak se to zepšovalo, tak se nám to teď zase ne a ne zacelit, a jezdím za ní dle času každý den, minimálně ob den, a nevadí mi, že jdiný co dělám je, že jí víceméně jenom převážu nohu povodím a pustím zpátky.
A lidi už jediné co můžou je mě pomlouvat... to dělají furt moc rádi, ač mě mrzí že mezi ně musím zařadit i Janu, svou dobrou kamarádku (bývalou)... Ale jinak nemůžou nic. Nemůžou mě vyštvat od Sáry, Sára je moje... a i když jsem teď skončila úplně sama, tak raději se, když to přeženu, zabiju na svém koni, ale aspoň mi ho nikdo pod zadkem schválně nevyplaší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
lenacia
napsal(a):
pravda i ten kolektiv byl hodně špatný... však to už bych se tady asi příběhově opakovala... zrovna teď při diskuzi o výžehu koní jsem si vzpoměla, jak mě zmlátily slečny, jedna dokonce lopatou, když jsem jednou přišla ke koním od jehdnoho chlápka co nás nechal se o ně starat, a slečny se na mě spolčily, ukázaly na malé hříbě, které mělo nedávno dělaný plemenný výžeh, a že sem to provedla já... a za to mě zmlátily... Takže jo, neměla jsem to moc fajn v životě... I proto mě tak baví ta práce se Sárou. Přijedu jak můžu, uspořádám si čas jak můžu, sama se rozhodnut co s ní chci dělat, jestli se s ní jen pomazlím, nebo s ní půjdu a procházku, nebo jí polonžuju, nebo seberu zbytky odvahy co mám a zkusím si na ní sednout...
Teď bojujeme furt s tou nohou, jak se to zepšovalo, tak se nám to teď zase ne a ne zacelit, a jezdím za ní dle času každý den, minimálně ob den, a nevadí mi, že jdiný co dělám je, že jí víceméně jenom převážu nohu povodím a pustím zpátky.
A lidi už jediné co můžou je mě pomlouvat... to dělají furt moc rádi, ač mě mrzí že mezi ně musím zařadit i Janu, svou dobrou kamarádku (bývalou)... Ale jinak nemůžou nic. Nemůžou mě vyštvat od Sáry, Sára je moje... a i když jsem teď skončila úplně sama, tak raději se, když to přeženu, zabiju na svém koni, ale aspoň mi ho nikdo pod zadkem schválně nevyplaší.
Ono já si od lidí držím odstup už hodně dlouho.Neboj vůbec jsem nezažil pomluvy v hřebčíně. Vykašli se na ně a jeď si podle svého srdce.Když jsem byl v hřebčíně, tak jsem se pak už nebavil s nikým.Jen ošetřovatelka a majitel.To byl vážně fajn chlap. S bývalou majitelkou se bavit už nedalo, protože hobliny pod morčata se nesmí vozit jiné ženě.To je akt námluvy jsem se dozvěděl potom. A kamarádka které jsem přivezl ty hobliny mi po měsíci sdělila že by vlastně chtěla děti? Tak jsem zasekl veškerou komunikaci s ženským pohlavím tam.Jako jezdil jsem tam kvůli koním a ne vyrábět děti. Takže Lenko taky jsem tam nikoho potom už neměl a ještě že ošce bylo přes šedesát a měla rozum. Jsem ale povahou introvert a proto mi to ani nevadilo.Měl jsem víc času na ty koně a ty mě snad ani moc nepomlouvali.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono já si od lidí držím odstup už hodně dlouho.Neboj vůbec jsem nezažil pomluvy v hřebčíně. Vykašli se na ně a jeď si podle svého srdce.Když jsem byl v hřebčíně, tak jsem se pak už nebavil s nikým.Jen ošetřovatelka a majitel.To byl vážně fajn chlap. S bývalou majitelkou se bavit už nedalo, protože hobliny pod morčata se nesmí vozit jiné ženě.To je akt námluvy jsem se dozvěděl potom. A kamarádka které jsem přivezl ty hobliny mi po měsíci sdělila že by vlastně chtěla děti? Tak jsem zasekl veškerou komunikaci s ženským pohlavím tam.Jako jezdil jsem tam kvůli koním a ne vyrábět děti. Takže Lenko taky jsem tam nikoho potom už neměl a ještě že ošce bylo přes šedesát a měla rozum. Jsem ale povahou introvert a proto mi to ani nevadilo.Měl jsem víc času na ty koně a ty mě snad ani moc nepomlouvali.
Njn, s m smířená s taktem ž v životě budu vždycky sama, bez přátel, bez nikoho... Jen Sára, Břéťa, já a moje krajta. Lidi umí jenom ubližovat.

lenacia
napsal(a):
Mě právě vadilo, že sem tam nemohla jít ke koním jen je tak podrbat. Vzít a jít na procházku, nebo vzít a prostě pěkně pořádně vypucovat... že sem se na koně dostala za 5 měsíců 2x na 15 minut ani nemluvím, stejně jako o tom, že sem se často nedostala ani k práci u těch koní (vytírat majitelce barák mi už fakt nepřijde jako běžná práce u koní).
Hele ale nikdo vás tam přece nedržel, nevyhovuje, jdu dál, nejsem sebemrskač a při*zdisráč, co znám stáje, všude by byli rádi za pomocnou ruku a čištění koní na vejminku... to si zaplatím ty hodiny ježdění jinde abych se na koně, ke koním dostala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71
lenacia
napsal(a):
Njn, s m smířená s taktem ž v životě budu vždycky sama, bez přátel, bez nikoho... Jen Sára, Břéťa, já a moje krajta. Lidi umí jenom ubližovat.
Bohužel v tomhle s tebou musím souhlasit.Mě tedy nikdo neubližoval, ale někdy když některé lidi poslouchám, tak to teda děs a hrůza.Někteří v okolí naší stáje řeší naši ustajovatelku, proč si nechává tolik koní a jen je živí? Přitom když tu byli na závodech, tak ahoooj jak se máš. A pak jí zdrbnou na FB komplet že na ní nezůstane nit suchá.Asi nemají nic lepšího na práci.
napsal(a):
Hele ale nikdo vás tam přece nedržel, nevyhovuje, jdu dál, nejsem sebemrskač a při*zdisráč, co znám stáje, všude by byli rádi za pomocnou ruku a čištění koní na vejminku... to si zaplatím ty hodiny ježdění jinde abych se na koně, ke koním dostala.
Závidím ty možnosti. U nás v té době o které hovořím bylo 7 míst s koňmi, na dvou z nich mi řekli že nikoho nepřijímají... Takže zbýval Krakonoš, odkud mě vyštvaly slečny, potom ten soukromník, kde mě opět vyštvaly slečny. Minizoo, tam to bylo složitější, ale opět kolektiv.
Pak byla paní co měla dva důchodce koníky, tam se mi líbilo, protože sem za nimi opravdu mohla... Ale jsem v životě asi prokletá nebo co, protože za rok se paní i s koníky odstěhovala do jiného města. Takže poslední stáj, ta byla ze začátku fajn, chodila jsem tam co nejčastěji. Ale později jsem přišla, a nikdo na mě neměl čas. A nakonec to utnul můj odchod na střední. Protože o víkendech na mě ten čas už neměli vůbec a většinu koní v té době rozprodali.
V K. Varech sem měla pech, kamkoliv jsem přišla a zavolala, tam měli plno, nebo nepřijímali úplné začátečníky. Také sem byla limitovaná financemi, časem a faktem že sem tenkrát strašně moc chtěla jezdit western... Takže tam sem skončila u koní, ke kterým jsem se nedostala, a součástí mé práce bylo vytírání domu...
Takže jsem to v té době vzdala, upnula se víc na zlepšování se ve focení, které mě ke koním sem tam nakonec stejně dostalo, no a úbytek víceméně je snadnej, skončila sem střední, na vysokou jsem nešla a místo toho si koupila Sáru.
napsal(a):
Děkuji za názor.ke koním někam chodím na treninky a mam sve duvody, kvuli kterym se mi uplne nelibi predstava zde sveho kone mit.(i kdyz clovek nikdy nevi). Ono je to vyhoda v tom, že člověk vidi jak to tam funguje.Zaroven bych chtela spis nejake pastevni ustajeni.nebo alespon kombinaci.
Jinak jak bylo psane nize, nekam chodit ke konim neni zaruka.uz mi neni davno 15 a chodit nekam “vypomahat” pro radost z toho byt u koni je fajn, ale kdyz clovek chodi do prace, tak se nebudu stydet rict, ze to se mi nechce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145
Noo ale bez toho, aby se člověk trochu rozkouknul jak to v které stáji chodí se asi nedozvíte nic moc.Pár stájí jsem tehdy taky objel a realita se dost lišila od exkurze s majitelem stáje.Chce to minimálně okouknout několikrát a sledovat jestli koně mají vodu a seno a podobně.Rovnou vám řeknu není to sranda a nedostatky se najdou skoro všude.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Noo ale bez toho, aby se člověk trochu rozkouknul jak to v které stáji chodí se asi nedozvíte nic moc.Pár stájí jsem tehdy taky objel a realita se dost lišila od exkurze s majitelem stáje.Chce to minimálně okouknout několikrát a sledovat jestli koně mají vodu a seno a podobně.Rovnou vám řeknu není to sranda a nedostatky se najdou skoro všude.
Tak to já bych nepopírala a s názorem se ztotožňuji. Mimo vodu a seno bych uvitala i to, že mi koně nezkazí někdo svoji vzteklou povahou...

Znám jedno místo, které má zvláštní kouzlo... přestože to není žádný extra mega luxus, svou "duší" tam lidi přitahuje a ti se rádi vracejí... takže to funguje tak, že si třeba od tama koupí koně, kterého si tam nechají na ustájení a přestože se za ním dostanou jen třeba 2x týdně, tráví tam mnoho času a to nejen se svým koněm, ale často i prací kolem, kterou by dělat nemuseli... Takže tam milí ustájení prakticky zařizují chod stáje přes celé léto, kdy jsou tam letní dětské tábory a spousta turistů na procházky, pomáhají s provozními koňmi, s turisty, pomáhají kolem ubytování... je to pěkné, být v tak harmonickém soužití spousty různých lidí... Vlastně i já jsem se tam znovu vrátila po cca 15 letech od doby, kdy jsem do této stáje s čerstvým cvičitelákem šla dělat instruktora a průvodce
Jsou to nejkrásnější vzpomínky na koňská léta

VecnyOptimista
napsal(a):
Děkuji za názor.ke koním někam chodím na treninky a mam sve duvody, kvuli kterym se mi uplne nelibi predstava zde sveho kone mit.(i kdyz clovek nikdy nevi). Ono je to vyhoda v tom, že člověk vidi jak to tam funguje.Zaroven bych chtela spis nejake pastevni ustajeni.nebo alespon kombinaci.
Jinak jak bylo psane nize, nekam chodit ke konim neni zaruka.uz mi neni davno 15 a chodit nekam “vypomahat” pro radost z toho byt u koni je fajn, ale kdyz clovek chodi do prace, tak se nebudu stydet rict, ze to se mi nechce.
No vidíte já chodím do práce na 12h směny ve dvousměnném provozu, a v době, kdy mám volno chodí vypomáhat do stáje, kde mám koně ustájeného, místuju, vybírám výběh, úprava jízdáren, pomůžu, kde je potřeba...chodila jsem tam i dřív něž jsem si tam koně dala, s dcerou jezdit, jezdila spíš dcera, už nejezdí, já se svezla občas- jezdila jsem i jinde (pak jsem koupila roční kobylku, měla jsem jí do 2,5 let o 3 km dál na pastevku, kam jsem jezdila 2x denně- i před prací a po práci-vyplatilo se mi to, kobča je zlatá)
Pokud chcete jezdit i v nepřízni počasí(mám k dispozici halu a dvě venkovní jízdárny, skokový materiál, terény i trénér by byl, ale to zatím nevyužívám, nemám ambice), mít kvalitní sociální zázemí- porcelánové WC , šatna se skříňkou, sedlovna s pračkou na dečky, dojít si na čaj, kafe, zázemí pro koně- box, výběh, futrovna se šroťákem, mycí box, kolektiv dalších lidí, co tam mají koně ustájeného a domluvit si s nimi ježdění abych nejezdila sama a.t.d. doporučuji si raději připlatit, pastevka nezavrhuji, ale mají svá omezení ve využití koně, v dokrmování koně- v nepřízni počasí budete platit a na koně se chodi "koukat"- pokud to vám nevadí, nic proti, můžou být i dobře zařízená pastevka, ale já tu možnost nemám (to moje předešlé bylo super, ale k obsednutí a přiježdění koně nevhodné) a využila jsem možnosti kde to znám.
Prave, to je trosku pro me dilema...chci koni dopřat vyběh, společnost jiných koní, přirozenějši prostředí.aby se mel dobře.ale chci i jizdarnu a mit kde nechat sedlo a vybaveni.aby tam byl kolektiv lidi.nebo alespon v blizkosti treba klub kam bych s konem dosla a mohla trenovat.
To je v pořadku Verun, že takto pomahate.ono to vetšinou vznikne spontanne.ja take udelam rada vzdy neco nad rámec, ale mam stale v očich majitelky takove to “nikdo to po tobe nechce”.rada bych našla staj, kde ma laska ke konim dveře otevřene a nejen kolik vysolim...a malo to neni.a ja budu rada vybirat výběh.
VecnyOptimista
napsal(a):
Prave, to je trosku pro me dilema...chci koni dopřat vyběh, společnost jiných koní, přirozenějši prostředí.aby se mel dobře.ale chci i jizdarnu a mit kde nechat sedlo a vybaveni.aby tam byl kolektiv lidi.nebo alespon v blizkosti treba klub kam bych s konem dosla a mohla trenovat.
To je v pořadku Verun, že takto pomahate.ono to vetšinou vznikne spontanne.ja take udelam rada vzdy neco nad rámec, ale mam stale v očich majitelky takove to “nikdo to po tobe nechce”.rada bych našla staj, kde ma laska ke konim dveře otevřene a nejen kolik vysolim...a malo to neni.a ja budu rada vybirat výběh.
No... asi bych jako jedno hledisko výběru stáje zvolila nějakou, kde je méně než míň, než 15 koní. ( +/- )
To se dá zvládnout ve dvou lidech (většinou rodina ustajovatele).
Jak je jich víc, je to už jednak práce pro víc osazenstva (ošetřovatelů), nebos e to fláká, a taky je to moc lidí kolem, a jeden "šéf" tu partu, to klima mezi lidmi už neukočíruje.
(Samozřejmě, další hledisko je to, že mu na tom klimatu záleží ;-).
helas
napsal(a):
No... asi bych jako jedno hledisko výběru stáje zvolila nějakou, kde je méně než míň, než 15 koní. ( +/- )
To se dá zvládnout ve dvou lidech (většinou rodina ustajovatele).
Jak je jich víc, je to už jednak práce pro víc osazenstva (ošetřovatelů), nebos e to fláká, a taky je to moc lidí kolem, a jeden "šéf" tu partu, to klima mezi lidmi už neukočíruje.
(Samozřejmě, další hledisko je to, že mu na tom klimatu záleží ;-).
Děkuji, mam v planu se poptat u majitelu par pastev z okoli.pak jsou tu jestě prave jezdecke kluby, kde by se taky dalo.byla bych pochopitelne rada, aby to i finančně nebylo na hrane.
Zajimalo me hlavne, jestli nekdo taky resil kam s konem, treba se i poptavali cizich soukromniku, nebo si udelali pastvinu svoji atd.

VecnyOptimista
napsal(a):
Hele ono to vyjde finančně na stejno, mít koně na pastevku a jezdit trénovat na halu s trenérem i byť jednou týdně(to si samozřejmě musíte zaplatit- halu a trenéra) nebo tam mít toho koně ustájeného, pokud mají i výběhy, musíte hledat, ne každý kůň je pro pastevko stvořený a vypořádávat se tam s kolegy u balíku sena, v komerčním ustájení je i po domluvě možnost tvořit skupiny- alespoň u nás je to tak(více výběhů), ne že by to nešlo i na pastevku. Já mám teď zajištěno, že můj koník dostane ráno a večer do žlabu(na pastevku jsem si to zařizovala sama) bude puštěn na výběh, bude mít seno venku a v boxe a když nepřijdu dva dny, nic se "nepodělá".
VecnyOptimista
napsal(a):
Že se pastevko (či lépe řečeno volné ustájení) vylučuje se zázemím pro jezdce, sedlovnou, jízdárnou apod., je takový nesmrtelný mýtus.
Mám též kobylu na venkovním, máme normálně vytápěnou sedlovnu, osvětlenou jízdárnu použitelnou většinu roku, kruhovku, osvětlené zázemí pro koně.
Jak píše Verun, že pastevka mají omezení ve využití koně - tak to upřímně netuším proč. U nás jeden z koní je sporťák. A sportujících koní na pastevku znám víc.
Je mi jasné, že existují i "ustájení", kdy si někdo ohradí kus louky páskou a šmytec, ale o těch se, doufám, nebavíme a ona existují i úplně blbá boxová, mimo jiné.

Ono většinou si udělat pastvinu svojí stojí moře času a na koně paradoxně nebudete mít čas. Oprava oplocení, přístřešků, vybírání výběhů, úprava povrchů, shánění sena, slámy, hnojiště- odvoz hnoje, a že ho je. voda, zázemí a vždy se něco vy*sere v nevhodnou dobu, podle zákona schválnosti...a nikam neodjedete na dýl.

Terven
napsal(a):
Že se pastevko (či lépe řečeno volné ustájení) vylučuje se zázemím pro jezdce, sedlovnou, jízdárnou apod., je takový nesmrtelný mýtus.
Mám též kobylu na venkovním, máme normálně vytápěnou sedlovnu, osvětlenou jízdárnu použitelnou většinu roku, kruhovku, osvětlené zázemí pro koně.
Jak píše Verun, že pastevka mají omezení ve využití koně - tak to upřímně netuším proč. U nás jeden z koní je sporťák. A sportujících koní na pastevku znám víc.
Je mi jasné, že existují i "ustájení", kdy si někdo ohradí kus louky páskou a šmytec, ale o těch se, doufám, nebavíme a ona existují i úplně blbá boxová, mimo jiné.
Ale já píšu, že možné to je ve 21:34...můžou být i dobře vybavená pastevka...já to nezavrhuji, ale jak také píšu, takové u nás není...
Terven
napsal(a):
To ano, mam v hlave jedno, ktere je normalne obstarane, je tam zazemi, moznost treneru(ze nejsou v cene je mi jasne), jizdarna...takze toho se nebojim(ale 25min autem, coz mi nevadi, ale uz to neni treba se tam stavit po ceste z nebo do prace, protoze je to druhym smerem, ale kdyby to bylo to prave pro kone...).
napsal(a):
Ono většinou si udělat pastvinu svojí stojí moře času a na koně paradoxně nebudete mít čas. Oprava oplocení, přístřešků, vybírání výběhů, úprava povrchů, shánění sena, slámy, hnojiště- odvoz hnoje, a že ho je. voda, zázemí a vždy se něco vy*sere v nevhodnou dobu, podle zákona schválnosti...a nikam neodjedete na dýl.
no ono hlavne ja nejsem ani z konacke rodiny, ani pritel.podpora je jedna vec, ale chtit po něm to budovat, to uz bych byla asi pro zacatek moc hrrr
napsal(a):
Ale já píšu, že možné to je ve 21:34...můžou být i dobře vybavená pastevka...já to nezavrhuji, ale jak také píšu, takové u nás není...
Tak to jo...tak ono to až tak nebude o tom, zdali jsou koně na noc ve stáji. Viděla jsem i dost boxových ustájení se zázemím mizerným až žádným.

Verun: pod to se podepisuji!
Kdybych musela chodit do prace, vlastniho kone, navic na vlastnim, bych nechtela ani za zlaty prase!
Take jsem obcas ve stavu, kdy zvažuji, jestli mi to stoji za to.. ale pak si rikam, ze dokud to mit muzu a deti maji chut jezdit, tak jim to umoznim..az nas to prestane vsechny bavit, kone prodame a ja budu zas jezdit nekam trenovat, neco pod zadek vzdycky sezenu a nebudeme omezena cela rodina tim, ze nemuzeme odjet na weekend, proroze nema, kdo by nakrmil a dohledl...
Je to prima luxus, mit ty kone pod nosem, ale za dost vysokou cenu (vycisleno nejen v kc ).
Terven
napsal(a):
Tak to jo...tak ono to až tak nebude o tom, zdali jsou koně na noc ve stáji. Viděla jsem i dost boxových ustájení se zázemím mizerným až žádným.
V podobnem se nachazim.mne by to asi az tak moc nevadilo, ale nelibi se mi, ze ke konim se tu pristupuje jako stylem “nejdes do kouta?se smetakem na Tebe”a to se mi nelibi, abych se bala co se s konem deje kdyz tam nejsem.
VecnyOptimista
napsal(a):
To ano, mam v hlave jedno, ktere je normalne obstarane, je tam zazemi, moznost treneru(ze nejsou v cene je mi jasne), jizdarna...takze toho se nebojim(ale 25min autem, coz mi nevadi, ale uz to neni treba se tam stavit po ceste z nebo do prace, protoze je to druhym smerem, ale kdyby to bylo to prave pro kone...).
25 minut autem mi přijde jako úplně luxusní vzdálenost a pokud by mi šlo o komfort koně, jezdila bych klidně i víc, kdyby bylo třeba.
Ono pokud to nebudete mít totálně na salámu, vlastnictví koně vám poněkud změní život co se týče volného času a financí, ne každý je na to připraven a dost často na to není připravena rodina majitele

Mě už to taky přešlo doma škemrat si udělat vlastní ustájení na svým , leda bych byla rentier a nemusela do práce a měla spolehliveho kydače...nebo prakoně, ale stěma je taky skrz schvácení práce. Můj čas jsou peníze a to doslova, prostě si moje volno koupím částkou za ustájení. Mít koně doma nestojí na krmení skoro nic, ale ta práce okolo a bez třeba nějaké techniky - traktor je otročina a doplatil na to nejeden kůň.

OT: Kde je tlačítko edit? kam se zapodělalo...

VecnyOptimista
napsal(a):
V podobnem se nachazim.mne by to asi az tak moc nevadilo, ale nelibi se mi, ze ke konim se tu pristupuje jako stylem “nejdes do kouta?se smetakem na Tebe”a to se mi nelibi, abych se bala co se s konem deje kdyz tam nejsem.
Hledejte jinde, můžete zkusit i sportovní stáje s kvalitnějším zázemím a přístupem ke zvířeti, pokud umíte "nějak" jezdit, i by byli třeba rádi, za výpomoc jako "b reiter"
A nebo tam jít rovnou pracovat
Terven
napsal(a):
25 minut autem mi přijde jako úplně luxusní vzdálenost a pokud by mi šlo o komfort koně, jezdila bych klidně i víc, kdyby bylo třeba.
Ono pokud to nebudete mít totálně na salámu, vlastnictví koně vám poněkud změní život co se týče volného času a financí, ne každý je na to připraven a dost často na to není připravena rodina majitele
Taky se mi to zda tak akorat:)spis to srovnavam kdyby byl v jezdeckem klubi asi 4km od meho domu(ale tam byvaji jen ve vybehu bez pastviny, cenove skoro 2x tak vic jak pastevni).
Ono mate pravdu, je to zavazek.ale takto to ani nechci nazyvat.kazdopadne je dulezite to mit rozmyslene, financne spocitane.mam z toho tezkou hlavu.ale je to muj sen. Nemam jeste deti, ale chci žít a ne snít v koni chci najit partaka a kez mu byt dobrou parťačkou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
VecnyOptimista
napsal(a):
Taky se mi to zda tak akorat:)spis to srovnavam kdyby byl v jezdeckem klubi asi 4km od meho domu(ale tam byvaji jen ve vybehu bez pastviny, cenove skoro 2x tak vic jak pastevni).
Ono mate pravdu, je to zavazek.ale takto to ani nechci nazyvat.kazdopadne je dulezite to mit rozmyslene, financne spocitane.mam z toho tezkou hlavu.ale je to muj sen. Nemam jeste deti, ale chci žít a ne snít v koni chci najit partaka a kez mu byt dobrou parťačkou.
Joo jsou to nádherní tvorové a je v nich něco extra zvláštního.Dá se s nimi dorozumívat myšlenkou, náladou a časem poznáte že i z jejich očí se dá poznat jejich nálada a rozpoložení.Ovšem to opravdu musíte mít svého koně a trávit s ním hodně času.

VecnyOptimista
napsal(a):
Ne nadarmo se rika - jaky si to udelas, takovy to mas.
Muzete mit kone, muzete k nemu mit i dite, psa, papouska, krokodyla - samozrejme pokud umite sehnat dostatek financi a casu. Vetsina "nejde" jsou jen vymluvy, je to cele o chteni
Preji kazdopadne at najdete to TOP ustajeni, a toho praveho konskeho partaka.
napsal(a):
Ne nadarmo se rika - jaky si to udelas, takovy to mas.
Muzete mit kone, muzete k nemu mit i dite, psa, papouska, krokodyla - samozrejme pokud umite sehnat dostatek financi a casu. Vetsina "nejde" jsou jen vymluvy, je to cele o chteni
Preji kazdopadne at najdete to TOP ustajeni, a toho praveho konskeho partaka.
Dekuji za hezky komentař.na 100% se s nim ztotožňuji...