Prosím o názor. Je to týden, kdy kobyla ztratila podkovy a kovář je byl znova nakovat. Od té doby kobyla kulhá, hlavně v kroku, v klusu a cvalu ani ne. Kulhá na levou přední, kde ji podkova jakoby tlačí na střelku (přikládám foto). Může to být důvodem kulhání nebo je podkova na kopytě správně? Veterináře budu volat v pondělí, kováři hned po tom, co mi na to řekne veterinář..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak na první pohled je vidět, že ten levý konec podkovy (z našeho pohledu) vypadá divně, předpokládám, že to není cíleně? Asi si jí v tom místě kůň ušlápl a kovář pak nakoval stejnou podkovu?
Před kováním i po kování má být kůň proveden za účelem posouzení, zda jde čistě. Pokud kulhal hned po nakování, měl to kovář hned opravit. Pokud máte vypozorováno, že důvodem kulhání je opravdu to špatné nakování, tak není veterinář asi ani potřeba, spíš bych se ale zamyslela nad výměnou kováře, pokud špatně nakoval a ani nezkontroloval kulhání.
Kondola
napsal(a):
Prosím o názor. Je to týden, kdy kobyla ztratila podkovy a kovář je byl znova nakovat. Od té doby kobyla kulhá, hlavně v kroku, v klusu a cvalu ani ne. Kulhá na levou přední, kde ji podkova jakoby tlačí na střelku (přikládám foto). Může to být důvodem kulhání nebo je podkova na kopytě správně? Veterináře budu volat v pondělí, kováři hned po tom, co mi na to řekne veterinář..
Můj Bože! Ta podkova je do kopyta zarostlá?
Takovou ohavnost jsem ještě neviděla. Nebo to máte špatně nafocené?

Upřímně... pokud se nestalo, že se podkova po kování nějak hnula, tak bych si myslela, že kovář je pěkný ignorant... protože od tohohle "díla" by normální poctivý kovář, jakožto od dobře hotového, neodešel...
Kondola
napsal(a):
Přijde mi, jako by ta podkova byla větší, než by kopyto potřebovalo.Ramena nějak jako ohnutá nahoru? Nebo se mi to zdá?
A proč má to jedno rameno rozklepané do šířky? To, jak píšete, že tlačí do střelky? To mělo někdy nějaký důvod? Takové podkovy nosí kobyla normálně?

Proč chcete čekat na veterináře do pondělí?

Tak dneska už máme středu, takže situace je podle všeho již dva dny vyřešená :)
Škoda, že jsme se nedozvěděli jak. Opravil kovář ten paskvil? Nebo čekáte na jiného? Chodí kůň zase dobře?
A díky @koně mi konečně docvaklo to správné slovo pro "konec" podkovy - má to být rameno.