Dobry den, nejsem konak, a proto se ptam vas zkusenych, jak to u koni je. Je normalni, kdyz kun lezi venku na pastve cely na boku, natazene nohy a hlava na zemi? Mam strasne rada zvirata, casto jezdim autem, kocham se kdyz jsou venku kravy, ovce, kone....
Stalo se mi, ze ve vedru, 32°C a vic, vloni v lete, na malem pozemku s zadnym stromem ani pristreskem na slunci, vodu jsem nevidela, lezel dospely kun - viz. vyse a male hribe stalo nad nim. Uz jsem zastavovala auto, ze udelam humbuk, ale rekla jsem si - treba blbnes - a jela dal. Nemam uz to misto rada, stridaji se tam zvirata na malem pozemku, 1 osel, pak 2 ovce, pak kun a hribe, divne...
Dnes, venku slunce, 2°C, na trave lezel stejne kun, krasny belous - a nad nim stal jak prikovany, hnedy dospely. Zase jsem vahala....zastavila auto...a pak jela.
Prosim poucte me - je to normalni a v poradku, ze jeden kun lezi cely natazeny na boku bez hnuti a primo u neho, u hlavy, stoji jako sloup jiny kun?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, koně takto odpočívají. Ve stádech je běžné, že třeba celé stádo leží a jeden stojí a "hlídá". Je to instinkt.
K podmínkám chovu zvířat se nemohu vyjadřovat, nicméně tak, jak popisujete, koně běžně odpočívají. Pro laiky to může vypadat poněkud děsivě, kůň má často zvrácenou hlavu nazad, kolega ze stáda nad ním stojí, jakoby truchlil ...
Hodně koňáků už zažilo telefonáty od vyplašených sousedů nebo upozornění od náhodných kolemjdoucích. Ty polohy občas bývají opravdu bizarní, několikrát se stalo i mě, že jsem se šla kouknout blíž, zdali kůň přecejen není mrtvej
MOC vam dekuji efe a Terven Ani nevite, jak lepe se mi ted bude jezdit, a kdyz uvidim leziciho kone, uz nebudu mit cely den vycitky, zda jsem mu nemela nejak pomoct. Poucim diky vam i moji rodinu a lidi kolem me, co take nevedeli.
....nedivim se, ze nekdy lide volaji, ono to fakt pro laika vypada hrozne, presne jak pisete Terven....ani v TV jsem nevidela takto lezici kone
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
A některej i chrápe na celé okolí 😀
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Slečno leží vám tam nějaký kůň, není mrtvý? Néééé, ona si užívá zimního sluníčka a dala si šlofíka. No, že má takový břicho, jako by byla nafouknutá... Neboj, opravdu jen spí a je prostě tlustá
Aneb když KČT zorganizuje pochod kolem vaší stáje v zimě, v půl metru sněhu a modrou oblohou nad hlavou.
Jinak teda naši koně takhle chrní většinou právě na sněhu, když vysvitne sluníčko, jinak je těžký je během roku načapat v pozici "mrtvoly".
A ano, chrápou u toho příšerně, cukaj nohama (mají koně sny?), takže věřím, že pro laika to musí vypadat děsivě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
kapička
napsal(a):
Slečno leží vám tam nějaký kůň, není mrtvý? Néééé, ona si užívá zimního sluníčka a dala si šlofíka. No, že má takový břicho, jako by byla nafouknutá... Neboj, opravdu jen spí a je prostě tlustá
Aneb když KČT zorganizuje pochod kolem vaší stáje v zimě, v půl metru sněhu a modrou oblohou nad hlavou.
Jinak teda naši koně takhle chrní většinou právě na sněhu, když vysvitne sluníčko, jinak je těžký je během roku načapat v pozici "mrtvoly".
A ano, chrápou u toho příšerně, cukaj nohama (mají koně sny?), takže věřím, že pro laika to musí vypadat děsivě.
Hlásím že sny koně mají.Někdy i dost divoké.☺️
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Taky bych řekla, že se.jm může něco zdát.kdyz.jsemnjednou s koněm spala ve stáji, ležel na.boku, hrabal předníma zadníma a porehtaval. Ale tak samozřejmě to nemusí být pravda
A nebo taky chrápou. :) Video ilustrační. https://www.youtube.com/watch?v=w90nF1x2Rko
Že by sen? https://www.youtube.com/watch?v=MSt-e2pybi4
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Jo přesně tak a ještě i předníma do toho běžel úplně stejně 😊 a dělal hu hu hu
Pro zadavatelku:
Na druhou stranu je ale třeba říct, že pozici na boku včetně krku a hlavy a s rozhozenýma nohama zaujímají i mrtví koně, jen to, že umřel zrovna ten, kolem kterého jezdíte, je mnohem méně pravděpodobné než to, že prostě spí.
Pro Dotaz:
Ten by měl dostávat chrániče i na spaní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Tak jsem myslela že dám video našich chrapajicich koní, ale nelze vložit. Asi špatny formát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
A otázka za deset bludišáků.O čem se zdá tomuhle koníkovi? 😂
https://youtu.be/6sYM-hlss7o
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Tak zkusím takhle
https://m.youtube.com/watch?v=kIKIAmXcJsE

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak zkusím takhle
Paradni video
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak zkusím takhle
No tam je víc moc hezkých videí.☺️ Couďásku skvělé místo pro koníky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No tam je víc moc hezkých videí.☺️ Couďásku skvělé místo pro koníky.
Více? To nevím teda jakých, ale děkuji. Ano,isto krásný, bohužel náš odtamtud vystvali sousedi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
canka
napsal(a):
Vyštvali sousedi?Z Vašeho pozemku? .Jak?
Chtěli jsme stavět přístřešek, přes stavební jim přišlo upozornění, oni na mne přišli, že s tím nesouhlasí, že jim koně vadí, a že je nesmím omezovat.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chtěli jsme stavět přístřešek, přes stavební jim přišlo upozornění, oni na mne přišli, že s tím nesouhlasí, že jim koně vadí, a že je nesmím omezovat.
"Milí sousedi." Soucítím, i když to nepomůže.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Takže sousedi Vám můžou zasáhnout do toho, co můžete nebo nemůžete stavět na svém pozemku? To jako fakt? To mi neříkejte...A to jste kvůli tomu jako pozemek prodali? Šli jinam? Coudas, já si teda zrovna o Vás myslela, že jste takový ten drsoň, co se s ničím nemaže a Vy se takhle necháte vyštvat?To teda já bych se je na nic neptala. A pěkně bych jim to osladila zmetkům.
Ale ještě teda, že kolem našeho pozemku sousedy nemáme...

canka: samozřejmě že můžou. Když např. stavíte nový dům, musíte si nechat projekt mj. schválit sousedy....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247
Couďas zbylo mi náhodou pár granátů a něco málo C4. Který sousedi? 😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Díky Marfis, není třeba,uz mne to po těch 3 letech přešlo 😀 Ja sice neměla granát, ale mohla jsem jim zastavit vodu, kterou berou z naší studny. Ale nejsem mstivej hnusak a nestalo mi za to, abych trnula, jestli někoho nenapadne ještě mi třeba ty koně pustit, nebo něco horšího. Tím, že bylo kam jít, tak jsem to radikálně neřešila, zanadával jsem si a šlo se na jinou pastvinu. A jak se říká, vše zle je k něčemu dobré, teď je mám taky mimo, ale na dohled a pohodlné dojdu pěšky 😊. A vypadá to, že budou kousek odtamtud stavět novou silnici, takže to vlastně dopadlo dobře. Ale bohužel, sousedi se vyjadřují k vašim záměrům na pozemku, i když mi tenkrát projektant řekl, že to je tak jediné, co můžou.