Průjem - je to skrytá vada

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2018 12:22
Valérie22

XXX.XXX.94.101

Dobrý den,
docela by mě zajímal tento problém, i když se netýká mě osobně. Kamarádka koupila koně. Kůň žere je veselý a netváří se, že by mu něco bylo. Nicméně, když jí koně dovezli měl průjem a byl celkem dost zesraný. Údajně to měl nějakou chvíli a prý z jablek nebo stresu. Prý ho šikanovalo stádo. Což kamarádka věřila, protože byl opravdu hodně dokousaný. Nicméně po 4 dnech zavolala veterináře. Dělala se koprologie (negativní). Nasadila se dieta, dostal pastu proti průjmu. Nyný dostává speciální krmivo, prebiotika a probiotika. Smectu a já nevím co vše vet. doporučil.
Průjem se zlepšil, není tak vodnatý, ale přetrvává už více jak 3 týden. Veterinář, řekl, že to bude asi chronické, chce vzít krev, stěry atd. Už teď do něj kamarádka vrazila 4 tisíce. Já jí radím koně vrátit, protože jsme měli něco podobného kdysi u kobylky. Nikdy se nepodařilo zjistit z čeho a stálo to strašné peníze. Navíc v létě trpěla, protože při průjmu byla oblepená mouchami i když jsme umývali jak se dalo. Docela mě zajímá, jestli se jedná o skrytou vadu, když kůň s průjmem přijel, ale bylo řečeno, že to má z jablek a stresu. Navíc spousta koní při přepravě průjmuje. Navíc ho nyní nesmí pouštět do velké ohrady s ostatními koňmi, protože se majitelé bojí aby něco jejich koně nechytli. Je v menší ohradě, na koně vidí. Je s ním ještě jeden valášek penzista. V této zimě už je problém posraného koně i umývat. Majitelka má fotodokumentaci koně při příjezdu i svědky co koně viděli včetně veterináře. Kůň byl za levno na rekreačku. Já jí radím a nejsem sama koně vrátit. Je z toho nešťasná co jí už kůň stál a asi ještě bude stát. Je moc hodná a je mi jí líto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2018 14:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Skrytá vada to není, když kůň měl už při koupi zcela neskrytý průjem. To je jak kdybyste koupili kulhavého s tím, že se zrovna narazil ve výběhu.

Neregistrovaný uživatel

6.12.2018 17:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Počkejte co veterinář zjistí a pak se uvidí.Víte chápu že to stojí peníze,ale bez těch by člověk koně vůbec pořizovat neměl.Taky trochu trpělivosti bych doporučil.Jinak tohle opravdu skrytá vada nebude když jste ho s průjmem už koupili.Strašný co s prominutím za "odpad" lidský se kumuluje kolem koní.Jeden podvodník vedle druhého a koně jsou jak hadr pro ně.Jak množírny u psů mi to připadá.Tím nic proti vám samozřejmě.Vás v podstatě podvedli.

6.12.2018 17:42
Slon Indický

XXX.XXX.181.248

Jak píší nade mnou - není to skrytá vada, průjem byl jasně viditelný v době koupě. Proto se také všude dočtete, že koně by při koupi měl prohlédnout veterinář, no, minimálně to pro kamarádku je poučení pro příště. A propo, on "levný kůň na rekreačku" prostě zdravý nebude nikdy, tenhle má průjem, z další diskuse zase cizí papíry, jindy kulhá nebo má něco se hřbetem, není jezditelný, atd. A 4 tisíce za veterináře je ještě nic, kůň je prostě koníček pro bohaté a pokud šetřím už na pořizovací ceně, výdaje zase budou někde jinde, nedá se to ošulit.

7.12.2018 20:30
Ludmilk

XXX.XXX.234.94

Známý kupoval kobylu ,kterou léčili na "chronický průjem". Dle veterináře prostě "jen" celoživotní průjem,který potvrdili na dvou klinikách, neléčitelný, nikdo nevěděl co s tím a nic nefungovo. Kobyla fungovala úplně normálně, hezky nakrmená. Díky této diagnóze ji dali za 10 tis.,i když kobyla měla hodnotu 100... Cca týden po převozu do nové staje kobyla začala dělat normální kobližky a stav trvá do dnes

Přidejte reakci

Přidat smajlík