Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2019 16:15
lenacia

XXX.XXX.173.31

To nám ten rok pěkně začal
Včera asi celou ČR proletěla zpráva o krádeži koníka z Luhu nad Svatavou na Karlovarsku... Dnes ho dle všeho našli zabitého v lese
Je to hrozné, kor když Karlovarsko bylo něčím takovým před lety v koňáckých kruzích nechvalně proslavené.
Samozřejmě, důkazy pro to nejsou , nicméně tento a ještě další koník byli před tím zřejmě omámení nějakou látkou, trpěli na průjem.
Je to opravdu strašné, snad ta jistá osoba nezačala řádit .

Neregistrovaný uživatel

1.1.2019 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.243

Jo ale uz se jaksi moc nezminuje ze to ze byl omameny vedeli uz behem dne, navic bylo podezreni na koliku a presto!!! Nechali zvire "samotny" takze konika je mi lito ale majitelum dobre tak. Dop*dele vidim ze mam omameny zvire nepride mi to dovny a nemocny bo necham bez dozoru??? To jako fakt vam prijde normalni?

1.1.2019 18:30
lenacia

XXX.XXX.173.31

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jo ale uz se jaksi moc nezminuje ze to ze byl omameny vedeli uz behem dne, navic bylo podezreni na koliku a presto!!! Nechali zvire "samotny" takze konika je mi lito ale majitelum dobre tak. Dop*dele vidim ze mam omameny zvire nepride mi to dovny a nemocny bo necham bez dozoru??? To jako fakt vam prijde normalni?

to mi normální samozřejmě nepřijde... jinou vinu majitelka zřejmě nese, i když netuším co jí například řekl veterinář...
Co mi ovšem také nepřijde normální je člověk, chodící po výbězích, který koním vstřikuje či jinak podává takto nebezpečné látky a pak je zřejmě i krade a zabíjí... Pokud je to pravda, proč to udělal? Pomsta? Psych. porucha... nepovedená krádež?

1.1.2019 18:44
saola

XXX.XXX.31.75

lenacie, dejte odkaz, prosím. Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2019 19:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Presne nad timhle jsem taky uvazovala. Kun omameny a celou noc bez dozoru, to uz o necem trochu svedci. Jasne, pokud nemam moznost kone zavirat nikam tak se kontroluje hur, ale osobne bych radsi zustala nocovat s nim v pristresku nez ho nechat omameneho bez dozoru.

1.1.2019 19:21
Terven

XXX.XXX.110.147

saola napsal(a):

Pouze na fb, jinde asi ne.

1.1.2019 19:22
lenacia

XXX.XXX.168.82

saola napsal(a):

Je to různě po diskuzích nevím jestli by ste tam měla přístup tak alespoň ofocený příspěvek co se všude sdílí. Informace o úmrtí jsou zatím jen v komentářích

1.1.2019 20:51
saola

XXX.XXX.31.75

Díky, lenacio, tak uvidíme, zda policie něco vyšetří.
Je to smutné.

Možná si někdo vzal k srdci skutečnost, že na něj nemají dostatek času :
https://sluzby.bazos.cz/inzerat/97076323/castecny-pronajem-kone.php

Ale překvapuje mne další zadavatelčin inzerát na pastevní ustájení z poloviny listopadu:
https://sluzby.bazos.cz/inzerat/97023860/Ustajeni-koni.php

S neomezeným senem a komplexní péčí, byť tedy pastevko s přístřešky, ale jen za 2500 Kč?
Co bych ale do inzerátu osobně rozhodně nepsala, je zdůrazňování skutečnosti ohledně pouhých šesti obydlených domů a klidu okolo. To je fakt spíš pozvánka pro nezvanou návštěvu s nekalými úmysly.

Tak držím palce, ať se jim to (a ani nikomu jinému) neopakuje.

1.1.2019 21:08
Horsana

XXX.XXX.40.140

Ehm...nechcem byť zlá, ale 90 % záhadných krádeží koní v podstate znamená, že tie kone uhynuli nejakou nie práve najkrajšou smrťou a že to zanedbal majiteľ, ťažko zanedbal.

1.1.2019 21:30
saola

XXX.XXX.31.75

Pro Horsanu:
Mě k této pravděpodobné variantě ještě vždycky vyskočí vzpomínka na Rolinku, náhlý požár v zamčené stáji bez elektroinstalace, srdcervoucí zvratky ohledně potřebné péče o koně i následnou násobně (dvou - nebo čtyř-? už si to přesně nepamatuji) milionovou sbírku na soukromý účet Polákové a finální výsměch všem, kdo se slitovali.
Je čím dál těžší uvěřit cizímu neštěstí bez přímé osobní zkušenosti, což je z lidského pohledu hodně deprimující

1.1.2019 22:05
lenacia

XXX.XXX.168.82

Citace vyjádření paní Vymazalové:
"Ano koně mi vzali z výběhu a našel se mrtvý... Byl ukraden, na těle žádné známky násilí.. Dle mého už byl priotravenej den před Ab y ho mohli naložit, ráno ho ukradli, ale kůň byl ve. Spatn stavu a. Už nechtěl jít dál.. Tak ho tam nechali chcipnoit . Byl nalezen v rokli. Dle všech vyšetření byl ukraden to bez. Debat ale proč zemřel ukáže pitva zítra se bude převážet na kliniku do Prahy.. Byl v rokli ve velkém srazu tudíž mu tam nikdo pomohl. Ale potvrzeny to nemám. Každopádně je mezi námi zrůda, ten kůň byl vzat na zakázku.. Bohužel."

1.1.2019 22:31
Slon Indický

XXX.XXX.247.193

No... Celé to je podezřelé. Proč by někdo kradl plnokrevného valacha, což je nejlevnější kategorie koně? Na ježdění těžko, to za to riziko nestojí, na maso se kradou koně větší a těžší, podle fotek dost hubený plňas má i tu jateční hodnotu nulovou. Ze msty? Proč by koně někdo tahal pryč a vystavoval se riziku, že ho někdo uvidí, když ho mohl prostě otrávit a další aktivitu nevyvíjet. Sadista? To by měl nějaké stopy násilí.
Spíš bych to viděla tak, že kůň v mizerném stavu jel na vyjížďku, nebo se vodil při koalice, tam padnul, a co teď? Kafilerie je drahá, i 2500 je dost peněz podle inzerátu, navíc blbé místo, kde by se platily další prachy navíc za odtáhnutí z rokle, tak se vymyslí historka. Pochybuji, že policajti nebo pitva něco odhalí, tipuji, že opravdu uhynul na koliku nebo selhání jater/ledvin (a tzn chcípnul hlady), svědci nebudou, důkazy taky ne, policie to uzavře. A zvedne se vlna solidarity a přispěje se na nového koníka pro dceru, která to samozřejmě hrozně špatně nese.

1.1.2019 22:41
saola

XXX.XXX.31.75

Occamova břitva

Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2019 01:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Též mi to celé přijde divné. Pokud vím že koník není ok at už nemoc či omámení nespouštím ho z očí. Taky mi příjde že to je historka kvůli penězům a koník uhynul.

2.1.2019 02:55
lenacia

XXX.XXX.168.82

Tak není to poprvé co se tu kradou "nejlevnější" koně... Eh Hanne Ehm Podlesny ehmehm že?

2.1.2019 06:07
lenacia

XXX.XXX.168.82

ohledně ceny... pastevka v našem okolí se, kromě teda roku 2018, pohybují dle vybavenosti stáje a lokace od 2000 do 4000. Luh nad Svatavou je jeden z největších zapadákovů na Karlovarsku, tam jsou vpostatě všechno pole, louky, lesy (a Habartov :D :D)
Paní má zřejmě pozemky a nabízí ustájení s tím, že potřebuje zaplnit dobytčí jednotky a pobírat tím pádem i dotace...
Ostatně je ještě jedna stáj na sokolovsku, ta přes letní měsíce také nabízí ustájení za 2500, i když teda na zimu zdražují kvůli senu. Cž chápu pokud člověk je závislý na dodání od někoho jiného. Ohledně práce okolo koní, já osobně bych si za extra práci při tak nízké ceně ustájení zřejmě účtovala něco navíc extra, ale ve výsledku tady u nás je to cena vcelku běžná.

2.1.2019 09:50
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Slon Indický napsal(a):
No... Celé to je podezřelé. Proč by někdo kradl plnokrevného valacha, což je nejlevnější kategorie koně? Na ježdění těžko, to za to riziko nestojí, na maso se kradou koně větší a těžší, podle fotek dost hubený plňas má i tu jateční hodnotu nulovou. Ze msty? Proč by koně někdo tahal pryč a vystavoval se riziku, že ho někdo uvidí, když ho mohl prostě otrávit a další aktivitu nevyvíjet. Sadista? To by měl nějaké stopy násilí.
Spíš bych to viděla tak, že kůň v mizerném stavu jel na vyjížďku, nebo se vodil při koalice, tam padnul, a co teď? Kafilerie je drahá, i 2500 je dost peněz podle inzerátu, navíc blbé místo, kde by se platily další prachy navíc za odtáhnutí z rokle, tak se vymyslí historka. Pochybuji, že policajti nebo pitva něco odhalí, tipuji, že opravdu uhynul na koliku nebo selhání jater/ledvin (a tzn chcípnul hlady), svědci nebudou, důkazy taky ne, policie to uzavře. A zvedne se vlna solidarity a přispěje se na nového koníka pro dceru, která to samozřejmě hrozně špatně nese.

A prečo by majiteľka ak by sa teda chcela toho koňa zbaviť to robila zrovna takýmto zložitým spôsobom preboha?!
Kafiléria stojí určite menej ako odvoz koňa na kliniku na pitvu a jeho vyťahovanie z rokliny.
Keby to bola zrovna taká zrúda ako ste ju vykreslili tak by sa určite vyprdla na zisťovanie príčiny smrti a už by na FB kolovalo číslo účtu kam prispieť aby si vôbec mohla dovoliť zaplatiť za odvoz + srdcervúci príbeh o tom ako ho milovala. A koňa z kolikou asi ťažko pôjde niekto vodiť mimo svoj pozemok prečo by robil.

Problém ľudí v dnešnej dobe je ten, že všetci sú sudcovia, každý zrazu vie ako to bolo a vymýšľa vlastnú konšpiračnú teóriu. Máme pár neúplných informácií, počkajme aspoň na tú pitvu. Pre mňa kôň na fotkách nevyzeral ani týraný ani vyhladovený, teórii s omámením moc neverím, ale bohvie, ľudia sú zlí možno sa jej naozaj takto hnusne niekto pomstil a ona podcenila situáciu.

2.1.2019 10:04
Slon Indický

XXX.XXX.181.248

katkaa1 napsal(a):
A prečo by majiteľka ak by sa teda chcela toho koňa zbaviť to robila zrovna takýmto zložitým spôsobom preboha?!
Kafiléria stojí určite menej ako odvoz koňa na kliniku na pitvu a jeho vyťahovanie z rokliny.
Keby to bola zrovna taká zrúda ako ste ju vykreslili tak by sa určite vyprdla na zisťovanie príčiny smrti a už by na FB kolovalo číslo účtu kam prispieť aby si vôbec mohla dovoliť zaplatiť za odvoz + srdcervúci príbeh o tom ako ho milovala. A koňa z kolikou asi ťažko pôjde niekto vodiť mimo svoj pozemok prečo by robil.

Problém ľudí v dnešnej dobe je ten, že všetci sú sudcovia, každý zrazu vie ako to bolo a vymýšľa vlastnú konšpiračnú teóriu. Máme pár neúplných informácií, počkajme aspoň na tú pitvu. Pre mňa kôň na fotkách nevyzeral ani týraný ani vyhladovený, teórii s omámením moc neverím, ale bohvie, ľudia sú zlí možno sa jej naozaj takto hnusne niekto pomstil a ona podcenila situáciu.

No... Pokud to vyšetřuje PČR jako trestný čin, tak vytažení "kradeného" koně a pitvu hradí stát v rámci vyšetřování. Neříkám, že se ho chtěla složitým způsobem zbavit, prostě a jednoduše mohl kůň padnout v terénu třeba v rámci té vyjížďky, a tohle byl dobrý způsob, jak nic neplatit. A vodění při kolice může probíhat jakkoli, třeba klidně v klusu a pod sedlem, už jsem viděla ledaco.
A jelikož příspěvek z facebooku zmizel, tak predikci upravím tak, že sbírka nebude, zato bude ticho po pěšině, výsledky pitvy se nedozvíme a celá kauza se v tichosti vytratí.

2.1.2019 11:44
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
Tak není to poprvé co se tu kradou "nejlevnější" koně... Eh Hanne Ehm Podlesny ehmehm že?

Tihle odváděli koně v mase,nikoli hubené volbluty
Na pitvu se nemusí vozit na kliniku,ale odveze se na nejbližší kafilérku a tam ho doktor odpitvá a vyhotoví zprávu.
Kafilérka ale něco stojí ,tak bych se přikláněla k tomu,že koník prostě uhynul.Na fotkách nevypadá nijak zvlášť.A někdo psal,že byl jako omámený,to už mohl být v posledním tažení.
Přijde mi divné,že u toho nebyl veterinář.Nebo se mýlím?
Jinak, na osamělé vsi je jednoduší kadáver někde odhodit ,Hluboké lesy,šikovná rokle.Radlici na traktoru nebo nakladač má na vsi taky hodně lidí.A třeba se nenajde.Obzvlášť v zimě.
Kůň se pak nahlásí jako ztracený,na to je kolonka, a situace je vyřešena
Neznám koně,ani majitelku ,ani místo.Jen mi to tak vychází.
Ale že by se někdo v zimě plahočil,byť psychopat ,ukrást jednoho hubeného chudáka? Zrovna do echt řiti na Karlovarsku?
Nějak ho záhadně přispat,pak odněkud číhat a čekat,až se bude definitivně motat a pak si ho,pro radost ,strčí do rokle??
A že by si tohoto cizího auta,člověka,nebo dokonce hengru nikdo ze 6ti obyvatel,včetně ustajovatelky , nevšiml?

2.1.2019 12:14
etnies86

XXX.XXX.245.26

nevim, ale koník mi vůbec hubený nepřišel. jak to bylo nevím, zajímal by mě výsledek. zas si nemyslím že by toto majitelé udělali. možná náka holšiška jestli se nechtěla projet

2.1.2019 14:50
lenacia

XXX.XXX.173.31

koně napsal(a):
Tihle odváděli koně v mase,nikoli hubené volbluty
Na pitvu se nemusí vozit na kliniku,ale odveze se na nejbližší kafilérku a tam ho doktor odpitvá a vyhotoví zprávu.
Kafilérka ale něco stojí ,tak bych se přikláněla k tomu,že koník prostě uhynul.Na fotkách nevypadá nijak zvlášť.A někdo psal,že byl jako omámený,to už mohl být v posledním tažení.
Přijde mi divné,že u toho nebyl veterinář.Nebo se mýlím?
Jinak, na osamělé vsi je jednoduší kadáver někde odhodit ,Hluboké lesy,šikovná rokle.Radlici na traktoru nebo nakladač má na vsi taky hodně lidí.A třeba se nenajde.Obzvlášť v zimě.
Kůň se pak nahlásí jako ztracený,na to je kolonka, a situace je vyřešena
Neznám koně,ani majitelku ,ani místo.Jen mi to tak vychází.
Ale že by se někdo v zimě plahočil,byť psychopat ,ukrást jednoho hubeného chudáka? Zrovna do echt řiti na Karlovarsku?
Nějak ho záhadně přispat,pak odněkud číhat a čekat,až se bude definitivně motat a pak si ho,pro radost ,strčí do rokle??
A že by si tohoto cizího auta,člověka,nebo dokonce hengru nikdo ze 6ti obyvatel,včetně ustajovatelky , nevšiml?

Ti kradli kdeco. Jsou podezření že jednoho koně dokonce Hanne ve výběhu zastřelil, a plemennému španělskému hřebci zase tyčí přerazili nohy (a ukradli dvě po něm březí klisny).
Kradli i hubenější, v merku měli právě ty A1/1, pak teplokrevné. Vybírali vždy cca běžné barvy, málo odznaků spíše odstíny hnědé...
Nevím, přijde mi to také podivné. Asi by to chtělo vyjádření policie. Nicméně když se ztratí na silvestra, tak chtít se zbavit odpovědnosti to raději svedu na rány ohňostrojem a útěk, a pak jak řekla Katkaa bych si po netu vylejvala srdéčko o peníze. Než do toho tahat policii, která může taky docela dobře zjistit že si to vymejšlí a čelit pokutě

2.1.2019 15:00
Terven

XXX.XXX.110.147

Taky nevím...no. Všechno budou jen dohady, informací je málo. Ale též mi nesedí pár věcí. Jak už tu padlo, rekreační plnokrevník není z kategorie koní, kteří by se kradli na zakázku. Dále nechápu, proč by si zloději komplikovali život nějakou předchozí medikací koně čímkoli. Jednak by tím zvýšili pravděpodobnost, že je někdo u koní načapá, druhak existuje dost velké riziko, že se kůň bude majiteli zdát divný a bude ho hlídat víc než jindy nebo dokonce zavolá veta. Rovněž taknetuším, čím by mohl být přiotráven den předem, aby se následující den lépe naložil (dle citace).
A do třetice- zloději koní obvykle nejsou z těch, kteří by měli problém odvést nesedovaného plňase.
V původním statusu na fb mi chyběla zásadní informace, odkud se kůň ztratil, napsal to až kdosi v příspěvcích.
Jak už tu padlo, lidi rádi soudí podle minima informací, takže nesoudím. Je mi jasné, že jsou mezi nebem a zemí věci, o kterých nemám ani tušení, události se nedějou podle šablon a někdy právě ta nejkurióznější varianta je správná. ...
Nicméně si hodně vybírám, co na fb sdílím.

Neregistrovaný uživatel

2.1.2019 16:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Vím že to není značka ideál,ale teď jsem rád že mám koně na noc "doma".Tenhle případ ale opravdu vypadá dost podezřele.Kdo vůbec vlastně koně našel? Ví se to?

18.1.2019 07:01
kapička

XXX.XXX.5.211

Podle fb další, tentokrát nezdařený, pokus o krádež koní. U Uničova, takže druhý konec republiky. Hříbě a březí klisna. Prý kolem naštěstí zrovna jela hlídka policie, takže zloději koně pustili a utekli.
Víc podrobností není. Tak jenom jestli je někde z okolí, ať zbystří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík