Co znamená takovýhle vzhled nohou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.1.2019 21:51

Zdravím všechny, opakovaně narážím na fotkách (většinou plemenných hřebců, jelikož vybírám plemeníka) na to, že koně mají na nohou zvláštně zvlněnou srst, jako na foto (namám vlastní fotky tak vkládám odkazy)...

U svého koně ani žádného ze stáje to neznám, tak jsem si nejdřív myslela že je to třeba tím že je fotka pořízená brzy po sundání bandáží... ale jednak to moc nedává smysl, a jednak se setkáám s tím že to mají stejní koně na fotkách z různé doby...

Co to tedy je?
Dá se podle toho nějak odvodit zdravotní stav nohou? Nebo je to jen kosmetická záležitost?

Např.
http://im.plemenici.cz/?q=content/le-patron

14.1.2019 05:03
Malkina

XXX.XXX.50.199

Naše koně tohle mívaj když je fotím čerstvě po umytí-jak to usychá asi..

14.1.2019 09:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zdravím všechny, opakovaně narážím na fotkách (většinou plemenných hřebců, jelikož vybírám plemeníka) na to, že koně mají na nohou zvláštně zvlněnou srst, jako na foto (namám vlastní fotky tak vkládám odkazy)...

U svého koně ani žádného ze stáje to neznám, tak jsem si nejdřív myslela že je to třeba tím že je fotka pořízená brzy po sundání bandáží... ale jednak to moc nedává smysl, a jednak se setkáám s tím že to mají stejní koně na fotkách z různé doby...

Co to tedy je?
Dá se podle toho nějak odvodit zdravotní stav nohou? Nebo je to jen kosmetická záležitost?

Např.
http://im.plemenici.cz/?q=content/le-patron

Já jsem tohle viděla vždycky jen u koní, co jsou bandážovaní (hlavně ti celodenně zabalení v teplovkách). Ještě nikdy jsem tohle neviděla u koní, co jsou celodenně venku.

14.1.2019 09:37
blackmyday

XXX.XXX.159.107

Ano je to po bandáži, měla to kobyla, když ji natékaly nohy v boxe, ráno po sundání měla vlnky z chlupů. Přece jenom bandáž je hrubá vrstva fleecu, noha se pod ním lehce zpotí. Po koupání se to taky občas děje.

14.1.2019 09:56
sovicka

XXX.XXX.36.79

Je to od bandáží. Nic neobvyklého;-)

14.1.2019 13:38
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Přesně tak, bandáže, žádná jiná věda v tom opravdu není

14.1.2019 15:48

Díky všem :-)