Již rok se potýkám s vydrbáváním srsti u 15 leté pony-shetlandky.Mám jí od hříběte i její rodiče,nikdo ničím takovým netrpí a veterinář tvrdí,že jde o alergii na hmyz.Ale ona se vydrbala i teď v zimě???Stěry se dělaly,ale jen v místní ordinaci,tak nevím zda to neudělat znova a poslat někam jinam.Poraďte.
Ještě chci říci,že se drbe jen na plecích a krku,hříva ani ocas nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neměla nějakou změnu v krmení?
Nepřestěhovali jste se?
Jinak je zdravotně ok?
Nemůže to být stresové?
Odčervovaná asi pravidelně bude. Používáte i ivermectin?
I plísně třeba způsobují svědivost a nemusí mít žádné další příznaky.
Někdy pomůže i Medivet šampón.
Můj muchař se v zimě nedrbe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
A nemůže jít o plíseň? Mne se stalo u koně, který byl zvyklý venku, a zavřela jsem jej do zděné vlhké stáje, že přes zimu "zplesnivel" vydrbana místa za ušima, půlka hlavy bez srsti, na krku, nohou. Stěry neprokázaly nic. V březnu vylez ven a bylo po všem.
Díky za vaše reakce,ale k žádným změnám nedošlo,odčervuji noromectinem,snad jen co jsem vypozorovala,že se většinou drbe po té co je zapřažená-tedy co zpotí.Zapřahám jí ale od jejích 3 let a nikdy žádný problém /má stále stejné postroje/
Stěry můžu zkusit nechat vyšetřit v Brně a ne jen v místní ordinaci.
Plece a krk by odpovídaly postrojům.Pod kterými se opotí ,a pak drbe,co?
Ponice je starší,starší koně mívají hustější srst ,tak jestli se prostě nezačala věkem víc potit,tím jí kůže pod hustými chlupy svědí .
Zkusila bych nějak víc a intenzivnějí tyhle partie čistit,jestli to jde.
Nebo by možná šlo protrimovat ,trochu proředit,v místech,kde přiléhá postroj.Když ne úplně stříhat.Předpokládám že nedekujete a je většinou venku.
V létě vymýt vodou po práci.
Nějakými protisvědivými šampony vymýt zjara ,když bude přelínávat
Zkoušet ,co jste ještě nezkusila