Pokud si chcete do stáje přivést nějaké problémy, stačí projet běžnou inzerci. Žlutých do 20000,- tam najdete. Počítejte ale s výdaji za veterinu, nebo výchovnými a výcvikovými potížemi.
Pokud má být to zvíře zdravé, pod 50 000,- nebude. Když má totiž někdo dobře vedený chov, provádí zootechnické a veterinární prevence, stojí ho to nemalé peníze. Není pak důvod, aby při prodeji někoho třetího dotoval nízkou cenou.
Já jsem radši doplnila svůj pohled na věc, proč je tohle nedostatkové zboží a musí si připlatit. Navíc děti bývají soutěživé a většinou by do nějakých závodů chtěli, a ta pony kategorie je pořád otevřenější než velcí koně. Jinak souhlasím i s vámi, rekreační pony do rodiny, který se nebude snažit vás zabít a nebude stálý zdroj peněz pro veterináře, bude alespoň těch 50 000 Kč stát.
Já jsem měla potřebu reagovat na dotaz proto, že žádají nereálné.
Prostě lacený dvakrát placený! U zvířat na se tohle v ČR pořád zapomíná.
Přitom pořizovací cena je vždy ta nejmenší částka z výdajů které každého majitele zvířete čekají. Potom je taky tolik problémů s levnými koňmi, psi, kočkami, králíčky...
Ano, také mě to štve, za 20 tisíc člověk neodchová ani odstávče, natož takto prodávat hodného zdravého koně do rodiny. Aneb, pokud jde o elektroniku, posuzují lidi parametry a pečlivě vybírají, aby pak za 2-3 roky vyhodili a koupili novou. Zato zvíře je jediný parametr levné a blízko, ať jde o koně, psa, kočku nebo králíka.