Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2019 21:10
saola

XXX.XXX.200.54

Termíny kvalifikací jsou vypsány, byla by legrace, kdyby nebylo na prize money, údržbu areálu apod.
Na druhou stranu, ta arogantní samozřejmost, se kterou chce náměstek primátora Kvaš požádat stát, aby to zatáhl, protože VP je přece tradice a on sponzora sehnat holt nedokázal, je mi velmi proti srsti.

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 20:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

http://sport.tn.nova.cz/clanek/konec-smrti-na-taxisu-pardubicke-zavodiste-zavede-revolucni-zmenu.html

No vida že se dá něco dělat. Tlak veřejnosti nese ovoce? 🙂

9.3.2019 21:28
lenacia

XXX.XXX.173.31

Nevím, od přestavby taxisu už tak smrtelný dávno není. Ale chápu že je to snazší udělat extra překážku s označením, než poslouchat fňukající lidi co vidí koníšky jen z dálky, max je krmí mrkví ve výběhu a nemají rádi když na nich vůbec někdo jezdí však je to špatně...
Na druhou stranu pokud vím tak stát docela rád investuje do fotbalu, hokeje a tady dokonce dotoval stát golfový turnaj... Nevidím důvod proč by nemohl investovat i do dostihů...

Neregistrovaný uživatel

9.3.2019 22:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.145

Fňuk,fňuk.😂

23.3.2019 14:28
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neregistrovaný uživatel

23.3.2019 14:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak pojedem na perník.☺️ U toho se snad nikdo nezabije.🤗

Neregistrovaný uživatel

23.3.2019 14:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Včera to bylo ve zprávách, náhodou jsem koukala. Někteří odříkaji.

23.3.2019 17:59
Rita R

XXX.XXX.69.197

Já se ani nedivím, že se sponzoři nehrnou. Příjde mi, že dostihový sport v česku už nikoho moc nezajímá - lidi od koní mají své oblíbence spíš v drezuře nebo parkuru, než v dostizích. A zbytek populace zná z žokejů tak nanejvýš stárnoucího Váňu.

24.3.2019 08:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
http://sport.tn.nova.cz/clanek/konec-smrti-na-taxisu-pardubicke-zavodiste-zavede-revolucni-zmenu.html

No vida že se dá něco dělat. Tlak veřejnosti nese ovoce? 🙂

Jaký ovoce?
Kdybyste do toho neviděl jak husa do flašky (jako ostatně do většiny věcí, co máte potřebu komentovat), tak byste věděl, že v kurzu VP jsou překážky, kde je nesrovnatelně vic pádů a úrazů než na taxisu, a navíc se běhají celoročně i v rámcových dostizích, takže tenhle krok je spíš takový výkřik do tmy, aby se vlk nažral, a koza zůstala celá...
... ale evidentně to na prostý lid funguje👻

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 11:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.71

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Jaký ovoce?
Kdybyste do toho neviděl jak husa do flašky (jako ostatně do většiny věcí, co máte potřebu komentovat), tak byste věděl, že v kurzu VP jsou překážky, kde je nesrovnatelně vic pádů a úrazů než na taxisu, a navíc se běhají celoročně i v rámcových dostizích, takže tenhle krok je spíš takový výkřik do tmy, aby se vlk nažral, a koza zůstala celá...

Někteří jezdci tvrdí,že Hadí příkop je na překonání problematičtější.Někteří tvrdí,někteří netvrdí. Vicody byl zabit na kterém příkopu?

24.3.2019 12:11
saola

XXX.XXX.85.88

Vicodyho někdo zabil?
Meifi, ty bys měl být politikem - víš o všem kulové, ale to ti nebrání se k čemukoliv vyjadřovat.

24.3.2019 13:13
lenacia

XXX.XXX.173.31

Jaký ovoce?

přesně tak... pamatuju si před lety, když jsem chodila na fotokurzy při kvalifikacích na VP... při jednom z dostihů si tam kůň zlomil nohu, zvedla se plachta, utratil se... a nikde se o tom nepsalo. Opravdu vůbec nikde. Na internetu žádné pitomé petice, nic...
Pak přijde Velká Pardubická, a lidi se můžou zbláznit před ní, při ní a po ní. Píšou o tom jak se ti koně týrají a nutí... a přitom do tohohle dostihu jdou ti nejlepší koně... a nejlepším koněm se nestane takovej, kterého něco nebaví.. plus, z posledních let moc dobře víme, že když se koni nechce, tak prostě nebude startovat...
Tvoří se petice, skupiny magorských veganů choděj 'protestovat' před závodiště a pokud tam zrovna ten rok zemře nějaký kůň, tak se píše jak byl zabit a je o tom diskuze až do dalšího roku.

24.3.2019 13:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Někteří jezdci tvrdí,že Hadí příkop je na překonání problematičtější.Někteří tvrdí,někteří netvrdí. Vicody byl zabit na kterém příkopu?

A přesně tohle je ten problém prostého lidu - znají Vicodyho, taxis ...
.... a z historie Železníka a Váňu ... 😂

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 13:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Vicodyho někdo zabil?
Meifi, ty bys měl být politikem - víš o všem kulové, ale to ti nebrání se k čemukoliv vyjadřovat.

To by byl diskuzní pořad Václava Moravce poněkud barvitější.😂😂 Ovšem samozřejmě jsem napsal schválně že Vicodyho "zabili".Ve skutečnosti totiž Hitler taky nezabíjel,on jen dával rozkazy.☺️ Mám to rozepsat proč tak odvážné přirovnání nebo už intuice na tohle stačí? 🙂 Raději to rovnou rozepíšu..Když budu tvé dítě trénovat v plaveckých dovednostech a bohužel neodhadnu situaci vč. jeho schopností a ono se mi bez mého přičinění utopí v prostřed "koupaliště",kho budeš obviňovat z jeho smrti? Jasně že mě. A když ti řeknu,že je to daň za sport? To mě asi budeš chtít zabít,viď? Tak stejně já nahlížím na ty koně.Měli bysme udělat vše co jde,aby se jim nic vážného nestalo.Místo toho nám padají do příkopu.V určitém ohledu jste strašní sobci.Koně to bolí stejně jako nás a přál bych lidem aby zlomená noha byla taky ortelem smrti stejně jako u koně.🙁 To byste byli mnohem opatrnější,co?

24.3.2019 13:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To by byl diskuzní pořad Václava Moravce poněkud barvitější.😂😂 Ovšem samozřejmě jsem napsal schválně že Vicodyho "zabili".Ve skutečnosti totiž Hitler taky nezabíjel,on jen dával rozkazy.☺️ Mám to rozepsat proč tak odvážné přirovnání nebo už intuice na tohle stačí? 🙂 Raději to rovnou rozepíšu..Když budu tvé dítě trénovat v plaveckých dovednostech a bohužel neodhadnu situaci vč. jeho schopností a ono se mi bez mého přičinění utopí v prostřed "koupaliště",kho budeš obviňovat z jeho smrti? Jasně že mě. A když ti řeknu,že je to daň za sport? To mě asi budeš chtít zabít,viď? Tak stejně já nahlížím na ty koně.Měli bysme udělat vše co jde,aby se jim nic vážného nestalo.Místo toho nám padají do příkopu.V určitém ohledu jste strašní sobci.Koně to bolí stejně jako nás a přál bych lidem aby zlomená noha byla taky ortelem smrti stejně jako u koně.🙁 To byste byli mnohem opatrnější,co?

Jj, to bysme v první řadě přestali pouštět koně do výběhu, protože cca 80% fatálních zranění se koním neděje při sportu a tréninku, ale při "volnočasových aktivitách" ...

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 14:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jj, to bysme v první řadě přestali pouštět koně do výběhu, protože cca 80% fatálních zranění se koním neděje při sportu a tréninku, ale při "volnočasových aktivitách" ...

Těch vašich 80% je pouze proměnná.☺️ Ovlivňuje jí mnoho dalších neznámých jako je stav výběhu,péče o koně celkově a dalo by se to rozepsat na dvě stránky.Vy jste tedy s výběhem plus pardubická na sto procentech úrazů,ano? Já výběh mínus pardubická na osumdesáti,ano? Výběh je proměnná,která je ovlivnitelná mnoha faktory.Tak půjdu do výběhu a pokusím se zahrabat všechny nerovnosti čímž snižuji hodnotu proměnné "výběh".Pardubická a její "úrazy" je také proměnná pokud se nepletu? Tak se pokusím její hodnotu snížit na minimum.Pokud by mi nevadil ten celkový výsledek sto procent,dosadím vašich osumdesát procent do "výběhu", dvacet procent do "pardubické" a nemusím tím pádem dělat nic.😂 Jen to sečtu a udělám z proměnné vlastně konstantu.Konstanta je totiž pevně daná hodnota.Tak asi takhle přátelé.🐎Tedy samozřejmě mě ve výsledku vychází také sto procent,ale z jiného celku.☺️

24.3.2019 14:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Těch vašich 80% je pouze proměnná.☺️ Ovlivňuje jí mnoho dalších neznámých jako je stav výběhu,péče o koně celkově a dalo by se to rozepsat na dvě stránky.Vy jste tedy s výběhem plus pardubická na sto procentech úrazů,ano? Já výběh mínus pardubická na osumdesáti,ano? Výběh je proměnná,která je ovlivnitelná mnoha faktory.Tak půjdu do výběhu a pokusím se zahrabat všechny nerovnosti čímž snižuji hodnotu proměnné "výběh".Pardubická a její "úrazy" je také proměnná pokud se nepletu? Tak se pokusím její hodnotu snížit na minimum.Pokud by mi nevadil ten celkový výsledek sto procent,dosadím vašich osumdesát procent do "výběhu", dvacet procent do "pardubické" a nemusím tím pádem dělat nic.😂 Jen to sečtu a udělám z proměnné vlastně konstantu.Konstanta je totiž pevně daná hodnota.Tak asi takhle přátelé.🐎Tedy samozřejmě mě ve výsledku vychází také sto procent,ale z jiného celku.☺️

No, rozepsal jste se hezky, ale evidentně Vám dělá problém chápání textu, protože v příspěvku na který tak plamenně reagujete nepadlo ani slovo o Velké Pardubické😂

... a opět jste přesvědčil, že jakákoliv debata s fanatikem nemá smysl.
Škoda, že se tu montujete do všech diskuzí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.3.2019 14:34

Jedinej kůň, kterej si nemůže zlomit nohu, je ten, kterej už visí v půlkách na jatkách. Nebo ten, který se vůbec nenarodil.

Protože koně si dost často pořizují smrtelná zranění i ve výběhu nebo v boxu. Akorát o těch se nepíše ve veganských časopisech.

24.3.2019 14:36
saola

XXX.XXX.85.88

Meifi, přeješ lidem, aby zlomenina nohy pro ně znamenala fatální konec?
Doplň si vzdělání a obejdi si LDNky.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 14:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No, rozepsal jste se hezky, ale evidentně Vám dělá problém chápání textu, protože v příspěvku na který tak plamenně reagujete nepadlo ani slovo o Velké Pardubické😂

... a opět jste přesvědčil, že jakákoliv debata s fanatikem nemá smysl.
Škoda, že se tu montujete do všech diskuzí.

Stejně fanatické je Inspectore tvrdit,že to tak musí zůstat a jinak to nejde.☺️ Omlouvám se,ale myslel jsem že je jasné že proměnná "pardubická" zahrnuje sport obecně a tréning také.

24.3.2019 14:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Stejně fanatické je Inspectore tvrdit,že to tak musí zůstat a jinak to nejde.☺️ Omlouvám se,ale myslel jsem že je jasné že proměnná "pardubická" zahrnuje sport obecně a tréning také.

Jestli si myslíte, že veškerý koňský sport a trenink je Velká Pardubická, tak už raději nemyslete, protože ze sebe akorát opakovaně děláte osla🤔

24.3.2019 14:50
saola

XXX.XXX.85.88

Meifi, taky si oprav tu představu, že když zarovnáš nerovnosti ve výběhu, eliminuješ možnost fatální zlomeniny. Stačí, když se koně ve stádě proběhnou okolo a jeden si u toho razantně vyhodí zadkem. Když má druhý smůlu, má přeraženou nohu, ani nestačíš říct mrkev.
Ale předpokládám, že tohle bys určitě taky nějak eliminoval

24.3.2019 15:10

Meifi, můj soused měl dva koně o které jsem se cca 15let starala a jezdila je. Sem tam hobby parkur, ale spíš vyjížďky, jízd. práce a nějaké blbiny. Flákači nonstop na pastvinách. Kobylka odešla na srd. selhání, valach na těžkou koliku (bylo jim kolem 23let). Takže věci, které 100% prostě ovlivnit nešly i kdybys hrabičkami srovnal kdejaký krtinec(kobyla prostě padla a šlus, valach se musel nechat utratit, převoz na kliniku nemožný). Zavinění koňského sportu potažmo VP je 0%. To jen tento příklad. Řekla bych, že takto skončí dost koní, nikdo po nich ani neštěkne. Chceš zrušit VP, koňské jatky...co ještě?Dál nic? nebo jen do té doby, kdy si koně začnou sem tam zlámou nohy na parkuru, sem tam přikousnou jazyk při drezuře nebo podvrtnou nohu u spinů? A co dál? Zakážem......co s těmi koňmi? Jatky jsi zakázal....tak je buď dáme překupníkovi, který je převeze na jatky do jiné země, nebo je začnem pouštět jako v USA, aby pomalu pochcípali nebo je sežrali vlci? Jaká další vize?
Nezlob se, ale drž se té mrkve a nekopej po všem, co zkřiví kousek koňské žíně.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 15:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Meifi, přeješ lidem, aby zlomenina nohy pro ně znamenala fatální konec?
Doplň si vzdělání a obejdi si LDNky.

Trochu nesrovnatelné,nemyslíš? ☺️ Pro koně je to fatální v každém věku.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 15:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Meifi, můj soused měl dva koně o které jsem se cca 15let starala a jezdila je. Sem tam hobby parkur, ale spíš vyjížďky, jízd. práce a nějaké blbiny. Flákači nonstop na pastvinách. Kobylka odešla na srd. selhání, valach na těžkou koliku (bylo jim kolem 23let). Takže věci, které 100% prostě ovlivnit nešly i kdybys hrabičkami srovnal kdejaký krtinec(kobyla prostě padla a šlus, valach se musel nechat utratit, převoz na kliniku nemožný). Zavinění koňského sportu potažmo VP je 0%. To jen tento příklad. Řekla bych, že takto skončí dost koní, nikdo po nich ani neštěkne. Chceš zrušit VP, koňské jatky...co ještě?Dál nic? nebo jen do té doby, kdy si koně začnou sem tam zlámou nohy na parkuru, sem tam přikousnou jazyk při drezuře nebo podvrtnou nohu u spinů? A co dál? Zakážem......co s těmi koňmi? Jatky jsi zakázal....tak je buď dáme překupníkovi, který je převeze na jatky do jiné země, nebo je začnem pouštět jako v USA, aby pomalu pochcípali nebo je sežrali vlci? Jaká další vize?
Nezlob se, ale drž se té mrkve a nekopej po všem, co zkřiví kousek koňské žíně.

Takhle asi bych to řekl: Co se nenarodí,nemůže skončit na jatkách.☺️ Od toho se odvíjí vše ostatní.Mě se to nechce všechno vypisovaaat.😂😂

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 15:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Meifi, taky si oprav tu představu, že když zarovnáš nerovnosti ve výběhu, eliminuješ možnost fatální zlomeniny. Stačí, když se koně ve stádě proběhnou okolo a jeden si u toho razantně vyhodí zadkem. Když má druhý smůlu, má přeraženou nohu, ani nestačíš říct mrkev.
Ale předpokládám, že tohle bys určitě taky nějak eliminoval

Zmírnit,ne eliminovat.Saolko vím že jsem u koní pouze tři roky a je to krátká doba,ale jidiný vážný úraz měla s koněm ve výběhu nynější ustajovatelka a to před jedenácti lety.A kůň sice skončil na klinice,ale přežil a ještě žije.☺️ Tak aby to tu zase nevypadalo,že koně umírají ve výběhu každou středu dva a v pátek tři.😂😂

24.3.2019 15:59

Trochu nesrovnatelné,nemyslíš? ☺️ Pro koně je to fatální v každém věku.

No jo. Když ono když si člověk utrhne nohu nebo ruku stejně tak, jako se to může stát koni, že končetina visí na vlásku, kost je na padrť a cévní zásobení přerušené, tak se nožička nebo ručička ufikne a je to.

Kolik znáš třínohých koní?

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 16:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

No jo. Když ono když si člověk utrhne nohu nebo ruku stejně tak, jako se to může stát koni, že končetina visí na vlásku, kost je na padrť a cévní zásobení přerušené, tak se nožička nebo ručička ufikne a je to.

Kolik znáš třínohých koní?

Zase má výhodu ten člověk.☺️ Bodlinko jednu věc pochop a to tu,že stavím např. koně do úhlu pohledu,jakým se většina kouká pouze na lidi a na sebe.Prostě může kůň za to že lidi se chtějí "bavit"? Že ho nutí k výkonům na hranici ohrožení jeho samého? Může za to on? Ve výběhu je to nešťastná náhoda a nikdo se na to nechodí koukat na tribuny.Sám Váňa prohlásil:.Mám strach že lidi chtějí vidět krev.Musím to hledat?

24.3.2019 16:31
akscha

XXX.XXX.26.89

Ale oni lide maji kone, protoze se s nimi chteji "bavit" nebo je kone zivi. Pokud tohle zakazes a s konem se bude moci delat jen to, co bavi kone, nebude je mit vubec nikdo. A takovy zakaz moc realny neni, ze.

Takze je to o tom najit nejakou zdravou miru mezi tim, co clovek chce a co kun zvladne. A je otazka, jestli se to dari spis v profi stajich se znalym majitelem, ktery mozna prilis tlaci na pilu a nebo nekde na dvorku u neznaleho amatera s omezenymi zdroji. A nebo nekde mezi. Za me ten kun z profi staje ma alespon nejaky vklad do života po skonceni sportovni kariery - casto neco umi. I kdyz ani to neni pravidlo

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

akscha napsal(a):
Ale oni lide maji kone, protoze se s nimi chteji "bavit" nebo je kone zivi. Pokud tohle zakazes a s konem se bude moci delat jen to, co bavi kone, nebude je mit vubec nikdo. A takovy zakaz moc realny neni, ze.

Takze je to o tom najit nejakou zdravou miru mezi tim, co clovek chce a co kun zvladne. A je otazka, jestli se to dari spis v profi stajich se znalym majitelem, ktery mozna prilis tlaci na pilu a nebo nekde na dvorku u neznaleho amatera s omezenymi zdroji. A nebo nekde mezi. Za me ten kun z profi staje ma alespon nejaky vklad do života po skonceni sportovni kariery - casto neco umi. I kdyz ani to neni pravidlo

Ano,s tímhle bych souhlasil.☺️ Nastavit hranice na "bezpečnější" míru.

24.3.2019 16:51
saola

XXX.XXX.85.88

Meifi, jsi ošklivý sobec.
Tobě nejde o koně, který si zlomí nohu, tobě vadí, že se na to lidi z tribuny koukají. Podle tebe, když se to stane v ohradě, tak je to v pohodě akceptovatelné, prostě nešťastná náhoda.
Ale ona je to náhoda i v tom dostihu nebo při závodu - nikdo to neplánoval.
Jenže tomu koni je to jedno, jestli si zlomí nohu v dostihu nebo na pastvě - v každém případě je to konečná. Svým způsobem v tom dostihu typu VP dokonce milosrdnější, protože je plný adrenalinu a bolest v takovém stavu moc necítí a veterinář je okamžitě po ruce.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 17:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Meifi, jsi ošklivý sobec.
Tobě nejde o koně, který si zlomí nohu, tobě vadí, že se na to lidi z tribuny koukají. Podle tebe, když se to stane v ohradě, tak je to v pohodě akceptovatelné, prostě nešťastná náhoda.
Ale ona je to náhoda i v tom dostihu nebo při závodu - nikdo to neplánoval.
Jenže tomu koni je to jedno, jestli si zlomí nohu v dostihu nebo na pastvě - v každém případě je to konečná. Svým způsobem v tom dostihu typu VP dokonce milosrdnější, protože je plný adrenalinu a bolest v takovém stavu moc necítí a veterinář je okamžitě po ruce.

V ohradě koním obvykle nekopu příkop do kterého by mohli spadnout.Tedy alespoň u nás to neděláme.😂

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

lenacia napsal(a):
přesně tak... pamatuju si před lety, když jsem chodila na fotokurzy při kvalifikacích na VP... při jednom z dostihů si tam kůň zlomil nohu, zvedla se plachta, utratil se... a nikde se o tom nepsalo. Opravdu vůbec nikde. Na internetu žádné pitomé petice, nic...
Pak přijde Velká Pardubická, a lidi se můžou zbláznit před ní, při ní a po ní. Píšou o tom jak se ti koně týrají a nutí... a přitom do tohohle dostihu jdou ti nejlepší koně... a nejlepším koněm se nestane takovej, kterého něco nebaví.. plus, z posledních let moc dobře víme, že když se koni nechce, tak prostě nebude startovat...
Tvoří se petice, skupiny magorských veganů choděj 'protestovat' před závodiště a pokud tam zrovna ten rok zemře nějaký kůň, tak se píše jak byl zabit a je o tom diskuze až do dalšího roku.

Víš čeho jsem si poslední dobou všimnul? Koukám že tobě nikdo hlas nedá,viď? Přitom vlastně píšeš to samé,co ostatní.Velmi zajímavý úkaz.😂 To není nic proti tobě,ale spíš kouknou kdo to píše a šup ho tam.😂 Ani je moc nezajímá co píše.😂 Tě nějak přehlédli čéče.😂

24.3.2019 18:23
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.32.77

Víš čeho jsem si poslední dobou všimnul? Koukám že tobě nikdo hlas nedá,viď? Přitom vlastně píšeš to samé,co ostatní.Velmi zajímavý úkaz.😂 To není nic proti tobě,ale spíš kouknou kdo to píše a šup ho tam.😂 Ani je moc nezajímá co píše.😂 Tě nějak přehlédli čéče.😂

Já jí klidně hlad dám!

... ale dala jsem ho teď i Vám, abyste neplakal😜

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 18:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Aaaa závod, kdo ma nejvíce lajku??? 😂

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já jí klidně hlad dám!

... ale dala jsem ho teď i Vám, abyste neplakal😜

Děkuju,já už měl poslední kapesník a s tím jsem utřel koby hubu.😂😂

24.3.2019 18:59
Moyda

XXX.XXX.74.8

V ohradě koním obvykle nekopu příkop do kterého by mohli spadnout.Tedy alespoň u nás to neděláme.😂

Pokud něco komentují zjistím si fakta, pokud se jedná o Vicodyho tak ten do žadneho příkopu nespadl a to je fakt.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Moyda napsal(a):
Pokud něco komentují zjistím si fakta, pokud se jedná o Vicodyho tak ten do žadneho příkopu nespadl a to je fakt.

Ale na taxisu to bylo.🙂 Děvčata co se vám na tomhle líbí? Pro toho koně celkem nepohodlné a pak tu budete v jiných diskuzích řešit mírně nepadnoucí sedlo? Sorry,ale pokud by mi nevadil tento pohled,tak nějaké sedlo by mi bylo tuplem jedno z pohledu pohodlí koně.🙁

PS.: Obrázek pouze ilustrativní.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 19:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Aaaa závod, kdo ma nejvíce lajku??? 😂

Když dám hlas bodlince která má zřejmě akcie v masokombinátu,tak dáš hlas Lenacii?😂😂 Oba se sebezapřením,ale já jsem se v životě už parkrát překonal.😂

24.3.2019 19:21

No jo no. Jenže prostě kůň nepotřebuje skákat taxis k tomu, aby si utrhl nohu. Na to stačí, když se rozběhne ve výběhu a je úplně jedno, jak urovnaný tam má povrch. Blbě šlápne a je to tam. Nebo ho kopne jiný kůň. Nebo ho přišlápne matka. Nebo...

Prostě jediný řešení 100% prevence zlomenin je koně nemít nebo ho včas zabít.

24.3.2019 19:28
saola

XXX.XXX.85.88

Jestli se nepletu, tak je to Ter Mill loni.
A když se dobře podíváš, Meifi, najdeš tam i kus Vicodyho
Že tě to baví to sem dávat, zlomenou nohu tam ale nevidím.

Takhle, jak si ustlal Ter Mill, si se mnou lehl kůň v kopci na blátivé cestě, jen ty zadní měl pod tělem - taky zakážeme bláto a cesty z kopce?

24.3.2019 19:35
koně

XXX.XXX.174.63

Já bych zakázala koně vůbec
Necháme jen někde v rezervacích dožít ,ty stávající
Čímž nebudou mít kšeft koňská jatka,ani nebude mít kdo běhat dostihy ,prostě nebudou ty činnosti pobuřující ,zneužívající ,týrající a ukrutné
A Meifi si mrkví může krmit a na vycházky vodit ,i nějakého jiného mrkvožrouta

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Když dám hlas bodlince která má zřejmě akcie v masokombinátu,tak dáš hlas Lenacii?😂😂 Oba se sebezapřením,ale já jsem se v životě už parkrát překonal.😂

Proč bych dávala hlas lenacii? Jako za co? Mne nesnáší, já nesnáším ji, a k čemu ty hlasy jako jsou? Co si za to koupím? Nebo nějak v něčem jako vyniknu, budu chytřejší, koně mne budou mít více rádi? Podle tvé teorie mám akcie u řeznika taky. Ale ono když dojdou argumenty mužem přeběhnout rychle k něčemu jinému, abysme tu placali stále dokola o ničem, aby řeč nestala. Vadilo ti, že určiti odejivsi osazenci vystvavali ostatní z diskuze, protože jen oni měli pravdu, jen oni znali fakta, jen oni Vedeli nejlépe. Nepřipomíná ti to neco.....

24.3.2019 19:49

Tak jestli jedeme na lajky, tak všichni zalezte do díry :D:D

Akcie masokombinátu, to u nás znamená agrofert a tam nemá cenu nic jinýho než nadpoloviční většina, takže díky, nechci

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Už tam jsem dávno.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Ale na taxisu to bylo.🙂 Děvčata co se vám na tomhle líbí? Pro toho koně celkem nepohodlné a pak tu budete v jiných diskuzích řešit mírně nepadnoucí sedlo? Sorry,ale pokud by mi nevadil tento pohled,tak nějaké sedlo by mi bylo tuplem jedno z pohledu pohodlí koně.🙁

PS.: Obrázek pouze ilustrativní.

Jdi makat na rok do nejaky dostihovky. Pak mozna pochopis co tam jak lidi tak kone drzi a proc to vsichni delaj. Do ty doby meles kraviny o necem o cem nemas ani paru a znas to jen z obrazku

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jdi makat na rok do nejaky dostihovky. Pak mozna pochopis co tam jak lidi tak kone drzi a proc to vsichni delaj. Do ty doby meles kraviny o necem o cem nemas ani paru a znas to jen z obrazku

Byl jsem a nelíbilo.Znám paní co deset let a nelíbilo.🙁

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 20:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak jestli jedeme na lajky, tak všichni zalezte do díry :D:D

Akcie masokombinátu, to u nás znamená agrofert a tam nemá cenu nic jinýho než nadpoloviční většina, takže díky, nechci

Za tohle mimo soutěž taky uděluji hlas.😂

24.3.2019 20:33

Já to nebudu číst až do konce a vyjádřím se hned.....
Meify ten koník má na zádech jezdce, on je ten řidič- koník motor, který by měl zvolit vhodné tempo, nájezd. - dostihová taktika, jelikož se všici tlačí k pravému kraji, celé pole koní se nezozvine po celé délce taxisu, odskakuje se za koňma , pak prostě dochází v početných startech ke skrumáži koní a k fatálním zraněním. Chápu, že každý jezdec je "povinován" trenérovi, majiteli, jistě to i jezdce taková věc mrzí-smrt koně v dostihu......vychovat koně do velké není levná záležitost a nikdo si jistě nepřeje jeho smrt. Je to většinou špatná shoda "náhod", ono se to nezdá, ale tak, jak jsou koně a jezdci vedle sebe namačkaní, by si jet na koni nikdo tady z nás nepřál.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Byl jsem a nelíbilo.Znám paní co deset let a nelíbilo.🙁

Jak dlouho a u koho ty? Jedna pani povidala neberu v potaz to jsou pohadky dost casto.

24.3.2019 20:48

koně napsal(a):
Já bych zakázala koně vůbec
Necháme jen někde v rezervacích dožít ,ty stávající
Čímž nebudou mít kšeft koňská jatka,ani nebude mít kdo běhat dostihy ,prostě nebudou ty činnosti pobuřující ,zneužívající ,týrající a ukrutné
A Meifi si mrkví může krmit a na vycházky vodit ,i nějakého jiného mrkvožrouta

...otázkou ale je, jak moc bezpečné jsou ty M. procházky s koňmi, jestli on také není pro své koně vlastně se svými procházkami nebezpečný......kůň může škobrtnou po cestě, může se znenadání ledačehos leknout, splašit se a někde si zlomit nohu, neřku-li vaz......jestli by nebylo spíše bez rizika nechat je ve stání anebo maximálně ve výběhu.....

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 20:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jak dlouho a u koho ty? Jedna pani povidala neberu v potaz to jsou pohadky dost casto.

Vždyť už jsem to sem dával i s názorem majitele těch dostiháků na dostihový sport a trenéry.🙂

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Vždyť už jsem to sem dával i s názorem majitele těch dostiháků na dostihový sport a trenéry.🙂

Nevybavuju si konkretni jmeno muzes to tedy prosim zopakovat? Ale jmeno trenera kde jsi pusobil ne jmeno jakehosi majitele kteremu se nejspis nelibilo co mu trener rek

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já to nebudu číst až do konce a vyjádřím se hned.....
Meify ten koník má na zádech jezdce, on je ten řidič- koník motor, který by měl zvolit vhodné tempo, nájezd. - dostihová taktika, jelikož se všici tlačí k pravému kraji, celé pole koní se nezozvine po celé délce taxisu, odskakuje se za koňma , pak prostě dochází v početných startech ke skrumáži koní a k fatálním zraněním. Chápu, že každý jezdec je "povinován" trenérovi, majiteli, jistě to i jezdce taková věc mrzí-smrt koně v dostihu......vychovat koně do velké není levná záležitost a nikdo si jistě nepřeje jeho smrt. Je to většinou špatná shoda "náhod", ono se to nezdá, ale tak, jak jsou koně a jezdci vedle sebe namačkaní, by si jet na koni nikdo tady z nás nepřál.

Já vím asi zhruba jak to probíhá a na YTB jsou i komplet celé závody z pohledu jezdce,ale tak nějak bych řekl,že si s tím nijak hlavu moc nelámou.Místo motorky je pod nimi kůň a děj se vůle boží.Vlastník většiny dostiháků v hřebčíně měl své zkušenosti z dostihů a s trenéry dostihových koní.Náhodou ten mi o dostizích řekl své.Jednoho koně takhle ztratil a ubezpečován trenérem jak je vše v pořádku.Pak začal spolupracovat s trenérem co jsem tam byl později i já s koby a její majitelkou.Já původně vůbec nevěděl že jsou to dostiháci a vzhledem k tomu,že majitelka koby tam bydlela,mohl jsem postupně okouknout celý chod stáje a pak už oška si všimla mého zájmu o koně a také ochoty něco dělat.

24.3.2019 21:18

...otázkou ale je, jak moc bezpečné jsou ty M. procházky s koňmi, jestli on také není pro své koně vlastně se svými procházkami nebezpečný......kůň může škobrtnou po cestě, může se znenadání ledačehos leknout, splašit se a někde si zlomit nohu, neřku-li vaz......jestli by nebylo spíše bez rizika nechat je ve stání anebo maximálně ve výběhu.....

což ale není bez rizika, protože kůň se dokáže zmrzačit i ve výběhu. Na stání taky, ale to už musí být expert, ale tam zase dostane žaludeční vředy, naučí se hodinařit, rozvine se dušnost a pak pojde na koliku.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Já vím asi zhruba jak to probíhá a na YTB jsou i komplet celé závody z pohledu jezdce,ale tak nějak bych řekl,že si s tím nijak hlavu moc nelámou.Místo motorky je pod nimi kůň a děj se vůle boží.Vlastník většiny dostiháků v hřebčíně měl své zkušenosti z dostihů a s trenéry dostihových koní.Náhodou ten mi o dostizích řekl své.Jednoho koně takhle ztratil a ubezpečován trenérem jak je vše v pořádku.Pak začal spolupracovat s trenérem co jsem tam byl později i já s koby a její majitelkou.Já původně vůbec nevěděl že jsou to dostiháci a vzhledem k tomu,že majitelka koby tam bydlela,mohl jsem postupně okouknout celý chod stáje a pak už oška si všimla mého zájmu o koně a také ochoty něco dělat.

Takze odpoved v poradne dostihovce jsem v zivote nebyl a vse co vim jsem slysel pres x lidi. Diky to mi staci. Videa z dostihu to reknou hov no.
Vis dodneska i po dvaceti letech si zive vybavim navrat Vronskeho z VP v 97... Kdybys to zazil nebo neco podobneho pak bys tyhle tvoje kydy a vymysly z pusy nebo spis z klavesnice nevypustil

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Takze odpoved v poradne dostihovce jsem v zivote nebyl a vse co vim jsem slysel pres x lidi. Diky to mi staci. Videa z dostihu to reknou hov no.
Vis dodneska i po dvaceti letech si zive vybavim navrat Vronskeho z VP v 97... Kdybys to zazil nebo neco podobneho pak bys tyhle tvoje kydy a vymysly z pusy nebo spis z klavesnice nevypustil

Jinak dobrovolně se o kone v treninku pripravi jen totalni pitom ec. Takze tve historce sorry moc neverim.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Opet zadne jmeno takze zhruba stejne duveryhodnej zdroj jako ty tvy kamosky na te parkurove akci. Lol.

24.3.2019 21:26

Já se tedy radši podívám na VP než na hladomorny typu Stekník apod. Závod VP trvá většinou kolem 10min. Možná tam bude shoda nešťastných náhod, kdy se ten kůň možná zraní. Ten kůň je sportovec, který je na to připravován, je mu věnována špičková péče a v případě zranění odborná péče, klinika nebo rychlý konec. Na hladomornu se kůň připravit nedá, trpí tam do soudného dne, rajtuje se na něm pro pobavení i výdělek ačkoli k tomu třeba nemá předpoklady. O nějaké odborné péči nemůže být řeč. Smůla je, že se to většinou nepřenáší na TV a tudíž pokud nejde kolem alespoň trochu soudný kolemjdoucí, tak ta zvířata tam pomaličku umírají.....

24.3.2019 21:26

což ale není bez rizika, protože kůň se dokáže zmrzačit i ve výběhu. Na stání taky, ale to už musí být expert, ale tam zase dostane žaludeční vředy, naučí se hodinařit, rozvine se dušnost a pak pojde na koliku.

...ježkovy voči a bodliny......

24.3.2019 21:30
Malkina

XXX.XXX.33.225

Kamarádky kůň si přivodil fatální úraz rozkopnutím napaječky v boxu.Takže možná ještě zrušit napáječky a napájet z kýble nebo rosit čumák.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Opet zadne jmeno takze zhruba stejne duveryhodnej zdroj jako ty tvy kamosky na te parkurove akci. Lol.

A co jste čekala? V plném utajení, nedej bože, aby někdo z ifauny věděl, kde je, kde byl, jak vypadá a co dělá. Žádná jména, žádné podložené věci. Tak to je a tak to bude, dokud mu nedají valacha a může odletět za vodou do USA.

24.3.2019 21:32

""Já vím asi zhruba jak to probíhá a na YTB jsou i komplet celé závody z pohledu jezdce,ale tak nějak bych řekl,že si s tím nijak hlavu moc nelámou.Místo motorky je pod nimi kůň a děj se vůle boží""
Meifi, sorry, ale jestli z tohohle si děláš o dostihovém sportu obrázek, tak jsi horší než ta holčička youtuberka ve vedlejší diskuzi. Prý děj se vůle boží....ti jezdci většinou sakra vědí, co dělají
Ty o něčem strašně zasvěceně diskutuješ a když jsi požádán o zdroj tak z tebe vypadne nějaká tato totální kravina....pak se většinou začneš ohánět Hitlerem, svým výcvikem, konstantou a mrkví abys odvedl pozornost, že o tom víš vlastně prd. Zbytečné diskutovat a krmit trolla

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Kdybych to zažil,tak by se změnilo jako co? Kde jsem byl je moje věc a tobě je do toho "prd" pusinko.To se snad mám řídit tím co čtu tady? Tam jsem alespoň ty koně viděl,ale tady věřit silně zaujatým lidem kteří prostě pořád vidí jen sport,sport a své hrdiny? Nebo jako lidi co rozumí koním a dostihovému sportu jsou automaticky správní a ohleduplní ke koním? To můžou být pěkný čuňata a teď nedávno zase koně byli pozitivní na doping a snad odebrali i umístění.Nesleduji to tolik.To je super prát do koně "sra čky" a tvářit se sportovně.A ta láska k těm koním musí být opravdu čistá a nevinná.🙁

24.3.2019 21:33
saola

XXX.XXX.85.88

Slyšela jsem o koni, kterému někdo v noci ve stáji přesekl šlachy na předních jako pomstu majitelce - zakážeme majitelky nebo rovnou stáje?

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Kdybych to zažil,tak by se změnilo jako co? Kde jsem byl je moje věc a tobě je do toho "prd" pusinko.To se snad mám řídit tím co čtu tady? Tam jsem alespoň ty koně viděl,ale tady věřit silně zaujatým lidem kteří prostě pořád vidí jen sport,sport a své hrdiny? Nebo jako lidi co rozumí koním a dostihovému sportu jsou automaticky správní a ohleduplní ke koním? To můžou být pěkný čuňata a teď nedávno zase koně byli pozitivní na doping a snad odebrali i umístění.Nesleduji to tolik.To je super prát do koně "sra čky" a tvářit se sportovně.A ta láska k těm koním musí být opravdu čistá a nevinná.🙁

Zaciname rejpat a urazet? Umis neco jineho kdyz ti dojdou tve nulove argumenty?
Aha jeden trener je udajne spatnej, videl jsem par videi, sah si na jednoho dostihaka tudiz rozumim dostihum, celemu zazemi a vsemu o tomto sportu. Jsi cim dal tim vtipnejsi. Boze uz abys sbalil kone a vypad z cr a ifauny. Pak snad bude chvili klid bez trollu.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

""Já vím asi zhruba jak to probíhá a na YTB jsou i komplet celé závody z pohledu jezdce,ale tak nějak bych řekl,že si s tím nijak hlavu moc nelámou.Místo motorky je pod nimi kůň a děj se vůle boží""
Meifi, sorry, ale jestli z tohohle si děláš o dostihovém sportu obrázek, tak jsi horší než ta holčička youtuberka ve vedlejší diskuzi. Prý děj se vůle boží....ti jezdci většinou sakra vědí, co dělají
Ty o něčem strašně zasvěceně diskutuješ a když jsi požádán o zdroj tak z tebe vypadne nějaká tato totální kravina....pak se většinou začneš ohánět Hitlerem, svým výcvikem, konstantou a mrkví abys odvedl pozornost, že o tom víš vlastně prd. Zbytečné diskutovat a krmit trolla

A kde ty jsi byla tedy u těch dostiháků? Předem tě upozorňuji,že sem tam se podívat nestačí.Abys něco viděla,musíš se dostat opravdu blízko a taky často být účastna.

24.3.2019 21:45

Takže kde jsi byl musí být všem jedno, ale zdroj je prostě správný. Ty ses tam asi ochomejtal, párkrát dal mrkev a tím to haslo. Takže nevíš nic, jen vaříš z vody
Četla jsem o fatálním ucpání jícnu řepnými řízkami....taky bych je zrušila

24.3.2019 21:49

A kde ty jsi byla tedy u těch dostiháků? Předem tě upozorňuji,že sem tam se podívat nestačí.Abys něco viděla,musíš se dostat opravdu blízko a taky často být účastna.

Proč bych ti to měla svěřovat, když ty jména neřekneš. A opravdu blizoučko a účastna jsem byla asi víc než ty. Možná, kdyby sis na toho koně sedl a ten kůň šel naplno, pochopil bys, jak blbě mluvíš o tom, že ti jezdci si s koněm hlavu nelámou a děj se vůle boží.....

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Zaciname rejpat a urazet? Umis neco jineho kdyz ti dojdou tve nulove argumenty?
Aha jeden trener je udajne spatnej, videl jsem par videi, sah si na jednoho dostihaka tudiz rozumim dostihum, celemu zazemi a vsemu o tomto sportu. Jsi cim dal tim vtipnejsi. Boze uz abys sbalil kone a vypad z cr a ifauny. Pak snad bude chvili klid bez trollu.

Ve středu se dočkáš! Tak já čekám na ty důkazy skvělé péče od ostatních zde diskutujících.Tak dokazujte jak se koně tedy mají v jiných dostihovkách a nikdo je nezavírá do boxu se zraněním.Můžete,já poslouchám a dejte mi tedy ty hmatatelné důkazy mimo článků a videí.Nebo mě někdo pozve k dostihákům?

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Milej zlatej bobanku. Dva roky jsem jezdila u Josefa Vani. V letech 96-98. Jezdila jsem na mimo jine i na konich jako Cipisek, Vronsky, Chalco... Delala jsem tam de facto vsecko a za to mohla jezdit. Ja narozdil pd tebe se nemam za co stydet protoze si to necucam z prstu 😉

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.197

Ve středu se dočkáš! Tak já čekám na ty důkazy skvělé péče od ostatních zde diskutujících.Tak dokazujte jak se koně tedy mají v jiných dostihovkách a nikdo je nezavírá do boxu se zraněním.Můžete,já poslouchám a dejte mi tedy ty hmatatelné důkazy mimo článků a videí.Nebo mě někdo pozve k dostihákům?

Tak se sbal a zajed k Holcakum nebo Vanovi. Co ti brani? Proc bysme tam meli jezdit s tebou a zvat te? My vime jak to chodi ty ses zabednenej tupej beran co neumi priznat ze nema pravdu.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 22:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak se sbal a zajed k Holcakum nebo Vanovi. Co ti brani? Proc bysme tam meli jezdit s tebou a zvat te? My vime jak to chodi ty ses zabednenej tupej beran co neumi priznat ze nema pravdu.

A co tam jako uvidím? Dobrý den pane Váňa,jdu se k vám podívat na koně? 😂 Tak půl roku bych tu hodlal zůstat a koukat.😂 Milá bobinko já ti buď věřím toho Váňu,nebo nevěřím.Opět jsme na tom stejně,jako když já tvrdím že jsem byl v dostihovce.

24.3.2019 22:12
Arbora

XXX.XXX.137.80

Pozitívny na doping je hlúposť, kôň môže byť pozitívny na nedovolené látky.
Posledný prípad bol dosť zaujímavý a mohla za to firma energys-ktorá z neznámych príčin mala v krmive morfín. Pravdepodobne bordel z výroby. Okrem iného to napr. Koplíkov stálo krásne umiestnenie z FR. Tak krásne, že sa im to už možno nikdy v živote nepodarí. Našťastie ich to naozaj stálo iba to umiestnenie a peniaze(takže všetky náklady ako štartovné, jazdné a transport investované zbytočne), nemuseli platiť žiadne pokuty.

Čo sa týka dostihov, strávila som v dostihovej stajni dosť rokov na to, aby som nemala ružové okuliare. Ale žaidny konský šport v tom nie je nevinne, pólo, military, vytrvalosť...ale vždy sú možnosti, ako to robiť bezpečejšie a pre kone prijateľnejšie. To by ale najskôr tí zodpovední museli vidieť, že niektoré veci naozaj nie sú v poriadku a netváriť sa, že sa nič nedeje a “verejnosť tomu nerozumie”.

24.3.2019 22:20
helas

XXX.XXX.116.228

Marfis, tady bohužel ukazuješ, jak velkou neznalostí disponuješ.

Jednak je dost možné, že většina zde přítomných ten "sport" nedělá, ale hlavně: snad kromě vrcholového sportu je dost jedno, jak to my lidi nazýváme; pro koně jde většinou o něco jiného. Taková vyjížďka to lesa (a stejn ě tak rpocházka na vodítku po šesti) může a taky většinou bývá pro koně "práce". protože práíce může být pro koně úplně všechno, co ho vyvede od pasení... nepíšu "od stáda", protože tam taky pracovat (hlídat atd.) taky často musí.
Stejně tak není ježdění na koni dostihové, parkurové, westernové a kdejaké, ale jen a jen špatné a dobré.

A aby to nebylo takhle jednoduché, nejlepších výsledků se docílí, když je ta práce pro koně i zábavou. Něco má po prakoních, něco geneticky dané chovem a výběrem (ovšem koni - jedinci je upřímně jedno, kde na tom byl), něco výchovou a výcvikem. Ovšem smysluplně rozvíjet se dají jen ty vlastnosti, které už někde v tom tvorovi jsou, v základu, a nebyly přebity/potlačeny extrémním traumatem.
Dostihy jako takové jsou hlavně chovatelskou zkouškou (no, běž se podívat na nějakou tu psí výstavu, co se stane s chovem, když se nedělá selekce na výkon).
Koně to evolučně vyhráli. Je pravděpodobné, že by jako druh zanikli (pro svou ne moc dobře postavenou trávicí soustavu), kdyby se z nich nestal, řekněme, synantropní až domestikovaný druh.
Nojo. Ona prý i ta mrkev křičí, když je sklízena a krájena.

A jsou stáje, kde se koním de facto skutečně (téměř) nemůže nic stát. Popravdě, nechtěla bych být v takové stáji koněm.
Tak.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 22:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Arbora napsal(a):
Posledný prípad bol dosť zaujímavý a mohla za to firma energys-ktorá z neznámych príčin mala v krmive morfín. Pravdepodobne bordel z výroby. Okrem iného to napr. Koplíkov stálo krásne umiestnenie z FR. Tak krásne, že sa im to už možno nikdy v živote nepodarí. Našťastie ich to naozaj stálo iba to umiestnenie a peniaze(takže všetky náklady ako štartovné, jazdné a transport investované zbytočne), nemuseli platiť žiadne pokuty.

Čo sa týka dostihov, strávila som v dostihovej stajni dosť rokov na to, aby som nemala ružové okuliare. Ale žaidny konský šport v tom nie je nevinne, pólo, military, vytrvalosť...ale vždy sú možnosti, ako to robiť bezpečejšie a pre kone prijateľnejšie. To by ale najskôr tí zodpovední museli vidieť, že niektoré veci naozaj nie sú v poriadku a netváriť sa, že sa nič nedeje a “verejnosť tomu nerozumie”.

Tak správně Arboro.Mě jako amatéra opravdu znechutili a je to jen o tom přístupu.Nadšený z koníků jako malé dítě a pak koukám na koně jak chudák hodinaří v boxu? Nevšímejte si toho byla odpověď.A nevadí mu něco? Ne nevadí.To některý koně takhle dělají..🙁 Hračky jsem mu koupil do boxu,lízátko a tak člověk se snaží aby se alespoň trochu zabavil chudák.Ten tak potřeboval ven do výběhu a nemohl.🙁 Ne,mě se to nelíbilo.

24.3.2019 22:24
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Prostě Meifi zase populisticky, že? Přitom se informace (a komplexní) dají najít i na Wikipedii.

Kdysi jsem si dala práci a spočítala, jak moc je zlá ta Velká pardubická.

Čísla:
"Od roku 1874 do roku 2018 startovalo dle Wikipedie 1782 koní, z toho zemřelo 64 koní. Na Taxisu během té doby zemřelo 24 koní, což je asi 1% startujících. Od roku 1994, kdy došlo k úpravě závodiště, z celkového počtu startujících koní (458) se zranilo 11 koní (2,4%), z toho na Taxisu 3 koně, což je z počtu koní od roku 1994 0,65%."

Takže opět jen vaříte z vody... Zase akorát budete tvrdit, že na Wikipedii zkresluje informace nějaká lobby.

24.3.2019 22:34

Marfis, sypou všichni, jen se to musí včas vysadit

24.3.2019 22:40

Nebyl on Marfis u Hesse?

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 22:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Marfis, sypou všichni, jen se to musí včas vysadit

https://youtu.be/7QnzIO2rNqk

Poslouchej kdo je odběratelem? Vrcholoví sportovci? Jsem rád že nejsi naivní a neuvěříš všemu co se kde píše.☺️

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 22:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Nebyl on Marfis u Hesse?

Nooo skoro přesně.☺️

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 22:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.136

Nebyl on Marfis u Hesse?

To by leccemu napovidalo. Zrovna Hess a jeho zazemi je docela prosluly. Skoda pritom to potencial melo.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.136

Nooo skoro přesně.☺️

Jestli ale zrovna podle tohohle cloveka soudis i zbytek dostihovyho sportu tak jsi jeste hloupejsi nez ses tu delal doted.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 22:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Dotaz napsal(a):
Prostě Meifi zase populisticky, že? Přitom se informace (a komplexní) dají najít i na Wikipedii.

Kdysi jsem si dala práci a spočítala, jak moc je zlá ta Velká pardubická.

Čísla:
"Od roku 1874 do roku 2018 startovalo dle Wikipedie 1782 koní, z toho zemřelo 64 koní. Na Taxisu během té doby zemřelo 24 koní, což je asi 1% startujících. Od roku 1994, kdy došlo k úpravě závodiště, z celkového počtu startujících koní (458) se zranilo 11 koní (2,4%), z toho na Taxisu 3 koně, což je z počtu koní od roku 1994 0,65%."

Takže opět jen vaříte z vody... Zase akorát budete tvrdit, že na Wikipedii zkresluje informace nějaká lobby.

A počítá se kůň který zemře tam a hned,nebo i potom na následky zranění,vyčerpání třeba i mimo závodiště? Vlastně i ten tréning by se tam mohl počítat,ne? Znáš vstupy té statistiky?

24.3.2019 22:53

https://youtu.be/7QnzIO2rNqk

Poslouchej kdo je odběratelem? Vrcholoví sportovci? Jsem rád že nejsi naivní a neuvěříš všemu co se kde píše.☺️

Nejde jen o anabolika. pouštět si to teď nebudu. není čas.....

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 22:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jestli ale zrovna podle tohohle cloveka soudis i zbytek dostihovyho sportu tak jsi jeste hloupejsi nez ses tu delal doted.

To nevíš jaká mezi všemi panuje rivalita? Jeden o druhém to tvrdí.☺️ Přímo u Hesse to ale nebylo.Znám další lidi jako Bartoše a i u toho Váni jsem byl s oškou.Vždyť se spolu znají dlouhá léta..

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 23:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.136

To nevíš jaká mezi všemi panuje rivalita? Jeden o druhém to tvrdí.☺️ Přímo u Hesse to ale nebylo.Znám další lidi jako Bartoše a i u toho Váni jsem byl s oškou.Vždyť se spolu znají dlouhá léta..

Meifi. Zacni komentovat jen to kde mas na to dostatecne znalosti. Usetris vsechny techhle zbytecnejch tyatru a nebudes za vola. Anebo zas na par dnu aspon z ty ifauny zmiz a radsi mrkvuj konisky protoze cpat je mrkvi je to jediny co umis.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 23:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Meifi. Zacni komentovat jen to kde mas na to dostatecne znalosti. Usetris vsechny techhle zbytecnejch tyatru a nebudes za vola. Anebo zas na par dnu aspon z ty ifauny zmiz a radsi mrkvuj konisky protoze cpat je mrkvi je to jediny co umis.

Děláš jak kdyby vám přidali v práci kvůli odchodu Meifiho z ifauny.😂 Vlastně ještě zítra a rozloučíme se snad v dobrém všichni,ne?

24.3.2019 23:40
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Před chvílí vám vadila VP a Taxis, pak zase je Hadí příkop horší (což ve VP rozhodně není), najednou chcete všechna zranění, která by se mohla jakkoliv s dostihem spojit, prostě čísla mluví jasně proti, tak je třeba rozšířit pole, aby se zhoršila. Těžko asi dohledáte, kolik koní se zranilo na tréningu a nebo stejný (závodní kůň) se přerazil na vyjížďce, která třeba tréningová být neměla, ale to samozřejmě dobře víte, akorát prostě jen jedete svoji taktiku, stále mlžíte, bočíte, když nemáte agrumenty, informace jedna paní povídala, vše z doslechu, žádná osobní zkušenost, ale jedině váš názor je správný.

Jste jako člověk bez řidičáku, který křičí, jak je řízení vozidel nebezpečné, přestože sám o tom nic neví, nikdy to pořádně nezkusil a jen v TV viděl záběr z nehody, kdy někdo umřel, takže výsledkem pro něj je zákaz motorových vozidel, protože pak nebudou nehody...

A mimochodem, netykáme si.

Neregistrovaný uživatel

24.3.2019 23:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.136

Děláš jak kdyby vám přidali v práci kvůli odchodu Meifiho z ifauny.😂 Vlastně ještě zítra a rozloučíme se snad v dobrém všichni,ne?

Stejne to nevydrzis dyl jak par dni i kdyz dost lidi by asi na oslavu toho zazraku bouchlo sampansky.

24.3.2019 23:53
jahodapavel

XXX.XXX.224.169

Idiot.

Neregistrovaný uživatel

25.3.2019 00:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

jahodapavel napsal(a):
Idiot.

To je oboustranné.Vy mi se svými názory občas taky tak připadáte.😉

Neregistrovaný uživatel

25.3.2019 00:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Stejne to nevydrzis dyl jak par dni i kdyz dost lidi by asi na oslavu toho zazraku bouchlo sampansky.

Tak už bouchej a mějte se tu hezky.☺️

25.3.2019 00:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Arbora napsal(a):

Ten morfin se do krmiva dostane úplně jednoduše - kontaminací plodiny vlčím mákem! Prý to není úplně neobvyklé, a už 10g semínek stačí, aby byl kůň spolehlivě 3 týdny pozitivní!

26.3.2019 15:59
kapička

XXX.XXX.64.44

Ten morfin se do krmiva dostane úplně jednoduše - kontaminací plodiny vlčím mákem! Prý to není úplně neobvyklé, a už 10g semínek stačí, aby byl kůň spolehlivě 3 týdny pozitivní!

To byla myslím i v kauze France Extreme, že ho měl majitel u sebe a ve stejným areálu se zpracovával mák nebo tak něco.

Já sem v tomhle skleróza, ale nějak si nevybavuju v českým prostředí opravdový dopingový skandál. Ohne Sorge možná? Všechno ostatní, hlavně ty kauzy pro laickou veřejnost, jsou spíš z chyby v krmení.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 18:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tak, a celej včerejšek je fuč. Ale vzhledem k tomu, že Meifi zítra končí, tak je to asi jedno 😏

26.3.2019 19:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Změnil jste se hochu, změnil.
Ale to se dalo čekat. Po roce, roce a půl u koní, je ze začátečníka odborník.
Po dalším roce zjistí, že to není tak docela pravda a pokud je ten človíček co k čemu a u koní zůstane, začne se učit a učí se až do konce svých dnů u koní. To je ta lepší a pro koně přínosnější varianta.
Druhá sorta lidí ustrne na tom, co umí po roce + - a nic dalšího se nenaučí, ovšem to falešné sebevědomí jim zůstane, ke škodě koní.
Učit se z knih je správné, ale je potřeba, a u koní a jiných živých tvorů zvláště, to načtené vyzkoušet v praxi. Jinak je to k prdu.
Něco jako když si přečtu, že oheň pálí. Říkám si jo,jo pálí, ale ta pravá zkušenost přijde,až si vážně připálím zadek.

Vy nemáte vůbec tušení, co koně obnáší, a s vašim přístupem ani nikdy mít nebudete. Začal jste dobře, ale jak čtu vaše příspěvky, nikam jste se neposunul.
Je dobře, že koně jen vodíte, že na nich nejezdíte. Děkuji vám za to.

26.3.2019 19:30
Malkina

XXX.XXX.33.225

sisi58 napsal(a):
Po dalším roce zjistí, že to není tak docela pravda a pokud je ten človíček co k čemu a u koní zůstane, začne se učit a učí se až do konce svých dnů u koní. To je ta lepší a pro koně přínosnější varianta.
Druhá sorta lidí ustrne na tom, co umí po roce + - a nic dalšího se nenaučí, ovšem to falešné sebevědomí jim zůstane, ke škodě koní.
Učit se z knih je správné, ale je potřeba, a u koní a jiných živých tvorů zvláště, to načtené vyzkoušet v praxi. Jinak je to k prdu.
Něco jako když si přečtu, že oheň pálí. Říkám si jo,jo pálí, ale ta pravá zkušenost přijde,až si vážně připálím zadek.

Vy nemáte vůbec tušení, co koně obnáší, a s vašim přístupem ani nikdy mít nebudete. Začal jste dobře, ale jak čtu vaše příspěvky, nikam jste se neposunul.

Já na to zrovna dneska myslela,jak jsem byla nucena být celý den jen se svou hlavou .Třeba mladí podkováři,co je to v tý Jaroměři učí...A dělá ještě někdo při prvním kování křížky?My už dlouho máme všechno bosý tak nemám přehled..

26.3.2019 19:34

a ja myslela ze to ten vcerejsek ma na svědomí Meifi jako pomstu

26.3.2019 19:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Malkina napsal(a):
Já na to zrovna dneska myslela,jak jsem byla nucena být celý den jen se svou hlavou .Třeba mladí podkováři,co je to v tý Jaroměři učí...A dělá ještě někdo při prvním kování křížky?My už dlouho máme všechno bosý tak nemám přehled..

Zrovna dneska jsme kuli "prvničku"(dostihovou), a náš kovář měl s sebou tovaryše z Jaroměře, a ten na ty křížky čučel jak z jara🤓

A už jsem se s tím setkala víckrát, že kovář (lépe řečeno certifikovaný přibíječ) o tomto nikdy neslyšel 🙄

26.3.2019 19:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

a ja myslela ze to ten vcerejsek ma na svědomí Meifi jako pomstu

To bylo první, co mě napadlo!😂
... asi nás hekli!👻

26.3.2019 19:44
Malkina

XXX.XXX.33.225

To bylo první, co mě napadlo!😂
... asi nás hekli!👻

Ježiš my jsme paranoidní mě taky Ale pak jsem si řekla že to nedává smysl,protože přece slovo Boží se musí šířit

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 19:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Spíš bych se zeptala, koho to nenapadlo 😂 dobra náhoda

26.3.2019 20:09
koně

XXX.XXX.174.63

Takže dneska skoro zrušili Ifaunu
A co ten odlet Meifiho i s koňmi ?Už je pryč? V zemi zaslíbené?

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 20:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Až zítra.... A bacha, ať nezmizne opravdu celá.ifauna, ne jen jeden den 🤭🤫

26.3.2019 20:27
saola

XXX.XXX.44.80

Ale on včera říkal, že zítra, takže vlastně dnes, ne?
Jak se to říkalo dřív? V zemi, kde zítra znamená včera?

Možná už opravdu brázdí s koňmi oceánu líc a mává jim před čumákem mrkví, aby zdrávi došli do země zaslíbené.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Včera dnes a zítra, asi tak 🙂 a nebo je celej vymyslenej, a teď se nám rehni....

26.3.2019 21:01
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Včera dnes a zítra, asi tak 🙂 a nebo je celej vymyslenej, a teď se nám rehni....

Kdyby byl jen troll, tak by to byla docela úleva.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

sisi58 napsal(a):

Sisi ono je to ve sportovních stájích opravdu trochu jinak s těmi koňmi.Většinou je kůň tou "motorkou" a když se nejezdí,tak je zaparkovaný v boxu,nebo na pastvě.🙁 V zimě jsme tu opravdu majitele koní vídali sporadicky.Moji koby u předchozí majitelky koval člověk o kterém nynější kovář prohlásil doslova něco ve smyslu "vepřového".Vesele jí tři roky klidně kašlal na "špalek" a bůh ví,jestli vůbec věděl co s tím dělat.Znám tři další stáje,kde stále tento člověk kove ke všeobecné spokojenosti.Mimochodem koby měla trvale o číslo menší podkovu dle něho správnou.Ti majitelé těch koní ale musí být vzdělaní,když nepoznají ani špatnou korektůru.🙁 Tady na fauně se schází vlastně chovatelé,veti a odborná veřejnost.Vypadá to tu pak jako když každý už viděl vše a teoreticky co majitel koně,to vet,kovář a fyzio v jedné osobě. Koní je asi 80 000 a zde přispívajících tak deset? Ať nežeru dvacet?☺️ Tak znalé lidi jako tady,jsem v praxi nepoznal z majitelů koní nikoho.Tak akorát oška a trenér v hřebčíně byli vzdělaní a zkušení.

Já ani biologii nikdy nestudoval a na škole technického směru jsme ji ani neměli.🙂Bohužel jsem taky celkem smutný,když nikdo krom ustajovatelky nic neví o schvácení a např.rizicích jarní pastvy.Opravdu až takhle je to zlé v těch "garážích" pro koně a vědomostí kolem nich.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

S výpadkem serverů poskytovatele nemám nic společného.A stejně bych se nepřiznal.😂

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.136

S výpadkem serverů poskytovatele nemám nic společného.A stejně bych se nepřiznal.😂

Netvrdil si ze uz ti nebudes? Prestan si vymejslet bude se vsem zit lip 😂

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Netvrdil si ze uz ti nebudes? Prestan si vymejslet bude se vsem zit lip 😂

Tak jedeme pomalu a co jako? ☺️

26.3.2019 22:08

Sisi ono je to ve sportovních stájích opravdu trochu jinak s těmi koňmi.Většinou je kůň tou "motorkou" a když se nejezdí,tak je zaparkovaný v boxu,nebo na pastvě.🙁 V zimě jsme tu opravdu majitele koní vídali sporadicky.Moji koby u předchozí majitelky koval člověk o kterém nynější kovář prohlásil doslova něco ve smyslu "vepřového".Vesele jí tři roky klidně kašlal na "špalek" a bůh ví,jestli vůbec věděl co s tím dělat.Znám tři další stáje,kde stále tento člověk kove ke všeobecné spokojenosti.Mimochodem koby měla trvale o číslo menší podkovu dle něho správnou.Ti majitelé těch koní ale musí být vzdělaní,když nepoznají ani špatnou korektůru.🙁 Tady na fauně se schází vlastně chovatelé,veti a odborná veřejnost.Vypadá to tu pak jako když každý už viděl vše a teoreticky co majitel koně,to vet,kovář a fyzio v jedné osobě. Koní je asi 80 000 a zde přispívajících tak deset? Ať nežeru dvacet?☺️ Tak znalé lidi jako tady,jsem v praxi nepoznal z majitelů koní nikoho.Tak akorát oška a trenér v hřebčíně byli vzdělaní a zkušení.

Já ani biologii nikdy nestudoval a na škole technického směru jsme ji ani neměli.🙂Bohužel jsem taky celkem smutný,když nikdo krom ustajovatelky nic neví o schvácení a např.rizicích jarní pastvy.Opravdu až takhle je to zlé v těch "garážích" pro koně a vědomostí kolem nich.

A vy poznáte špatnou korekturu kopyta? Podle obrázku, nebo proto že věříte názoru jiného? Dokážete si třeba sám říct co od kováře požadujete když přijede?
Jinak nevím co je špatného na tom, když kůň v době ne ježdění je zaparkovany na pastve. Myslím že to ten kůň ocení víc než aby kolem něj někdo prdelkoval půl dne...,

26.3.2019 22:27

Meifi, ale jsme zase u toho, že všechny hážeš do jednoho pytle. Když to tak dělala bývalá majitelka tvojí koby a ještě někdo, tak už se to veze se všemi. Proč?

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

A vy poznáte špatnou korekturu kopyta? Podle obrázku, nebo proto že věříte názoru jiného? Dokážete si třeba sám říct co od kováře požadujete když přijede?
Jinak nevím co je špatného na tom, když kůň v době ne ježdění je zaparkovany na pastve. Myslím že to ten kůň ocení víc než aby kolem něj někdo prdelkoval půl dne...,

Celkem už ano.🙂 Ono vědomosti musí člověk také použít a jinými slovy: Co jsou platné doma v obyváku? ☺️ Na pastvě by byl rád,ale jste si tím tak jistá,že tam je? ☺️ Seno víme také že by měl mít celý den a má ho opravdu? I v hřebčíně se to občas šidilo a myslíte že někdo věděl? I chybějící vodu jsem viděl a majitel nikde.Tak ometat každý den asi není nutné,ale sem tam se zajet kouknout není od věci.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2019 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Meifi, ale jsme zase u toho, že všechny hážeš do jednoho pytle. Když to tak dělala bývalá majitelka tvojí koby a ještě někdo, tak už se to veze se všemi. Proč?

Takhle jsem to nemyslel,ale já ještě nikoho jiného vlastně nepoznal.🙂 Vzorek zhruba padesáti majitelů koní a kolem třeba sedlání a řekněme jezdectví ano,to vědí celkem o čem mluví.Ovšem péče o koně a minimum veterinární skoro nic.Nedávno jsem se tu ve stáji ptal co dělat při prvních příznacích schvácení jen tak zkusmo.A už vůbec nemají ponětí co se vlastně ve skutečnosti děje a může dít v tom "kopytě".Lidi co už mají druhého koně a moc těch vědomostí tedy nepobraly.

27.3.2019 01:23

Celkem už ano.🙂 Ono vědomosti musí člověk také použít a jinými slovy: Co jsou platné doma v obyváku? ☺️ Na pastvě by byl rád,ale jste si tím tak jistá,že tam je? ☺️ Seno víme také že by měl mít celý den a má ho opravdu? I v hřebčíně se to občas šidilo a myslíte že někdo věděl? I chybějící vodu jsem viděl a majitel nikde.Tak ometat každý den asi není nutné,ale sem tam se zajet kouknout není od věci.

Já třeba za svým konem jedu i dvakrát denně, když mám potřebu, vím že stojí v čistém a sena má habakuk. Dokonce i to že je na pastve vím s naprostou jistotou. I to že ho krmí čím řeknu.
Pokud je ustajeni, kde sidi na sene, vodě, nebo kone záměrně nepouští do výběhu, je to špatné ustajeni a koně bych tam neměla ani minutu. A to jsem si už pár stáji za život prošla, z takových kde sidili jsem odcházela rychlosti světla už jako malá holka.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2019 08:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.254

Tak jedeme pomalu a co jako? ☺️

Jen ze jsi zase kecal a vymejslel si pohádky. 😂

Neregistrovaný uživatel

27.3.2019 08:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Jen ze jsi zase kecal a vymejslel si pohádky. 😂

Já vím, že Vám do toho nemám co kecat, ale když to nebudem přiživovat, reagovat, třeba dá pokoj. Za pokus to stojí, ne....🙄

27.3.2019 08:28
Moyda

XXX.XXX.74.8

Zrovna dneska jsme kuli "prvničku"(dostihovou), a náš kovář měl s sebou tovaryše z Jaroměře, a ten na ty křížky čučel jak z jara🤓

A už jsem se s tím setkala víckrát, že kovář (lépe řečeno certifikovaný přibíječ) o tomto nikdy neslyšel 🙄

U dostiháků křižky děláme, ale oba kováři jsou stará škola. Ale lidi mimo dostihy na to koukají taky jak vyoraní.

27.3.2019 10:16
Malkina

XXX.XXX.33.225

Moyda napsal(a):
U dostiháků křižky děláme, ale oba kováři jsou stará škola. Ale lidi mimo dostihy na to koukají taky jak vyoraní.

Já těm mladejm kovářům říkám datlíci.Starej kovář udělá klep,klep-hřebík tam.Mladý ťuk,ťuk,ťuk-ťuk,ťuk,ťuk-záda bolí,nohy se rozjíždí A koně do lesa neuměl obout ani jeden...

Neregistrovaný uživatel

27.3.2019 12:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tyto křížky se dělaly proto, že byl dříve vetší pohyb koní a nebylo jisté zda příští kování bude provádět ten samý kovář. Proto když kovář sejmul podkovu a našel křížek, věděl, že jde o mladého koně a může očekávat nepokoj koně při kování.

Myslíte tyhle křížky?

Neregistrovaný uživatel

27.3.2019 12:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Já třeba za svým konem jedu i dvakrát denně, když mám potřebu, vím že stojí v čistém a sena má habakuk. Dokonce i to že je na pastve vím s naprostou jistotou. I to že ho krmí čím řeknu.
Pokud je ustajeni, kde sidi na sene, vodě, nebo kone záměrně nepouští do výběhu, je to špatné ustajeni a koně bych tam neměla ani minutu. A to jsem si už pár stáji za život prošla, z takových kde sidili jsem odcházela rychlosti světla už jako malá holka.

Ale tak já spíš že se tu pak objevují dotazy, proč někomu hubne kůň a že sena má habakuk.☺️ Často jsem viděl v tématech tu "jistotu".Vy to máte zřejmě v pořádku a spolehliví ustajovatelé určitě ještě nevymřeli.

27.3.2019 12:52
saola

XXX.XXX.250.214

Tyto křížky se dělaly proto, že byl dříve vetší pohyb koní a nebylo jisté zda příští kování bude provádět ten samý kovář. Proto když kovář sejmul podkovu a našel křížek, věděl, že jde o mladého koně a může očekávat nepokoj koně při kování.

Myslíte tyhle křížky?

Zase Copy a Paste bez uvedení zdroje?
Meifi, dávej si na to pozor.

To, že tady házíš zkopírovanými vědomostmi, z tebe odborníka fakt neudělá.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2019 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

saola napsal(a):
Zase Copy a Paste bez uvedení zdroje?
Meifi, dávej si na to pozor.

To, že tady házíš zkopírovanými vědomostmi, z tebe odborníka fakt neudělá.

Já se jen ptám,jestli se baví o těchto "křížcích"? Nic víc.

27.3.2019 14:34
Malkina

XXX.XXX.33.225

Myslíte tyhle křížky?

Jo tyhle.Akorát není nutný snímat podkovu a někde ho hledat

27.3.2019 14:41
akscha

XXX.XXX.101.243

Zeptam se uplne hloupě, protoze krizky taky neznam. Neni po sundani podkovy uz trochu pozde na zjisteni, ze "tenhle mladoch spatne drzi“?

Jakoze to by mel vedet nekdo ze staje, kdo je u kovani, ne? Vek kone a idealne i to, jak se da kovat... A pokud je u kovani jen sam kovar a je bez instrukci - to se snad nedeje, ne?

27.3.2019 14:51
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Myslíte tyhle křížky?

Hlavní důvod tech křížků je, aby bylo vidět, jak rychle odrůstá rohovina, a jestli se to někam nekřiví ..., to jestli bude kůň dělat kraviny se pozná už podle toho jak se chová celkově v prostoru pro kování - bez ohledu na věk, víru a přesvědčení.

27.3.2019 14:56
27.3.2019 14:58
Malkina

XXX.XXX.33.225

Nemáte někdo fotku?Já nemám.Aby bylo vidět o čem se vůbec bavíme.

27.3.2019 14:59
Malkina

XXX.XXX.33.225

Tyhle křížky

Díky

Neregistrovaný uživatel

27.3.2019 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Malkina napsal(a):
Jo tyhle.Akorát není nutný snímat podkovu a někde ho hledat

Vím že do nártní stěny,ale ta se tím prý narušuje?

27.3.2019 15:25
akscha

XXX.XXX.101.243

Diky za vysvetleni, takhle to nejaky smysl ma. Ale nikdy jsem to nevidela a jak chapu, asi nejspis ani neuvidim :)

27.3.2019 15:58
kapička

XXX.XXX.64.44

Já je někde viděla, ale už si nemůžu vzpomenout kde... U dostiháků to nebylo. Tak aspoň vím, k čemu to je.

27.3.2019 16:04
Malkina

XXX.XXX.33.225

Vím že do nártní stěny,ale ta se tím prý narušuje?

Kopytní stěně to fakt neublíží,nedělá se to nijak hluboký.

Neregistrovaný uživatel

27.3.2019 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Malkina napsal(a):
Kopytní stěně to fakt neublíží,nedělá se to nijak hluboký.

Na tohle téma jsme se nedávno dostali při "kávě" s kovářem.🙂 On právě že viděl "křížky" i dost hluboko(až k bílé čáře),tak já to měl tak trochu za "prasárnu"od té doby.Jako u všeho asi záleží kdo to dělá.

27.3.2019 16:19
saola

XXX.XXX.250.214

Je to trochu OT, ale setkal jste se někdo s vypalováním symbolů do kopyta?
Slyšela jsem, že se to někde používá pro krátkodobou (než to odroste) identifikaci koně (Velká Británie možná? - už nevím).

27.3.2019 17:37
Malkina

XXX.XXX.33.225

saola napsal(a):
Je to trochu OT, ale setkal jste se někdo s vypalováním symbolů do kopyta?
Slyšela jsem, že se to někde používá pro krátkodobou (než to odroste) identifikaci koně (Velká Británie možná? - už nevím).

Jen na obrázku v nějaký knížce(číslo).Nebožce se čas od času udělal malej rozštěp kterej jsem řešila vypálením kolmý čáry aby to nelezlo vejš.No a jednou nějak zlobila tak jsem jí tím horkým želízkem naznačila kolem tý čárky kosočtverec.Ale nebylo to vysoko tak s tím chodila jen do příštího strouhání a pak jsme to smázli rašplí.Ale symbol to byl

28.3.2019 16:51
Dep

XXX.XXX.233.134

Malkina napsal(a):
Jen na obrázku v nějaký knížce(číslo).Nebožce se čas od času udělal malej rozštěp kterej jsem řešila vypálením kolmý čáry aby to nelezlo vejš.No a jednou nějak zlobila tak jsem jí tím horkým želízkem naznačila kolem tý čárky kosočtverec.Ale nebylo to vysoko tak s tím chodila jen do příštího strouhání a pak jsme to smázli rašplí.Ale symbol to byl

Já se omlouvám, ale tohle mně vážně rozsekalo :D :D :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík