Dobrý den, už nějakou dobu přemýšlím o pronájmu pozemku pro koně, ale bohužel v mém okolí není nic vhodného. Mám nabídku od souseda. Louka je na dobrém místě, vcelku rovná a má rozlohu 14 737 m2. Problém je, že chce za pronájem 17 000,-
Cena se mi zdá vysoká. Šli byste do toho? Jak případně ošetřit ve smlouvě přístřešek, výpověďní lhůtu apod.
Od obce bohužel není možnost pronájmu, protože všechno mají pronajato zemědělci.
Děkuji moc za názory..
Tak to máte opravdu smůlu,protože pronájmy od obce bývají nejvýhodnější..my měli například v pronájmu pozemek od obce za 3300,-Kč ročně...ve smlouvě jsme jasně měli zaneseno,co na pozemku smí být a co je naopak zakázáno..a měli jsme předkupní právo,které jsme také využili a pozemek koupili...každopádně v době,kdy jsme hledali pozemek k pronájmu,tak jsme ve vedlejší obci dostali nabídku od zemědělce a ten chtěl za pronájem pozemku 10 000,- kč měsíčně bez možnosti postavit tam přístřešek,takže toho jsme poslali do háje..je to roční pronájem nebo měsíční?Co všechno by jste na pozemku mohla a co naopak ne?Zohlednil by Vám v ceně pronájmu nějaké vylepšení a obstarávání pozemku?
Právě že obec chce kolem 4000,- Na všechny podrobnosti bych se musela zeptat. Tohle je teda orná půda, ale využívá se na seno. Roky tam nic nezasil. Říkala jsem si přechodně než se najde něco od obce.. Jinak na přístřešku bych trvala. Tak nevím.. Je to daleko od hlavní. Dostanu se tam jen přes kamaráda, takže skrz krmiče ideální. Tak nevím.
ABZ

XXX.XXX.0.1
Sabcula
napsal(a):
Právě že obec chce kolem 4000,- Na všechny podrobnosti bych se musela zeptat. Tohle je teda orná půda, ale využívá se na seno. Roky tam nic nezasil. Říkala jsem si přechodně než se najde něco od obce.. Jinak na přístřešku bych trvala. Tak nevím.. Je to daleko od hlavní. Dostanu se tam jen přes kamaráda, takže skrz krmiče ideální. Tak nevím.
Přístřešek, ohrady apod. nejsou ani tak na povolení majitele pozemku. To je věc územního plánu a stavebního úřadu, někde vyžadují i souhlas majitelů okolních pozemků, nebo např. od elektrikářů atd... . cenu pozemku řešte až budete mít jistotu, že to neselže na ničem jiném.
ABZ
napsal(a):
Přístřešek, ohrady apod. nejsou ani tak na povolení majitele pozemku. To je věc územního plánu a stavebního úřadu, někde vyžadují i souhlas majitelů okolních pozemků, nebo např. od elektrikářů atd... . cenu pozemku řešte až budete mít jistotu, že to neselže na ničem jiném.
Dobře, a poradíte mi kde to zjistit?
Napadá mě akorát u starosty.
Sabcula
napsal(a):
Dobře, a poradíte mi kde to zjistit?
Napadá mě akorát u starosty.
Ano,my zašli přímo za starostou obce vysvětlili mu záměr pronájmu pozemku a on nám nabídnul...většina pozemků byla stavebních a tudíž malých a za nesmyslné peníze,a pak jeden velmi zanedbaný,zarostlý,ale veden jako trvalý travní porost..první rok jsme neplatili nic,protože byli na obci rádi,že jsme ten pozemek dali dohromady-posekali,všechny spadaný stromy odstranili,udělali cestu,vykopali studnu...něco to stálo a obec nám proto pronájem první rok odpustila..no a když už pozemek začal vypadat k světu,tak se začali najednou lidi zajímat o prodej,takže jsme koupili jako první za luxusní cenu...výhodou bývá,že pokud by jste chtěla pak pozemek koupit,tak od obce vždy koupíte velmi výhodně..takže určitě zajděte za starostou,řekněte mu,že sháníte pozemek k chovu koní a co máte v plánu tam mít či postavit..a on vám dle územního plánu řekne,co tam možné je a co ne
Sabcula
napsal(a):
Nejdůležitější je voda. Bez ní jste nahraní. A vůbec nepočítejte s tím, že budete vodu denně dovážet. To nejde, muselo by vás být víc a s autem.
Obec bohužel nemá k pronájmu žádný vhodný pozemek. Jeden, který je k dispozici je hodně zarostlý a není k němu přístupová cesta a voda tam taky není. Takže o tom jsem ani neuvažovala.
Pozemek za těch 17000,- tam by nebyl problém s vodou. Ale je to orná půda a tak by zase mohl být problém s přístřeškem. Asi hold budu muset počkat..