Uživatel s deaktivovaným účtem

Hm,hm...tak nějak si matně vzpomínám na seriál , název nevím, kůň - samozřejmě černý(tmavý) hřebec, holčina, koník se tuším jmenoval Orbit? Austrálie nebo Anglie...?
Ensin

XXX.XXX.49.111
Sice pro děti/teen, ale nepadlo tady ještě The Saddle Club. Přiznám se, že si to kolikrát zapnu i teď, z nostalgie Najdete na youtube.
Ensin
napsal(a):
Sice pro děti/teen, ale nepadlo tady ještě The Saddle Club. Přiznám se, že si to kolikrát zapnu i teď, z nostalgie Najdete na youtube.
To už si můžete rovnou přečíst jako knížky - série Dívky v sedle od Bonnie Bryant, má to neuvěřitelných něco přes třicet dílů (už ani nesleduju)
boikana
napsal(a):
To už si můžete rovnou přečíst jako knížky - série Dívky v sedle od Bonnie Bryant, má to neuvěřitelných něco přes třicet dílů (už ani nesleduju)
Dívky v sedle byly TOP, dokud jsem nezačala jezdit na koni a zjistila, že český překlad je plný hloupostí
Ale mám je skoro všechny
Jako malá šel na Nově nebo kde seriál Černý hřebec natočený podle knížek Waltera Farley. Akorát se odehrával v moderní době ( tak začátek 90. let asi). Já tam už tehdy obdivovala ty americký návěsy na koně.
klaravarhsnikova

XXX.XXX.203.64
Ahojky já mužů doporučit knihu ELENA😏🔫💗
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.70
Posledni léta uznavam jedinou natočenou konovec a to je Pozvánka k tanci. Hrajr tam Jean Francois Pignon a neni plny totnich kravin. Par dokonalych koni a dojak ze clovek prorve pul filmu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Já jsem včera prořvala celé ledové království dvě, a kůň tam je vodní živel 😂
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
tak to není porpvý že ano..
Ehm Pán prstenů
... a možná i poslední jednorožec by se dal zařadit?
A?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Posledni léta uznavam jedinou natočenou konovec a to je Pozvánka k tanci. Hrajr tam Jean Francois Pignon a neni plny totnich kravin. Par dokonalych koni a dojak ze clovek prorve pul filmu.
Pozvánka k tanci je výborný film, jen tedy není pro děti a jednodušší mysli. Musím se na něj zase podívat 😁

No není to seriál, ale....
https://www.csfd.cz/film/304862-jappeloup/prehled/
Miska15864346

XXX.XXX.29.242
Free rein

Na ČT běžel před lety dokumentární Muži v sedle (podle čsfd 2001, Les Gardians)
Nedaří se mi ho dohledat, přitom vím, že na YT byl stopro jeden díl.
Tak to byl kvalitní seriál o koních.
Kdybyste měl někdo tušení, kde se dá sehnat, tak prosím o tip.
LadislavM.

XXX.XXX.61.18
Yelowstone, zatím 2 serie. Naprosto super!!!
Kristel

XXX.XXX.245.242
Ahoj, jestli se ti líbí ranč Heartland tak si přečti Srdíčko. A seriál od Netflixu The ranch.
Vevande

XXX.XXX.9.142
Na netflixe za mňa určite Free Rein za mňa je to najlepší seriál. Alebo určite film Ostwind 1,2,3,4. A kniha určite Milla.

lenacia
napsal(a):
jen že je to celkem běžný fakt. Mám dojem že je to snad i součást nějakého indiánského folklóru? A i v umění je to opakovaný výjev... ve skotsku je dokonce myslím legenda o koni z blat, který láká děti do bažin.
Přišlo mi to zajímavé
Jsou to kelpie.
Jinak jsou to legendy o vodním koni. V mytologii jsou popisovány jako silní a mocní koně. Mohli na sebe brát podobu i býka nebo telete. Většinou černé barvy. Některé příběhy hovoří o bílých koních kteří se jevili okolí jako ztracení koně či poníci.
Rozpoznat se dali podle neustále mokré hřívy, jejích kůže vypadala jako tulení hladká a ledová na omak. Údajně se uměli změnit na krásné ženy aby nalákali může do pasti. Údajně uměli vzít i mužskou podobu. Záleželo koho chtěli nalákat do vody. Vytvářeli i iluze před očima poutníků. Vystrkovali pouze oči nad vodu.
Pověsti se liší podle regiónu.
Jiné verze, než výše popsaná, popisují kelpie jako „zelené jako sklo s černou srstí a ocasem otočeným k zádům do velkého kola“. V lidské formě z nich pak za všech okolností kapala voda nebo měly rákosí ve vlasech.
Vodní kůň je obvyklá forma kelpie, na kterou lákaly lidi, obzvláště děti, do vody, kde je utopily a sežraly. Vodní koně povzbuzovaly děti k jízdě na hřbetě a jakmile jejich oběť padla do jejich pasti, jejich kůže začala lepit a kůň odnesl dítě na dno řeky, kde jej zhltl – kromě srdce nebo jater. Běžným příběhem ve Skotsku je příběh o devíti dětech nalákaných na hřbet kelpie, zatímco desáté dítě se drželo dále. Kelpie toto dítě pronásledovala, ale to jí uniklo. Další z příběhů vypráví, že toto desáté dítě pohladilo kelpii nos, a když se mu přilepila ruka, vytáhlo nůž a končetinu si uřízlo a ránu vypálilo dřevem z nedalekého ohně. Desáté dítě se zachránilo, ale nebylo schopné pomoci svým devíti přátelům, které kelpie stáhla pod vodu.
Je to legenda o vodním koni. Potvory známé taky pod nazvem Kelpie

Obnovuji téma, protože jsem našla (teda né v ČJ ani AJ, bohužel) ten seriál, o kterém jsem mluvila. Tady některé díly.
https://www.youtube.com/results?search_query=I+cavalieri+del+mito%3A
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!