Nabrání v horní linii

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Annienne

2.9.2019 21:58
Annienne

XXX.XXX.2.212

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Mám hůře krmitelného koníka v parkurovém sportu. Poslední dobou se nám už podařilo získat trochu “pupek”, ale potřebovala bych ještě nabrat v horní linii. Dostává granule od subli, řezanku(vojtěsku), směs olejů a snažím se mu dávat hodně sena. V zimě dostává vojtěškové granule. Až skončíme sezónu uvažuju o kúře rýžovými otrubami. Ale nikdy jsem s nimi nekrmila. Zalévají se? Případně jak? Máte/měl jste někdo podobný problém? Nějaké rady, tipy, nápady? Za všechno budu vděčná.

3.9.2019 08:39
Arbora

XXX.XXX.192.218

Nedostatočné osvalenie ovplyvňuje viacero faktorov a málokedy to funguje štýlom "áno, pridajte ryžové otruby a to bude stačiť".

Osvalenie hornej línie často ukazuje dve veci - nedostatok vo výžive a nesprávnu prácu. Či už je ten nedostatok spôsobený napríklad chýbajúcimi minerálmi, či vitamínmi (často je to selén), málo objemového krmiva, to sa jednou otázkou na fóre nedozviete. Najlepšie Vám poradí výživár, ktorý
s Vami bude riešiť koňa komplexne. Napríklad za 500 kč vám konzultáciu urobí Monika Mechová.

Čo sa týka správneho jazdenia, stačí aj nepadnúce sedlo na to, aby kôň nepracoval hornou líniou a nemal žiadne svalstvo.

3.9.2019 09:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak píše Arbora, nasvalený kůň v kondici není otázka jednoho krmného komponentu.
Pokud neumíte sestavit KD, využijte nabídku trhu. Hlavně ale ČTĚTE SLOŽENÍ. Nikoli úvod ke krmivu.Úvod je reklama na krmení, složení je důležité pro kvalitní krmivo.
Co mám zkušenost, tak nakrmit koníka a pak jezdit v terénu. Hlavně nahoru a dolů. Parádní je na to les, poněkud zanedbaný, aby kůň musel koukat, zvedat nohy, zapojit krk i záď. A nemusí při tom ani cválat.
Pasující cajky jsou samozřejmostí.
Má kobyla není příliš nasvalená, ale po většinu roku je alespoň napapaná, tedy kulatá, i na zádech. Ale břicho nemá. A taky je to "sporťák".Povislý břich je špatně.Opět jak píše Arbora, koni něco chybí.
Ale pohyb je alfou a omegou pro to, aby měl kůň svaly.
Místo otrub dejte olej. Opravdu pomáhá, ač jsem tomu sama taky nevěřila. Navíc nezatěžuje zažívání koně, neb je ho potřeba málo.
Na 1 fotce čerstvě 23 letá kobyla.Na druhé květen.

3.9.2019 14:10
venisek

XXX.XXX.255.140

To co se píše výše v praxi - pořídila jsem koníka, špatná práce + nedostatek selenu (1.foto - velké břicho a hrůza). Po doplnění selenu a správné práci asi 5x týdně rekreačně - nesportujeme (2.foto a cca rok a půl ... a pořád to není ono - jezdec stojí za prd ). Krmení - namíchané komponenty - nechat si sestavit krmnou dávku. Co se horní linie týče, tak z komory 1,5 jsme na 2+.

3.9.2019 14:59
Horsana

XXX.XXX.51.17

Ako píše Arbora.
Pozerajte sa na problém komplexne, neuvádzate žiadne, ani tie najnutnejšie detaily a chýba fotka.
Nezovšeobecňujte, systematicky skúmajte kde by mohol byť problém, ten odstráňte a samozrejme kontaktujte aj výživára, niekoho, kto posúdi sedlo, samotného koňa a vaše jazdenie.
A buďte kritická, na seba.

Na fotke kôň ktorý sa zázračne fyzicky aj psychicky spravil po tom, čo sme zistili, že má v sebe obrovské množstvo žalúdočných strečkov a bol odčervený moxidektínom (pred tým bol odčervený 2 x ivermektínom).
Bez akejkoľvek zmeny KD či manažmentu a bez práce, je v rekonvalescencii po náročnom transporte z Kaukazu a laminitíde, v tej kruhovke sa iba hráme.

Medzi fotkami je rozdiel 2 mesiace.

3.9.2019 15:14
Arbora

XXX.XXX.192.218

Ďalší kabardinec? :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.9.2019 15:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mě zaujala věta "....snažím se mu dávat hodně sena."
Co si pod tím představit? Jakože občas mu ho dám dost, občas ne. Chtělo by to zvážit si přesně kolik čeho dávám a ideálně vložit fotku.

Annienne

3.9.2019 15:49
Annienne

XXX.XXX.146.10

Děkuji, za rady. Ovšem nevím jestli jsem se špatně vyjádřila, ale dostala jsem samé odpovědi na které jsem se vůbec neptala.
Koník nemá problém s tím, že by neměl svaly ani s tím, že by měl pupek u kolen. Pracuje troufám si říct dobře, po většinu času pod trenérem. Mám pocit, že by potřeboval jen trochu nabrat na objemu a ten pak ještě případně přeměnit. Nyní má krmnou dávku sestavenou se všemi vitamíny i minerály (ano i se selenem).

3.9.2019 18:42
sisi58

XXX.XXX.191.1

Annienne napsal(a):
Děkuji, za rady. Ovšem nevím jestli jsem se špatně vyjádřila, ale dostala jsem samé odpovědi na které jsem se vůbec neptala.
Koník nemá problém s tím, že by neměl svaly ani s tím, že by měl pupek u kolen. Pracuje troufám si říct dobře, po většinu času pod trenérem. Mám pocit, že by potřeboval jen trochu nabrat na objemu a ten pak ještě případně přeměnit. Nyní má krmnou dávku sestavenou se všemi vitamíny i minerály (ano i se selenem).

Příklad toho, jak jste se vyjádřila:
" Mám psa, bojí se bouřky, nevíte, jak to spravit?" A to navíc k bojavému psovi nepotřebujete fotku.
Podle odpovědí soudím, že vás všichni pochopili stejně.

3.9.2019 19:35
AndyPandy

XXX.XXX.49.42

Annienne napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu. Mám hůře krmitelného koníka v parkurovém sportu. Poslední dobou se nám už podařilo získat trochu “pupek”, ale potřebovala bych ještě nabrat v horní linii. Dostává granule od subli, řezanku(vojtěsku), směs olejů a snažím se mu dávat hodně sena. V zimě dostává vojtěškové granule. Až skončíme sezónu uvažuju o kúře rýžovými otrubami. Ale nikdy jsem s nimi nekrmila. Zalévají se? Případně jak? Máte/měl jste někdo podobný problém? Nějaké rady, tipy, nápady? Za všechno budu vděčná.

Otruby zalévám jen tak aby byly vlhké, pokud je to problém, dají se sehnat i granulované rýžové otruby .

Annienne

3.9.2019 19:46
Annienne

XXX.XXX.2.212

AndyPandy napsal(a):
Otruby zalévám jen tak aby byly vlhké, pokud je to problém, dají se sehnat i granulované rýžové otruby .

Děkuji za odpověď :)

3.9.2019 20:01
venisek

XXX.XXX.51.17

Já to špatně pochopila asi hlavně z důvodu, že svaly na zádech se jen přidáním krmení nevytvoří, to mě osobně zmátlo...

petra.metlicka

3.9.2019 20:14
petra.metlicka

XXX.XXX.2.212

Fakt miluju tyhle diskuze a lidi co za každou cenu potřebují předvést svou nesmírnou chytrost 🤦‍♀️
Myslím, že pochopit o co slečně/paní šlo by zvládla průměrně chytrá opička.
Přikládám část článku z pavo.cz
Sama zkušenosti se Subli nemám, tak těžko říct. Neuvažovala jste přidat musli? Mojí kobylce dost pomohl Conditioning mix od Spillers.
Rýžové otruby jsou dobré, doporučuji zalévat. Nebo třeba sladový květ, extrudovaná soja, řepné pelety...
Ale tady vám asi nikdo moc neporadí. Proberte to s trenérem 😉

3.9.2019 20:25
sisi58

XXX.XXX.191.1

petra.metlicka napsal(a):
Fakt miluju tyhle diskuze a lidi co za každou cenu potřebují předvést svou nesmírnou chytrost 🤦‍♀️
Myslím, že pochopit o co slečně/paní šlo by zvládla průměrně chytrá opička.
Přikládám část článku z pavo.cz
Sama zkušenosti se Subli nemám, tak těžko říct. Neuvažovala jste přidat musli? Mojí kobylce dost pomohl Conditioning mix od Spillers.
Rýžové otruby jsou dobré, doporučuji zalévat. Nebo třeba sladový květ, extrudovaná soja, řepné pelety...
Ale tady vám asi nikdo moc neporadí. Proberte to s trenérem 😉

Fakt miluji, když někdo někam zavítá, nevolán ,nezván a hnedle ví vše nejlépe a ostatní jsou hlupáci.
Raději budu s místními cvičená opička, než s někým, jako jste vy, chytrá jak rádio.

Zadavatelko, až se tudleta osoba přihlásí, můžete jí napsat sz a spolu zajisté vytvoříte dotčenému koni ráj na zemi.

petra.metlicka

3.9.2019 20:37
petra.metlicka

XXX.XXX.2.212

sisi58 napsal(a):
Příklad toho, jak jste se vyjádřila:
" Mám psa, bojí se bouřky, nevíte, jak to spravit?" A to navíc k bojavému psovi nepotřebujete fotku.
Podle odpovědí soudím, že vás všichni pochopili stejně.

Příklad toho jak jste se právě vyjádřila vy : “Nepoužívám mozek, ale za každou cenu se potřebuju vyjádřit.”
Metaforu se psem jsem opravdu nepochopila. A Vaši fotku radši vidět nechci 🙈😅
Btw. Kde jste přišla na slovo bojavý? Nějaký novotvar? Nebo jen hrozný paskvil?
Omlouvám se za ostřejší komentář, ale občas už některé chytrolíny v diskuzích nezvládám 😂

3.9.2019 20:45
Horsana

XXX.XXX.51.17

Arbora napsal(a):
Ďalší kabardinec? :)

Ano :)

3.9.2019 20:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Příklad toho jak jste se právě vyjádřila vy : “Nepoužívám mozek, ale za každou cenu se potřebuju vyjádřit.”
Metaforu se psem jsem opravdu nepochopila. A Vaši fotku radši vidět nechci 🙈😅
Btw. Kde jste přišla na slovo bojavý? Nějaký novotvar? Nebo jen hrozný paskvil?
Omlouvám se za ostřejší komentář, ale občas už některé chytrolíny v diskuzích nezvládám 😂

Milá Metličko.
Vy toho nezvládáte a nechápete více. Ale nebojte, s věkem vám to zajisté dojde. Navíc byste se mohla rozhodnout, zda jste metla nebo Annienne.

whaleryba

3.9.2019 20:54
whaleryba

XXX.XXX.2.212

Ono je to sice jen slovíčkaření, ale jaký rozdíl to udělá - NABRATxNASVALIT
Sena můžete dávat klidně pět balíků, ale pokud není kvalitní, tak je to k ničemu. A vojtěškovými granulemi nekrmíte proč teda?
A kukuřici jste zkoušela?

3.9.2019 20:57
sisi58

XXX.XXX.191.1

whaleryba napsal(a):
Sena můžete dávat klidně pět balíků, ale pokud není kvalitní, tak je to k ničemu. A vojtěškovými granulemi nekrmíte proč teda?

Zdá se, že jste žena několika tváří, nejen Annienne, ale i Metlička a teď dokonce whaleryba.
Dejte se ke komediantům, tam můžete měnit osobnosti s každou rolí.

3.9.2019 21:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

whaleryba napsal(a):

Odpovím vám, jako ta cvičená opička, NABRAT mohu kila, budu tučná a bude mi to k prdu.
Když NASVALÍM, budu čupr holka, co se nezalekne žádné fyzické aktivity, naopak, půjde mi k duhu.
Na rozdíl od toho, když jen naberu, to budu akorát funět i u zavazování tkaniček.

petra.metlicka

3.9.2019 21:09
petra.metlicka

XXX.XXX.2.212

sisi58 napsal(a):
Milá Metličko.
Vy toho nezvládáte a nechápete více. Ale nebojte, s věkem vám to zajisté dojde. Navíc byste se mohla rozhodnout, zda jste metla nebo Annienne.

Prosím? Pointa opět zase nějak mimo. Pokud si jsem vědoma, tak schizofrenií netrpím. Ale možná jste taky expertka mimojiné i v psychologii 👍🏻 Ani mne to nepřekvapuje, Vaše komentáře na úrovni sleduji už delší dobu. Radši si to pro jistotu zapište zase do kalendáře sisinko 😘

3.9.2019 21:13
sisi58

XXX.XXX.191.1

Prosím? Pointa opět zase nějak mimo. Pokud si jsem vědoma, tak schizofrenií netrpím. Ale možná jste taky expertka mimojiné i v psychologii 👍🏻 Ani mne to nepřekvapuje, Vaše komentáře na úrovni sleduji už delší dobu. Radši si to pro jistotu zapište zase do kalendáře sisinko 😘

Nemáte schizofrenii? Jen se tu vydáváte za tři lidi a odpovídáte sama sobě.
Navíc si pletete psychologii s psychiatrií.
A mimo jiné, se píše zvlášť.
Nemusím si nic psát,já si pamatuji.
Co tam máte dalšího? Zrovna nemám nic na práci.

petra.metlicka

3.9.2019 21:28
petra.metlicka

XXX.XXX.2.212

Škoda, že já narozdíl od Vás mám práce dost.
Netrávím jen celé dny u nesmyslných diskuzí. Pro dnešek to mně i mým 20 falešným účtům stačilo 😂
Přeji hezký zbytek večera 😊

3.9.2019 21:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Netrávím jen celé dny u nesmyslných diskuzí. Pro dnešek to mně i mým 20 falešným účtům stačilo 😂

I vám.

3.9.2019 22:10
Slon Indický

XXX.XXX.254.16

To je sranda, ono na mobilu není ta IP adresa vidět, tak si zadavatelka a zároveň svá vlastní obhajovatelka se 3 účty neuvědomí, že se takhle lehce prozradí. :D

3.9.2019 22:20
lina225

XXX.XXX.61.16

Ano, rýžové otruby nám pomohly k nasvalení horní linie. Konkrétně Fitmin reformer 3/4 odměrky denně. Spillers conditioning mix a podobné směsi měly jen minimální efekt, po rýžovkách byla změna viditelná do měsíce. Namáčení není nutné.

3.9.2019 22:21
etnies86

XXX.XXX.245.26

Horsana napsal(a):
Ako píše Arbora.
Pozerajte sa na problém komplexne, neuvádzate žiadne, ani tie najnutnejšie detaily a chýba fotka.
Nezovšeobecňujte, systematicky skúmajte kde by mohol byť problém, ten odstráňte a samozrejme kontaktujte aj výživára, niekoho, kto posúdi sedlo, samotného koňa a vaše jazdenie.
A buďte kritická, na seba.

Na fotke kôň ktorý sa zázračne fyzicky aj psychicky spravil po tom, čo sme zistili, že má v sebe obrovské množstvo žalúdočných strečkov a bol odčervený moxidektínom (pred tým bol odčervený 2 x ivermektínom).
Bez akejkoľvek zmeny KD či manažmentu a bez práce, je v rekonvalescencii po náročnom transporte z Kaukazu a laminitíde, v tej kruhovke sa iba hráme.

Medzi fotkami je rozdiel 2 mesiace.

ty jo pěkná proměna po tak krátké době.
OT - ty bílé skvrny jsou otlaky od sedla?

3.9.2019 22:39
Horsana

XXX.XXX.51.17

etnies86 napsal(a):
ty jo pěkná proměna po tak krátké době.
OT - ty bílé skvrny jsou otlaky od sedla?

No my sme sa s ním trápili od dubna, z Kaukazu prišiel v prosinci.
Bojazlivý, zúbožený, bitý kôň.
Otlaky sú od čerkézskeho sedla, na Kaukaze hádam ani nie je jazdecký kôň, ktorý ich nemá a asi aj od nejakého nepodareného vypaľovania, má ich aj na stehnách.

A stále to nebolo ono, spravoval sa, ale hrozne pomaly a stále to proste nebolo ono, zadok ako strecha, krk ako palička, chrbát bieda, všetkého sa bál a stále mal taký zúbožený výraz tváre. Proste niečo nebolo v poriadku, vedela som to, aj som rozmýšľala nad gastroskopiou, ale nechcelo sa mi ho stresovať, chcela som mu nasadiť nejaký omeprazol, ale potom som mu pri bežnej kontrole vo výbehu dvihla chvost a zo zadku mu práve vyliezali tri larvy strečka. Hnus!

Ja viem, čo v žalúdku dokážu urobiť, vedia ho mechanicky úplne rozdrásať, má to strašné prísavné ústne ústrojenstvo.
Bol mu jednorázovo podaný moxidectin a od tej doby kôň iba prekvitá a aj výraz tváre má úplne iný, nie je boľavý a viditeľne sa mu polepšilo, ani sa už tak neľaká, pracujeme formou hry a kratúčko a nepravidelne, samozrejme za mrkvišku, on už pri miernom tlaku je schopný stuhnúť a vypnúť sa.
Nie je nebezpečný, ale je proste mimo, odletí do svojho sveta.

Takže konkrétne u tohto koňa aj keby som sa na hlavu stavala a kŕmila ho pozláteným ovsom s gratinovanými ryžovkami, nedosiahla by som vôbec nič. Problém jeho neuspokojivého stavu bol niekde úplne inde, než v kŕmení, výstroji, alebo tréningu.

Trpel chronickou a zrejme silnou bolesťou žalúdka, ktorý nebol schopný potravu adekvátne spracovať.

Preto nemám rada všeobecné otázky, ani všeobecné rady.

A bacha na strečky, je ich toho roku hotová invázia.

Na foto vajíčka a aj mucha, ktorá ich kladie.
Pokiaľ máte koňa na pilinách, nemusíte si ich vôbec všimnúť.

Hnedák na fotkách na sebe vajíčka nemal, žila v ňom ešte minuloročná generácia, tie potvory totiž ničia žalúdok kľudne aj rok. Larva potom odíde v truse, zakuklí sa, vyletí mucha, nakladie vajíčka, kôň ich olíže a tie cez jazyk migrujú do žalúdka, kde sa usadia a doslova ho driapu.

4.9.2019 07:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Slon Indický napsal(a):
To je sranda, ono na mobilu není ta IP adresa vidět, tak si zadavatelka a zároveň svá vlastní obhajovatelka se 3 účty neuvědomí, že se takhle lehce prozradí. :D

No právě. A po proškolení meifim, to vím i já.

4.9.2019 08:41
Arbora

XXX.XXX.192.218

lina225 napsal(a):
Ano, rýžové otruby nám pomohly k nasvalení horní linie. Konkrétně Fitmin reformer 3/4 odměrky denně. Spillers conditioning mix a podobné směsi měly jen minimální efekt, po rýžovkách byla změna viditelná do měsíce. Namáčení není nutné.

Zaujímavé, mne po spillersoch kôň doslova vybuchol obezitou, za mesiac. našťastie bol potom problém s dodávaním a kvalitou, tak ich prestali do ustajnenia odoberať. A to houby robí, invalidný dôchodca.

4.9.2019 09:17
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Horsana napsal(a):
No my sme sa s ním trápili od dubna, z Kaukazu prišiel v prosinci.
Bojazlivý, zúbožený, bitý kôň.
Otlaky sú od čerkézskeho sedla, na Kaukaze hádam ani nie je jazdecký kôň, ktorý ich nemá a asi aj od nejakého nepodareného vypaľovania, má ich aj na stehnách.

A stále to nebolo ono, spravoval sa, ale hrozne pomaly a stále to proste nebolo ono, zadok ako strecha, krk ako palička, chrbát bieda, všetkého sa bál a stále mal taký zúbožený výraz tváre. Proste niečo nebolo v poriadku, vedela som to, aj som rozmýšľala nad gastroskopiou, ale nechcelo sa mi ho stresovať, chcela som mu nasadiť nejaký omeprazol, ale potom som mu pri bežnej kontrole vo výbehu dvihla chvost a zo zadku mu práve vyliezali tri larvy strečka. Hnus!

Ja viem, čo v žalúdku dokážu urobiť, vedia ho mechanicky úplne rozdrásať, má to strašné prísavné ústne ústrojenstvo.
Bol mu jednorázovo podaný moxidectin a od tej doby kôň iba prekvitá a aj výraz tváre má úplne iný, nie je boľavý a viditeľne sa mu polepšilo, ani sa už tak neľaká, pracujeme formou hry a kratúčko a nepravidelne, samozrejme za mrkvišku, on už pri miernom tlaku je schopný stuhnúť a vypnúť sa.
Nie je nebezpečný, ale je proste mimo, odletí do svojho sveta.

Takže konkrétne u tohto koňa aj keby som sa na hlavu stavala a kŕmila ho pozláteným ovsom s gratinovanými ryžovkami, nedosiahla by som vôbec nič. Problém jeho neuspokojivého stavu bol niekde úplne inde, než v kŕmení, výstroji, alebo tréningu.

Trpel chronickou a zrejme silnou bolesťou žalúdka, ktorý nebol schopný potravu adekvátne spracovať.

Preto nemám rada všeobecné otázky, ani všeobecné rady.

A bacha na strečky, je ich toho roku hotová invázia.

Na foto vajíčka a aj mucha, ktorá ich kladie.
Pokiaľ máte koňa na pilinách, nemusíte si ich vôbec všimnúť.

Hnedák na fotkách na sebe vajíčka nemal, žila v ňom ešte minuloročná generácia, tie potvory totiž ničia žalúdok kľudne aj rok. Larva potom odíde v truse, zakuklí sa, vyletí mucha, nakladie vajíčka, kôň ich olíže a tie cez jazyk migrujú do žalúdka, kde sa usadia a doslova ho driapu.

No to je přesně ono - všeobecná otázka na kterou je stovka správných odpovědí.

A místo aby se zadavatel zamyslel a hledal příčinu problému (protože u živých tvorů to prostě je tak, že jeden příznak má více příčin a klidně i jejich kombinace), tak CHCE slyšet jednu odpověď co okamžitě zjedná nápravu. Pokud ne je to špatně a ještě se u toho nadává... Než v klidu zvážit více možností a hledat. (na netu mohou pomoci, ale nejpodstatnější je sám majitel zvířete a jeho odpovědnost)

4.9.2019 09:35
Arbora

XXX.XXX.192.218

Pipilota napsal(a):
No to je přesně ono - všeobecná otázka na kterou je stovka správných odpovědí.

A místo aby se zadavatel zamyslel a hledal příčinu problému (protože u živých tvorů to prostě je tak, že jeden příznak má více příčin a klidně i jejich kombinace), tak CHCE slyšet jednu odpověď co okamžitě zjedná nápravu. Pokud ne je to špatně a ještě se u toho nadává... Než v klidu zvážit více možností a hledat. (na netu mohou pomoci, ale nejpodstatnější je sám majitel zvířete a jeho odpovědnost)

a pritom sú kone pomerne ľahko živiteľné, za prepodkladu, že ich nič netrápi.

4.9.2019 13:43
venisek

XXX.XXX.255.140

sisi58 napsal(a):
No právě. A po proškolení meifim, to vím i já.

A já jsem si včera na mobilu lámala hlavu, jak to víte, že je to ona teď jsem na PC a už to taky vidím

tone

4.9.2019 16:32
tone

XXX.XXX.87.254

Atlantida se naučila přes prázdniny česky a trochu sloh, a připravuje si živnou půdu až vyrukuje s problemama u nového albinka 😀

4.9.2019 18:15
Dotaz

XXX.XXX.110.146

Jako upřímně, z dotazu není vůbec jasné, co chcete, aby nabral. Pokud se řeší horní linie, řeší se většinou svaly, proto ostatní odpovídají, jak je podpořit a vybudovat.

V dalším příspěvku píšete, že svalnatý je dost, takže chcete, aby nabral víc tuku, nebo je tedy přesně ten požadavek?

Co konkrétně znamená vaše přání nabrat na objemu a přeměnit? Nabrat objem může jak kulturista, tak tlustá paní, akorát každý nabere něco jiného.

Nepíšete zřetelně a pak se čertíte, že lidi nedávají jasné odpovědi. Na nejasný dotaz se jich ale těžko dočkáte.

Neregistrovaný uživatel

5.9.2019 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Tohle rčení mám ze všech nejraději - na rozdíl od vás mám práce dost 😀. Já kupříkladu postavila koním stáj. Co jste udělala Vy? 😊

5.9.2019 17:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tohle rčení mám ze všech nejraději - na rozdíl od vás mám práce dost 😀. Já kupříkladu postavila koním stáj. Co jste udělala Vy? 😊

Čumím a tleskám!!!
Coudas, já si to nebrala osobně. A navíc, pokud slečna nemá ještě ve čtvrt na deset večer hotovo, nesvědčí to o tom, že je pracovitá, ale spíš si neumí práci zorganizovat nebo jí vše trvá dlouho.

Neregistrovaný uživatel

5.9.2019 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Čumím a tleskám!!!
Coudas, já si to nebrala osobně. A navíc, pokud slečna nemá ještě ve čtvrt na deset večer hotovo, nesvědčí to o tom, že je pracovitá, ale spíš si neumí práci zorganizovat nebo jí vše trvá dlouho.

Však v tom taky nic osobního není 😀

5.9.2019 23:04
lenocka

XXX.XXX.60.146

" A navíc, pokud slečna nemá ještě ve čtvrt na deset večer hotovo, nesvědčí to o tom, že je pracovitá, ale spíš si neumí práci zorganizovat nebo jí vše trvá dlouho. "

Úplně mimo téma, ale přesně tohle jsoy ty subjektivní soudy/hodbocení, které spousta lidem dost vadí - viz. vedlejší téma.

Protože určitě nejsem jediná, kdo po práci jede ke koním a nutné věci na PC dodělává až za tmy a maximálně mu to vyhovuje. A fakt si nemyslím, že bych si neuměla zorganizovat čas, spíš naopak. Holt ne každý dělá 8h v kanclu a ne všichni máme stejný pracovní režim, že?

Neregistrovaný uživatel

6.9.2019 07:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

To je proto, že dneska nejen u koní, ale v celé společnosti, je potřeba "se někomu rovnat". A internet dává velmi dobrou příležitost se ke všemu vyjadřovat, aniž by hrozil nějaký postih 🙂

6.9.2019 08:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

lenocka napsal(a):
" A navíc, pokud slečna nemá ještě ve čtvrt na deset večer hotovo, nesvědčí to o tom, že je pracovitá, ale spíš si neumí práci zorganizovat nebo jí vše trvá dlouho. "

Úplně mimo téma, ale přesně tohle jsoy ty subjektivní soudy/hodbocení, které spousta lidem dost vadí - viz. vedlejší téma.

Protože určitě nejsem jediná, kdo po práci jede ke koním a nutné věci na PC dodělává až za tmy a maximálně mu to vyhovuje. A fakt si nemyslím, že bych si neuměla zorganizovat čas, spíš naopak. Holt ne každý dělá 8h v kanclu a ne všichni máme stejný pracovní režim, že?

Jejda,nebuďte vztahovačná. Byla to z mé strany záměrná jedovatost vůči slečně. Ovšem ona si začala.
Navíc, někomu se dělá lépe večer,ráno je nemožný, někdo to má naopak a večer má už klídeček.
Takže ať si každý pracuje,kdy chce a jak chce.Vzhledem k komu, že mu nebudu pomáhat, je mi do toho prd.

6.9.2019 08:56
sisi58

XXX.XXX.191.1

To je proto, že dneska nejen u koní, ale v celé společnosti, je potřeba "se někomu rovnat". A internet dává velmi dobrou příležitost se ke všemu vyjadřovat, aniž by hrozil nějaký postih 🙂

Nemáte tak docela pravdu, viz kauza se školní fotkou prvňáků, kde myslím byla běloška jen paní učitelka.
Následné reakce byly takové,jaké byly a jedna paní za svůj koment půjde k soudu.

Neregistrovaný uživatel

6.9.2019 09:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):
Nemáte tak docela pravdu, viz kauza se školní fotkou prvňáků, kde myslím byla běloška jen paní učitelka.
Následné reakce byly takové,jaké byly a jedna paní za svůj koment půjde k soudu.

Neměla jsem na mysli, když někdo někoho napadne. Ale že se můžou psát bláboly, a nic z toho neplyne.

6.9.2019 10:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neměla jsem na mysli, když někdo někoho napadne. Ale že se můžou psát bláboly, a nic z toho neplyne.

Jo. Něco jiného je blábolit z očí do očí a něco jiného, když druhá strana ani neví,jak se jmenuje ten, kdo píše.
Za internet jsem moc ráda, stačí chvilka a vím, co potřebuji. Jen si hledající musí vybírat,kde vědomosti čerpá.

7.9.2019 09:36
šimlík

XXX.XXX.126.35

Na nabrání nám pomohly ječmenné vločky + vojtěška

7.9.2019 09:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

šimlík napsal(a):
Na nabrání nám pomohly ječmenné vločky + vojtěška

Na nabrání kg možná,ale na svaly ani náhodou.

7.9.2019 10:00
Terven

XXX.XXX.110.159

sisi58 napsal(a):
Na nabrání kg možná,ale na svaly ani náhodou.

Na podporu osvalení je vojtěška fajn krmivo a ječmenné vločky jsou tepelně upravené, čili nejstravitelnější forma ječmene - takže proč ne?
Samozřejmě, že svaly jako takové, žádné krmení neudělá, ale zajistí, že organismus má na "výrobu" svalů z čeho brát.

7.9.2019 10:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
Na podporu osvalení je vojtěška fajn krmivo a ječmenné vločky jsou tepelně upravené, čili nejstravitelnější forma ječmene - takže proč ne?
Samozřejmě, že svaly jako takové, žádné krmení neudělá, ale zajistí, že organismus má na "výrobu" svalů z čeho brát.

Já napsala něco jiného?
Tomu, kdo ví, je můj příspěvek jasný.
Kdo neví, tak ten ještě musí studovat.

7.9.2019 10:19
Terven

XXX.XXX.110.159

sisi58 napsal(a):
Já napsala něco jiného?
Tomu, kdo ví, je můj příspěvek jasný.
Kdo neví, tak ten ještě musí studovat.

Píšete, že "na svaly ani náhodou"...tak pokud se bavíme o koni, který potřebuje nabrat a nasvalit, jsou krmiva vhodná a méně vhodná a ta vojtěška mi zrovna přijde z těch vhodných (a koneckonců ty ječné vločky asi taky).
A aby se mohly budovat svaly, je třeba nabrat ty kg.
Pokud by na to existovala jediná rada - práce - byla by celá diskuze o krmení bezpředmětná.

24.4.2020 08:17
santaclara

XXX.XXX.94.101

Píšete, že kůň má vyváženou dávku včetně minerálů a vitamínů.
Jenže píšete, že krmíte granulemi Subli. Stačí zapátrat na google a zjistíte, že se vyrábí od roku 2017 a nikde nezjistíte co vlastně obsahují. Údajně cereálie a jsou strašně super. Řekla bych, že pouze reklama a nic neříkající neznámé krmivo.
No a že na FB píší, že tím krmí ten a ten, jen proto, že mu dali zdarma pár pytlů, aby mohli napsat do reklami.
Takže pokud chcete řešit břibrání zaměřte se na známá a kvalitní krmiva pro koně.
Např.hoeveler, spillers a jiné.Protože kůň pokud nemá zdravotní problém je i na seně a minimální dávce obilovin, granulí či musli jako kulička, samozřejmě při normální práci. Takže necpat do koně cokoli co Vám kdo doporučí,ale poradit se s výživovým poradcem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík