Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.10.2019 13:48
xanti

XXX.XXX.69.236

Ahoj, mám dotaz.

Uvažuji o koupi koníka, vždycky se mi líbili huculové. Chtěla bych jezdit třikrát až čtyřikrát týdně. Jsem lesojezdec, myslela jsem zaježděného koně, který snese jízdárnu, je spolehlivý a v terénu má jistý krok.

Jenže mám 175 cm a váha mi osciluje mezi 80 - 85 kg.

Není na mne prostě hucul nevhodné zvíře?

13.10.2019 15:38
Makina14

XXX.XXX.208.164

Já si myslím, že není.
Viděla jsem jezdit na huculech ještě těžší lidi, dokonce i asi 100 kg chlapa, a kůň s ním potíže neměl. Takže si nemyslím, že by to měl být problém.

13.10.2019 18:21
sany

XXX.XXX.65.133

Řekla bych,že váha je v pohodě, ale u té výšky těžko říct. Sama jsem malá,ale když jsem vzala na svého hucula někoho vysokého, u některých dvojic jsem měla pocit, že těžko hledají společné těžiště. Možná radši se u někoho nejdřív párkrát projet? :) Každopádně koně to jsou skvělí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.10.2019 08:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

sany napsal(a):
Řekla bych,že váha je v pohodě, ale u té výšky těžko říct. Sama jsem malá,ale když jsem vzala na svého hucula někoho vysokého, u některých dvojic jsem měla pocit, že těžko hledají společné těžiště. Možná radši se u někoho nejdřív párkrát projet? :) Každopádně koně to jsou skvělí.

Ano, ano. Taky mám 175 (no teď už možná 173) cm a na většině huculů, co jsem měla pod zadkem, to nevadilo. Ale doporučuji také vyzkoušet. A ano, jsou to skvělí koně.

14.10.2019 17:34
Majdalenka66

XXX.XXX.92.111

Mám tři huculíky a nejmenší má 136cm v kohoutku,ale je z těch tří taky nejstatnější,takže to nevypadá tak hrozně.Mám tedy 168 cm. A taky asi záleží na typu sedla. Jinak váha není problém. Naši běžně nosí s výstrojí těch 90 kilo ve všech chodech pokud je jezdí chlapi.

14.10.2019 18:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jsou to skvělí koně. Jistě hodně unesou. Ale proč bych si měla kupovat malučkého koníka, když jsem dlouhá a nikoli hubená. Vždyť je tolik různých plemen koní, na kterých budu,i jako vysoká, vypadat malebně a ne poněkud legračně. Ne každý jezdec pak přejde mávnutím ruky to, že po něm ostatní koukají a chichotají se. Koňáci jsou pěkná cháska.

Přidejte reakci

Přidat smajlík