Zdravím, máte tip na všestranného mohutnějšího vyššího koně (cca 165cm) do westernu na couračky po lese co něco unese a zároveň bude obratný a zvládne terén?
Jde mi o nějakého spolehlivého pohodáře (ne líného) !! na kterého posadím sebe nebo svého manžela a vyrazíme na couračky a vandry..
mikinakana

XXX.XXX.199.153
Doporučuji procházet inzerci a koukat, hledat, objíždět, zkoušet, takových koní je dost i málo, záleží jaké budete mít štěstí :)
mikinakana

XXX.XXX.199.153
Ja kdybych si kone vybirala, tak bych resila co umim, co chcu a potom brouzdala pres bazos a vyptavala se, je tam velke mnozstvi koni a je z ceho vybirat, a jako partak se musi v prvni chvili libit a pak sednout, navic tady chybi vice informaci, jak kun bude ustajeny, jak dobri jste jezdci, s cim mate zkusenosti atd atd :)
mikinakana
napsal(a):
Ja kdybych si kone vybirala, tak bych resila co umim, co chcu a potom brouzdala pres bazos a vyptavala se, je tam velke mnozstvi koni a je z ceho vybirat, a jako partak se musi v prvni chvili libit a pak sednout, navic tady chybi vice informaci, jak kun bude ustajeny, jak dobri jste jezdci, s cim mate zkusenosti atd atd :)
Jelikož už 2 koně mám (američany) tak s koňmi zkušenosti mám. Máme vlastní pastevní ustájení kde jsou koně 24/7 venku a otužilí a spokojení.
Co se týče jezdeckých zkušeností, jsem dobrý jezdec avšak stále je se co učit samozřejmě..manžel začátečník, ale nemám problém si koně upravit dle obrazu svému a vychovat - proto chci ale nějakého vyrovnaného nelekavého pohodáře.
Sháním se po něčem jiném ať nemám jen USA koně..nemám žádné extra požadavky, čistě rekreace.
mlcochova5
napsal(a):
Kdyby nějaký takový na inzerci byl, beru ho hned..ale koukám už měsíc a nic..nemáte tedy nějaký tip? chov? stránky?
Ono je problém v tom, že to, co hledáte, je sen každého rekreačního jezdce a jen tak se takového koně nikdo zbavit nepotřebuje. Na inzerci to bude buď v cenové kategorii od 100 tisíc výše, a nebo ve věku 15 a více let, nebo s nějakým zdravotním omezením. Hřebčíny a chovy se zbavují buď mladých zvířat, co nejsou vhodná do dalšího chovu, ta ale nebudou spolehlivá v terénu a rovnou pod začátečníka už vůbec ne, nebo pak vyřazených chovných klisen, ty ale zase pod sedlem nepracovaly třeba několik let, takže vaše požadavky také nesplňují.
Skoro bych řekla, že pokud máte americká plemena, tak to bude vaše nejlepší možnost, pokud některý z nich může takhle fungovat, a s tou výškou se holt musíte smířit. Nebo udělat kompromis jinde - vychovat si mladší zvíře k obrazu svému (a doufat, že opravdu časem pro manžela bude), smířit se s omezením zdravotním (na vandry to asi nebude), věkovým a nebo brouzdat ve vyšší cenové kategorii.
Slon Indický
napsal(a):
Ono je problém v tom, že to, co hledáte, je sen každého rekreačního jezdce a jen tak se takového koně nikdo zbavit nepotřebuje. Na inzerci to bude buď v cenové kategorii od 100 tisíc výše, a nebo ve věku 15 a více let, nebo s nějakým zdravotním omezením. Hřebčíny a chovy se zbavují buď mladých zvířat, co nejsou vhodná do dalšího chovu, ta ale nebudou spolehlivá v terénu a rovnou pod začátečníka už vůbec ne, nebo pak vyřazených chovných klisen, ty ale zase pod sedlem nepracovaly třeba několik let, takže vaše požadavky také nesplňují.
Skoro bych řekla, že pokud máte americká plemena, tak to bude vaše nejlepší možnost, pokud některý z nich může takhle fungovat, a s tou výškou se holt musíte smířit. Nebo udělat kompromis jinde - vychovat si mladší zvíře k obrazu svému (a doufat, že opravdu časem pro manžela bude), smířit se s omezením zdravotním (na vandry to asi nebude), věkovým a nebo brouzdat ve vyšší cenové kategorii.
Je to tak jak píšete, proto se snažím zjišťovat co nejvíce info zda se to zdá jen mě lehce beznadějné nebo mi ten názor i někdo potvrdí..ale zase na druhou stranu nemám problém dát za koně 150tisíc, tak si myslím, že nějakou naději na pěkného koně mám..nicméně jsem ho ještě nenašla a začínám propadat panice
mlcochova5
napsal(a):
Je to tak jak píšete, proto se snažím zjišťovat co nejvíce info zda se to zdá jen mě lehce beznadějné nebo mi ten názor i někdo potvrdí..ale zase na druhou stranu nemám problém dát za koně 150tisíc, tak si myslím, že nějakou naději na pěkného koně mám..nicméně jsem ho ještě nenašla a začínám propadat panice
V tomhle rozpočtu by se něco najít mělo, jen těch koní je prostě málo, no. Hodně lidí teplokrevníky připustí třeba tím američanem, welshem atd., z toho pak ta výška nad 165 cm KVH nebude, nebo se zmrší odchov - těch vyšších, mohutných koní je pak málo obecně. Pokud už ho někdo má a je ten kůň zdravý, tak je upřímně řečeno mnohem snadnější připravit mladého koně do sportu a třeba s ním 1-2 sezony odzávodit, než ochodit koně všude v terénu tak, aby na něj mohl sednout začátečník a fungoval bezproblémově. Na to rekre fungování musí mít ten kůň i povahu, zatímco nějaké to Z - ZL natrénuje zkušenější sportovní jezdec s každým teplokrevníkem a najednou je to mladý, nadějný sportovec, za kterého lidi ti peníze dají raději, většina lidí s požadavky jako vy si navíc myslí, že ten kůň bude za 60 tisíc a i tam by chtěli smlouvat.
Nedávno jsem v inzerci viděla charakterního šestiletého valacha, myslím za těch 150 tisíc, ale ten už je pryč. Na bazoši (mám podobné požadavky jako vy, jen pořád nejsem odhodlaná opravdu koně koupit, tak jen koukám na inzeráty) bych momentálně asi zkusila 12 letou kobylu, ta ale nemá výšku ani uvedenou https://zvirata.bazos.cz/inzerat/109922120/Nadherna-klisna-do-nizsiho-sportu.php popř. je tam menší než vaše požadavky šestiletý valach po Aristovi https://zvirata.bazos.cz/inzerat/111717008/prodam-krasneho-nadaneho-valacha-po-aristo-z.php a nebo pak čtyřletek, ale tam bude asi ještě dost práce https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112313444/4lety-mohutny-valach-na-prodej.php
Je to bída, no, číhejte v inzerci, třeba se nějaký vhodný kůň objeví - držím palce.
jahodapavel
napsal(a):
Zajeďte si na koňský trh do Polska.
Nezlobte se na mě, ale to je rada jako "kupte si bouranou ojetinu ze zahraničí".
Na koňském trhu v Polsku si koně ani nevyzkouší, ani neudělá předkupní prohlídku, a vlastně ani nebude vědět pravý věk koně, a jestli ten průkaz je jeho. Koupě koně, který má být spolehlivý v terénu pro začátečníka, a je tedy charakterní, a k tomu i zdravý a ne starý, je na koňském trhu v Polsku ještě větší riziko než tady v Česku - kam případně bude koně vracet a komu? Třeba se tam mizivé promile takových koní vyskytuje, ale jak to poznat mezi "omlazenými" důchodci, koňmi chromými, a nebo nasedovanými? I v Polsku se spolehlivý, zdravý kůň na vandry pro začátečníka prodává spíš klasickou cestou, na trhu bývají tak akorát provaření handláci.
mlcochova5
napsal(a):
Jelikož už 2 koně mám (američany) tak s koňmi zkušenosti mám. Máme vlastní pastevní ustájení kde jsou koně 24/7 venku a otužilí a spokojení.
Co se týče jezdeckých zkušeností, jsem dobrý jezdec avšak stále je se co učit samozřejmě..manžel začátečník, ale nemám problém si koně upravit dle obrazu svému a vychovat - proto chci ale nějakého vyrovnaného nelekavého pohodáře.
Sháním se po něčem jiném ať nemám jen USA koně..nemám žádné extra požadavky, čistě rekreace.
Když nemáte problém si koně vychovat a přijezdit ,tak si prostě zjara po zkouškách zkoukněte nabídky hřebčínů a vezměte mladého .
Odprodávají dost a zas tak drazí ti koně nejsou
Tak co do toho Polska do hřebčína pro šlonzáka? Jsou velcí a pohodoví.
https://youtu.be/dANVL9-ZytA
https://www.youtube.com/watch?v=J_JgXhAnbC4
Dobrý den,
momentálně mám spolehlivé terénní zvíře na prodej, akorát je teda menší má něco málo přes 155cm. https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112318702/valach-ph-x-hucul.php
jahodapavel
napsal(a):
To si děláte srandu, bastarda a kmeta.
Nekde jste se po ceste ke staři ztratil. 13 lety kun neni kmet a dobry krizenec je lepsi,nez hodne cistokrevnych koni.Kone nejsou psi,jsou spise jako kocky. Podstata u obou zviřat je stejna,lisi se pouze drobnostmi,velikosti,srsti,tvarem hlavy,ale pořat jsou to na prvi pohled kone a kocky.Takze jejich krizenci nejsou nefunkcni zrudicky,jak se to muze stat u krizencu psů. Nechci nijak snizovat vořišky. Mohou byt mili,oddani a laskyplni,ale i velmi omezeni telesne pri nevhodnem zkrizeni.
mlcochova5
napsal(a):
Zdravím, máte tip na všestranného mohutnějšího vyššího koně (cca 165cm) do westernu na couračky po lese co něco unese a zároveň bude obratný a zvládne terén?
Jde mi o nějakého spolehlivého pohodáře (ne líného) !! na kterého posadím sebe nebo svého manžela a vyrazíme na couračky a vandry..
Uživatel s deaktivovaným účtem

sisi58
napsal(a):
Nekde jste se po ceste ke staři ztratil. 13 lety kun neni kmet a dobry krizenec je lepsi,nez hodne cistokrevnych koni.Kone nejsou psi,jsou spise jako kocky. Podstata u obou zviřat je stejna,lisi se pouze drobnostmi,velikosti,srsti,tvarem hlavy,ale pořat jsou to na prvi pohled kone a kocky.Takze jejich krizenci nejsou nefunkcni zrudicky,jak se to muze stat u krizencu psů. Nechci nijak snizovat vořišky. Mohou byt mili,oddani a laskyplni,ale i velmi omezeni telesne pri nevhodnem zkrizeni.
Přesně, třináctiletý kůň je v nejlepších letech.
napsal(a):
Přesně, třináctiletý kůň je v nejlepších letech.
Bože vy jste ...... Vy si myslíte že je u nás méně podvodníků než v Polsku? Ale je tam více koní, tudíž větší výběr, navíc chovatelé tam nejsou takoví blbci aby křížili haflinga a apa. Samozřejmě si musíte vzít veterináře, ale to byste měli i u nás.
A co koukat na rodinne sportovni staje a hledat kone, ktery nema predpoklady do vyssiho sportu? Mohl by to byt mlady prijezdeny kun s rozumnym puvodem a dobrym exterierem, navic zvykly na manipulaci a okoukany na zavodech. Jasne, budete platit za neco, co nechcete (vykonnost v parkuru nebo drezure), ale pravdepodobnost, ze z dvorkoveho odchovu ziskate luxusni terenni vozitko je podle me fakt nizka. A je jedno, kolik do toho date penez. Protoze většina lidi spolehliveho kone do terenu vyrobit neumi a pokud ano, tak zase ma svého jednoho nebo dva, ktere neprodava. No a ten zbytek, co se konmi seriozne zivi a obcas neco na prodej ma, proste pripravuje kone do sportu
Holky díky za vaše komentáře :-) Ať si p. Jahoda říká co chce, vím co nabízím a vím jaké ten kůň má kvality a nenašla jsem v inzerci žádného koně, který by uměl alespoň polovinu toho co on a ještě ke všemu byl bez zdravotních problémů a je to kůň na kterého se dá ve všem spolehnout a v terénu si složité situace řeší sám a v klidu.
Jahoda je jen zakomplexovaný člověk co dle i jiných diskuzí dokáže jen urážet, takže jeho chytré řeči ať si strčí za klobouk :-)
jahodapavel
napsal(a):
Podle toho, jak se snažíte ho udat někomu, kdo shání mohutného koně a koho vůbec neznáte..........
Vždyť ten kůň mohutný je. No není mohutnej jako chladnokrevník ale je to celku mohutný jezdecký kůň.
Jen nemá 170cm ale 155, ale zjevně je na silné noze s kompaktním tělem. Ten by s něco těžší váhou problém neměl, jenže chlap kterej by měřil 180cm a víc na něm bude vypadat jak vosa na bonbóně
jahodapavel
napsal(a):
Podle toho, jak se snažíte ho udat někomu, kdo shání mohutného koně a koho vůbec neznáte..........
Ono jestli jste si nevšiml tak při prodeji na inzerát je prodej vždy cizímu člověku.....a víte je taková věc nevím jestli to znáte, ale existuje nabídka a poptávka, paní jako kupující zde vytvořila poptávku, já jako prodávající jsem jí dala nabídku, říká se tomu trh, kdyby jste o tom náhodou neslyšel
Další věc je, že paní shání spolehlivého mohutnějšího koně do terénu takže v čem je problém? Možná mu chybí pár cm do požadované výšky zato nabízí jiné přednosti např. v přiježděnosti

sisi58
napsal(a):
Když jsme u kříženců psů - miluju reklamu s dobrvavou :-) Viz zde.
https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/finale-super-bowl-reklamy-automobilek.A140131_135233_automoto_fdv
Před 5 lety tohle dobou jsem prodávala valacha, 9let, KVH cca 160. Přiježděn western i anglii (rozlišoval to), skákal 100cm, jezdil vystoupení s rytířema, pracoval s dobytkem, tahal brány, byl na vandru, přeprava bez problémů atd. Venku dopředný ale zvladatelný, na jízdárně odvezl začátečníka. Zdravý (bez RTG). Ale kříženec - QH x ČT. Chtěla jsem za něj 90tis. a takových keců, že je to moc! 🙈 Já jen čuměla.
První zájemce přijel po 3 týdnech a hned mi nechal zálohu, dnes si říkám, že jsem neměla slevovat..

lenocka
napsal(a):
Před 5 lety tohle dobou jsem prodávala valacha, 9let, KVH cca 160. Přiježděn western i anglii (rozlišoval to), skákal 100cm, jezdil vystoupení s rytířema, pracoval s dobytkem, tahal brány, byl na vandru, přeprava bez problémů atd. Venku dopředný ale zvladatelný, na jízdárně odvezl začátečníka. Zdravý (bez RTG). Ale kříženec - QH x ČT. Chtěla jsem za něj 90tis. a takových keců, že je to moc! 🙈 Já jen čuměla.
První zájemce přijel po 3 týdnech a hned mi nechal zálohu, dnes si říkám, že jsem neměla slevovat..
Krásný! A přesně - někteří si myslí, že rekre kůň je něco podřadného a proto by měl být za málo peněz. Omyl!
Mluvíte mi z duše nevím, proč by se měl turisťák prodávat za pár korun. Navíc když se jedná o tak všetranného a spolehlivého koně a jako bonus zdravého. Kolik koní řeší složité situace vklidu bez paniky? Kolik koní přjede na huberta, závody, prostě mezi víc koní a dokud se po něm nic nechce tak vám tam usne? Jooo kdybych ho dala za 20tak je jasné, že odjede ještě první den, ale proč to budu dělat? Dobrý zájemce ho ocení a nebude mít problém s cenou. Nechci se ho "zbavit" za každou cenu.
lufus
napsal(a):
Mluvíte mi z duše nevím, proč by se měl turisťák prodávat za pár korun. Navíc když se jedná o tak všetranného a spolehlivého koně a jako bonus zdravého. Kolik koní řeší složité situace vklidu bez paniky? Kolik koní přjede na huberta, závody, prostě mezi víc koní a dokud se po něm nic nechce tak vám tam usne? Jooo kdybych ho dala za 20tak je jasné, že odjede ještě první den, ale proč to budu dělat? Dobrý zájemce ho ocení a nebude mít problém s cenou. Nechci se ho "zbavit" za každou cenu.
Tak to snad nemyslíte vážně! Starý, kříženec, jako bonus , že je zdravý? Kdyby zdravý nebyl, tak má hodnotu masa.

jahodapavel
napsal(a):
Tak to snad nemyslíte vážně! Starý, kříženec, jako bonus , že je zdravý? Kdyby zdravý nebyl, tak má hodnotu masa.
9 letý valach přece není starý.
Pipilota
napsal(a):
Protože QH x ČT je slušná kombinace. Ne jako QH x A1/1 tam bývá slabší předek.
Je to jako když pustíte arabem, tak prostě zušlechtíte, ale musíte dávat pozor aby se neoslabilo...
Američania budú asi iného názoru :)
“So many legends in our industry come from a Thoroughbred/Quarter Horse cross (such as leading sires Dash For Cash, Easy Jet, Chicks Beduino, Favorite Cartel and Jess Good Candy). We need to make more of an effort to reintroduce Thoroughbred bloodlines back into our breed to increase endurance, longevity and a badly needed out-cross for our Quarter Horse mares. Into Mischief and Mitole are two once in-a-lifetime opportunities to do that.” Robicheaux Ranch
https://www.paulickreport.com/news/bloodstock/into-mischief-mitole-offered-for-quarter-horse-breeding/?fbclid=IwAR3GtCdx6_tVyic4wOhe03Q_AJbYVmSirTr2wOFkFSMYaW1XpcaToH9TT54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
Protože QH x ČT je slušná kombinace. Ne jako QH x A1/1 tam bývá slabší předek.
Je to jako když pustíte arabem, tak prostě zušlechtíte, ale musíte dávat pozor aby se neoslabilo...
QH x A1/1, slabší předek nemá, ale tenký nožičky jo. Kromě m těch ostatních nedostatků. Žlutý je její syn, otec QH.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
QH x A1/1, slabší předek nemá, ale tenký nožičky jo. Kromě m těch ostatních nedostatků. Žlutý je její syn, otec QH.
Dostaneš poj*b že je Žlutej od bahna 😁
Arbora
napsal(a):
Američania budú asi iného názoru :)
“So many legends in our industry come from a Thoroughbred/Quarter Horse cross (such as leading sires Dash For Cash, Easy Jet, Chicks Beduino, Favorite Cartel and Jess Good Candy). We need to make more of an effort to reintroduce Thoroughbred bloodlines back into our breed to increase endurance, longevity and a badly needed out-cross for our Quarter Horse mares. Into Mischief and Mitole are two once in-a-lifetime opportunities to do that.” Robicheaux Ranch
https://www.paulickreport.com/news/bloodstock/into-mischief-mitole-offered-for-quarter-horse-breeding/?fbclid=IwAR3GtCdx6_tVyic4wOhe03Q_AJbYVmSirTr2wOFkFSMYaW1XpcaToH9TT54
Tak on je plnokrevník a plnokrevník. Ne každý se hodí do chovu QH.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Dostaneš poj*b že je Žlutej od bahna 😁
A kde? 😂
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fotku žádnou nemám, vím co mám nakoukáno. Jde o to, že u nás rodí každá kobyla a vyřazená A1/1 se prostě pouští kde čím (nemluvím o kvalitní kobyle A1/1 připuštěné sportovním teplasem, aby parádní A1/2). Taková všelijaká kobyla co krásy nepobrala pak předá slabší plece raz dva... A viděla jsem to už hodněkrát, velký zadek k tomu je prostě fakt neharmonický a vůbec. No a další věc je i to že kolik takových "chovatelů" zaplatí za fakt dobrého hřebce? Pouští se tím co je nejblíž (papíry má, protože ameriky...)
Fakt jsem viděla víc nepovedených než pěkných.

Pipilota
napsal(a):
Fotku žádnou nemám, vím co mám nakoukáno. Jde o to, že u nás rodí každá kobyla a vyřazená A1/1 se prostě pouští kde čím (nemluvím o kvalitní kobyle A1/1 připuštěné sportovním teplasem, aby parádní A1/2). Taková všelijaká kobyla co krásy nepobrala pak předá slabší plece raz dva... A viděla jsem to už hodněkrát, velký zadek k tomu je prostě fakt neharmonický a vůbec. No a další věc je i to že kolik takových "chovatelů" zaplatí za fakt dobrého hřebce? Pouští se tím co je nejblíž (papíry má, protože ameriky...)
Jo, u nás to tak je. I verze koupím vyřízenou plnokrevnou kobylu za hubičku a odchovám z ní papírového "amíka", to jsou žádaní koně, vydělám.
Kdysi jsem kdesi četla, že v USA je to aspoň u zavedených chovů opačně, že na kvalitní QH klisny pouští mohutnější plnokrevné hřebce. Jo, to pak může být pěkné potomstvo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
Pipilota
napsal(a):
Jen že jste psala, že nemají žádny předek.
jahodapavel
napsal(a):
Vážený pane, zkuste si občas něco prostudovat, někam se podívat,pobavit se s někým od koní.
Koukněte se třeba na koně ze Španělské jezdecké školy ve Vídni. Tam mají koně klidně přes 20 a stále vystupují. A jak krásně!
Nebo na FB: https://www.facebook.com/groups/cetileti.kone.nase.lasky/
Ty doby, kdy byl kůň ve 13 letech troska, zralá na nutku, tak ty jsou už dávno za námi.
Na první fotce moje kobyla v 19, na druhé ve 20 a na třetí letos v 23 letech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
To jsou šílené fotky!
Mobil holt lepší neumí.
Co je na 13ti letech starého? Teď jezdím 17letého konika po velmi krátké závodní kariéře. Budu moct na něm závodit. Normálně skáče do 120cm, drezury do L. Je to kříženec z čistokrevné trakénky a otce cs. Má 152KVH. Kdyby šlo o stav a zkušenosti byl by vyvažovaný zlatem. Bohužel je strašně náladový. Nálady a chování mění někdy i během minuty. Skoro nikdo ve stáji ho neujezdí a já jsem ráda že zvládnem cválat na kruhu a změnit cval. Je náladový i v boxe. Kope, kouše, natlacuje lidi na stěnu. Když ho přiměřeně potrestate a dáte mu najevo že by jste ten hlavní dá pokoj pro ten den. A zítra zase začne dělat problémy. Jediný z koho má respekt neustále je trenér.
Tím chci také říct že především skvěle vychovaný kůň se dnes opravdu nevidí. Známá takového sháněla. Čistokrevny, po závodní kariéře, 15 let, absolutně hodná. Stála 95 000...
lufus
napsal(a):
Tak mi pane chytrý ukažte jednoho jediného koně v inzerci, který nemá nějaký zdravotní problém?
lufus
napsal(a):
Holky díky za vaše komentáře :-) Ať si p. Jahoda říká co chce, vím co nabízím a vím jaké ten kůň má kvality a nenašla jsem v inzerci žádného koně, který by uměl alespoň polovinu toho co on a ještě ke všemu byl bez zdravotních problémů a je to kůň na kterého se dá ve všem spolehnout a v terénu si složité situace řeší sám a v klidu.
Jahoda je jen zakomplexovaný člověk co dle i jiných diskuzí dokáže jen urážet, takže jeho chytré řeči ať si strčí za klobouk :-)
Tak co ještě ten vynikající kůň žije?

jahodapavel
napsal(a):
Zase jedna dokonalá. Podívejte se na inzerci skotu, tam není ani jedna fotka v zootechnickém postoji, stejně tak i u ostatních druhů.. Ano, ten kdo ví jak koně naaranžovat musí mít zkušenosti s prodejem
V životě jsem kone ne prodávala a přesto z logiky věci vím, že dobrá fotka zaujme. Na to člověk nepotřebuje mít doktorát, aby dokázal udělat inzerat zajímavý...
jahodapavel
napsal(a):
Zase jedna dokonalá. Podívejte se na inzerci skotu, tam není ani jedna fotka v zootechnickém postoji, stejně tak i u ostatních druhů.. Ano, ten kdo ví jak koně naaranžovat musí mít zkušenosti s prodejem
V životě jsem neprodávala zvíře, snad krom morčat, ale asi by mě i napadlo, že fotka šikmo zepředu nebude to pravý.
lufus
napsal(a):
Tak mi pane chytrý ukažte jednoho jediného koně v inzerci, který nemá nějaký zdravotní problém?
www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3536002/prodam-dve-starokladrubske-klisny-s-pp/
jahodapavel
napsal(a):
www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3536002/prodam-dve-starokladrubske-klisny-s-pp/
nevšimla jsem si že by paní majitelka někde třeba řekla že má u obou klisen hotové rentgeny všech 4 nohou ne starší než půl roku... pouze napsala že jsou hodné a "zdravé" to ovšem nic neznamená, pokud to není potvrzené od veterináře.... jak můžete tedy, například bez těch rentgenů tvrdit že jsou zdravé?
jahodapavel
napsal(a):
když moje známá prodávala krávy jezdila jsem jí je fotit, vždy měla jasný požadavky, chtěla je vyfotit stojící z boku ideálně z obou stran, portrét a zepředu.
Nicméně je rozdíl mezi poměrně plachou krávou žijící někde na pastvě a socializovaným, na lidi zvyklým a na vodítku lehko manipulovatelným koněm...
jahodapavel
napsal(a):
Když koukám na fotky v inzerátu ,docela mě zaujaly
Na první ,na zelené trávě s hadicí za nohama je grošová .Pravděpodobně nabízená 3letá.
Další fotka jsou jedny papíry .Moc nevidím,ale řekla bych narození 2015.
A pak šedá ,kladrubka,celkem opadlá ,před bílou zdí .Tipnu tedy, 10ti letá z nabídky.
A dál máme zvíře,které mi do inzerce nějak nezapadá
Je to spíše těžké , do červena šiml .Půl těla před bílou zdí a půl před dřevěnými tmavými vraty
Uklepla se prodávající ve fotce ?Nebo je to taky na prodej a nedodala text?Jestli jich má hodně ,je ho handlačka ? Ale tihle jsou docela hezky postavení ,tudíž nezakrývá vady ?Tak to je prostě někdo,kdo náhodně posílá ze dvora víc pěkných koní najednou?
A už mohou jet konspirační teorie
jahodapavel
napsal(a):
Tak co ještě ten vynikající kůň žije?
Tak ten jak jste vašimi slovy řekl "bastard a kmet" má po 3 dnech na inzerci nové majitele . Telefon mi zvonil od rána do večera jak toho "starého" koně nikdo nechtěl, vlastně stále zvoní, protože někteří zájemci mi stále volají a nabízejí víc peněz abych ho prodala jim. Takže tak mám problém toho "bastarda a kmeta" prodat.
lufus
napsal(a):
Tak ten jak jste vašimi slovy řekl "bastard a kmet" má po 3 dnech na inzerci nové majitele . Telefon mi zvonil od rána do večera jak toho "starého" koně nikdo nechtěl, vlastně stále zvoní, protože někteří zájemci mi stále volají a nabízejí víc peněz abych ho prodala jim. Takže tak mám problém toho "bastarda a kmeta" prodat.
Být vámi,tak nějakého anonyma na diskuzi vůbec neřeším
Vy víte,co prodáváte,víte že je dobrý .Tak proč se budete obhajovat před nějakým nickem?
Průměrný kupec taky ví,že 13ti letý kříženec zmíněných plemen,dosud v rekre režimu ,pravděpodobně nebude zhuntovaná troska
Koníkovi v novém hodně štěstí a vám ,krásné dny
koně
napsal(a):
Být vámi,tak nějakého anonyma na diskuzi vůbec neřeším
Vy víte,co prodáváte,víte že je dobrý .Tak proč se budete obhajovat před nějakým nickem?
Průměrný kupec taky ví,že 13ti letý kříženec zmíněných plemen,dosud v rekre režimu ,pravděpodobně nebude zhuntovaná troska
Koníkovi v novém hodně štěstí a vám ,krásné dny
Mě to nějak nedalo nezodpovědět našemu odborníkovi jeho otázku, je to celkem zábavné čtení ty jeho komentáře, taková groteska po ránu :-D
Ano všichni zájemci byly moc fajn a bylo těžké vybrat, ale věřím že jsem vybrala nejlíp
lufus
napsal(a):
Mě to nějak nedalo nezodpovědět našemu odborníkovi jeho otázku, je to celkem zábavné čtení ty jeho komentáře, taková groteska po ránu :-D
Ano všichni zájemci byly moc fajn a bylo těžké vybrat, ale věřím že jsem vybrala nejlíp
ani se nedivím opravd moc pěkný kůň ;)...
kamarádka mi řekla že nechápe jak sem svou Sár mohla koupit za 40 tisí, že by i letos v jejích 15 letech nešla pod 80 kdyby ji prodávala.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
víš po čem poptávka ale rozhodně není? Po tvých komentářích tady.
Že by právo vyjádřit svůj názor?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
právo na názor a blbý kecy jsou do jisté míry dvě odlišné věci
A jen vaše kecy jsou ty správné?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Mluvit o konině v souvislosti s našimi koňskými parťáky je zhůvěřilost.
Pan Jahoda už si nevidí do hu... úst.
Proč?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Co proč?
Proč si nevidí do úst nebo proč někomu vadí, že se mluví zároveň o našich konících a konině?
Proč je konina závadné téma?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
proč je zmínka o poptávce koniny v tématu "typ na všestranného koně?" více než nevhodné, navíc od člověka, který tady o 13letém zdravém koni tvrdí, že je to pomalu mrzák co nemá žádnou hodnotu... navíc k tomu s faktem že se tu potuluje jistý člověk, který by se toho mohl chytit a už kompletně zvrhnout celou diskuzi do kopru???
No já nevím, třeba kvůli tomuhle všemu?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikoli závadné. Jen mě poněkud uráží, když zde přispívající pan Jahoda reagoval tak jak reagoval.
Pokud vidím na vývěsce masny koňský salám, nijak mě to neuráží. Pokud někdo píše o koni jiného přispívajícího, že cituji: "ono začíná být poptávka po konině", to mi tedy vadí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
lenacia
napsal(a):
proč je zmínka o poptávce koniny v tématu "typ na všestranného koně?" více než nevhodné, navíc od člověka, který tady o 13letém zdravém koni tvrdí, že je to pomalu mrzák co nemá žádnou hodnotu... navíc k tomu s faktem že se tu potuluje jistý člověk, který by se toho mohl chytit a už kompletně zvrhnout celou diskuzi do kopru???
No já nevím, třeba kvůli tomuhle všemu?
Mně vadi zase vaše příspěvky, přijdou mi mimo, stejně tak jako 95% ostatních tady přijdou mimo moje příspěvky a nesouhlasí se mnou. Verejna diskuze, kam si může napsat každej co chce. Vadí vám to? Nectete to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254
sisi58
napsal(a):
Nikoli závadné. Jen mě poněkud uráží, když zde přispívající pan Jahoda reagoval tak jak reagoval.
Pokud vidím na vývěsce masny koňský salám, nijak mě to neuráží. Pokud někdo píše o koni jiného přispívajícího, že cituji: "ono začíná být poptávka po konině", to mi tedy vadí.
A proč Vás to uráží? Váš osobně se to nějak týká?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A proč Vás to uráží? Váš osobně se to nějak týká?
Lhostejnost je nejhorsi lidska vlastnost. Ne zloba nebo zašť,ale prave ta lhostejnost. Pokud by se lide okamzite ozvali vzdy,kdyz jim neco vadi, hodne spatnosti by bylo potlaceno v zarodku. Jako mlada jsem mela obavu neco nekomu rict,teď uz ji nemam. Neco se mi nelibi? Reknu to. Nejdu na puvodce me nelibosti se sekerou,ale slovy. Treba to toho jednoho trkne,ze nemuze vse,co chce nebo si uvedomi,ze ho nekdo vidi. Nekdy to staci. No nekdy ne,ale za pokus to stoji. Kdyby se nestala jedna spatna vec,diky tomu,ze puvodce zastavim v zacatku jeho neblahe cinnosti,budu rada.