Prodej koni s nesmyslnou cenou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2019 22:09

Ahoj lidi, tak jsem se i ja musela do diskuze pripojit, nebot mi lezou oci ven z dulku...Shanim pro sebe na pristi rok kone a koukam na inzeraty tady a nebo na bazosi atd. A jsem v soku. Bud jsem ja absolutne stara (a to bych teda nerekla) a nebo se svet koni uplne pretocil vzhuru nohama? Kde se prosimvas vzala ta drzost prodat kone ktery "nic neumi" za 50-60.000 a vice? To jste vsichni tak bohati a nebo si nekdo mysli, ze mu nekdo za kolikrat i neobsednuteho prumerneho kone tolik penez da? O prodeji "modernich plemen" hribat za nekolikanasobek snad ani nemluvim. Ja zkratka zjistila, ze pro me osobne zde snad ani normalni kun neni :-/ ja nechci slakat zadny parkur a ani jezdit drezuru, uz vubec nechci jezdit zadne zavody a kone tim akorat tak zbytecne stresovat. Ja chci kone - pritele, se kterym mi bude dobre. Chci aby mel radost ze jdeme ven - a objevujeme ruzne mista, klidne ho necham nekde se past a budu na neho cucet jak je spokojenej a pak ho klidne doprovodim po svejch zpatky domu aby si vyfouknul a nachystal se na odpocinek a zrani doma.... Tak to bylo s mym byvalym konem nez zestarnul a jezdit se na nem prestalo. Stejne jako je preciz normalni nechat dozit a umrit sveho stareho kone v jeho staji ve ktere je zvykly a rad....A taky mi to prijde jako uplne normalni vec a slusnost ze vas kun je hodny pri osetrovani (proc by taky nemel byt, kdyz vy sami jste se k nemu vzdy chovali slusne ze?), Nekouse, nekope a nesnazi se vas sundat na vyjizdce stejne jako je normalni, ze posloucha vase pobidky nebo zastaveni. Proste s konem je to celozivotni prace a vzdelavani! A pak tady nekdo svihne inzerat typu: sem tam si kousne, v terenu dopredny a s jezdkyni si "nesednul" a bez vybaveni za nej chceme 60.000,- jako lidi proberte se konecne! Bud ja jsem tady spadla z jineho stoleti a nebo jste se tezce precenili s vasi predstavou o praci s konem a oceneni. A ne neni to o tom, ze bych byla mimon, nemela penize atd prave naopak mam pocit, ze jako malokdo opravdu vim, co celozivotni pece o kone realne stoji takze ohanet se recmi typu "to hribe se nam musi vyplatit kdyz jsme se o nej 3 roky starali - nevyplati. Pokud jste mu opravdu davali co se davat ma, tak vam za nej tu cenu stejne nikdo neda, kone zkratka jsou tezce prodelecna zvirata! Takze si je porizuji povetsinou jejich absolutni milovnici, kteri se casto musi uskromnit aby se kun mel dobre a nebo lide, kteri penize neresi a vam teda gratuluji... Ja jsem z te prvni linie i kdyz bych zas nerekla, ze se mam spatne ale penize ktere investuji si rozhodne rozmyslim...jen ze jsem opravdu zmatena protoze to co pred dvaceti lety bylo uplne jasne (ze mas kone vychovanyho a neco umi) - tak se ted prezentuje jako nadstandart. A ja proste nebudu za kamose na trajdani (se kterym bude jeste x prace) po lese davat takove sumy (ja chodim do prace a vim, kolik stoji penize vydelat, nejen na pocatecni koupi ale i na udrzeni kone v dobre kondici) a tak tedy nezbyva nez si vychovat hribe (coz bohuzel ted nejde nebot tolik casu zas nemam!) A nebo vykoupit kone z blbejch podminek, kde zas budu neco napravovat :-/ achjo... Tak jsem se vykecala a treba mi nekdo tady vysvetli, jak se to teda ma a nebo nema...PS: jsem byvala wranglerka ceskeho sampiona a vyrustala jsem jeste v dobe, kdy jsme tyden kydali hnuj abychom se mohli na chvili svezt v obrade pod dozorem :-D a taky jsme dostavali bicem my a ne kone, kdyz se nam nedarily jizdarenske prvky ;-) zkratka asi jiny svet...pratele :-)

27.11.2019 22:24
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Věc se má tak. Trh s koňmi je plný. Samozřejmě že najdete koně za 10-30 tisíc, ale zase záleží jaké nároky na koně máte? Bohužel obyč, hodný kůň na vyjížďky je aktuálně nedostatkové zboží. Můžete to zkusit s ex dostihákem, tak se do nízké cenové kategorie určitě dostanete, ale bude to chtít nějakou práci s tím koněm. Pokud máte vysoké nároky je jasné že si za to dnes, v době kdy si koně může pořídit každý protože stojí jeho pořizovací cena pár šušńů, trochu více připlatíte. Zadala jsem si do bazošu "prodám koně" do "30 000" a vyskočila mi hromada stránek. Není to spíše o tom že vy máte naroky na koně takové co jsou prostě nedostatkové a když už jsou tak mají prostě větší hodnotu kvůli rodokmenu nebo plemenu?

27.11.2019 22:25

Ano, je jiný svět, ani rohlík už nestojí co stál.......čas jsou peníze, vy ho nemáte (na hříbě) tak si připlatíte....sama uvádíte, že se prodej syrového koně nerentuje a když si o ty peníze někdo řekne, tak se divíte , no jo no, teď v roce 2019 je to prostě jinak....

27.11.2019 23:10
Slon Indický

XXX.XXX.244.218

Šedesát tisíc za zdravého koně není moc - i když nic neumí. Já vyšší ceny vítám, konečně si koně nebude moct pořídit každý, a pokud se podaří mít spravedlivé ceny pro lidi, co koně trénují, případně odchovávají, bude třeba i ekonomicky zajímavé pro lidi, kteří to umí, se tím zabývat.
Vždycky si můžete koupit bývalého dostiháka - ostatně než si ho vycvičíte, pravděpodobně víc peněz prožere a úplně zdravý taky nebude - ve výsledku vás vycvičený kůň za 120 tisíc vlastně vyjde nejlevněji, protože ho lze hned využívat.

28.11.2019 03:59
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj lidi, tak jsem se i ja musela do diskuze pripojit, nebot mi lezou oci ven z dulku...Shanim pro sebe na pristi rok kone a koukam na inzeraty tady a nebo na bazosi atd. A jsem v soku. Bud jsem ja absolutne stara (a to bych teda nerekla) a nebo se svet koni uplne pretocil vzhuru nohama? Kde se prosimvas vzala ta drzost prodat kone ktery "nic neumi" za 50-60.000 a vice? To jste vsichni tak bohati a nebo si nekdo mysli, ze mu nekdo za kolikrat i neobsednuteho prumerneho kone tolik penez da? O prodeji "modernich plemen" hribat za nekolikanasobek snad ani nemluvim. Ja zkratka zjistila, ze pro me osobne zde snad ani normalni kun neni :-/ ja nechci slakat zadny parkur a ani jezdit drezuru, uz vubec nechci jezdit zadne zavody a kone tim akorat tak zbytecne stresovat. Ja chci kone - pritele, se kterym mi bude dobre. Chci aby mel radost ze jdeme ven - a objevujeme ruzne mista, klidne ho necham nekde se past a budu na neho cucet jak je spokojenej a pak ho klidne doprovodim po svejch zpatky domu aby si vyfouknul a nachystal se na odpocinek a zrani doma.... Tak to bylo s mym byvalym konem nez zestarnul a jezdit se na nem prestalo. Stejne jako je preciz normalni nechat dozit a umrit sveho stareho kone v jeho staji ve ktere je zvykly a rad....A taky mi to prijde jako uplne normalni vec a slusnost ze vas kun je hodny pri osetrovani (proc by taky nemel byt, kdyz vy sami jste se k nemu vzdy chovali slusne ze?), Nekouse, nekope a nesnazi se vas sundat na vyjizdce stejne jako je normalni, ze posloucha vase pobidky nebo zastaveni. Proste s konem je to celozivotni prace a vzdelavani! A pak tady nekdo svihne inzerat typu: sem tam si kousne, v terenu dopredny a s jezdkyni si "nesednul" a bez vybaveni za nej chceme 60.000,- jako lidi proberte se konecne! Bud ja jsem tady spadla z jineho stoleti a nebo jste se tezce precenili s vasi predstavou o praci s konem a oceneni. A ne neni to o tom, ze bych byla mimon, nemela penize atd prave naopak mam pocit, ze jako malokdo opravdu vim, co celozivotni pece o kone realne stoji takze ohanet se recmi typu "to hribe se nam musi vyplatit kdyz jsme se o nej 3 roky starali - nevyplati. Pokud jste mu opravdu davali co se davat ma, tak vam za nej tu cenu stejne nikdo neda, kone zkratka jsou tezce prodelecna zvirata! Takze si je porizuji povetsinou jejich absolutni milovnici, kteri se casto musi uskromnit aby se kun mel dobre a nebo lide, kteri penize neresi a vam teda gratuluji... Ja jsem z te prvni linie i kdyz bych zas nerekla, ze se mam spatne ale penize ktere investuji si rozhodne rozmyslim...jen ze jsem opravdu zmatena protoze to co pred dvaceti lety bylo uplne jasne (ze mas kone vychovanyho a neco umi) - tak se ted prezentuje jako nadstandart. A ja proste nebudu za kamose na trajdani (se kterym bude jeste x prace) po lese davat takove sumy (ja chodim do prace a vim, kolik stoji penize vydelat, nejen na pocatecni koupi ale i na udrzeni kone v dobre kondici) a tak tedy nezbyva nez si vychovat hribe (coz bohuzel ted nejde nebot tolik casu zas nemam!) A nebo vykoupit kone z blbejch podminek, kde zas budu neco napravovat :-/ achjo... Tak jsem se vykecala a treba mi nekdo tady vysvetli, jak se to teda ma a nebo nema...PS: jsem byvala wranglerka ceskeho sampiona a vyrustala jsem jeste v dobe, kdy jsme tyden kydali hnuj abychom se mohli na chvili svezt v obrade pod dozorem :-D a taky jsme dostavali bicem my a ne kone, kdyz se nam nedarily jizdarenske prvky ;-) zkratka asi jiny svet...pratele :-)

Proč se vztekáte , je věcí každého, jakou cenu si stanoví. Když na to nemáte, tak si ho nekupujte. A asi to bude nejlepší, protože kdyby koně potkalo něco špatného nebudete mít peníze na veterináře.

28.11.2019 06:40
lenacia

XXX.XXX.168.82

No jo, co si to kdo dovoluje. Kvalitního koně prodávat za adekvátní cenu...
Řekněte, kolik vy byste si řekla za koně, kterého máte třeba i od narození, nebo od odstavu, od dvou let případně... Kdy nyní je mu třeba už 6 nebo 7... A každý měsíc platíte ustájení případně náklady za držení koně doma. Věnujete mu svůj čas, energii a další peníze za trenéry, aby se koník obsedl, aby se přijezdil, aby něco uměl...
A kolik byste chtěla za mladého koně, co možná nic neumí, ale je z vašeho chovu, a do zabřeznutí a říje klisny, jeho matky ste dala nemalé peníze od opakovaných vyšetření přes případné krmení a krmné doplňky po samozřejmě cenu za hřebce, kterého ste si nevybrala podle toho že je nejlevnější ale pro jeho stavbu těla a charakter a celkově jeho vhodnost... A navíc během březosti máte jinak nevyužitelnou kobylu...
Myslíte že vyjížďky do lesa, do neznámého prostředí plného predátorů bez koňského stáda koně nijak nestresuje? No to se mýlíte, kůň není zvíře co rádo objevuje, kůň má rád bezpečí stáda, pohybují se po cestičkách co si vyšlapou a pendlují po známém okolí...
Koně jsou proděleční, to jistě, ale nikdo si neřekne, no já teď do koně dám se vším všudy 90 tisíc, ale jsem milovník tak ho tady slečně dám za 20.

28.11.2019 08:51
kapička

XXX.XXX.64.44

Chcete to nejnedostatkovější zboží na trhu a divíte se, že za něj musíte připlatit.

Na pohodové vyjížďky není každý kůň, to už spíš každý kůň oddrndá pár hobbíček, zvládne jízdárnu... Ale sehnat charakterního, zdravého, nelekavého, tolerantního koně, který si je jistý v terénu za jakékoliv situace, v každém počasí, to už je kumšt. Takového koně nikdo bez vážných důvodů neprodá, to je poklad, který se vyvažuje zlatem.

Z mého pohledu koně na jizdérenskou práci nějak natrénuje dobrý jezdec (až na výjimky) vždycky, ale pohodový kůň na couračky přírodou to musí mít v sobě.

28.11.2019 10:14
rennie111

XXX.XXX.43.190

Myslím, že Verun to vystihla, doba je proste iná, dnes už 10.- 30. tis nie je žiadny peniaz, za to si nekúpite ani poriadny bicykel nie to koňa..
Z pohľadu predávajúceho by som tiež chcela za koňa akého hľadáte podstatne viac peňazí. Ale to by ste sa na to musela pozrieť z opačnej strany- zo strany chovateľa. Momentálne mám doma odstávča a iba zhruba porátané náklady od pripustenia kobyly do dnes už prevyšujú cenu 30.tis..
Keď si spočítam, že ho budem ešte tri roky kŕmiť, potom vám ho mám obsadnúť a predať ako pohodového koníka za takú cenu tak to asi ťažko..

28.11.2019 10:51
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Byla jsem na obou stranách, jako prodávající i jako kupující.

Pochybuji, že má zadavatelka dotazu aspoň reálnou představu o nákladech na držení koně a na jeho adekvátní odchov, o výcviku ani nemluvím.
Nemusím tatínkovy holčičky, které dokážou mávat jiným před nosem ruličkami bankovek, ale nemají ani tu nejmenší páru co kolik stojí.

Za mě jednoznačně, chci-li zdravého životaschopného koně na hobby ježdění, tak u menší prodejní ceny než 60-70tis se už budu ptát, jestli v tom koni není nějaká skrytá vada a jednoznačně půjdu po neobsednutém koni aspoň se základními návyky - nejmenší riziko výcvikem získaných vad... Taky za tu cenu nebudu čekat extra kvalitu, ale prostě normální zdravé zvíře použitelné pro couračku do lesa, nikoli top sporťáka.

Za moje koně, které jsem chtěla do vysokého sportu a rozhodně to není echt plemeno, jsem v jejich 2-3l platila 150 tis za kus a to jsem pouze požadovala, aby byli zcela zdraví bez vad a měli čisté rtg. Mám je 3-4 roky (kupovaní s ročním odstupem od sebe) a když jsem si jen ze srandy nedávno počítala náklady, které jsem navalila do jejich výcviku, držení, účasti na závodech a dalšího, tak jsem se s hodně odřenýma ušima dostala na částku 25 000 € (640 tis) za kus a to by mi jen pokrylo nejzákladnější výdaje tj. kupní cenu + následný základní servis/trénink/závody, nikoli chovnou hodnotu nebo hodnotu založenou na dosaženém stupni výcviku (prozatím S ve dvou disciplínách). Neplánuji je prodat, ale kdyby mi někdo za takové zvíře nabízel 70-80tis a tvářil se jaká že je to vysoká cena, tak bych se asi umlátila smíchy a dotyčného hodně rychle vyprovodila.

Pokud to chcete dělat dobře, tak to něco stojí a je podle mě naprostý nesmysl prodávat pod cenou jen proto, že se to kupujícímu nelíbí.

28.11.2019 12:57
Arbora

XXX.XXX.192.218

Mne zas príde nezmyselné kone predávať zadarmo.

Možno pred 20 rokmi stál kvalitný kôň na špacír 40.000, ale v tom čase bola priemerná mzda necelých 13.000 Kč, dnes je to cez 30.000 Kč.

28.11.2019 13:20

Diky za reakce! Ted uz aspon trosku vice chapu. Nekteri z vas mi to dokazali dobre vysvetlit a za to jsem vdecna. Proto jsem i psala o vice uhlu pohledu. Tim bych asi tohle vlakno rada ukoncila a preji hodne stesti a rozumu vsem zucatnenym :-)

28.11.2019 14:37
evcusik

XXX.XXX.150.9

Vzhledem k tomu, že cena odchování koníka do 3 let je minimálně na 100 tis (sakumprdum vše). Tak mi ceny příjdou ještě nízké. Kor za zdravého koně - a na zdraví je velký vliv odchovu.

28.11.2019 15:54
Oťásek

XXX.XXX.219.4

Málo kdo chce čekat tři roky než mu doroste kůň, když je tu dotaz na pronájem klisny na odchov vlastního hříběte, vždy převažují rady, že je to všechno velké riziko, výsledek nejistý, ať si zájemce koupí odstávče, ročka...nebo hotového koně.
A pak tu jsou tací, které baví chovat a odchovávat, víc než jezdit... /můj případ/
Ale proč bychom měli někoho sponzorovat? Proč by nás to mělo stát za 3
roky např. 150tis. a měli bychom za to chtít 70tis? Já tyhle myšlenkové pochody fakt moc nechápu.

Vezmu to ze svého pohledu:

Chci chovat koně, koupím si dobrou chovnou kobylu /náklad řádově 100.000 plus/
Následuje výběr hřebce / dávky, inseminátor, doplatek za březost cca +-30tis/
Do ceny hříběte by se mělo samozřejmě všechno alespoň z části promítnout, kvalitní krmení, ustájení kobyly, vakcinace na herpes, vitamíny a td.

Od narození hříběte náklady za veterináře, seno, slámu, po odstavu ustájení, další kvalitní krmení...zápis koně, čipování, DNA, poplatky svazu, průkaz, původ, následně svody, VKZ...základní výcvik...

Nepočítám vůbec čas který tím strávím, který zájemce o takového koně nechce investovat, dále to riziko, že to všechno nedopadne, do kterého takový zájemce nechce jít a samozřejmě zaplatí pouze za zdravého jedince...
A nebo ještě jinak,
pokud si dáte odstávče na hříbárnu, tak kvalitní odchovy v našem okolí se pohybují okolo 2500,-/měs. - tak pokud by cena po celou dobu byla stejná, což pravidlem nebývá a s věkem koně roste, pak by Vás jen ustájení koně do tří let vyšlo na 75. 000,-, kde je pořizovací cena takového odstávčete, veterinární výlohy...tři roky bez ježdění, jen placení a pečování...

Divíte se, že pak chceme pro naše vymazlené mimino, se kterým se tři roky deno deně se.reme, "kvalitního člověka" a taky nějaké peníze?
To mě mrzí...

28.11.2019 15:59
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://www.ifauna.cz/kone/inzerce/r/detail/3515566/krizenec-haflinga/

tak to jako například. Nejspíš tenhle koník nebude utíkací mašina. Pokud umí chodit ven sám, mohl by posloužit.
+ je tam ještě pár A1/1 nad 16 let co na tom budou asi podobně...
(každý kůň má něco, jde o to aby jste si sedli)

28.11.2019 16:10
Pipilota

XXX.XXX.46.93

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/112723473/petilety-valach-klusaka.php

nebo tedy jestli si zvládnete obsednout. charakter mívají milionový ...

28.11.2019 16:32
akscha

XXX.XXX.28.99

Rekla bych, ze na tomto je přesně videt, ze chov koni se proste nevyplatí. Hotovy kun je v nakladech tak drahy, ze ho bezny zajemce proste neuplati a kazdy prodej konci se ztratou. Nebo je tu nekdo, kdo by na prodeji starsiho kone (ne ostavcete) realne vydelal? Myslim po zapocteni VSECH nakladu vcetne prace...

Neregistrovaný uživatel

28.11.2019 16:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Škoda, že někteří chovatelé tak uvědomělí nejsou, a je jim jedno, komu koně prodají, i když jsou upozornění. Jo pryč jsou ty časy, kdy kupříkladu můj hřebeček odstavce stal 14 tisíc, a to ještě museli někomu zaplatit pětku, proto ho prodali dráž. Mně hříbata, než se vůbec narodila, stala 25 tisíc. Co pak ještě toho půl roku do odstavu. A mít koně do 3 let? No to jsem nikdy nepočítala, protože pak vždy všichni zůstali doma. Ale stále zůstává, kde je poptávka je nabídka. Já bych dnes do chovu vůbec nešla, je prekonovano, a vzhledem k tomu, že si koně může koupit každej.....

28.11.2019 16:45
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Znám pár lidí co to dokázali dostat na "šulnul" stav, nebo to alespoň tvrdí. Daleko více chovatelů prostě ví, že koně dotuje (třeba tím, že lecos zahrnou do celku na statku a tak to jde třeba více do nákladů u krav atd.) Zrovna ten klusák z inzerce výš je zcela pod cenou - jenže doma by se prožíral, na dostihy už není, ale na jatka ho škoda... Tak se prodá velmi pod cenou, aby si ho někdo nový předělal na jezdeckého. Nebo tedy starší kůň zase s tím, že bude potřeba aby měl přiměřeně méně práce a více péče.

28.11.2019 17:23
akscha

XXX.XXX.28.99

Jj, chapu, proc se ti kone prodavaji, jak se prodavaji. Proste zivit nepotrebneho kone je kazdy mesic tak velka ztrata, ze se vyplati "zbavit se ho" za kazdou cenu. Ale asi bych tomu nerikala pod cenou. Je to pod cenou nakladu, ale za tržní cenu.

Jde mi o to, ze zadavatelka si stezovala, ze kone jsou drazi. Seslo se tu par vypoctu, ktere ukazovaly, ze jsou porad levni (respektive pod cenou nakladu). Ale ja si nemyslim, ze je mozne dostat treba za trileteho kone tolik peněz, aby se zaplatil cely jeho odchov. Dokonce si ani nemyslim, ze to bylo realne nekdy driv. Ted je jen maler v tom, ze porizovaci cena je strasne nizka - to driv nebylo a vyselektovalo to ty, kteri pak nemeli na kazdodenni naklady.

Jinak ja z doslechu vim jen o jedine staji, kde nejak vydelavali na hribatech. Byla to top odstavcata s oboustrannym puvodem. V podstate luxusni zbozi... Ale ze by ale nekdo vydelal na hotovem koni, ktereho si pripravil od hribete, o tom nevim. Jak pise pipilota, flikuje se to z dotaci, dalsiho hospodarstvi atd. Proto mi prijde nerealne nejak to tu scitat, nasobit a cekat na dobu, kdy kupujici prozřou a cely odchov zaplati. Ale to je jen takova uvaha

28.11.2019 17:38
Sophii

XXX.XXX.173.31

tak zase vezmeme to 'logicky'... skoro každý prodej je něčím ztrátový. Kor u koní. Na koních vydělají jenom fušeři co koupí koně za 10k, a obratem do pár měsíců prodají za 35...
Známý teď prodal auto, jelikož nejsem autový člověk, tak nevím nic, jen to že to byl snad ford mustang takže auta co naopak na ceně získávají... Vím za kolik ho koupil a vím za kolik prodal... A rozdíl je nějakých 100k do plusu. Tak sem mu řekla, že to pěkně na tom autě trhnul. A on jen pokrčil rameny se slovy, že ani moc ne. Nové součástky motoru, kola, nový potahy, kompletně ho musel vyčistit, protáhnout klimatizaci, nový motůrek do ostřikovačů musel pořídit... A to nepočítá benzín, který musel brát ten kvalitnější aby nezadřel motor, a to auto žere tolik, že by se mu víc vyplatilo si sednout na zahradní židličku a zapálit ropný pole... do toho aby, to auto vůbec mohl používat a nechat si SPZ a mít zelenou kartu atd, tak musel samozřejmě platit povinný, plus nájemný za garáž kde to auto měl... Takže sice by se dalo říci že na tom vidělal ale ve výsledku byl taky v mínusu...
To bohužel tomu člověku u toho koně taky vpodstatě nikdo nedá, to co se do něj vrazí v rámci ustájení. Vždyť jeden rok na běžném pastevku pro dospělého koně, což bychom mohli říci že je třeba někde mimo města cca 3000 Korun měsíčně, takže 36 tisíc. Za dva roky už je to přes 70. Jenom za ustájení, bez kováře, očkování, odčervení, návštěv veterináře, krmných doplňků, bylo by ideální také ocenit námi trávený čas u těch koní, který sme mohli trávit jinak (třeba v druhé práci když na to přijde)... kde je výbava co sme do toho koně dali, kde je trenér, kterého jsme si zřejmě museli zaplatit... kde je případná pořizovací cena samotného toho koně...
Bohužel je tak nějak nereálné chtít proplatit všechny tyto náklady. To je jako prodávat barák a do ceny si přidat částku proplacenou za všechnu použitou vodu a elekřinu za ty roky co tam člověk žil a ten barák využíval a samozřejmě se o něj celou dobu staral a opravoval ho. Bohužel, reální cena je prostě ta, kterou ten barák má, ne tu kterou do něj člověk vložil a stejné je to s koníky.
Ten kůň musí hlavně vydělat nad pořizovací částku. To jest, přípouštění a březost, bez částky na ustájení a případné částky za přepravu kobyly k hřebci, obvykle vyjdou člověka na nějakých 30 tisíc. (a to jsou ustájení a přeprava poměrně drahé položky, a bavíme se o cenách nějakých levnějších hřebců, nikoli topových koní například ze Sprehe)... Je tedy logické že hříbě asi nemůže stát 15 tisíc, nebo 20. Jeho hodnota v době narození je investovaných 30 tisíc okolo péče o březí klisnu, a už tady je to prodělečné, protože přidat k tomu 11 měsíců ustájení, mohla by cena hříběte už po narození atakovat 100k, ale to pomalu nemají ani hříbata z luxusních parkurových a drezurních linií, natož hříbě, co by mělo být hobby koněm na rekreaci... Takže 60K za koně 'co nic neumí'... definujte nic neumí.
Je tu plno lidí co má naivní představy o cenách koní- viz v perličkách ta tříletá plňaska.
A taky sou zase lidi, co si povzdechnou, že 200k za koně, který byl rok v tréninku u kvalitního trenéra, další rok u druhého trenéra, dojížděl za ním později ještě třetí trenér, umí tohle, umí tamto, má první místo z národní soutěže a umisťoval se na prvních příčkách v různých jezdeckých disciplínách a dokonce je prémiovaný i v Německu, a oni řeknou, že je to za 13 letého koně moc peněz, že nemáte rozum, a že nabízejí 50 tisíc a to je podle nich adektávní protože ten kůň už je starej... tak nevíte kdo z vás by si měl rezervovat pokoj v blázicni... protože oni ecidentně nemají rozum, a vy ste o něj po přečtení jejich názoru přišli.

29.11.2019 09:44
sovicka

XXX.XXX.43.148

Sophii napsal(a):
tak zase vezmeme to 'logicky'... skoro každý prodej je něčím ztrátový. Kor u koní. Na koních vydělají jenom fušeři co koupí koně za 10k, a obratem do pár měsíců prodají za 35...
Známý teď prodal auto, jelikož nejsem autový člověk, tak nevím nic, jen to že to byl snad ford mustang takže auta co naopak na ceně získávají... Vím za kolik ho koupil a vím za kolik prodal... A rozdíl je nějakých 100k do plusu. Tak sem mu řekla, že to pěkně na tom autě trhnul. A on jen pokrčil rameny se slovy, že ani moc ne. Nové součástky motoru, kola, nový potahy, kompletně ho musel vyčistit, protáhnout klimatizaci, nový motůrek do ostřikovačů musel pořídit... A to nepočítá benzín, který musel brát ten kvalitnější aby nezadřel motor, a to auto žere tolik, že by se mu víc vyplatilo si sednout na zahradní židličku a zapálit ropný pole... do toho aby, to auto vůbec mohl používat a nechat si SPZ a mít zelenou kartu atd, tak musel samozřejmě platit povinný, plus nájemný za garáž kde to auto měl... Takže sice by se dalo říci že na tom vidělal ale ve výsledku byl taky v mínusu...
To bohužel tomu člověku u toho koně taky vpodstatě nikdo nedá, to co se do něj vrazí v rámci ustájení. Vždyť jeden rok na běžném pastevku pro dospělého koně, což bychom mohli říci že je třeba někde mimo města cca 3000 Korun měsíčně, takže 36 tisíc. Za dva roky už je to přes 70. Jenom za ustájení, bez kováře, očkování, odčervení, návštěv veterináře, krmných doplňků, bylo by ideální také ocenit námi trávený čas u těch koní, který sme mohli trávit jinak (třeba v druhé práci když na to přijde)... kde je výbava co sme do toho koně dali, kde je trenér, kterého jsme si zřejmě museli zaplatit... kde je případná pořizovací cena samotného toho koně...
Bohužel je tak nějak nereálné chtít proplatit všechny tyto náklady. To je jako prodávat barák a do ceny si přidat částku proplacenou za všechnu použitou vodu a elekřinu za ty roky co tam člověk žil a ten barák využíval a samozřejmě se o něj celou dobu staral a opravoval ho. Bohužel, reální cena je prostě ta, kterou ten barák má, ne tu kterou do něj člověk vložil a stejné je to s koníky.
Ten kůň musí hlavně vydělat nad pořizovací částku. To jest, přípouštění a březost, bez částky na ustájení a případné částky za přepravu kobyly k hřebci, obvykle vyjdou člověka na nějakých 30 tisíc. (a to jsou ustájení a přeprava poměrně drahé položky, a bavíme se o cenách nějakých levnějších hřebců, nikoli topových koní například ze Sprehe)... Je tedy logické že hříbě asi nemůže stát 15 tisíc, nebo 20. Jeho hodnota v době narození je investovaných 30 tisíc okolo péče o březí klisnu, a už tady je to prodělečné, protože přidat k tomu 11 měsíců ustájení, mohla by cena hříběte už po narození atakovat 100k, ale to pomalu nemají ani hříbata z luxusních parkurových a drezurních linií, natož hříbě, co by mělo být hobby koněm na rekreaci... Takže 60K za koně 'co nic neumí'... definujte nic neumí.
Je tu plno lidí co má naivní představy o cenách koní- viz v perličkách ta tříletá plňaska.
A taky sou zase lidi, co si povzdechnou, že 200k za koně, který byl rok v tréninku u kvalitního trenéra, další rok u druhého trenéra, dojížděl za ním později ještě třetí trenér, umí tohle, umí tamto, má první místo z národní soutěže a umisťoval se na prvních příčkách v různých jezdeckých disciplínách a dokonce je prémiovaný i v Německu, a oni řeknou, že je to za 13 letého koně moc peněz, že nemáte rozum, a že nabízejí 50 tisíc a to je podle nich adektávní protože ten kůň už je starej... tak nevíte kdo z vás by si měl rezervovat pokoj v blázicni... protože oni ecidentně nemají rozum, a vy ste o něj po přečtení jejich názoru přišli.

Já si myslím, že odchovat a prodat hříbě/mladého koně se nevyplatí běžnému člověku/amatérskému jezdci. Něco jiného (n finanční hodnotaú je odchovat si třeba hříbě po své kobyle, s vědomím, že si ho nechm, tam je jsou jiné motivace než finance smozřejmě.
Odchod se může vyplatit jedině těm co mají vlastní zázemí (vastní ustájení, stádo, pastviny, pozemky), kdy není potřeba mladého koně přesouvat nějak na hříbárnu a v základu stojí jen náklady na žrádlo. K tomu máte kvalitní kobyly na kterých chováte a primárně chováte koně pro sport. Pak se buď buď vyplatí prodávat původová odstávčata, nebo pokud mladého koně, pak krátce obsedlé, což se dokáží dobe prezentovat pod sedlem, neb tam cena hned taky naskočí nahoru. Ovšem to se nebavíme o koních za pár desítek tisícíc, ale řádově výše.
Jinak mě spolehlivý kůň s dobrou výkostí co se umisťuje, v nižším úrovních pomůže jezdci, který sbírá zkušenosti, přijde za 200 000 úplně ok.

8.12.2019 21:53
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Pokud ještě hledáte koníka na couračky, co takhle se poptat tady:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/113102123/isabella.php?fbclid=IwAR2W7qadAD5UC_NnYpmFeRk4xy_iKmBLtY4i7B1bIqoSd-9ms9_pwpxbgIg

Ono to nebude nijak zlé zvíře. A nejspíš se i s tou dušností bude dát nějak pracovat...
Ale o ceně bych klidně ještě i jednala (tedy pokud vůbec má nějaké ucelené vyšetření na tu dušnost). Pro tuhle kobylku by to mohlo být terno dostat se k novému nenáročnému majiteli...

9.12.2019 17:43
balisek

XXX.XXX.212.233

Pipilota napsal(a):
Pokud ještě hledáte koníka na couračky, co takhle se poptat tady:
https://zvirata.bazos.cz/inzerat/113102123/isabella.php?fbclid=IwAR2W7qadAD5UC_NnYpmFeRk4xy_iKmBLtY4i7B1bIqoSd-9ms9_pwpxbgIg

Ono to nebude nijak zlé zvíře. A nejspíš se i s tou dušností bude dát nějak pracovat...
Ale o ceně bych klidně ještě i jednala (tedy pokud vůbec má nějaké ucelené vyšetření na tu dušnost). Pro tuhle kobylku by to mohlo být terno dostat se k novému nenáročnému majiteli...

To bude nejspíš Zlatka od Atlantídy, ne?

9.12.2019 17:46
Pipilota

XXX.XXX.46.93

balisek napsal(a):
To bude nejspíš Zlatka od Atlantídy, ne?

Jo je to tak. Probráno a propráno v diskuzích vedle - perličky z inzerce a co vás naštvalo?

17.12.2019 05:48
florindela

XXX.XXX.44.8

V téhle lokalitě mi nepřijdou koně moc drazí:

https://zvirata.bazos.cz/kun/20/?hledat=&hlokalita=68401&humkreis=25&cenaod=&cenado=&order=

Za vyšší cenu je zde kolikrát méně početné plemeno (např. irský cob) nebo kůň s dobrým původem a poslední inzerát je kůň, který dle informací v inzerátu chodil ST (tím by byla cena oddůvodněna). Jen tam nepíšou jméno koně, to by mě zajímalo. Myslím, že jde dohledat některé koně, pony či oslíky za dobrou cenu, jen ale nevím, jestli je to to, co Vy chcete.
Jinak se přiznám, řeším podobný problém. Kolikrát vidím na i-bazarech Schleich apod. koně prodávat bazarové za cenu nových. Na Sbazaru teď třeba hřebci po 250 ,- - tolik nestojí ani noví (Cena zcela nového koně cca 190 Kč)! Kde je rozumná cena do sta korun, tam už jsou koníci většinou prodaní. Člověk nesedí u internetu každý den, taky mám práci, takže na inzerát zavolám pozdě a nebo, když má čas inzeráty pročítat, tak tam zase nic kloudného není.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2019 06:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Ja jsem nedávno Schleich koně koupila za 450,- , ale to asi není z té obycejnejsi série, byl to jakýsi jednorožec, možná proto dražší.

17.12.2019 08:25

nejak blbě rozumim-co znamena kůň bazarovy a novy?

17.12.2019 08:37

nejak blbě rozumim-co znamena kůň bazarovy a novy?

Schleich kone jsou hračky 🤷‍♀️

17.12.2019 11:01
lenacia

XXX.XXX.173.31

Třeba já sem zvědavá jak se mi bude prodávat kobyla.
Zítra nám dovezou do stáje Kobylu Pony. V souhře okolností to budu já, kdo ji bude prodávat.
Kobyla už u nás jednou byla. Má sice polský původ, ale s juniory už skákala a měla by být vhodná do vyššího sportu pro zkušeného juniora.
Vzhledem k jejím kvalitám, protože poničku znám, ji chci prodat za 80 tis. ale obávám se, že taková cena k prodeji bude při většinu zájemců nepřijatelná, protože tady se neplatí za kvalitu tady má plno lidí pocit že se platí tolik kolik oni můžou dát.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2019 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Schleich kone jsou hračky 🤷‍♀️

Jo to jsou hračky 🙂

17.12.2019 13:15
Pipilota

XXX.XXX.46.93

lenacia napsal(a):
Zítra nám dovezou do stáje Kobylu Pony. V souhře okolností to budu já, kdo ji bude prodávat.
Kobyla už u nás jednou byla. Má sice polský původ, ale s juniory už skákala a měla by být vhodná do vyššího sportu pro zkušeného juniora.
Vzhledem k jejím kvalitám, protože poničku znám, ji chci prodat za 80 tis. ale obávám se, že taková cena k prodeji bude při většinu zájemců nepřijatelná, protože tady se neplatí za kvalitu tady má plno lidí pocit že se platí tolik kolik oni můžou dát.

Vůbec bych se toho nebála. Jestli se ponice předvedla v dobrém na pár závodech (podrží jezdce), tak půjde rychle z domu. Čupr ponclů co mají A1/1 v původu je dost, ALE mají trochu problém s ujezditelností stran děcka. Polsko mívá důraz na povahu (přísný výběr, co je problémové jde směr jatky). Fakt bych se nebála, pokud umí a je spolupracující.

17.12.2019 15:48
lenacia

XXX.XXX.173.31

Pipilota napsal(a):
Vůbec bych se toho nebála. Jestli se ponice předvedla v dobrém na pár závodech (podrží jezdce), tak půjde rychle z domu. Čupr ponclů co mají A1/1 v původu je dost, ALE mají trochu problém s ujezditelností stran děcka. Polsko mívá důraz na povahu (přísný výběr, co je problémové jde směr jatky). Fakt bych se nebála, pokud umí a je spolupracující.

děkuji. U nás teda nezávodila, ale než k nám přišla měla snad odjet s dítětem parkury st. L. Tady fungovala jako školní kůň, přičemž tu máme děcka začátečníky, ale fungovala s nimi dobře, nicméně je to ale spíš kůň pro zkušenou a ambiciózní juniorku, i když svezla i tyhle děvčata a přešla s nimi i překážky.

17.12.2019 18:44

Lenacio, můžu se zcela nezištně zeptat jak k tomu přijde úplně cizí člověk, že prodává neciho kone? Kterého vlastně zná jen z doslechu? To ho budete zájemcům předvádět pod sedlem? Vyprávět o minulosti u které jste nebyla?
Já měla za to, že kone prodává majitel, nebo popřípadě pověří infem majitele stáje, osku co se stará, a ne úplně cizího člověka...
Diky za objasnění 🙂

17.12.2019 19:09
lenacia

XXX.XXX.224.91

Lenacio, můžu se zcela nezištně zeptat jak k tomu přijde úplně cizí člověk, že prodává neciho kone? Kterého vlastně zná jen z doslechu? To ho budete zájemcům předvádět pod sedlem? Vyprávět o minulosti u které jste nebyla?
Já měla za to, že kone prodává majitel, nebo popřípadě pověří infem majitele stáje, osku co se stará, a ne úplně cizího člověka...
Diky za objasnění 🙂

Tenkrát nebyla moje a závody sme s ní nejezdili. Nicméně sem byla při tom když tady jezdila pod dětmi, a normálně sem s ní manipulovala.
Nicméně by se měla napsat na mě v případě že ji budu nabízet.

17.12.2019 19:27
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):

V nějaké maštali " u vás" jednou byla? Přišla jen tak,jednoho krásného dne.
A odešla sama ? Jen tak,že se jí už nechtělo " u vás" sloužit ?
A najednou jí pro změnu přivezou .Někdo ,koho si ona stopla cestou,protože se " k vám " chtěla vrátit?
A vy jí místo radostného přivítání určíte prodejní cenu.A napsat se ona ,dobračka ponička, nechá taky na vás.
A doteď žila byla sama za sebe ? Neregistrovaná ,anonymní ,samostatná ,single pony?
Nějak tomu nerozumím.
Ale musí to být zřejmě dobrej oddíl ,když tam docházejí svobodní poníci sami

17.12.2019 19:31
lenacia

XXX.XXX.224.91

koně napsal(a):
V nějaké maštali " u vás" jednou byla? Přišla jen tak,jednoho krásného dne.
A odešla sama ? Jen tak,že se jí už nechtělo " u vás" sloužit ?
A najednou jí pro změnu přivezou .Někdo ,koho si ona stopla cestou,protože se " k vám " chtěla vrátit?
A vy jí místo radostného přivítání určíte prodejní cenu.A napsat se ona ,dobračka ponička, nechá taky na vás.
A doteď žila byla sama za sebe ? Neregistrovaná ,anonymní ,samostatná ,single pony?
Nějak tomu nerozumím.
Ale musí to být zřejmě dobrej oddíl ,když tam docházejí svobodní poníci sami

Oooo velice se omlouvám že sem celý ten příběh zjednodušila jednoduše pro to že mám pocit že to nebylo podstatné.
Prosím na kolik A4 vám to mám dopodrobna sepsat?

Neregistrovaný uživatel

17.12.2019 19:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Je to marný 😛

17.12.2019 19:45
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
Oooo velice se omlouvám že sem celý ten příběh zjednodušila jednoduše pro to že mám pocit že to nebylo podstatné.
Prosím na kolik A4 vám to mám dopodrobna sepsat?

Záleží na vás .Jak jste na tom slohově? Jestli se budete rozepisovat hodně doširoka,nebo dokážete vypíchnout podstatné věci ?

17.12.2019 19:56
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

dnes se cena uměrně zvyšuje stupněm výcviku a přiježděností koně což je v pořádku vzledem k množství neumětelů u koní plus dosažené výsledky pak je plemeno a původ třeba 20% ceny.Když je dobře odvedena práce ma se i ocenit

17.12.2019 20:04
akscha

XXX.XXX.26.89

Ja si treba pod "prodavat" predstavila pripravit a zadat inzerat (lenacie myslim foti) a pripadne komunikovat s kupci. To mi neprijde neproveditelne. A kone se pohybuji sem a tam, mohla byt nekam zapujcena na sezonu. Je to cele podstatne?

Co se tyka samotneho prodeje, zima neni uplne nejlepsi doba. Zkusila bych najit fotky v letni srsti, ale to je asi samozrejmost

17.12.2019 20:06
Pipilota

XXX.XXX.46.93

lenacia napsal(a):
děkuji. U nás teda nezávodila, ale než k nám přišla měla snad odjet s dítětem parkury st. L. Tady fungovala jako školní kůň, přičemž tu máme děcka začátečníky, ale fungovala s nimi dobře, nicméně je to ale spíš kůň pro zkušenou a ambiciózní juniorku, i když svezla i tyhle děvčata a přešla s nimi i překážky.

V ČR jsou účasti na L parkuru dohledatelné.
To že nějak koník funguje doma (na jízdárně v sousední stáji), není žádná záruka že je toho schopen i na závodech. Ukázaná platí! (vše ostatní můžou být jen plky)

Koně na prodej bych svěřila jen trenérovi co je zároveň můj známý. A to jako že by nabízel (zařídil) za nějakou odměnu, prostě protože jezdí po ČR a zná mnohem více koňáků než já. Ale rozhodně by si ho na sebe nepsal (si neumím představit např. tahanice s reklamací atd.)

Ale i spolehlivý školní poník má hodnotu - povaha pro děti a zdraví není dnes nic samozřejmého.

17.12.2019 22:02
lenacia

XXX.XXX.173.31

koně napsal(a):
Záleží na vás .Jak jste na tom slohově? Jestli se budete rozepisovat hodně doširoka,nebo dokážete vypíchnout podstatné věci ?

tak vzledem k tomu že sem vítězka a mnohokrát umístěná v mnoha literárních soutěžích. Jsem si docela sebevědomně jistá svých schopností. I když tenhle PC mě trigruje jak vynechává písmena, raději píšu povídky ručně, to je důvod proč už moc nevydávám na net ale jen do šuplíku.

Mám známou co měla menší jezdeckou školičku pro děti ve stáji kde mám Sáru... Začala jsem v téhle školičce pomáhat... Danou pony kobylu pořídila moje známá pro holky... Kobylu následně kvůli nečekaným komplikacím prodala.... kobylu si koupila její kamarádka/známá... 3 months later: známé přeskočilo a rozhodla se, že kobylu nechce a že ji vrátí a že je jí to jedno, jestli někdo bude doma nebo nebude... po dlouhé konverzaci zahrnující kobylu i další vzájemné věci se domluvilo, že bych kobylu nafotila a nabídla do prodeje já a že by se na mě napsala... nabídnutím myslím ono nafocení a vytvoření inzerátu a korespondenci s kupci, jakmile budu mít po ruce všechny papíry, přesné jméno a vše, dohledám si informace osobně.

17.12.2019 23:32

lenacia napsal(a):
tak vzledem k tomu že sem vítězka a mnohokrát umístěná v mnoha literárních soutěžích. Jsem si docela sebevědomně jistá svých schopností. I když tenhle PC mě trigruje jak vynechává písmena, raději píšu povídky ručně, to je důvod proč už moc nevydávám na net ale jen do šuplíku.

Mám známou co měla menší jezdeckou školičku pro děti ve stáji kde mám Sáru... Začala jsem v téhle školičce pomáhat... Danou pony kobylu pořídila moje známá pro holky... Kobylu následně kvůli nečekaným komplikacím prodala.... kobylu si koupila její kamarádka/známá... 3 months later: známé přeskočilo a rozhodla se, že kobylu nechce a že ji vrátí a že je jí to jedno, jestli někdo bude doma nebo nebude... po dlouhé konverzaci zahrnující kobylu i další vzájemné věci se domluvilo, že bych kobylu nafotila a nabídla do prodeje já a že by se na mě napsala... nabídnutím myslím ono nafocení a vytvoření inzerátu a korespondenci s kupci, jakmile budu mít po ruce všechny papíry, přesné jméno a vše, dohledám si informace osobně.

Jen OT, na to ze jste vítězka mnoha literárních soutěži, sebevědomý se píše bez N 😊

17.12.2019 23:36

lenacia napsal(a):

nedělejte to...

18.12.2019 06:04
lenacia

XXX.XXX.173.31

nedělejte to...

Koně už jsem několikrát prodávala před tím coby zprostředkovatel a prodala je dobře.

18.12.2019 06:08
lenacia

XXX.XXX.173.31

Jen OT, na to ze jste vítězka mnoha literárních soutěži, sebevědomý se píše bez N 😊

Jen aby bylo jasno to nebyly diktáty a gramatické soutěže nýbrž literární. Tedy důraz se kladl hlavně na obsah příběhu, přičemž mi moje povídky kontrolovala učitelka.
Že občas udělám chybku gramatického rázu... Už sem viděla překlepy a chyby otištěné přímo v knihách psaných a překládaných a kontrolovaných profesionály.
Na mě mně sem mívala doma lístek s poučkou, že mi to občas dělá problém uznávám ale má to nulovou souvislost s mou schopností psát příběhy.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 06:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):

Nechcete i místo psaní na ifaunu dále psát jen do šuplíku....

18.12.2019 06:26
akscha

XXX.XXX.29.213

Inzerat neni pribeh :) ale myslim, ze prodej zvladnete, to neni problem. Kazdopadne pokud můžu radit, nevidim duvod, proc byste si kobylu mela prepisovat na sebe. Protoze jestli se neco pokazi (treba necekana zdr./psychicma vada, kterou klidne mohla vytvorit ta mezimajitelka), zustane kobyla na krku Vam. A to, ze pred x sezonami presla L, zdaleka neznamena, ze by to L presla i ted nebo ze ji nekdo v mezicase nezastycoval na prach, nenaucil shazovat deti, lekat se vlastniho stinu apod. Takze na to pozor, s tim musite taky pocitat

18.12.2019 07:34
lenacia

XXX.XXX.185.28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nechcete i místo psaní na ifaunu dále psát jen do šuplíku....

Nápodobně

18.12.2019 07:39
lenacia

XXX.XXX.185.28

akscha napsal(a):
Inzerat neni pribeh :) ale myslim, ze prodej zvladnete, to neni problem. Kazdopadne pokud můžu radit, nevidim duvod, proc byste si kobylu mela prepisovat na sebe. Protoze jestli se neco pokazi (treba necekana zdr./psychicma vada, kterou klidne mohla vytvorit ta mezimajitelka), zustane kobyla na krku Vam. A to, ze pred x sezonami presla L, zdaleka neznamena, ze by to L presla i ted nebo ze ji nekdo v mezicase nezastycoval na prach, nenaucil shazovat deti, lekat se vlastniho stinu apod. Takze na to pozor, s tim musite taky pocitat

Nevím proč máte pocit že si tohle všechno před předpisem neověřím.... Ach počkat, jasně... Protože sem to nenapsala tak automaticky to znamená že ne 🤦‍♀️...
Mimochodem, psaní inzerátu je taky literární sloh. Stejně jako psaní receptu.

18.12.2019 07:41
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Každý svého štěstí strůjcem.

18.12.2019 07:56
saola

XXX.XXX.151.39

No, hlavně za to zvíře dva roky po prodeji víceméně ručíte, když jste tedy ten Prodávající. To by mi v tomto případě za ty prachy opravdu nestálo.
Je doba právníků, a handrkovat se s novým majitelem, který tvrdí, že jsem mu něco zatajila? Ani omylem.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 07:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
Nápodobně

Já se již zařídila 😁

18.12.2019 08:02
akscha

XXX.XXX.18.255

Pred chvilkou jsem se Vas tady v diskuzi zastala, ted se pokusila poradit. Ale jasne, byla to nevyzadana rada.

Overeni, jak na tom kobyla aktualne je, muze byt dost problematicke, zvlast pokud nejste schopna udelat si ho "vlastnim zadkem".

PS: Inzerat je sloh, to souhlasi, ale vy jste psala o pribezich. A inzerat neni pribeh a zminovana schopnost psat pribehy tam opravdu nepomuze.

18.12.2019 08:03
lenacia

XXX.XXX.185.28

saola napsal(a):
No, hlavně za to zvíře dva roky po prodeji víceméně ručíte, když jste tedy ten Prodávající. To by mi v tomto případě za ty prachy opravdu nestálo.
Je doba právníků, a handrkovat se s novým majitelem, který tvrdí, že jsem mu něco zatajila? Ani omylem.

Veterinář, rentgeny, jezdec, kontrola... Vše následně zahrnuto do prodejní ceny včetně řádné kupní smlouvy s aktuálními zákony... Všechno mělo být.
Ale paní šiblá si to včera v noci rozmyslela, takže nevím proč s vámi řeším takový hovadiny

Ještě dodám že od toho po téhle trapné scéně dávám ruce pryč. Jen aby si někdo zase nevymyslel opak

18.12.2019 08:14
Arbora

XXX.XXX.192.218

Mno, hlavne by som s predajom počkala na podpis zmluvy. Príbeh vyzerá dosť podivne, zvlášť s osobou "preskočenou".

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 08:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
Veterinář, rentgeny, jezdec, kontrola... Vše následně zahrnuto do prodejní ceny včetně řádné kupní smlouvy s aktuálními zákony... Všechno mělo být.
Ale paní šiblá si to včera v noci rozmyslela, takže nevím proč s vámi řeším takový hovadiny

Ještě dodám že od toho po téhle trapné scéně dávám ruce pryč. Jen aby si někdo zase nevymyslel opak

Taky se divím...

18.12.2019 08:16
lenacia

XXX.XXX.185.28

akscha napsal(a):
Pred chvilkou jsem se Vas tady v diskuzi zastala, ted se pokusila poradit. Ale jasne, byla to nevyzadana rada.

Overeni, jak na tom kobyla aktualne je, muze byt dost problematicke, zvlast pokud nejste schopna udelat si ho "vlastnim zadkem".

PS: Inzerat je sloh, to souhlasi, ale vy jste psala o pribezich. A inzerat neni pribeh a zminovana schopnost psat pribehy tam opravdu nepomuze.

Kobyla skákala letos v létě, a ne někdy před sezónou, jen nevím kolik a jestli jen hobby nebo offika. Nedivte se že mě pak vytáčí případné falešné dedukce když se nezná souvislost, která se neví jen pro to, že já něco neřekla... Protože to na téhle diskuzi není nutné říkat, protože to nikoho ani nemusí zajímat a stejně se to tu pitvá5.

Stejně jako nechápu, proč spojujete sloh s inzeratem, když sem o něm nikde nehovorila v souvislosti s inzeratem ale jen v reakci na stížnost že sem tady nedala informace, a já se zeptala ironicky na kolik A4 to mám sepsat... Mimochodem, i inzeráty sem ve škole psala

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 08:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):

Takže byste vlastně cenu navýšila tím, že tohle vše byste.musela udělat, protože koně neznáte.

18.12.2019 08:33
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Takže byste vlastně cenu navýšila tím, že tohle vše byste.musela udělat, protože koně neznáte.

To je prostě rozumné počínání si na dnešním trhu koní v ČR...

(jaký šel takovou potkal - to prostě platí i v denním životě, někdo má prostě kolem sebe divné lidi)

18.12.2019 08:41
lenacia

XXX.XXX.185.28

Kobylu znám, ale je lepší mít to na papíře a na rentgenech. A proto sem ji chtěla prodat za 80 a výš podle toho (nebo od toho dát ruce pryč v případě problémů a vůbec nepřepsat) aby se mi tahle investice vrátila...

18.12.2019 08:57

lenacia napsal(a):
Kobyla skákala letos v létě, a ne někdy před sezónou, jen nevím kolik a jestli jen hobby nebo offika. Nedivte se že mě pak vytáčí případné falešné dedukce když se nezná souvislost, která se neví jen pro to, že já něco neřekla... Protože to na téhle diskuzi není nutné říkat, protože to nikoho ani nemusí zajímat a stejně se to tu pitvá5.

Stejně jako nechápu, proč spojujete sloh s inzeratem, když sem o něm nikde nehovorila v souvislosti s inzeratem ale jen v reakci na stížnost že sem tady nedala informace, a já se zeptala ironicky na kolik A4 to mám sepsat... Mimochodem, i inzeráty sem ve škole psala

Falešné dedukce...ale vy sama nevíte spoustu podrobností o tom koni...Prostě tady hraje roli fakt moc věcí, na které můžete vy osobně dojet...není to, že vám chceme kazit kšeft, ale spíš vás ušetřit problémů. Sama si toho koně pod sedlem pořádně neprověříte (jako kupující bych chtěla vědět podrobnosti před zkouškou). Pokud se na vás přepíše a vy pak neprodáte - kůň ukáže zdr. problém nebo si "jen" ve výběhu zlomí nohu....a je to všechno na vás....Neřeknu, kdybyste koně nějakou dobu jezdila, věděla o kdejakém víru v srsti, ale prostě váš popis působí, že jste koně viděla párkrát a chcete jej prodat....proč ho vlastně neprodá jeho majitel?

18.12.2019 09:05
lenacia

XXX.XXX.185.28

Falešné dedukce...ale vy sama nevíte spoustu podrobností o tom koni...Prostě tady hraje roli fakt moc věcí, na které můžete vy osobně dojet...není to, že vám chceme kazit kšeft, ale spíš vás ušetřit problémů. Sama si toho koně pod sedlem pořádně neprověříte (jako kupující bych chtěla vědět podrobnosti před zkouškou). Pokud se na vás přepíše a vy pak neprodáte - kůň ukáže zdr. problém nebo si "jen" ve výběhu zlomí nohu....a je to všechno na vás....Neřeknu, kdybyste koně nějakou dobu jezdila, věděla o kdejakém víru v srsti, ale prostě váš popis působí, že jste koně viděla párkrát a chcete jej prodat....proč ho vlastně neprodá jeho majitel?

Plno dospělých neověří poníka pod sedlem nemyslíte?

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

To neřeste, už to je bezpředmětné.

18.12.2019 09:26
akscha

XXX.XXX.101.243

lenacia napsal(a):
Plno dospělých neověří poníka pod sedlem nemyslíte?

Uplne malicke poniky (placnu do 130 cm) neoveri. Ale porad maji vic moznosti, nez Vy, v podstate nejezdec. Mimochodem, videla jste toho kone vubec nekdy v terenu, jak resi krizove situace, bubaky atd? Ne, ze bych Vam ten prodej neprala, ale je to moc neznamych najednou

18.12.2019 09:35
lenacia

XXX.XXX.185.28

akscha napsal(a):
Uplne malicke poniky (placnu do 130 cm) neoveri. Ale porad maji vic moznosti, nez Vy, v podstate nejezdec. Mimochodem, videla jste toho kone vubec nekdy v terenu, jak resi krizove situace, bubaky atd? Ne, ze bych Vam ten prodej neprala, ale je to moc neznamych najednou

Ano, jezdila tu s dětmi sama do terénu kdy my sme šli pěšky bez dalšího koně. Pořád tu mám známou instruktorku co Kobylu trénovala pouze jsem ji já měla prodávat ať napsanou či nenapsanou na mě. Ne že bych na vše byla sama

18.12.2019 14:50
liva

XXX.XXX.226.96

Zajímavá debata...
Mě osobně na tom smrdí tohle:
lenacia bude formálně majitelem poníka, kterého prodá za 80000,-.
Tyto peníze odevzdá skutečnému majiteli.
Kupec najde na poníkovi vadu a bude ho chtít vrátit, co bude pak?
Nebo lenacia poníka prodá a, protože je vedená jako majitel, nedá "skutečnému" majiteli nic...?
Pomoci s prodejem klidně, ale rozhodně na sebe to zvíře nepřepisovat.

18.12.2019 15:06
lenacia

XXX.XXX.173.31

liva napsal(a):
Zajímavá debata...
Mě osobně na tom smrdí tohle:
lenacia bude formálně majitelem poníka, kterého prodá za 80000,-.
Tyto peníze odevzdá skutečnému majiteli.
Kupec najde na poníkovi vadu a bude ho chtít vrátit, co bude pak?
Nebo lenacia poníka prodá a, protože je vedená jako majitel, nedá "skutečnému" majiteli nic...?
Pomoci s prodejem klidně, ale rozhodně na sebe to zvíře nepřepisovat.

Nope, peníze by byly moje.

18.12.2019 15:23
Dotaz

XXX.XXX.27.214

lenacia napsal(a):
Nope, peníze by byly moje.

Takže vám někdo jen tak dá/přenechá cca 80 000,- Kč?

18.12.2019 16:38
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
Takže vám někdo jen tak dá/přenechá cca 80 000,- Kč?

Prosím, nenípejte se v tom. Berte to tak že jo, někdo mi jen tak chtěl přenechat peníze co bych utrzila za prodej koně... Ale ze všeho nakonec sešlo tak neví třeba dal řešit.

18.12.2019 17:40
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):

" Sem vítězka " a na další už upozornila Cstmr
Podle mě pravopis ke psaní patří,obzvlášť když píšou sebejisté vítězky
Taky se přimlouvám za produkci výhradně do vlastního šuplíku.
Jinak za mě tedy, nic moc příběh .Ani sloh ,ani povídka.
Každopádně je ze života .
Chuděrka ponice byla určo levná,nebo je totálně dok... .
Když takhle putuje ,spíše až rotuje ,mezi známými a kámoškami z mokré čtvrti .
Takže, i kdyby náhodou, jí vaše ustajovatelka ,případně další a další, nové a nové držitelky a předavatelky chtěly přes vás prodávat ,nic moc na ní nevyděláte .
Tudíž bych radila,nevyžádaně tedy,abyste se do jejich kšeftů raděj moc nemotala.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 17:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

koně napsal(a):
Takže, i kdyby náhodou, jí vaše ustajovatelka ,případně další a další, nové a nové držitelky a předavatelky chtěly přes vás prodávat ,nic moc na ní nevyděláte .
Tudíž bych radila,nevyžádaně tedy,abyste se do jejich kšeftů raděj moc nemotala.

Dyt nebude, dyt to všechno padlo, dyt proč to sem vůbec psala, prostě se v tom už nerejpejme, příběh skončil. Zas přijde příště jinej sloh.

18.12.2019 18:36
lenacia

XXX.XXX.173.31

koně napsal(a):

Jistě, víte všechno... Jak už sem řekla, překlepy a hrubky občas udělá každý. Uvědomujete si že od toho mají nakladatelství korektory co kontrolují knihy před vydáním? A stejně tak to je i u novin a časopisů když se píšou články. Ne... Nevíte... Dedukujete stejně jako o kobyle nevíte nic, jen dedukujete. Protože sem já něco řekla... Cokoliv co řeknu překroutite a vždycky jenom negativně... To, že kamarádka potřebovala kobylku prodat hned, a tak se stalo to co se stalo, což sem i já osobně tak trochu čekala že se stane, je soukromá osobní věc moji kamarádky a trenérky, stejně jako proč sme se dohodly tak jak sme se dohodly.
Kobyla je v tom nevinně a je absolutně v pohodě a cenu 80 tisíc minimálně 3 měsíce zpátky měla. Možná dokonce i 100. Ato ať už by patřila komukoliv!!!!

18.12.2019 19:05
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
Jistě, víte všechno... Jak už sem řekla, překlepy a hrubky občas udělá každý. Uvědomujete si že od toho mají nakladatelství korektory co kontrolují knihy před vydáním? A stejně tak to je i u novin a časopisů když se píšou články. Ne... Nevíte... Dedukujete stejně jako o kobyle nevíte nic, jen dedukujete. Protože sem já něco řekla... Cokoliv co řeknu překroutite a vždycky jenom negativně... To, že kamarádka potřebovala kobylku prodat hned, a tak se stalo to co se stalo, což sem i já osobně tak trochu čekala že se stane, je soukromá osobní věc moji kamarádky a trenérky, stejně jako proč sme se dohodly tak jak sme se dohodly.
Kobyla je v tom nevinně a je absolutně v pohodě a cenu 80 tisíc minimálně 3 měsíce zpátky měla. Možná dokonce i 100. Ato ať už by patřila komukoliv!!!!

Popis má být stručný a k věci . Proto jsem vám o něj napsala. Abych chybně nededukovala a negativně nepřekrucovala.
Jsem už postarší ,tak potřebuji víc, polopaticky.
A vidíte,že nepíšete dost jasně .Když jsem to zas nepochopila
Mě z vašeho příběhu prostě vyplynulo,to co jsem napsala.
A že je v tom kobyla nevinně ,to je jisté .

18.12.2019 19:25
lenacia

XXX.XXX.173.31

koně napsal(a):
Popis má být stručný a k věci . Proto jsem vám o něj napsala. Abych chybně nededukovala a negativně nepřekrucovala.
Jsem už postarší ,tak potřebuji víc, polopaticky.
A vidíte,že nepíšete dost jasně .Když jsem to zas nepochopila
Mě z vašeho příběhu prostě vyplynulo,to co jsem napsala.
A že je v tom kobyla nevinně ,to je jisté .

víte co... máte pravdu, všichni do jednoho máte pravdu... v tom že neříkám všechno nebo že nevíte všechno... máte pravdu že nemáte žádný polopatický a stručný popis toho co se děje....
a víte čím to je? Protože sem vám nic z toho nechtěla říkat. Nechtěla sem abyste věděli nějaké detailní stručné věci ohledně něčeho co se vás nijak netýká a nemusí zajímat. A přesto z nějakého důvodu máte strašlivou potřebu do toho mluvit... aniž byste měli jakékoliv informace... kromě těch odemě, což... vzhledem k tomu co si o mě myslíte, hlavně třeba coudas, nejsou relevatní informace ze kterých by se mělo a mohlo něco dedukovat...

18.12.2019 19:48
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
víte co... máte pravdu, všichni do jednoho máte pravdu... v tom že neříkám všechno nebo že nevíte všechno... máte pravdu že nemáte žádný polopatický a stručný popis toho co se děje....
a víte čím to je? Protože sem vám nic z toho nechtěla říkat. Nechtěla sem abyste věděli nějaké detailní stručné věci ohledně něčeho co se vás nijak netýká a nemusí zajímat. A přesto z nějakého důvodu máte strašlivou potřebu do toho mluvit... aniž byste měli jakékoliv informace... kromě těch odemě, což... vzhledem k tomu co si o mě myslíte, hlavně třeba coudas, nejsou relevatní informace ze kterých by se mělo a mohlo něco dedukovat...

No vidíte.
Takže sama o sobě,případně tedy o věci,kterou nakousnete na veřejné anonymní diskuzi ,vědomě dobrovolně podáte zkreslené ,neúplné a zavádějící informace ?
Nechcete ,ale podáte
A jelikož jsou tedy ty informace irelevantní a nekonkrétní ,každý si je nějak po svém vysvětlí a přebere.
A jelikož jste tato infa uveřejnila právě a zrovna do Diskuze ,diskutuje se o nich.Dál a víc.
Protože víc hlav víc ví ,to je stará pravda

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 19:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):

Ano, myslím si o vás. Ale vám to může bejt jedno, já vás nezivim, takže o co jde. A asi tak literárně zdatná nejste, když vždy vše dedukuji špatně a pak píšu lži. Je na každým, co chce napsat a co ne. Tak nevidím důvod se pak rozčilovat, jak to mám na světě nejhorší....

18.12.2019 19:54
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ano, myslím si o vás. Ale vám to může bejt jedno, já vás nezivim, takže o co jde. A asi tak literárně zdatná nejste, když vždy vše dedukuji špatně a pak píšu lži. Je na každým, co chce napsat a co ne. Tak nevidím důvod se pak rozčilovat, jak to mám na světě nejhorší....

víte já si o vás taky myslím své, ale nechme to tak jak to je...
Stejně jako já si nechám svoje úspěchy na poli psaní povídek.
Máte pravdu, že raději píšu o slovanské čarodějce co pomáhá bandě samurajů, než se vypisovat bandě lidí co hledají každou záminku k tomu hledat cokoliv co se dá stočit do negativity.

18.12.2019 19:57
lenacia

XXX.XXX.173.31

koně napsal(a):
No vidíte.
Takže sama o sobě,případně tedy o věci,kterou nakousnete na veřejné anonymní diskuzi ,vědomě dobrovolně podáte zkreslené ,neúplné a zavádějící informace ?
Nechcete ,ale podáte
A jelikož jsou tedy ty informace irelevantní a nekonkrétní ,každý si je nějak po svém vysvětlí a přebere.
A jelikož jste tato infa uveřejnila právě a zrovna do Diskuze ,diskutuje se o nich.Dál a víc.
Protože víc hlav víc ví ,to je stará pravda

Ale uvěomujete si doufám že si je přebírat vůbec nemusíte.. vlastně vás žádný konkrétní 3,14čoviny nemusí vůbec trigrovat do takový míry abyste tu psali něco o tom že ta kobyla je bezcená herka!
Řekla sem že kobyla má hodnotu 80 tisíc, tak z toho ste mohli jednoduše vydedukovat to co říkám, že má hodnotu 80 tisíc... ale ne, ona to píše Lenacia, honem honem musíme si vymyslet hromadu krávovin!!!!

18.12.2019 20:11
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
Ale uvěomujete si doufám že si je přebírat vůbec nemusíte.. vlastně vás žádný konkrétní 3,14čoviny nemusí vůbec trigrovat do takový míry abyste tu psali něco o tom že ta kobyla je bezcená herka!
Řekla sem že kobyla má hodnotu 80 tisíc, tak z toho ste mohli jednoduše vydedukovat to co říkám, že má hodnotu 80 tisíc... ale ne, ona to píše Lenacia, honem honem musíme si vymyslet hromadu krávovin!!!!

Co prosím znamená "trigrovat" ?
Já jak tak čtu ,tak normálně přemýšlím nad tím,co čtu
No a u vašeho příspěvku,případně ve vašem projevu ,mě zaujala jakási nahozená fakta.
Že byla vámi nahozená,ale záměrně nepravdivá a nemá se nad nimi přemýšlet ,to mě tedy skutečně nenapadlo
Protože jsem je četla na veřejné diskuzi ,měla jsem za to,že o nich mohu i veřejně diskutovat .S dalšími,kteří je četli a diskutovat chtějí
Jestli vy říkáte ,že pendlující samostatná ponička má hodnotu 80 tisíc ,tak je to úsměvné .I kdyby to napsal jiný nick

18.12.2019 20:20
lenacia

XXX.XXX.173.31

koně napsal(a):
Co prosím znamená "trigrovat" ?
Já jak tak čtu ,tak normálně přemýšlím nad tím,co čtu
No a u vašeho příspěvku,případně ve vašem projevu ,mě zaujala jakási nahozená fakta.
Že byla vámi nahozená,ale záměrně nepravdivá a nemá se nad nimi přemýšlet ,to mě tedy skutečně nenapadlo
Protože jsem je četla na veřejné diskuzi ,měla jsem za to,že o nich mohu i veřejně diskutovat .S dalšími,kteří je četli a diskutovat chtějí
Jestli vy říkáte ,že pendlující samostatná ponička má hodnotu 80 tisíc ,tak je to úsměvné .I kdyby to napsal jiný nick

na to vám řeknu jednu jedinou věc.... Já jí říkala ať jí ji neprodává... ať počká na lepšího kupce.

Technicky vzato sem se jí i ptala jestli ji vážně chce pořizovat, vzhledem k okolnostem, co by možná, teoreticky, ale přesto v jejím případě stále pravděpodobně mohly nastat.

A trigrovat znamená něco jako, být vyprovokován k reakci...

18.12.2019 20:33
koně

XXX.XXX.174.63

lenacia napsal(a):
na to vám řeknu jednu jedinou věc.... Já jí říkala ať jí ji neprodává... ať počká na lepšího kupce.

Technicky vzato sem se jí i ptala jestli ji vážně chce pořizovat, vzhledem k okolnostem, co by možná, teoreticky, ale přesto v jejím případě stále pravděpodobně mohly nastat.

A trigrovat znamená něco jako, být vyprovokován k reakci...

Aha,takže píšete příspěvky,ale nemám na ně reagovat.Jen tak, si píšete .
To by asi byl vážně lepší ten šuplík ,než diskuze
Vámi předvídané okolnosti nastaly,kobylka už se vás netýká ,tak zas někdy příště ....

18.12.2019 20:44
lenacia

XXX.XXX.173.31

koně napsal(a):
Aha,takže píšete příspěvky,ale nemám na ně reagovat.Jen tak, si píšete .
To by asi byl vážně lepší ten šuplík ,než diskuze
Vámi předvídané okolnosti nastaly,kobylka už se vás netýká ,tak zas někdy příště ....

ano už se mě netýká... a mohu říci že po včerejší eskapádě a dnešku už od těhle věcí dávám ruce pryč, chtěla sem jen pomoct vyřešit kromě kobyly i další věci... nechám to už čistě na ní a budu s věnovat inzerování jen coby zprostředkovatel s provizí.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
víte já si o vás taky myslím své, ale nechme to tak jak to je...
Stejně jako já si nechám svoje úspěchy na poli psaní povídek.
Máte pravdu, že raději píšu o slovanské čarodějce co pomáhá bandě samurajů, než se vypisovat bandě lidí co hledají každou záminku k tomu hledat cokoliv co se dá stočit do negativity.

Nevidím jediný důvod, proč bych svůj názor nemohla napsat. Jsem zaujatá, protože píšete jak píšete a vaše příspěvky mne iritují. Když vás ta banda tak strašné štve, máte svůj šuplík. Tolik za mně.

18.12.2019 21:06
lenacia

XXX.XXX.173.31

Nevidím jediný důvod, proč bych svůj názor nemohla napsat. Jsem zaujatá, protože píšete jak píšete a vaše příspěvky mne iritují. Když vás ta banda tak strašné štve, máte svůj šuplík. Tolik za mně.

ach bože.. to sem jednou něco napsala aby naše zaujatá čoudí měla o čem psát... šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík..... protože sem jednou napsala slovo šuplík.... tak s tím nedápe pokoj... protože ste zujatá... já za vaši zaujatost nemůžu... tu si taky strčte do šuplíku příště... potože vás štve, že já něco napíšu... a vás štve když na vás reaguju, protože vy ste něco napsala protožejá něco napala, a jelikož já něco napsala a vy ste něco napsala a proto já zas něco napsala, tak ste naštvaná že sem něco napsala a tím ste zase něco napsala... Tak si buďte zaujatá v tm vašem miliardakrát vomletým šuplíku, stěžujte si že snad někdo někde volá KVS protože lidi kolem vás sou všichni nenávistný mrchy co vám nepřejou nic dobrýho a šuplík!

Neregistrovaný uživatel

18.12.2019 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
ach bože.. to sem jednou něco napsala aby naše zaujatá čoudí měla o čem psát... šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík, šuplík..... protože sem jednou napsala slovo šuplík.... tak s tím nedápe pokoj... protože ste zujatá... já za vaši zaujatost nemůžu... tu si taky strčte do šuplíku příště... potože vás štve, že já něco napíšu... a vás štve když na vás reaguju, protože vy ste něco napsala protožejá něco napala, a jelikož já něco napsala a vy ste něco napsala a proto já zas něco napsala, tak ste naštvaná že sem něco napsala a tím ste zase něco napsala... Tak si buďte zaujatá v tm vašem miliardakrát vomletým šuplíku, stěžujte si že snad někdo někde volá KVS protože lidi kolem vás sou všichni nenávistný mrchy co vám nepřejou nic dobrýho a šuplík!

???

18.12.2019 21:22
lenacia

XXX.XXX.173.31

???

řeknu vám to stejně prasácky jako to děláte vy... dedukcí z toho co o vás vím... Vzhledem k tomu, jak se chováte, jak se ke mě vyjadřujete a jaký sem si o vás tím pádem udělala obrázek...
Si pokládám otázku, kdo je v té vaší obci skutečnou obětí... protože jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá... a jestli se k sousedům chováte tak jak se předvádíte tady u mě kvůli té vaší "averzi" a všem říkáte že oni nemají právo na názor, jenom vy ano.... tak se nedivím že vás pak někdo nemusí mít trochu víc v lásce!

Neregistrovaný uživatel

19.12.2019 06:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):

Ano, pokud ti lidi budou mít názor jako vy, že si můžu lézt kam chci včetně ohrazených pozemku, protože sebou nenosim katastrální mapu a tedy nevím, komu pozemek patří, budu jaká jsem vždy. Jeden z mála příkladů.

19.12.2019 06:40
lenacia

XXX.XXX.173.31

Ano, pokud ti lidi budou mít názor jako vy, že si můžu lézt kam chci včetně ohrazených pozemku, protože sebou nenosim katastrální mapu a tedy nevím, komu pozemek patří, budu jaká jsem vždy. Jeden z mála příkladů.

A chcete vy taky ještě jeden?
Co třeba fakt že ste zmínila že vůči mě máte averzi kvůli tomu že vás nařkávám z toho, že prekrucujete co řeknu a neříkáte pravdu... A že vás to štve a proto máte averzi...

Ale pak tady sama stropíte hysterickou scénu kvůli slovníku obratu "30 let u koní"...
Moooc krásný dvojí metr vám povím

Neregistrovaný uživatel

19.12.2019 07:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
A chcete vy taky ještě jeden?
Co třeba fakt že ste zmínila že vůči mě máte averzi kvůli tomu že vás nařkávám z toho, že prekrucujete co řeknu a neříkáte pravdu... A že vás to štve a proto máte averzi...

Ale pak tady sama stropíte hysterickou scénu kvůli slovníku obratu "30 let u koní"...
Moooc krásný dvojí metr vám povím

Pokud vím, stropila jsem zde dost scén kvůli více věcem, pozitivka, jedna z posledních - kůň sám doma, Atlantida, váha a podobně. Stejně jako řada dalších lidí. To že mne nazýváte lhářem nemá s averzi vůči vám vcelku nic společného. Ale je to jedno. Lidi jako vy je plný výběžek, už si za ty roky vcelku začínám zvykat.

19.12.2019 07:45
lenacia

XXX.XXX.173.31

Pokud vím, stropila jsem zde dost scén kvůli více věcem, pozitivka, jedna z posledních - kůň sám doma, Atlantida, váha a podobně. Stejně jako řada dalších lidí. To že mne nazýváte lhářem nemá s averzi vůči vám vcelku nic společného. Ale je to jedno. Lidi jako vy je plný výběžek, už si za ty roky vcelku začínám zvykat.

Pardon, ale já se o pozitivku nezajímám a nikdy sem jí nedělala, to vy máte tendenci tady do všeho tahat pozitivku a lidi co jí dělají... I u koně co je sám doma ste scény stropila vy, protože vy ste měla koně samotného a strašně vás štvalo že se to lidem nelíbí... Kdy naposledy sem přesně řešila Atlantidu opravdu nevím. Mám dojem že nikdy, když vynechám aféru s Maškem a jeho kyberšikanu...
Mimochodem, to o tom 'lhaní' ste kdysi napsala vy sama, mám dojem že právě u jedné z diskuzí pana Maška.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2019 08:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

lenacia napsal(a):
Pardon, ale já se o pozitivku nezajímám a nikdy sem jí nedělala, to vy máte tendenci tady do všeho tahat pozitivku a lidi co jí dělají... I u koně co je sám doma ste scény stropila vy, protože vy ste měla koně samotného a strašně vás štvalo že se to lidem nelíbí... Kdy naposledy sem přesně řešila Atlantidu opravdu nevím. Mám dojem že nikdy, když vynechám aféru s Maškem a jeho kyberšikanu...
Mimochodem, to o tom 'lhaní' ste kdysi napsala vy sama, mám dojem že právě u jedné z diskuzí pana Maška.

Bože můj. A proč to vztahujete na sebe? Já jsem snad napsala, že jste to řešila vy? Že lžu jste mi napsala vy, ano v souvislosti s Maškem, že jsem něco špatně přečetla a pak možná napsala špatně, za což jsem se i následné omluvila, vaše reakce byla jen "pche ale však...." Dál to rozebírat nebudu. Ken že u koně samotného doma jsem neřešila, že lidem vadi, že mají lidi koně samotnyho doma, včetně mně, ale že mi vadí praskat tuto skutečnost na KVS. Tam se vás dost lidí zastalo, tak můžete být spokojená.

19.12.2019 08:48

Kdy se tu z toho stala mateřská školka?

Neregistrovaný uživatel

19.12.2019 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Kdy se tu z toho stala mateřská školka?

Už dávno.

19.12.2019 13:32
canka

XXX.XXX.35.234

Teda děvčata vy jste se tady rozjela

K tomu prodeji poničky...Lenacie(a fakt to nemyslim nijak zle ju?),nebála by jste se na sebe kobylku napsat,když by jste pak vlastně musela řešit a mít zodpovědnost za případné komplikace se zdravotním stavem či čímkoliv jiným? + by na mě dobře jako na kupujícího nepůsobilo to,že se při prodeji podívám do průkazu koně a tam jste novým majitelem napsána třeba týden?Ve mě by to vyvolalo pocit,že je něco špatně a zvířete se chcete z nějakého zatajeného důvodu zbavit...

Koukám na to z pohledu toho,že taky občas známým pomáhám s prodejem čehokoliv(byt,zahrada,auto...),protože tak nějak dokážu v inzerátu vše dobře popsat a nafotit a to prostě prodává...ale nikdy bych nešla do risku,že bych zodpovědnost za prodávanou věc měla nést místo prodávajícího já...i kdyby mi za to dal třeba peníze..

19.12.2019 14:00
lenacia

XXX.XXX.173.31

canka napsal(a):
Teda děvčata vy jste se tady rozjela

K tomu prodeji poničky...Lenacie(a fakt to nemyslim nijak zle ju?),nebála by jste se na sebe kobylku napsat,když by jste pak vlastně musela řešit a mít zodpovědnost za případné komplikace se zdravotním stavem či čímkoliv jiným? + by na mě dobře jako na kupujícího nepůsobilo to,že se při prodeji podívám do průkazu koně a tam jste novým majitelem napsána třeba týden?Ve mě by to vyvolalo pocit,že je něco špatně a zvířete se chcete z nějakého zatajeného důvodu zbavit...

Koukám na to z pohledu toho,že taky občas známým pomáhám s prodejem čehokoliv(byt,zahrada,auto...),protože tak nějak dokážu v inzerátu vše dobře popsat a nafotit a to prostě prodává...ale nikdy bych nešla do risku,že bych zodpovědnost za prodávanou věc měla nést místo prodávajícího já...i kdyby mi za to dal třeba peníze..

bya to jen jedna z možností... ale vve výsledku TADY!!! TADY NA IFAUNĚ je úplně jedno jestli by byla napsaná na mě, na kamarádku nebo třeba na Putina... všechno by bylo špatně, protože Lenacia

Neregistrovaný uživatel

19.12.2019 14:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Mám ráda vyjasněné situace. Takže tak.

Za mně by bylo skvělé, kdyby se koně začali prodávat hodně draho. A i ustájení hodně zdražilo. Bylo by to řešení.

19.12.2019 14:24
lenacia

XXX.XXX.173.31

Za mně by bylo skvělé, kdyby se koně začali prodávat hodně draho. A i ustájení hodně zdražilo. Bylo by to řešení.

každý kůňa každé ustájení má svou hodnotu... já platím adekvátní částku za to co dostávám ve stáji

19.12.2019 14:50
kapička

XXX.XXX.64.44

Já o prodeji koně přes "bílého koně" slyšela už dávno. Takže to není žádná "lenaci raritka". Těžko říct, jak je to s průkazem. Ale co jsem před lety slyšela, tak část peněz jde skutečnému majiteli, část onomu "bílému koní". V těch případech, o kterých mluvím, nešlo o žádnou levárnu a ani netuším, proč se to dělalo takhle komplikovaně, byli to normální koně, běžného zdraví, jezdecky plně využitelní... Možná kvůli takovým těm "školkovým" s tím se ba a s tím neba.

A upřímně si myslím, že spoustě inzerentů by pomohlo, kdyby si aspoň do sestavení inzerátu a hlavně výběru fotek koně nechali kecat někým, kdo se vyzná.

19.12.2019 15:39
Pipilota

XXX.XXX.46.93

kapička napsal(a):
Já o prodeji koně přes "bílého koně" slyšela už dávno. Takže to není žádná "lenaci raritka". Těžko říct, jak je to s průkazem. Ale co jsem před lety slyšela, tak část peněz jde skutečnému majiteli, část onomu "bílému koní". V těch případech, o kterých mluvím, nešlo o žádnou levárnu a ani netuším, proč se to dělalo takhle komplikovaně, byli to normální koně, běžného zdraví, jezdecky plně využitelní... Možná kvůli takovým těm "školkovým" s tím se ba a s tím neba.

A upřímně si myslím, že spoustě inzerentů by pomohlo, kdyby si aspoň do sestavení inzerátu a hlavně výběru fotek koně nechali kecat někým, kdo se vyzná.

Ne ne ne jen ať je i z inzerátu poznat kdo tak asi prodává... (ůžasný kvotr atd.)
Člověk alespoň hned ví kam ani nejezdit.

19.12.2019 16:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Na tomto řešení by v tuto chvíli vydělaly jatka v Polsku a kafilérky.
Nápravu v tristní situaci u koní vidím v osvětě.Informace!Jasné,stručné, nenamalované na růžovo. O množení koní, černé plemenitbě, o tom, co držení koní obnáší, o welfare koní.
Nějak mě ale nenapadá, jak to zařídit.

19.12.2019 16:42
Pipilota

XXX.XXX.46.93

sisi58 napsal(a):
Nápravu v tristní situaci u koní vidím v osvětě.Informace!Jasné,stručné, nenamalované na růžovo. O množení koní, černé plemenitbě, o tom, co držení koní obnáší, o welfare koní.

Povinnost mít ve stáji s velkými hosp. zvířaty zootechnika (VŠ)? Alespoň dojíždějícího a kontrolujícího. Prodejci ve zverimexu taky musí být školeni...(no a i tam je welfare hodně daleko od optima)
Bylo by to něco na úrovni, že na komín musíte mít revize, elektriku, plyn atd.

Alespoň aby si každý uvědomil, že to není jen tak mít koníka na zahradě...

Jinak osvěta, info, prevence... víme jak to jde např. ohledně krmení koní v ohradě...

Neregistrovaný uživatel

19.12.2019 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

sisi58 napsal(a):

Ja vidím problém v tom, že koně jsou levní, a může si jej koupit kdejaká.socka, protože chce koníčka. Šup herku za pětku a jedem, bez na ní sedlo za tisícovku, co že nepadne, tady máš ohradu o 5 metrech čtverečních a seno mi udělá přece každej zemědělec. Až přestanou být koně tak levní, že si je může koupit každý, až přestanou být ustájení , kam se dají lehce soupnout a nazdar, třeba se něco změní. Třeba ne. Já bych hledala řešení i v jakémsi "oprávnění držet zvíře" prokázané praxí. A ano, jsem si vědoma, že bych třeba i já koně neměla. Ale za mně by to těm zvířatům výrazně pomohlo.

19.12.2019 18:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ja vidím problém v tom, že koně jsou levní, a může si jej koupit kdejaká.socka, protože chce koníčka. Šup herku za pětku a jedem, bez na ní sedlo za tisícovku, co že nepadne, tady máš ohradu o 5 metrech čtverečních a seno mi udělá přece každej zemědělec. Až přestanou být koně tak levní, že si je může koupit každý, až přestanou být ustájení , kam se dají lehce soupnout a nazdar, třeba se něco změní. Třeba ne. Já bych hledala řešení i v jakémsi "oprávnění držet zvíře" prokázané praxí. A ano, jsem si vědoma, že bych třeba i já koně neměla. Ale za mně by to těm zvířatům výrazně pomohlo.

Ale já souhlasím!
Jen to nejde ze dne na den.
Vzhledem k tomu, že v Česku, co není zakázáno, je povoleno, začala bych tresty a pokutami za černou plemenitbu. U koní by to mělo být jednodušší, neboť koně neschováte tak jako fenku. A všichni koně už mají modrý průkaz.
Takže vylepšit evidenci, čipovat a dohledáte toho, kdo spáchal hříbě. Pokutovat. A je fuk,že majitel tvrdí, že je kůň pro něj. Kolik koní zůstává od hříběte po stáří v jednom místě?!
S pokutou by se hříbě tuplem nevyplatilo. A nebo sáhnout, za množení, na dotace. U lidí, co mají koně JEN jako VDJ a jinak na ty chudáky kašlou. Vlastní zkušenost.

19.12.2019 18:45
Pipilota

XXX.XXX.46.93

sisi58 napsal(a):
Ale já souhlasím!
Jen to nejde ze dne na den.
Vzhledem k tomu, že v Česku, co není zakázáno, je povoleno, začala bych tresty a pokutami za černou plemenitbu. U koní by to mělo být jednodušší, neboť koně neschováte tak jako fenku. A všichni koně už mají modrý průkaz.
Takže vylepšit evidenci, čipovat a dohledáte toho, kdo spáchal hříbě. Pokutovat. A je fuk,že majitel tvrdí, že je kůň pro něj. Kolik koní zůstává od hříběte po stáří v jednom místě?!
S pokutou by se hříbě tuplem nevyplatilo. A nebo sáhnout, za množení, na dotace. U lidí, co mají koně JEN jako VDJ a jinak na ty chudáky kašlou. Vlastní zkušenost.

Tohle bych viděla, že padá na hlavu KVS a nespolupráce úřadů mezi sebou (nezažila jsem, že by KVS či policie posunula nějaký podnět např. na finančák, hygienu). KVS umí dát pokutu za černou plemenitbu, ale častěji nedává než ano (zimoviště světských poníků). Celá Morava je promořena poníky bez papírů, bez označení - prostě když se neprodají, tak guláš. Prostě máme pořád dost spoluobčanů co se pravidlům jen smějí (přitrouble) - no vem chlup na dlani...

19.12.2019 19:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pipilota napsal(a):
Tohle bych viděla, že padá na hlavu KVS a nespolupráce úřadů mezi sebou (nezažila jsem, že by KVS či policie posunula nějaký podnět např. na finančák, hygienu). KVS umí dát pokutu za černou plemenitbu, ale častěji nedává než ano (zimoviště světských poníků). Celá Morava je promořena poníky bez papírů, bez označení - prostě když se neprodají, tak guláš. Prostě máme pořád dost spoluobčanů co se pravidlům jen smějí (přitrouble) - no vem chlup na dlani...

Ano, žádná spolupráce. Čemu se divit? U zvířat. Vždyť ani doktoři nespolupracují. Pacient má pak různé léky a to hodně a když má štěstí, nekolidují si v účinku.
Od známé máma tak,díky nevhodným lékům, běhala polooblečená v zimě po městě.

Já nějak pořád nerozumím, proč ti joudové, co dělají zákony, neokopírují ty fungující v cizině? Přece mi neříkejte,že všude v tom mají takový boudel, jako u nás?

19.12.2019 19:36
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Tak už se nedivím, máte to v genech.

19.12.2019 19:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Tak už se nedivím, máte to v genech.

A jinak je vám dobře, zdravíčko slouží, hlava funguje nejen na klobouk? Nejste vy schizofrenik? Jednou, dvakrát napíšete normální příspěvek a pak desetkrát nesmysly a urážky.
Nebo píšete pod stejným nickem dva.
Jeden doktor a ten druhý, co ho zavíráte do zadní seknice, když přijde návštěva, abyste neměli po dědině ostudu.

19.12.2019 21:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Je mi jedno, kolik vám, Lenko, kdo dá, zeptala jsem se jen, protože jsem to z textu nepochopila. :) Jestli je to stylem "na tu máš auto a buď si ho prodej a nebo nech", tak to chápu.

Já bych se právě bála toho, že pokud se objeví nějaká "skrytá vada", tak budete za dva roky řešit, jestli to tak bylo nebo nebylo (Petru a dušnost připomínat nemusím). Přijde mi to jako riziko docela vysoké. Chápu, už to není aktuální, jen jsem to chtěla vysvětlit. Canka to napsala dobře, vnímám to podobně.

20.12.2019 02:07
lenacia

XXX.XXX.173.31

Dotaz napsal(a):
Je mi jedno, kolik vám, Lenko, kdo dá, zeptala jsem se jen, protože jsem to z textu nepochopila. :) Jestli je to stylem "na tu máš auto a buď si ho prodej a nebo nech", tak to chápu.

Já bych se právě bála toho, že pokud se objeví nějaká "skrytá vada", tak budete za dva roky řešit, jestli to tak bylo nebo nebylo (Petru a dušnost připomínat nemusím). Přijde mi to jako riziko docela vysoké. Chápu, už to není aktuální, jen jsem to chtěla vysvětlit. Canka to napsala dobře, vnímám to podobně.

Bez vyšetření a bez toho aniž bych tu Kobylu znala bych do toho nešla. Ale jelikož ji znám a opravdu mě v době kdy sme ji měli tady zaujala tak jsem do toho byla ochotná jít.
Ve chvíli kdy by všechny peníze přišly mě tak měla být psaná na mě ale byla tu i možnost že ji jen zainzeruji a peníze vyrovnáme po prodeji, tedy bez přepisu.
Myslím si, že je třeba taky vybrat správného zájemce. Jsou lidi co si vymyslí kdeco a jsou lidé co jsou fér.
Když přijde ženská a chce koupit koně ale chce slevu a ještě ponižit cenu za dopravu co si bude muset zařídit, protože jí koně nedopraví zdarma, tak já osobně bych takového člověka hnala bičem ze stáje. To je přesně ten typ co pak po dvou měsících volá a stěžuje si že kůň není dokonalej a nefunguje jako perfektně seřízený stroj.
Nebo někdo kdo řekne že dá 20 tisíc a k tomu dvě sedla kentaur a prestige ať si je prodá a dostane tím zbytek peněz.
Absolutně nepřijatelné. Peníze na ruku/účet a řádná smlouva.
Proto jsem prohlásila, že tentokrát ponici prodám prostě já, viz výše jako prostředník, nebo, jak navrhla kamarádka, že by ji na mě přepsala, obě verze se ještě měly řešit teprve poté až by byla kobyla ve stáji, ale samozřejmě že sama pro sebe už jsem začala inzerát a vše okolo prodeje plánovat kor pokud by byla na mě. Jestli měla jít do sportu a jestliže měla být psaná na mě, potom určitě sem chtěla aby ji ozkoušela kvalitní jezdkyně, kterou by kobyla unesla, jakmile je do sportu určitě sem též chtěla kontrolu veterinářem, přesně pro ty vady.
Nutno dodat že sem sama byla víc pro prodej pouze jako zprostředkovatel, a tak sem to i chtěla rozhodnout.
A chtěla jsem ji prodávat já, protože mám prostě zato, že bych jí prodala lepším lidem, než které by vybrala kamarádka. Kteří by ji po 3 měsících určitě nevraceli.

20.12.2019 13:25

lenacia napsal(a):
Bez vyšetření a bez toho aniž bych tu Kobylu znala bych do toho nešla. Ale jelikož ji znám a opravdu mě v době kdy sme ji měli tady zaujala tak jsem do toho byla ochotná jít.
Ve chvíli kdy by všechny peníze přišly mě tak měla být psaná na mě ale byla tu i možnost že ji jen zainzeruji a peníze vyrovnáme po prodeji, tedy bez přepisu.
Myslím si, že je třeba taky vybrat správného zájemce. Jsou lidi co si vymyslí kdeco a jsou lidé co jsou fér.
Když přijde ženská a chce koupit koně ale chce slevu a ještě ponižit cenu za dopravu co si bude muset zařídit, protože jí koně nedopraví zdarma, tak já osobně bych takového člověka hnala bičem ze stáje. To je přesně ten typ co pak po dvou měsících volá a stěžuje si že kůň není dokonalej a nefunguje jako perfektně seřízený stroj.
Nebo někdo kdo řekne že dá 20 tisíc a k tomu dvě sedla kentaur a prestige ať si je prodá a dostane tím zbytek peněz.
Absolutně nepřijatelné. Peníze na ruku/účet a řádná smlouva.
Proto jsem prohlásila, že tentokrát ponici prodám prostě já, viz výše jako prostředník, nebo, jak navrhla kamarádka, že by ji na mě přepsala, obě verze se ještě měly řešit teprve poté až by byla kobyla ve stáji, ale samozřejmě že sama pro sebe už jsem začala inzerát a vše okolo prodeje plánovat kor pokud by byla na mě. Jestli měla jít do sportu a jestliže měla být psaná na mě, potom určitě sem chtěla aby ji ozkoušela kvalitní jezdkyně, kterou by kobyla unesla, jakmile je do sportu určitě sem též chtěla kontrolu veterinářem, přesně pro ty vady.
Nutno dodat že sem sama byla víc pro prodej pouze jako zprostředkovatel, a tak sem to i chtěla rozhodnout.
A chtěla jsem ji prodávat já, protože mám prostě zato, že bych jí prodala lepším lidem, než které by vybrala kamarádka. Kteří by ji po 3 měsících určitě nevraceli.

Jen k poslední větě, lidem do hlavy nevidíte, takže nikdy nemáte jistotu, že kone prodáte do dobrých rukou...

20.12.2019 13:54
lenacia

XXX.XXX.173.31

Jen k poslední větě, lidem do hlavy nevidíte, takže nikdy nemáte jistotu, že kone prodáte do dobrých rukou...

To jest prava, ale zase prostě, nějaké základní rozlišení těch lidí vnímám. Ale jak už skoro 10 let pracuji v místech, kde je nutný kontakt s lidmi, v mém případě i s cizinci, všímám si jich, takže vyjadřování některých lidí, tón hlasu, názory, styl mluvy apod mi čas od času, neříkám vždy! tak trochu napoví co je ten člověk aspoň částečně zač. Můžu se splést, to se stát může.
Ale jak jsem dala výše ty příklady... těmhle lidem bych neprodala ani kolo, natož koně.

21.12.2019 21:12

lenacia napsal(a):
To jest prava, ale zase prostě, nějaké základní rozlišení těch lidí vnímám. Ale jak už skoro 10 let pracuji v místech, kde je nutný kontakt s lidmi, v mém případě i s cizinci, všímám si jich, takže vyjadřování některých lidí, tón hlasu, názory, styl mluvy apod mi čas od času, neříkám vždy! tak trochu napoví co je ten člověk aspoň částečně zač. Můžu se splést, to se stát může.
Ale jak jsem dala výše ty příklady... těmhle lidem bych neprodala ani kolo, natož koně.

Zdání může klamat. Například můj přítel je pro spoustu cizích lidí naprosto nesnesitelný chlap, neustále jedovaté poznámky, nebo jen stručné požadavky a jinak mlčí, už z principu se na všechny tváří kyselé.
Přitom je to obětavy, hodný, vtipný, usměvavý, udělal by pro mě cokoliv - ale člověk si musel počkat až ho pozná víc.

Takže tvrdit že dokážete odhadnout úplně cizí lidi, je trochu úsměvné, když lidi se k cizím chovají nějak, jiní jsou pak ke svým známým, zvířatům apod.
Například chlap klidně řekne že by psa zvalil lopatou, ze pes má být venku a hlídat barák, a ve skutečnosti sám mu půjde otevřít dveře a udělá místo na gauči, aby si měl kam lehnout a drbe ho za ouskem, nadavkem mu ještě dá tři piškoty. Ale to cizí člověk nevidí. Tak samo klidně říká koni šunka, řízek apod a pak kupuje pytlíky mrkve a jezdí ho tam pusinkovat 🤷‍♀️

Vy se tady taky umíte chovat jako arogantní slepice, bez urážky, ale třeba taková ve skutečnosti nebudete, odsuzovat cizí lidi dle jejich chování někde není vždy úplně smerodatne.

21.12.2019 22:31
kapička

XXX.XXX.87.86

Ajaj, tuším tu další přestřelku.. Lenacia napsala některých a čas od času a šup, už je tu reakce: ale ale, vy teda kecáte, já znám... A ještě pěkně s citací

Už se těším, jak si to tu ráno přečtu.

Jinak překvapivě cizí lidi se většinou posuzují podle chování. A pokud bych prodávala koně a kupec mi při pohledu na koně řekl: jé, z něj by byl dobrý guláš; tak o něm si pomyslím něco nepěkného a kupec by měl co dělat, aby mě přesvědčil o tom, že je vhodný.... ( a to u nás máme ve stáji dost černý humor a koním kafilerkou nebo buřtama vyhrožujeme celkem pravidelně, ale jen mezi sebou, protože se známe a víme, že ve skutečnosti je to projev lásky)

21.12.2019 22:44
lenacia

XXX.XXX.168.82

Zdání může klamat. Například můj přítel je pro spoustu cizích lidí naprosto nesnesitelný chlap, neustále jedovaté poznámky, nebo jen stručné požadavky a jinak mlčí, už z principu se na všechny tváří kyselé.
Přitom je to obětavy, hodný, vtipný, usměvavý, udělal by pro mě cokoliv - ale člověk si musel počkat až ho pozná víc.

Takže tvrdit že dokážete odhadnout úplně cizí lidi, je trochu úsměvné, když lidi se k cizím chovají nějak, jiní jsou pak ke svým známým, zvířatům apod.
Například chlap klidně řekne že by psa zvalil lopatou, ze pes má být venku a hlídat barák, a ve skutečnosti sám mu půjde otevřít dveře a udělá místo na gauči, aby si měl kam lehnout a drbe ho za ouskem, nadavkem mu ještě dá tři piškoty. Ale to cizí člověk nevidí. Tak samo klidně říká koni šunka, řízek apod a pak kupuje pytlíky mrkve a jezdí ho tam pusinkovat 🤷‍♀️

Vy se tady taky umíte chovat jako arogantní slepice, bez urážky, ale třeba taková ve skutečnosti nebudete, odsuzovat cizí lidi dle jejich chování někde není vždy úplně smerodatne.

tak resting bitch face mám i já, stejně jako taky nemám ráda moc kontakt s lidmi... Ale spíš jde o tu 'auru' (to si neplést s nějakou esoterickou krávovinou o barvách apod).
Však já tý svý kobyle taky říkám hajtra a herka. Ale to nevypovídá nic moc o charakteru člověka. Táta pořád vyhrožuje že mi zkope kočku, a pořád na ní volá ať vypadne... a pak mi vleze do pokoje, sebere mi ji z postele a odnese si ji k sobě.
Třeba já velice nerada soudím lidi jen podle písemné korespondence, to by museli joo bejt opravdu... echt! Nebo sem si řekla že když on kamenem tak já taky kamenem- tedy vyhnat to do extrému.
Ono se to blbě popisuje, ale jde o to vidět a zkoumat. Že je mi někdo neříjemnej pro mě není automaticky špatnej člověk, jen někdo s kým si nesednu... ideální je na to popis jistého muže, který mě opakovaně 'uhání' abych byla jeho partnerka. On je strašně otravnej, nudnej, nechápe slovo ne, pořád se mě ptá jak se má změnit apod... ale že by byl zlej a špatnej to nemůžu říct ani omylem, podle mě je to hodnej, určitě ochotnej mladej muž, který by jiné holce, které by jeho zájmy a životní styl vyhovovaly mohl dát to co potřebuje... ale já ho nemůžu vystát.. ovšem kdyby se takový člověk zajímal o nějaké zvíře, tak bych mu jej klidně dala.

A zase naopak, už sem tady ten příběh vyprávěla, jak nám na hříbárnu dorazil hipster jak vyšitej. Rozhodně to nebyl zlej člověk, já se vsadím že bych si s ními pokecala, já s těmihle typy obvykle mám co si říct... ale koně natož hříbě, které si chěl pořídit, bych mu prostě nedala, protože čividně schopnosti nemá, chtěl ho mít u baráku na zahradě, a chtěl hříbě jenom pro to, aby si s ním vybudoval pevnej vztah a měli spolu to 'pouto'.

Jde o to umět, nebo chtít toho člověka examinovat. Však to sama říkáte poznat ho víc. Což třeba často bez osobního setkání nelze...

Že se můžu splést a že zdání může klamat? Inu jak říkám není to vždy a už jsem se i zmílila v obou směrech z negativnho na pozitivní a z člověka, kterému jsem věřila všechno jsem až později prokoukla jaký je to pohádkář.

Neregistrovaný uživatel

22.12.2019 06:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.77

kapička napsal(a):
Ajaj, tuším tu další přestřelku.. Lenacia napsala některých a čas od času a šup, už je tu reakce: ale ale, vy teda kecáte, já znám... A ještě pěkně s citací

Už se těším, jak si to tu ráno přečtu.

Jinak překvapivě cizí lidi se většinou posuzují podle chování. A pokud bych prodávala koně a kupec mi při pohledu na koně řekl: jé, z něj by byl dobrý guláš; tak o něm si pomyslím něco nepěkného a kupec by měl co dělat, aby mě přesvědčil o tom, že je vhodný.... ( a to u nás máme ve stáji dost černý humor a koním kafilerkou nebo buřtama vyhrožujeme celkem pravidelně, ale jen mezi sebou, protože se známe a víme, že ve skutečnosti je to projev lásky)

Já lidi odhadnou neumím, nevyznám se v nich a pokaždý se v nich spletu. Já se na rozdíl od lenacie nemám čím chlubit.

22.12.2019 08:56

lenacia napsal(a):
tak resting bitch face mám i já, stejně jako taky nemám ráda moc kontakt s lidmi... Ale spíš jde o tu 'auru' (to si neplést s nějakou esoterickou krávovinou o barvách apod).
Však já tý svý kobyle taky říkám hajtra a herka. Ale to nevypovídá nic moc o charakteru člověka. Táta pořád vyhrožuje že mi zkope kočku, a pořád na ní volá ať vypadne... a pak mi vleze do pokoje, sebere mi ji z postele a odnese si ji k sobě.
Třeba já velice nerada soudím lidi jen podle písemné korespondence, to by museli joo bejt opravdu... echt! Nebo sem si řekla že když on kamenem tak já taky kamenem- tedy vyhnat to do extrému.
Ono se to blbě popisuje, ale jde o to vidět a zkoumat. Že je mi někdo neříjemnej pro mě není automaticky špatnej člověk, jen někdo s kým si nesednu... ideální je na to popis jistého muže, který mě opakovaně 'uhání' abych byla jeho partnerka. On je strašně otravnej, nudnej, nechápe slovo ne, pořád se mě ptá jak se má změnit apod... ale že by byl zlej a špatnej to nemůžu říct ani omylem, podle mě je to hodnej, určitě ochotnej mladej muž, který by jiné holce, které by jeho zájmy a životní styl vyhovovaly mohl dát to co potřebuje... ale já ho nemůžu vystát.. ovšem kdyby se takový člověk zajímal o nějaké zvíře, tak bych mu jej klidně dala.

A zase naopak, už sem tady ten příběh vyprávěla, jak nám na hříbárnu dorazil hipster jak vyšitej. Rozhodně to nebyl zlej člověk, já se vsadím že bych si s ními pokecala, já s těmihle typy obvykle mám co si říct... ale koně natož hříbě, které si chěl pořídit, bych mu prostě nedala, protože čividně schopnosti nemá, chtěl ho mít u baráku na zahradě, a chtěl hříbě jenom pro to, aby si s ním vybudoval pevnej vztah a měli spolu to 'pouto'.

Jde o to umět, nebo chtít toho člověka examinovat. Však to sama říkáte poznat ho víc. Což třeba často bez osobního setkání nelze...

Že se můžu splést a že zdání může klamat? Inu jak říkám není to vždy a už jsem se i zmílila v obou směrech z negativnho na pozitivní a z člověka, kterému jsem věřila všechno jsem až později prokoukla jaký je to pohádkář.

Takhle mi to asi vysvětlit stačí, dík 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík