Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2019 07:42
kivus

XXX.XXX.178.40

pěkný den, do pětičlenného stáda přibyl poník . . . ze začátku to bylo OK tak šli hned dohromady. Po pár hodinách se někteří koně rozhodli, že ho nepustí do stáda. a nastal problém . . . je více krmišť, ale on nikam nejde, chce jen tam, kde žere zrovna stádo a dva koníci prostě nedovolí, aby se přiblížil. dávám mu různě seno po pastvině - vyžrané ale prostě jak příjdou i klidní koně on už se bojí a uteče . . . neubližujou mu, ale pořád ho dohánějí a už vypadá sklesle. jsem rozhodnutá ještě víkend počkat a pak ho s jiným klidným koněm oddělit od zbytku . . . máte někdo zkušenost?

13.12.2019 08:31
Slon Indický

XXX.XXX.255.110

Dobrý den, osobně pokud máte tu možnost bych oddělila s klidným koněm, a ideálně postupně přidávala další členy stáda, tedy v případě, že nebude problém. Agresory až na konec, ideálně podle míry dominance. Většinou se takhle postupně dá seznámit se všemi koňmi a je to v pohodě.

13.12.2019 08:50
kivus

XXX.XXX.178.40

všichni koně jsou OK, ale ti dva agresoři jsou koně, co byli cca tři roky spolu sami a jsou totálně závislí a navzájem si nedovolí komunikovat s ostatními koňmi . . . takže když jsou spolu nováčka šikanujou . . . postupně je zařadit nelze, protože jsou nevychovaní a když jsou zvlášť trhají v hysterii ohradníky aby se dostali k sobě a zrovna ti jsou koně majitelů stáje . . . tudíž to je trochu problém s ostatními koňmi je OK, ale jedná se jen o ty dva. Vůbec se s nimi nepracuje tak to jde na nich vidět

Neregistrovaný uživatel

13.12.2019 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.254

Já mám podobny problém, ale tam je chyba i na druhé strane. Ve Vašem případě bych ještě chvíli počkala, pokud se.ponik nažere a viditelně nestrada, nechala bych to na nich. Tohle není otázka dvou dnů, ale týdnů až měsíců. Pokud máte možnost mu takto seno dávat, pokračovala bych a nechala jim prostor, ať si poradí, i ten poník se.musi naučit číst ty ostatní. Pokud by tento stav trval příliš dlouho, placnu 2 měsíce, pak bych řešila oddělení. Chápu, že to je pro člověka na nervy strašný, ale ne všechny věci má ve své moci člověk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík