Začala jsem dnes pracovat na údržbě ohrady,nějaké prořezávky kolem,aby po rozkvětu a nalistění zjara moc nezasahovalo do ohradníku a sběr popadaných větví v okolí ohrady apod...no a tak jsem tak přemýšlela,že se mi v lesíku nad ohradou líbí jedno místečko,kde jsou dva vzrostlé stromy(hrušeň a myslím jasan asi?).Ideální další místo na stín v parném vedru v létě..ohrada by se dala předělat,aby tudy část vedla a koně se tak sem dostali - je to ještě tak práce na 2 dny to tam prosekat a zkulturnit,ALE....
Jak ochránit ohradu - respektive ohradník vedoucí přes les,kde máme hojný pohyb lesní zvěře? Jde mi o to,aby srnky neprotrhávali ohradník...myslíte že pachový ohradník?Dát ho jakoby zvenčí ohrady někam na nejbližší místo?Nějaká zkušenost?Rada?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, jen pevná ohrada. Alespoň jedno pevné bidlo.
Tam, kde máme jen pásky je to téměř denně potrhané a už jsme dvakrát vymotávali daňka z ohradníku. Jednou to zase utrhli a táhli za sebou až do pole, kde se to zemědělcům namotalo do sekačky. Ti měli taky radost.
No tak to jste mě upřímně moc nepotěšili
Musím tudy vést ohradník,abych ho napojila na zbytek ohrady a fungoval celý okruh..i kdybych dala na tuto část alespoň jednou řadou pevnou ohradu,musím tam natáhnout i alespoň jednu řadu el.ohradníku,aby mi fungoval celý okruh..a v případě protržení by mi "exnul" celý výběh a koňuši by to určitě s jejich detektivníma schopnostma hned zjistili...
Takže není jiná možnost,jak zabránit průchodu zvěře?Jedná se o celkem malý úsek,nic velkého..
Coudas

XXX.XXX.87.254
Pokud potrebujete zajistit nepreruseni ohradniku, tedy privod, muzete pouzit vysokonapetovy kabel a vest jej vyse, nez se pohybuje zver, nebo po zemi, trochu zahrabat. Jinak srnky se mi po ohrade pohybuji, ohradnik podlezaji, mam zhruba u kolen. Ale to asi zalezi na tom co a jak casto se v lese pohybuje.
Tak kobyly pasku respektuji,pokud je v ni elektrika,to problem neni...jen mi spíš šlo o ty srnky..ale tak zkusím natáhnout klasický ohradník a uvidíme,zda tudy budou srnky procházet nebo ne..pokud budou,zkusím dát pevnou ohradu a ohradník povedu nad břevnama...děkuji za rady...a v nouzi nejvyšší to tam očůrám jako Horsana