Ohrada v lese - jak ochránit před zvěří?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2020 16:53
canka

XXX.XXX.35.234

Začala jsem dnes pracovat na údržbě ohrady,nějaké prořezávky kolem,aby po rozkvětu a nalistění zjara moc nezasahovalo do ohradníku a sběr popadaných větví v okolí ohrady apod...no a tak jsem tak přemýšlela,že se mi v lesíku nad ohradou líbí jedno místečko,kde jsou dva vzrostlé stromy(hrušeň a myslím jasan asi?).Ideální další místo na stín v parném vedru v létě..ohrada by se dala předělat,aby tudy část vedla a koně se tak sem dostali - je to ještě tak práce na 2 dny to tam prosekat a zkulturnit,ALE....
Jak ochránit ohradu - respektive ohradník vedoucí přes les,kde máme hojný pohyb lesní zvěře? Jde mi o to,aby srnky neprotrhávali ohradník...myslíte že pachový ohradník?Dát ho jakoby zvenčí ohrady někam na nejbližší místo?Nějaká zkušenost?Rada?

8.2.2020 18:09
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

canka zklamu te ale pachový ohradník je k prdu ma zveř zpozornet před komunikací ne zastavit a navíc si na to zvěř už zvykla a učinnost je mizivá nezbyde než pevna ohrada

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.2.2020 18:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, jen pevná ohrada. Alespoň jedno pevné bidlo.
Tam, kde máme jen pásky je to téměř denně potrhané a už jsme dvakrát vymotávali daňka z ohradníku. Jednou to zase utrhli a táhli za sebou až do pole, kde se to zemědělcům namotalo do sekačky. Ti měli taky radost.

8.2.2020 21:05
canka

XXX.XXX.35.234

No tak to jste mě upřímně moc nepotěšili
Musím tudy vést ohradník,abych ho napojila na zbytek ohrady a fungoval celý okruh..i kdybych dala na tuto část alespoň jednou řadou pevnou ohradu,musím tam natáhnout i alespoň jednu řadu el.ohradníku,aby mi fungoval celý okruh..a v případě protržení by mi "exnul" celý výběh a koňuši by to určitě s jejich detektivníma schopnostma hned zjistili...
Takže není jiná možnost,jak zabránit průchodu zvěře?Jedná se o celkem malý úsek,nic velkého..

8.2.2020 21:36
tony-jcb

XXX.XXX.110.102

tu el mezi hradla a nahoru na obvod v klidu a pevna na zvěř

Coudas

8.2.2020 22:15
Coudas

XXX.XXX.87.254

Pokud potrebujete zajistit nepreruseni ohradniku, tedy privod, muzete pouzit vysokonapetovy kabel a vest jej vyse, nez se pohybuje zver, nebo po zemi, trochu zahrabat. Jinak srnky se mi po ohrade pohybuji, ohradnik podlezaji, mam zhruba u kolen. Ale to asi zalezi na tom co a jak casto se v lese pohybuje.

9.2.2020 09:15
Horsana

XXX.XXX.51.17

Jediné, čo mi zabralo, bolo to pravidelne očurávať, no....
A to si nerobím srandu.

9.2.2020 11:13
anobbona

XXX.XXX.84.98

Zvěř mi ohradou prochází běžně a jen výjimečně dojde k protržení, spíš si myslím, že to stejně protrhnou koně než zvěř, buď přeskočí, pod lezou nebo proskoci mezi.

9.2.2020 16:07
canka

XXX.XXX.35.234

Tak kobyly pasku respektuji,pokud je v ni elektrika,to problem neni...jen mi spíš šlo o ty srnky..ale tak zkusím natáhnout klasický ohradník a uvidíme,zda tudy budou srnky procházet nebo ne..pokud budou,zkusím dát pevnou ohradu a ohradník povedu nad břevnama...děkuji za rady...a v nouzi nejvyšší to tam očůrám jako Horsana

Přidejte reakci

Přidat smajlík