Slušní ošetřovatelé koní už neexistují?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2020 16:46
kounyk

XXX.XXX.115.208

Zdravím,
už nějakou dobu hledám ošetřovatele koní do rodinné stáje. Mám ale dojem, že pracovití a čistotní lidé již neexistují. Po mých zkušenostech s prací ošetřovatelky si myslím, že nenabízím práci, kde člověk dře od rána do večera a peníze jsou úměrné dané práci. Ovšem snad všichni, co zde byly na zkoušku, mají problém s udržování čistoty a celkově s prac. morálkou. Nehledě na to, že lidi, co hulí trávu, bijou mi koně nebo nekrmí některé koně jsou snad na denním pořádku...
Kde se dá najít pořádkumilovný, samostatný a ochotný člověk, prostě správný koňák do správné party?
🙁🙁🙁

23.2.2020 16:54
koně

XXX.XXX.174.63

kounyk napsal(a):
Zdravím,
už nějakou dobu hledám ošetřovatele koní do rodinné stáje. Mám ale dojem, že pracovití a čistotní lidé již neexistují. Po mých zkušenostech s prací ošetřovatelky si myslím, že nenabízím práci, kde člověk dře od rána do večera a peníze jsou úměrné dané práci. Ovšem snad všichni, co zde byly na zkoušku, mají problém s udržování čistoty a celkově s prac. morálkou. Nehledě na to, že lidi, co hulí trávu, bijou mi koně nebo nekrmí některé koně jsou snad na denním pořádku...
Kde se dá najít pořádkumilovný, samostatný a ochotný člověk, prostě správný koňák do správné party?
🙁🙁🙁

Otázka,co nabízíte vy,jako zaměstnavatel? Taky kolik ,a za jakou práci ?
Neznám vás ,nemyslím nic nijak osobně.
Ale co mám zkušenost ,práce u koní bývá značně podhodnocována .Ostatně jako u většiny zvířat.
Zaměstnavatel spoléhá,že ošetřovatel má zvířata rád a proto dobrovolně a ve dne v noci ,pro ně udělá první poslední.Plus k tomu bude báječně vycházet vstříc všem majitelům ustájených koní.Což je skutečně výkon nadlidský a neproveditelný.
Bohužel i ošetřovatel je jen člověk .Který potřebuje peníze a volno ,jako každý jiný zaměstnanec.

Coudas

23.2.2020 17:09
Coudas

XXX.XXX.87.254

Ne, neexistuji.

23.2.2020 17:16
kounyk

XXX.XXX.115.208

koně napsal(a):
Otázka,co nabízíte vy,jako zaměstnavatel? Taky kolik ,a za jakou práci ?
Neznám vás ,nemyslím nic nijak osobně.
Ale co mám zkušenost ,práce u koní bývá značně podhodnocována .Ostatně jako u většiny zvířat.
Zaměstnavatel spoléhá,že ošetřovatel má zvířata rád a proto dobrovolně a ve dne v noci ,pro ně udělá první poslední.Plus k tomu bude báječně vycházet vstříc všem majitelům ustájených koní.Což je skutečně výkon nadlidský a neproveditelný.
Bohužel i ošetřovatel je jen člověk .Který potřebuje peníze a volno ,jako každý jiný zaměstnanec.

To je bez debat, práce u koni vždycky bude jedna z náročnějších.
Máme sice dost koní cca 25, ale krom zimy, kdy je pět koní zavřených přes noc doma, jsou 24/7 venku. Ráno se velké stádo zavře (18 koní), zkontroluje, nakrmí, pustí. Nakrmí se 4 koně venku. Vykydá se, dá seno, sláma. Zamete a uklidí ve stáji a před stáji. Pak jsou práce dle potřeby nebo klienti na koně (opravdu jen symbolicky, max 2 do týdne, navíc známé si trénuji sama). Opravdu klademe důraz na čistotu, takže i krmírna, mycák, sedlovna atd. musí být uklizeno. V půl 4 se opět koně zavřou, nakrmí, zkontrolují, pustí. Tím denní režim končí. Můžou být samozřejmě výjimky, kdy se musí dělat víc a déle, ale stejně tak jsou výjimky, kdy se dělá méně a ve 4 už může mít člověk padla.
Kontejner vyváží traktoristi, balíky ze seníku také pomůžou přemístit, naše holky dokážou pomoci, napáječky jsou v ohradách i stáji automatické. Ohrady jsou hned u stáje, nikam se nemusí vodit.
Volno 2 dny za 14 dní.
Je možnost ustájení koně zdarma, skromné ubytování zdarma, plat 20 tisíc čistého.
Nevím, přijde mi to adekvátní. Jsem už nešťastná, přijde mi, že lidi by braly peníze, ale pracovat ee. Nebo chci moc?🤷‍♂️ Už jsem z toho docela nešťastná...

23.2.2020 17:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dělala jsem ošku. Po 12 dnech, dva dny volna. Jinak stále k dispozici, neboť ubytko v areálu. 10000,- čistá ruka. Ale je pravda, že je to delší dobu.
O koně jsem pečovala, jen jsem už nebyla super rychlá.Ale třeba na ranči El Paso, byla holčina, co zvládala být i rychlá. A v Herouticích navíc dělali ošetřovatelé i pracovní jezdce. U staré Weberové jsem dělala děvečku pro pro všechno. U Trunečka, co dělal rytířské turnaje byla fajn parta vysokoškoláků. Jinde jen já. Je to zaměstnavatel od zaměstnavatele.
Koně jsem nikdy neošidila. Ale tahle práce nejde dělat do nekonečna.Náročná a i nebezpečná. Všichni ví, že ne každý kůň je vychovaný.
Pokud ovšem učiliště produkují takové ošetřovatele, jako třeba Horní Heřmanice, kde mi dušné kobyle založili plesnivé seno, nedivím se nářkům na šlendrián ošetřovatelů.

23.2.2020 18:18
Majdalenka66

XXX.XXX.92.111

Dělám ošku už nějaký ten pátek a upřímně jak je někde na starost na jednoho člověka víc jak 14 koní a ještě k tomu od více majitelů, tak už ani nekoukám,protože to vždycky znamená moc práce a nějaké to dohadování s majiteli plus permanentně kmitat Volno dva dny za 14 dní mě taky nenadchne,jakožto mladého člověka co má nějaký život a i jiné koníčky než jen ty koně.
Ne že bych ve stávající stáji měla více volna,ale když je potřeba tak mohu pryč kdykoliv ´bez ohledu na den,protože zaměstnavatel ví jakou přináším oběť když jsem ve stáji nonstop a vždy se přizpůsobí.

23.2.2020 18:30
saola

XXX.XXX.125.95

Kámen úrazu bude asi zde, cituji:
...Ve 3. čtvrtletí 2019 činila průměrná hrubá měsíční nominální mzda*) (dále jen „průměrná mzda“) na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství celkem 33 697 Kč...
Medián okolo 29000 kč.
Normálně zaměstnaný smrtelník má víkendy volné a pracuje cca 22 dní v měsíci. Vy nabízíte 4 volné dny v měsíci a zbytek práci za 20 000 čistého. Začíná se ráno a když v půl čtvrté koně zavřu na krmení, počkám, až dožerou, pustím je novu ven a ještě něco poklidím, tak ve čtyři nemám padla ani omylem.
Nedělala bych to.

Vím, jaké to je s lidmi. Sháníme skladníky. Myslíte, že někdo slyší na 115 Kč/hod? Šéf skladu má 160kč/hod a kňučí, že je to málo. Firma s cca 12 zaměstnanci.

23.2.2020 18:52
kounyk

XXX.XXX.115.208

saola napsal(a):
Kámen úrazu bude asi zde, cituji:
...Ve 3. čtvrtletí 2019 činila průměrná hrubá měsíční nominální mzda*) (dále jen „průměrná mzda“) na přepočtené počty zaměstnanců v národním hospodářství celkem 33 697 Kč...
Medián okolo 29000 kč.
Normálně zaměstnaný smrtelník má víkendy volné a pracuje cca 22 dní v měsíci. Vy nabízíte 4 volné dny v měsíci a zbytek práci za 20 000 čistého. Začíná se ráno a když v půl čtvrté koně zavřu na krmení, počkám, až dožerou, pustím je novu ven a ještě něco poklidím, tak ve čtyři nemám padla ani omylem.
Nedělala bych to.

Vím, jaké to je s lidmi. Sháníme skladníky. Myslíte, že někdo slyší na 115 Kč/hod? Šéf skladu má 160kč/hod a kňučí, že je to málo. Firma s cca 12 zaměstnanci.

Pokud v půl 4 zavřu, v půl páté jsem pryč. Ještě občas tuhle práci dělám sama, takže nechci nic nereálného a vím, co se dá a co ne.
Zase by měl člověk brát, že pokud sem přijde s koněm, tak ustájení neplatí - 5 tisíc ušetří, ubytování neplatí - dejme tomu další 3 tisíce ušetří.To už je v podstatě plat 28 tisíc.
Nehledě na fakt, že počítáte hrubou mzdu. Superhrubá v případě 20 tisíc čistého činí 38 tisíc.

23.2.2020 19:06
saola

XXX.XXX.125.95

Superhrubou mzdu považuji za falešný ukazatel, který zaměstnce nikdy, ale opravdu nikdy nezajímá
Což vám jako zaměstnavateli ale samozřejmě v ničem nepomůže.
Koně mít na ustájení zadarmo nemusím a ubytování zdarma mi vůbec nic neušetří - pokud už u vás pracovat nebudu a nebudu chtít jít pod most, musím ty peníze stejně dát bokem, aby v budoucnu bylo za co bydlet. Takže to opravdu není finančně tak luxusní, jak to vypadá.

23.2.2020 19:33
canka

XXX.XXX.35.234

Hned po škole jsem si na zkoušku,jestli to budu chtít dělat,jela vyzkoušet na smluvenou dobu,jestli budu chtít dělat ošetřovatelku koní nebo ne...nějaká stáj u Tachova, s hříbárnou a sportovními koňmi...smluvená doba byla 14 dní,aby jsme věděli obě strany,co a jak....odjížděla jsem po 5 dnech,které mi bohatě stačili k tomu,že tohle dělat určitě nechci..plat mizerný, ubytování mizerné,volno žádné - ráno se v pět vstávalo a končilo se v šest večer,volno jako u vás víkend 1x za 14 dní..takže se dělalo víc jak 12 hodin denně a tenkrát mi za to nabídli 12 000,- čistého...věděla jsem,že tímhle směrem se můj život určitě ubírat nebude...už mě tak blbý nápad nikdy nenapadnul.....

A 20 000,- čistého dnes?To není opravdu žádná hitparáda,pokud je to za dřinu..ano,velké plus je ustájení koně zdarma,ale kdy na něj budu mít čas?Jednou za 14 dní volna?Protože druhý volný den budu chtít třeba vyrazit s přáteli do města,kina,na oběd apod.?

Jak píše Saola,k nám do firmy také marně hledáme skladníky,aby to nebyli úplný jelimani a aby měli chuť pracovat a myslím si,že i za velmi slušné peníze v našem kraji a stejně na to neslyší...a to mají volný každý víkend a dělají jen 8 - mi hodinové šichty...

23.2.2020 19:44
kapička

XXX.XXX.87.86

Jaká je reálná týdenní pracovní doba?
Známá dělá stájnici za podobné peníze (o pár tisíc víc), ale s tím, že se střídají dvě po týdnu dopolední/odpolední a víkendy pak co 14 dní. Takže reálné to je v průměru těch běžných 40,5 hodin/týdně (pracovní dny 5-7 pracovních hodin a víkendy 10-13 pracovních podle toho, jak je světlo)

23.2.2020 19:56
kounyk

XXX.XXX.115.208

saola napsal(a):
Superhrubou mzdu považuji za falešný ukazatel, který zaměstnce nikdy, ale opravdu nikdy nezajímá
Což vám jako zaměstnavateli ale samozřejmě v ničem nepomůže.
Koně mít na ustájení zadarmo nemusím a ubytování zdarma mi vůbec nic neušetří - pokud už u vás pracovat nebudu a nebudu chtít jít pod most, musím ty peníze stejně dát bokem, aby v budoucnu bylo za co bydlet. Takže to opravdu není finančně tak luxusní, jak to vypadá.

Myslím, že jsme debatu strhly trochu jiným směrem 😀
Dobře, i tak je hrubá mzda z 20 tisíc nějakých 27 tisíc, s tím jste výše přepočítávala. Jak říkáte, superhrubá mzda zaměstnance nezajímá, ale pro zaměstnavatele je to položka dost výrazná. Co se týče platu, ve fabrice si vydělám čistého 19 tisíc. Raní a odpolední plus občasné soboty. I tak si musím dávat peníze stranou, pokud už mám bydlení, tak na hypotéku, často i na dojíždění.
Já se nesnažím nikoho přesvědčit, že práce, co nabízím, je super výdělečná a skvělá. Pokud bude člověk šikovný a pracovitý, jsem ochotna se domluvit na zvýšení platu, ale to je právě to - existuje takový? Tuhle práci dělají lidi i za minimální mzdu a s pracovní dobou od nevidím do nevidím, podle nabídky jiných staji

23.2.2020 20:14
saola

XXX.XXX.125.95

No, to je hezké, ale takhle to dnes už moc nefunguje.
Jednak mzdové podmínky, viz výše moje citace, a druhak je problém, že lidi prostě nejsou. Je nízká nezaměstnanost, a ten kdo nepracuje, tak to už je skutečně ta skupina spíše nezaměstnatelných lidí.
Vidím to u nás, máme inzerát na skladníka, od ledna odpovědělo přes 200 lidí, a přijali se na zkoušku dva. A inzerát jsme dál obnovili, protože zatím to nevypadá, že to s nimi k něčemu bude. Ale uvidíme, no.
Ti, co přijdou alespoň podívat, jsou už opravdu už spíš k pláči - a nemají vlastně ani žádný skutečný zájem pracovat. Když se podíváte na jejich životopisy, tak jsou to vyučení kuchař, číšník, řezník, automechanik, za rok vystřídají třeba tři zaměstnavatele, do vlastností uvedena samá sebechvála, je to samé komunikativní, flexibilní, společenský, v kolektivu oblíbený, rád se učí nové věci, práce ho zajímá, a realita? Když protrhne pytel s pískem a má to po sobě zamést, tak se rázem změní ve Frištenského s výmluvou: Ale náčelníku, koště nebylo v seznamu.....
Tragédie, opravdu tragédie....o tom, že ráno spousta z nich smrdí jak z páté cenové, za den nejméně 6x rauchpauza venku, protože kouření ve vnitřních prostorech samozřejmě zakázáno, neschopnost udržet myšlenku nebo nějakou pracovní poslušnost, ten vyučený řezník druhý den přišel ke mně do kanceláře, protože se pořezal pracovním zalamovacím nožem na palci, fakt skoro groteska....je to prostě tak, no, ti, co chtějí či mohou pracovat, tak pracují, a ti, co zbyli, jsou v podstatě nepoužitelní.

23.2.2020 20:18
kapička

XXX.XXX.87.86

A jaký jste člověk jako zaměstnavatel?
Co od zamestanance očekáváte? Slušně odvedenou práci, za kterou se nebude třeba stydět a nebo stejnou kvalitu, jako odvádíte vy na svém? On je podle mého rozdíl makat na svém, pro sebe (byť to jsou cizí koně na ustájení) a makat pro cizího.

23.2.2020 20:20
Slon Indický

XXX.XXX.29.85

Dělat ošku je prostě práce nevděčná a momentálně v situaci, kdy je práce dost, těžko obsaditelná. Slušný, čistotný a pracovitý člověk může jít k Lidlu za pokladnu, dělá v teple a bez rizika zranění koněm, volna a v případě nějakých přesčasů i peněz má víc. Myslím, že slušný, pracovitý a čistotný člověk taky nechce do stáje, kde je sám na 25 koní - to zní jako neskutečná otročina, i když tomu třeba tak není.
Pro někoho taky není výhoda ani to ubytování - znamená to být kdykoli v případě jakékoli mimořádné události na ráně a v pohotovosti, jakože kapeme očičko, podáváme léky atd - jistě, maličkost, ale když má člověk mít padla a nemá, dlouhodobě to deprimuje.
Jinak samozřejmě jiné stáje klidně nabízejí méně peněz za víc dřiny, to je pravda - ale kámen úrazu v podstatě každé nájemní stáji je ošetřovatel.
Osobně si myslím, že váš důraz na pořádek už je taky nadstandard - člověk, co fyzicky obstará 25 koní, trénuje zákazníky, kdykoli je po ruce díky tomu, že bydlí v areálu a navíc ještě vše x krát denně zametá a udržuje v čistotě, už je utopie.

neverend

23.2.2020 20:38
neverend

XXX.XXX.213.247

Tak asistoval jsem v hřebčíně i v nynějším ustájení skoro u všeho a ano časově to náročné je,to uznávám,ale jako dřina byla co? Konkrétně mě to zajímá a třeba odvedení 14 koní na pastvu? Nebo místování? Kovář ? Vet?

23.2.2020 20:40
kounyk

XXX.XXX.115.208

saola napsal(a):
No, to je hezké, ale takhle to dnes už moc nefunguje.
Jednak mzdové podmínky, viz výše moje citace, a druhak je problém, že lidi prostě nejsou. Je nízká nezaměstnanost, a ten kdo nepracuje, tak to už je skutečně ta skupina spíše nezaměstnatelných lidí.
Vidím to u nás, máme inzerát na skladníka, od ledna odpovědělo přes 200 lidí, a přijali se na zkoušku dva. A inzerát jsme dál obnovili, protože zatím to nevypadá, že to s nimi k něčemu bude. Ale uvidíme, no.
Ti, co přijdou alespoň podívat, jsou už opravdu už spíš k pláči - a nemají vlastně ani žádný skutečný zájem pracovat. Když se podíváte na jejich životopisy, tak jsou to vyučení kuchař, číšník, řezník, automechanik, za rok vystřídají třeba tři zaměstnavatele, do vlastností uvedena samá sebechvála, je to samé komunikativní, flexibilní, společenský, v kolektivu oblíbený, rád se učí nové věci, práce ho zajímá, a realita? Když protrhne pytel s pískem a má to po sobě zamést, tak se rázem změní ve Frištenského s výmluvou: Ale náčelníku, koště nebylo v seznamu.....
Tragédie, opravdu tragédie....o tom, že ráno spousta z nich smrdí jak z páté cenové, za den nejméně 6x rauchpauza venku, protože kouření ve vnitřních prostorech samozřejmě zakázáno, neschopnost udržet myšlenku nebo nějakou pracovní poslušnost, ten vyučený řezník druhý den přišel ke mně do kanceláře, protože se pořezal pracovním zalamovacím nožem na palci, fakt skoro groteska....je to prostě tak, no, ti, co chtějí či mohou pracovat, tak pracují, a ti, co zbyli, jsou v podstatě nepoužitelní.

Máme i mnoho dalších pozic mimo zemědělství a ano, plně s vámi souhlasím. Je v každém odvětví stejný problém. Peněz bude mít vždy každý málo a sebechvály vždy hodně. Příspěvkem jste řekla snad vše.
Zaměřila jsem diskuzi úmyslně jen na pozici ošetřovatele, protože tuhle práci musíte mít rád a pořád naivně doufám, že se objeví ten ,,koňák,, a konečně přijde někdo, kdo nebude typ z vámi výše zmíněných...

23.2.2020 20:53
saola

XXX.XXX.125.95

Ano, je to těžké.
A chápu, že u zvířat je to větší problém, protože pokud skladník shodí z vidlí vzv paletu písku, je to sice průšvih, ale nejde obvykle o život. Pokud ošetřovatel udělá chybu při manipulaci s koněm, ať už z lenosti, neschopnosti nebo neznalosti, může to být tragédie.

24.2.2020 06:31
akscha

XXX.XXX.26.89

kounyk napsal(a):
Myslím, že jsme debatu strhly trochu jiným směrem 😀
Dobře, i tak je hrubá mzda z 20 tisíc nějakých 27 tisíc, s tím jste výše přepočítávala. Jak říkáte, superhrubá mzda zaměstnance nezajímá, ale pro zaměstnavatele je to položka dost výrazná. Co se týče platu, ve fabrice si vydělám čistého 19 tisíc. Raní a odpolední plus občasné soboty. I tak si musím dávat peníze stranou, pokud už mám bydlení, tak na hypotéku, často i na dojíždění.
Já se nesnažím nikoho přesvědčit, že práce, co nabízím, je super výdělečná a skvělá. Pokud bude člověk šikovný a pracovitý, jsem ochotna se domluvit na zvýšení platu, ale to je právě to - existuje takový? Tuhle práci dělají lidi i za minimální mzdu a s pracovní dobou od nevidím do nevidím, podle nabídky jiných staji

SMAZANO, omyl

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2020 08:35

On je celkem problém i ta doba...jakože jste tam od rána do cca 12hod, pak pár hodin volno a pak znovu jít k večeru pozavírat. Pokud tam člověk vyloženě nebydlí, tak je to roztahané do celého dne. Jak se dopol něco posrajdí a musíte tam zůstat déle, pak už rovnou zavíráte koně na večeři - tam zjistíte, že má kůň náběh na koliku a trčíte tam s ním až do 9hod - tak máte 16hod šichtu jak vyšitou....On je celkově problém ke zvířatům někoho sehnat, nemusí jít jen o koně. Jen prostě koně mají ještě vyšší level péče než krávy,kozy, prasata, slepice....a i tam někoho sehnat je problém (hlásila se paní do drůbežárny na sběr vajec....jenže se bála slepic

24.2.2020 09:18
Sophii

XXX.XXX.173.31

ošku sem si zkusila na 8 měsíců... Myslím si, že sem dělala všechno tak jak se patří. Zato zaměstnavatel neplnil.
Dovolené, kterou jsem upozorňovala půl roku dopředu včetně přesného data v době nástupu, abych mohla doprovodit babičku na pobyt do lázní, mi vyčítali ještě po návratu.
V normálním zaměstnání má člověk alespoň na tu dovolenou a volno nárok že zákona. Včetně proplacení přesčasů.
S takovou kdy má člověk volno 2 dny za 14 dní by těch přesčasů měl tolik že by to snad vydalo za měsíc na 30 tisíc.

24.2.2020 11:24
akscha

XXX.XXX.26.89

Take si myslim, ze tohle nikdo "normalni" delat nepujde. To by byl sam proti sobe. Krmeni, kydani a uklizeni je fajn a da se celkem naplanovat, ale predpokladam, ze stajnik resi v dobu sve pritomnosti i vsechny veci kolem (asistence vetovi, kovari, komunikace s majiteli a vselijake drobne asistentce typu "prosim, zavrete za mnou a dnes mu dejte vic musli"). Jinak z pohledu zamestnance bych nikdy nesla do prace, kde nemam presne specifikovanou ani napln prace ani rozsah hodin. Jedno nebo druhe musi byt, jinak se predstavy obou stran dost rychle rozejdou.

Mozna by bylo reseni sehnat tech lidi vic. Jednoho na hpp 6 - 14:30 (nebo klidne na zkraceny 6-12) a druheho na brigadu, tj.vikend a odpoledni zavreni koni k pripravenemu krmeni.

24.2.2020 11:44
Arbora

XXX.XXX.192.218

akscha napsal(a):
Take si myslim, ze tohle nikdo "normalni" delat nepujde. To by byl sam proti sobe. Krmeni, kydani a uklizeni je fajn a da se celkem naplanovat, ale predpokladam, ze stajnik resi v dobu sve pritomnosti i vsechny veci kolem (asistence vetovi, kovari, komunikace s majiteli a vselijake drobne asistentce typu "prosim, zavrete za mnou a dnes mu dejte vic musli"). Jinak z pohledu zamestnance bych nikdy nesla do prace, kde nemam presne specifikovanou ani napln prace ani rozsah hodin. Jedno nebo druhe musi byt, jinak se predstavy obou stran dost rychle rozejdou.

Mozna by bylo reseni sehnat tech lidi vic. Jednoho na hpp 6 - 14:30 (nebo klidne na zkraceny 6-12) a druheho na brigadu, tj.vikend a odpoledni zavreni koni k pripravenemu krmeni.

Tak. To je základ. Žiadna pracovná doba nemôže byť označená iba tak, že "veľa toho netreba" a "môže mať hotovo o pol piatej". Keď niekto začína o siemdej, do pol piatej je 12,5h. Robiť denne 12,5h s voľnom raz za 14 dní, tam sa nikto nepohrnie. Možno za väčšie peniaze.

Mohlo by to byť zaujímavé pre niekoho, kto ešte nemá rodinu a nevie, čo chce robiť po škole, ale tam to môže byť otázne s tou zodpovednosťou. A lojalitou.

24.2.2020 11:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

akscha napsal(a):

No, ono stačí když je mokro, tak děláte "v baráku" uklízečku na plný úvazek, protože majitelé se courají v zas.aných bagančatech do šatny, na wc, do sedlovny, do klubovny..., takže to tam je permanentně jako v prasečáku...

24.2.2020 12:12
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Tak já se přidám jako člověk co ošetřovatele dělal a po ukončení mateřské se do práce zase vrátím. Prošla jsem 3 různé stáje. Z toho 1 byla v UK a dvě tady v ČR, dovolím si říct že alespoň jedna z nich patří k těm lepší tady v ČR. Dovolím si říct že v dnešní době je i pro kvalitního ošetřovatele problém najít dobrého šéfa, sama vím o čem mluvím, měla jsem možnost být na zkoušku ve stáji kde byl majitel totální vůl, hodně slabě řečeno. Proto si stáje snaží takové ošetřovatele držet zuby nehty a ani ošetřovatelé nechtějí moc měnit práci, protože ví jak se plat ošetřovatelů pohybuje a že dobrého zaměstnavatele je těžké najít. Když jsem byla v UK, tak jsem tam byla spíše kvůli zkušenosti a hlavně zlepšení AJ. Plat byl mizerný a dřela jsem tam jako mourovatá. Od rána do večera, od 7 občas až do 8 večera. Prostě jsem se nezastavila. Ale chtěla jsem to tak jsem to nevzdávala, šéfová byla opravdu super, tým na stáji mě, přijal úplně bombasticky a jezdecky jsem se neskutečně posunula. Vydržela jsem tam rok, pak jsem řekla dost, protože za ty peníze mi to už nestálo zůstat tam víc jak rok. Vrátila jsem se do ČR a prošla si 2 stáje a skončila v té druhé, kdybych neotěhotněla jsem tam do dnes.Tým super, je pravda že převážně tam jsou koně majitele stáje, když nepočítám ty 2 cizí ustájené, platové podmínky a ubytování super, pracovní doba má být 8,5 h, ale záleží jak rychle si člověk svou práci udělá. Udržování čistoty stáje je prostě v popisu práce, kdekoliv na pracovišti po vás chtějí čisto, takže s tím hold musí člověk počítat. I s tím že někteří nájemníci jsou prasata a v bahnitém období vám prostě zašpiní sedlovnu i když si můžou otřít boty do rohožky. S tím se hold počítat musí. Já spíše nechápu lidi co dělají za ušmudlaných 13000 čistého a jsou v práci od tmy do tmy, volno minimální a ještě je šéf buzeruje za každou prkotinu.

Neregistrovaný uživatel

24.2.2020 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.115

Tak ja delam ve fabrice. 8micky 21-22 dnu v měsíci a pod 25vistyho nejdu. Jasne dana doba. Zadnej problem s dovolebou byt na ppsledni chvili atd. Nikdo neresi jestli marodim nebo jsem doma s dítětem a casu na svy zvirata dost. Do toho co psala zadavatelka bych sla ale jen za predpokladu ze bydleni je aspon zcela samostatna garsonka se svym vchodem a ne zaplivana misnost vedle sedloven. A ze by bylo volno kazdy vikend. Protoze jinak je bonus vlastni kun a cokolov jinyho naprosto k ničemu. Chlap tohle delat nepude. Normalni. Jakakoli fabrika mu da vic a za min. A zebska driv nebo pozdejc bude mit chlapa a pak i dite. A toho volna je proste silene malo.

24.2.2020 12:28
Dep

XXX.XXX.233.179

Tak ona výplata 20 tisíc čistého někde může být relativně pěkný výdělek. U nás na Vysočině tedy ano. Dělala jsem na kravíně za tyhle peníze a nestěžovala jsem si. Pracovní doba byla 6 hodin ( ranní a odpolední směny) a pracovní víkend - tedy volno 1x za 14 dní. A i když jsme měli 6h směnu, fakt si člověk neodpočinul. A to na dojírně je to fuška, ale lítat kolem 25 koní od rána do večera - řekla bych, že je horší. Jediné plus, že člověk nemusí brzy ráno vstávat.
Tohle je prostě otročina, kterou Vám, řekněme si na rovinu nikdo dělat nebude. Protože ten člověk chce mít taky soukromý život. A ne jenom skákat kolem cizích herek. Jako vzít s sebou vlastního koně zadarmo je sice na první pohled lákavé, ale na druhý naprosto k ničemu, když na něj nebude čas a nebo ani energie.
Osobně bych do takovéhle práce nešla. To radši zase dojit krávy a se vstáváním ve tři ráno. Protože vím, že v deset dopoledne to zapíchnu a mám svatý pokoj.
Pokud si sama trénujete klienty, tak bych si osobně radši domluvila nějakou maminu na mateřský/prducha/studentku a ti by se mi prostřídali směny na krmení a místování. Ráno by šel ten, odpoledne onen, o víkend by se nějak poprali a mít ještě jednoho v záloze, kdyby ten chtěl/ potřeboval volno, onemocněl apod. A možná byste měla větší šanci na úspěch.

24.2.2020 12:37

A co když ta chyba není v ošetřovatelích ale ve vás? Je divné, že vám tam nikdo ani pár dní nevydrží. A jako pardon, ale 20 tis za takovou dřinu a volno jen 4 dny v měsíci.... Možná tak. kdyby těch koní bylo do 15ks, ale 25 koní? To se nedivím, že Vám tohle nikdo dělat nechce. Známá dělá ošetřovatelku 10 koní, víkendy volné, prac. doba od 7h - 17h, 19 500,- čistého.

24.2.2020 13:24
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
On je celkem problém i ta doba...jakože jste tam od rána do cca 12hod, pak pár hodin volno a pak znovu jít k večeru pozavírat. Pokud tam člověk vyloženě nebydlí, tak je to roztahané do celého dne. Jak se dopol něco posrajdí a musíte tam zůstat déle, pak už rovnou zavíráte koně na večeři - tam zjistíte, že má kůň náběh na koliku a trčíte tam s ním až do 9hod - tak máte 16hod šichtu jak vyšitou....On je celkově problém ke zvířatům někoho sehnat, nemusí jít jen o koně. Jen prostě koně mají ještě vyšší level péče než krávy,kozy, prasata, slepice....a i tam někoho sehnat je problém (hlásila se paní do drůbežárny na sběr vajec....jenže se bála slepic

Ono je to problém nejen u koní, ale i u jiných zvířat. Nebýt Ukrajinců nebo jiných lidí z východu nebylo by mléko, vepřové, vejce. Dnes má každý mladý maturitu či vysokou a přece nebude dělat se zvířaty od rána do večera, bez volných víkendů, neustále smrdět, atd.

24.2.2020 13:27
Arbora

XXX.XXX.192.218

Dep napsal(a):
Tak ona výplata 20 tisíc čistého někde může být relativně pěkný výdělek. U nás na Vysočině tedy ano. Dělala jsem na kravíně za tyhle peníze a nestěžovala jsem si. Pracovní doba byla 6 hodin ( ranní a odpolední směny) a pracovní víkend - tedy volno 1x za 14 dní. A i když jsme měli 6h směnu, fakt si člověk neodpočinul. A to na dojírně je to fuška, ale lítat kolem 25 koní od rána do večera - řekla bych, že je horší. Jediné plus, že člověk nemusí brzy ráno vstávat.
Tohle je prostě otročina, kterou Vám, řekněme si na rovinu nikdo dělat nebude. Protože ten člověk chce mít taky soukromý život. A ne jenom skákat kolem cizích herek. Jako vzít s sebou vlastního koně zadarmo je sice na první pohled lákavé, ale na druhý naprosto k ničemu, když na něj nebude čas a nebo ani energie.
Osobně bych do takovéhle práce nešla. To radši zase dojit krávy a se vstáváním ve tři ráno. Protože vím, že v deset dopoledne to zapíchnu a mám svatý pokoj.
Pokud si sama trénujete klienty, tak bych si osobně radši domluvila nějakou maminu na mateřský/prducha/studentku a ti by se mi prostřídali směny na krmení a místování. Ráno by šel ten, odpoledne onen, o víkend by se nějak poprali a mít ještě jednoho v záloze, kdyby ten chtěl/ potřeboval volno, onemocněl apod. A možná byste měla větší šanci na úspěch.

Ja som robila pri koňoch aj za menej a keby neprestal majiteľ platiť, nejaký čas tam vydržím.

Fakt ale je, že sme mali prácu "od-do" a keď sa niečo stalo po fajronte, riešil to nočný strážnik. Víkend sme si delili medzi sebou zamestnanci, vychádzalo to v priemere jedna víkendová služba za mesiac a bolo za to náhradné voľno jeden deň.

neverend

24.2.2020 14:33
neverend

XXX.XXX.213.247

jahodapavel napsal(a):
Ono je to problém nejen u koní, ale i u jiných zvířat. Nebýt Ukrajinců nebo jiných lidí z východu nebylo by mléko, vepřové, vejce. Dnes má každý mladý maturitu či vysokou a přece nebude dělat se zvířaty od rána do večera, bez volných víkendů, neustále smrdět, atd.

To podepisuji a ono ani ve stavebnictví by to nebylo o nic lepší bez lidí z "ciziny".🙂 Vymyslíme tunu papírů,předpisů a pak domy staví "kuchař" z ukrajiny.😀 Ale mě to vyhovuje,protože jsem dnes placen lépe než většina lidí co zastává ty "prestižní" pozice.🙂

Kamča0101

24.2.2020 14:48
Kamča0101

XXX.XXX.168.34

Já jsem třeba ošetřovatele dělala a dlouho jsem nevydržela, koní bylo cca šedesát, jezdilo se, do toho se kydalo, volno bylo sprosté slovo, byl problém s jedním dnem v týdnu, byl problém s penězi, s ubytováním, které nabízeli jako obrovský bonus, samozřejmost vzít si s sebou zvířata, nakonec z toho nic nebylo. Já nastoupila jako pracovní jezdec, odjezdila denně na dráze pět-šest koní, kydala dvacet boxů, vše na čas, jakmile se člověk zdržel, protože musel například umýt napáječku, hned špatně, byt byl plesnivý, topení netopilo, zvířata mi vzít s sebou zakázali, přestože moje podmínka byla vzít je s sebou, muž nastupoval jako správce areálu, kydal, opravoval zemědělské stroje, celkově se staral o vše, v závěru jsme se dozvěděli, že přestože pracujeme oba deset hodin denně, placeni jsme jako jeden, za mnou chodili a stěžovali si na muže, že pracuje špatně, že se mnou jsou spokojení, za ním chodili že jsou spokojení s ním, ale se mnou ne... Hrůza.
Kdyby se ovšem našlo místo, kam bychom se mohli přestěhovat, zaplatit si v místě ubytování a ustájení pro dva koně, jdeme hned bez váhání. Bohužel, v dnešní době je to asi nemožné.

24.2.2020 15:03
CB_koza

XXX.XXX.63.66

DD,

pokud jde o krmeni koni a uklid tak Vas nejlip vyjde zainvestovat do automatizace a poridit krmny automaticky box. Nabizi napr. firma Agrico Trebon. Narozdil od lidi nemarodi, nechce volno, neni tehotnej a nekrade, ano nekdy potrebuje servis... ale z dlouhodobeho hlediska (pocitam ze kone budete mit dalsich 10let :) ) Vas vyjde levneji.

Na uklid arealu si sjednejte brigadniky 2-4 na dlouhodobou spolupraci.
Dneska je uklidových firem milion. Rozpocet 20tis mesicne Vam na to bude stacit bohate a mate to bez starosti, protoze mate komu spatne odvedeny uklid reklamovat. Cena se vetsinou sjednava na dilo a ne na hodinovku takze jestli to tam suruje hodinu nebo 10 je Vam jedno, lidi si zpucuje vedouci sam.

Klienty si budete muset odtrenovat sama, to uz je odborna cinnost.

Dalsi cinnosti jako dekovani, jezdeni, osetrovani zraneni bude bohuzel na Vas.

krasny den

neverend

24.2.2020 17:34
neverend

XXX.XXX.213.247

CB_koza napsal(a):
DD,

pokud jde o krmeni koni a uklid tak Vas nejlip vyjde zainvestovat do automatizace a poridit krmny automaticky box. Nabizi napr. firma Agrico Trebon. Narozdil od lidi nemarodi, nechce volno, neni tehotnej a nekrade, ano nekdy potrebuje servis... ale z dlouhodobeho hlediska (pocitam ze kone budete mit dalsich 10let :) ) Vas vyjde levneji.

Na uklid arealu si sjednejte brigadniky 2-4 na dlouhodobou spolupraci.
Dneska je uklidových firem milion. Rozpocet 20tis mesicne Vam na to bude stacit bohate a mate to bez starosti, protoze mate komu spatne odvedeny uklid reklamovat. Cena se vetsinou sjednava na dilo a ne na hodinovku takze jestli to tam suruje hodinu nebo 10 je Vam jedno, lidi si zpucuje vedouci sam.

Klienty si budete muset odtrenovat sama, to uz je odborna cinnost.

Dalsi cinnosti jako dekovani, jezdeni, osetrovani zraneni bude bohuzel na Vas.

krasny den

To záleží odkud tazatelka je.Tady u Prahy by se za "úklidovku" citelně prohla.🙂

24.2.2020 22:07
rolf

XXX.XXX.205.159

Posledního takového máme u nás. Jiní už neexistují. Aspoň jsem na něj nikde nenarazil.

25.2.2020 13:41

Myslím, že problém je i, že soukromník neproplatí so. a ne. jako příplatkový den, nemluvím o státních svátcích....
Nastavte mzdu jako základ (počet odpracovaných hodin v měsíci za všední dny podle typu směny) a připočtěte odpracované víkendy,svátky(so 25% navíc na hodinu, ne 50% a svátky 100% ) + přesčas a další bonusy, pokud jsou.

Kolik hodin měsíčně odpracuje v současnosti za těch 20 tisíc čistého ?

Já to kdysi dělala za tenkrát minimální mzdu na měsíc, což bylo 2200kč, byli jsme dva, střídali se, krátký, dlouhý týden až jednou kolega nepřišel a já táhla celý měsíc neli víc sama ..... byla jsem po škole, povolání snů, tenkrát mi to nevadilo, neměla jsem děti, bydlela doma, maminka mi hubovala, že zaměstnavatel se mnou vymetá.....vdanná žena, která by to chtěla dělat, ani nemůže, musí do školky, školy-pokud manžel nemůže, večer domácnost a děti, které také potřebují být s rodiči alespoň o těch víkendech....chlap, no pro uživení rodiny výplata nic moc a ještě furt v práci....takže zbývají jen pochybné existence.....

25.2.2020 16:33
Sixauer

XXX.XXX.164.192

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím, že problém je i, že soukromník neproplatí so. a ne. jako příplatkový den, nemluvím o státních svátcích....
Nastavte mzdu jako základ (počet odpracovaných hodin v měsíci za všední dny podle typu směny) a připočtěte odpracované víkendy,svátky(so 25% navíc na hodinu, ne 50% a svátky 100% ) + přesčas a další bonusy, pokud jsou.

Kolik hodin měsíčně odpracuje v současnosti za těch 20 tisíc čistého ?

Já to kdysi dělala za tenkrát minimální mzdu na měsíc, což bylo 2200kč, byli jsme dva, střídali se, krátký, dlouhý týden až jednou kolega nepřišel a já táhla celý měsíc neli víc sama ..... byla jsem po škole, povolání snů, tenkrát mi to nevadilo, neměla jsem děti, bydlela doma, maminka mi hubovala, že zaměstnavatel se mnou vymetá.....vdanná žena, která by to chtěla dělat, ani nemůže, musí do školky, školy-pokud manžel nemůže, večer domácnost a děti, které také potřebují být s rodiči alespoň o těch víkendech....chlap, no pro uživení rodiny výplata nic moc a ještě furt v práci....takže zbývají jen pochybné existence.....

To je ten důvod, proč bych práci jako oška už nehledala. Teď pracuju taky se zvířaty, ale s tím, že mám pracovní dobu 8 hodin, veškeré přesčasy zaplaceny, včetně příplatek za víkendy- čtyři kolegové, takže, když nemůžu, nebo chci volno, tak mám volno- protože mám dítě, tak prostě občas potřebuju zůstat doma. Plus další výhody, které sebou nese práce ve stabilním podniku.

Na druhou stranu si myslím, že zrovna v nájemních stájích je problém s tím, že nájemci prostě nechtějí za ustájení platit. V roce 97, kdy jsem začala jezdit, bylo ustájení za 3000 kč/měs, dnes je rok 2020 a lidi si stěžují, že 5000 kč/měs je moc. Podle mě je takových 7000 kč/měs tak akorát za 12/7 s průměrným zázemím. V takových podmínkách prostě oškám nelze nabídnout normální podmínky.

25.2.2020 18:17

No ono když si vemete, že žena je na mateřské nebo vydělává do 15tis a manžel donese 20tisic, hypotéka na bydlení + vydaje a náklady rodiny je ustájení za 5tis pro tu rodinu velký kus prostředků, je otázka, zda teda musí toho koně mít.....prostě si to musí zaměstnavatel spočítat, co je reálné pro jeho kraji a zda na to stačí sám , pokud to má živit i jeho nebo bude zaměstnávat další lidi.

neverend

25.2.2020 18:37
neverend

XXX.XXX.213.247

Jestli bude pracovní síla dražší,tak my zaplatíme víc na ustájení.Nic jiného se ani nedá předpokládat a lidí co to dělají skoro pro zábavu bude ubývat.Oni ani nebudou schopni to dělat jen tak "bokovkou" na živnosťák,protože poplatky rostou,povinností přibývá a za pár tisíc už by nepokryli téměř náklady.Podle mě do toho ovšem zasáhne krize a tam těžko říct jak hluboká.Se prostě uvidí či nakonec nebude lidí víc než je třeba.🙂

29.2.2020 21:02
mari

XXX.XXX.193.121

Mám u koní spoustu let praxe, začínala jsem ještě před revolucí, a to se opravdu muselo makat a uklízet, pořádek musel být - a to jsem tenkrát dělala ZADARMO. Když čtu, jaké peníze nebo dokonce ježdění za práci různé " ranče " a stáje nabízí, nedělala bych to. Málo kdo dokáže praxi a preciznost ohodnotit a ocenit. Když jsem dělala na jednom místě, ustajovatelka mi řekla, že vše dělám a řeším moc poctivě a našla si na práci nekoňáky. Koně jsou v dnešní době spíše byznys, kde kdo " vyučuje" jízdu na koni a " práci ze země ", ale to poctivé koňařství už to není.

Pekuka

7.3.2020 22:06
Pekuka

XXX.XXX.167.208

Dobrý večer, mohu se zeptat odkud jste? Děkuji Petra

8.3.2020 01:59
jazzinka

XXX.XXX.108.113

Jakmile zaměstnavatel očekává, že zaměstnanec bude dělat práci "protože ji má rád", je to obvyklé problém. Rovná se to totiž neadekvátní požadavky za nízkou mzdu.

8.3.2020 16:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jazzinka napsal(a):
Jakmile zaměstnavatel očekává, že zaměstnanec bude dělat práci "protože ji má rád", je to obvyklé problém. Rovná se to totiž neadekvátní požadavky za nízkou mzdu.

Přesně!
Z lásky tu praci může dělat majitel stáje, protože dělá na svým. Ale těžko chtít po někom cizím, aby mu z lásky za mizerný plat generoval zisk...

Přidejte reakci

Přidat smajlík