Prosím o radu - klisna sliní

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2020 18:08
Agáta16

XXX.XXX.168.129

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli někdo neví co mám dělat... Klisna na, které jezdím po nandání udidla začne slinit (nikde ji to netahá) už jsem vyzkoušela i bezudidlové ale nic nezabírá. Při jídle je pomalejší než ostatní koně a často jí z pusy i něco vypadne.
Děkuji za jakoukoliv odpověd nebo radu. :)

18.3.2020 20:02
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Pravděpodobně problém se zuby

18.3.2020 22:35
kallisto

XXX.XXX.135.43

Případně ji udidlo nesedi, je příliš tluste prekazi ji v hube a prezvykovanim kobyla vic slini.

19.3.2020 08:30
koně

XXX.XXX.174.63

Slintat po nandání udidla může.
Ale spíš by mi vadilo,že špatně žere ,a to by značilo problém se zuby .Sežeňte veterináře nebo zubaře,ať jí je zkoukne.
Není radno podceňovat ,kůň vám zhubne rychle,ale dohání se to o dost hůř.

20.3.2020 18:51
Pipilota

XXX.XXX.46.93

koně napsal(a):
Slintat po nandání udidla může.
Ale spíš by mi vadilo,že špatně žere ,a to by značilo problém se zuby .Sežeňte veterináře nebo zubaře,ať jí je zkoukne.
Není radno podceňovat ,kůň vám zhubne rychle,ale dohání se to o dost hůř.

Navíc se na zubaře čeká... Je to žádaná a plně vytížená osoba. Jezdí s pořadníkem po krajích, aby toho stihl více (neseděl jen v autě při přejíždění sem a tam). Takže klidně i 2 měsíce čekání...

21.3.2020 08:12
dsj

XXX.XXX.255.137

Pipilota napsal(a):
Navíc se na zubaře čeká... Je to žádaná a plně vytížená osoba. Jezdí s pořadníkem po krajích, aby toho stihl více (neseděl jen v autě při přejíždění sem a tam). Takže klidně i 2 měsíce čekání...

Jestli tý kobyle už padá žrádlo z huby, tak nemáte čas čekat na zubaře 2 měsíce. Urgentní zuby vám udělá většina vetů (nevím tedy jestli v čase koronavirovém). Není čas čekat, kůň který nežere vám zhubne na kost během 1-2 týdnů. Nakupte aspoň granulované seno a namáčejte to a krmte to z kýble než ty zuby uděláte. Sennou kaši do sebe kůň nějak dostane, ale seno ne, a i když něco sežere, tak to bude špatně trávit protože to není rozkousané a můžete skončit s kolikou.

21.3.2020 08:16
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Jak píše dsj - je pravda.

Já jsem to myslela tak, ať na nic nečekáte. Prostě hned vzít telefon a začít obvolávat kdo může kdy přijet. Udidlo je v této situaci "podružná záležitost".

21.3.2020 09:49
kallisto

XXX.XXX.134.235

Zuby dneska dělá kde kdo. Napiš odkud jste a určitě vam tu někdo poradí nekoho v okolí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík