Kladrubák na pastevko do hobby

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2020 21:12
8bek8

XXX.XXX.11.25

Ahoj, mám ještě jeden dotaz.
Kamarádka si chce pořídit koně. Jejím snem je kladrubský kůň, má pro něj k dispozici pěkné pastevko...chce být jediný jezdec koně, zároveň ale nemá čas docházet každý den, tak ob den, když je dobrá situace, někdy se ke koním dostane 1x týdně. To, že je lepší jít do nájmu, jí člověk nevymluví, je to je vlastně ale její rozhodnutí, výhodou však je, že má dostatek financí, kdyby něco, a zároveň nebude chtít po koni žádné extra výkony, prostě si jen procvičit hlavu, občas někam vyjet...a chce koně 8 - 14 let, žádného mlaďocha.
jen přemýšlí o tom plemeni a já si nejsem jistá, že kladrubák je dobrá volba, tedy vzhledem k povaze. Je pravda, že u hobby koně na pastevku není četnost docházky až tak limitující, ale na druhou stranu potřebuje koně, který bude vyrovnaný a po tom případném týdnu neježdění ji někde nezrakví. Co si o tom myslíte? Je kaldrubák OK? Nebo jaké plemeno byste volili pro tohoto konkrétního člověka?

23.3.2020 21:57
Dotaz

XXX.XXX.235.225

A jaká je povahou? Na cobovi/tažném koni by se unudila a potřebuje něco temperamentnějšího?

24.3.2020 07:39
careta2

XXX.XXX.50.128

No já mám kladrubský dva a je jim celkem fuk jak často se na nich jezdí. Nikdy nemají žádné větší výstřelky

24.3.2020 09:05
koně

XXX.XXX.174.63

Máme mladou a i přesto,že je ve fázi obsedání,tak není blázen .Když jí vyvedu a jdeme něco dělat,má radost a když ne,tak je ve stádě .
Někdy při říji je třeba taková "citlivější" ,ale to u valacha máte bez starosti.
Záleží taky ,jaký jezdec je kamarádka,jestli umí aspoň základní věci ,tak by se s kladrubákem mohla klidně shodnout
Akorát naše potřebuje hodně sena,je to srovnatelné s chlaďasem.Tak aby to pastveko nebylo nějaké pseudo ,s bílým jetelíčkem a nikde nic .

24.3.2020 11:35
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Starokladrubáci jsou bezva, znám čtyři z hippoterapie, jednoho z kroužku výuky a dalších pár všude možně a jsou to nejlepší koně na světě, chytřejší než většina lidí. Jsou vnímaví, ale ne citliví, klidní, ale ne salámisti. Za mě naprosto ideální kůň pro začátečníka.
Akorát to jsou někdy mušaři, tak na to pozor.

3.1.2021 18:46
hoir

XXX.XXX.170.102

Mam mladeho kladrubaka, roz. 2017, vranik ze Slatinan. Temperamentni je dost. Jako vetsina mladych koni. Zkousi okusovat, porad zebra, za jidlo by udelal vse :) Podle me jsou to velmi charakterni kone, citlivi na zachazeni, komunikativni. Jak bylo receno v dalsich diskuzich, je treba davat pozor na letni vyrazku. Je ze Slatinan, tam reknou narovinu vsechno. Muj pry byl trochu otloukanek, nicmene po prevozu do domaci staje vidime, ze se snazi prosazovat a nebere si servitky, a tak ho k nekterym valachum nemuzeme pustit. Konkretne si dovoluje na shirskeho valacha, ktery vazi tak o pulku vic nez on :) Arabsky a fjordsky valach, se kterymi je rozdeleny el. ohradnikem, ho nechavaji chladnym. Nicmene je mlady a ceka ho kastrace, treba se toto zmeni. Pak mam zkusenost s noriky, 2 kobyly, jedna tezky typ a jedna polotezky, ta mela i zkousky. Tezka nikdy predtim nebyla jezdena a nechala nas, jako deti a omladinu, na ni rajtovat. Neskutecne hodne a klidne zvire. Polotezka byla skutecne temperamentni na toto plemeno, treba by to byla volba pro Vas. Ale neco sezerou.
Obecne u lidi, kteri jeste nevi, se mi jevi jako rozumny pronajem o posleze odkup. Prece jenom kladrubaci jsou dlouhoveci. A pri pronajmu by ji na nem preci taky nikdo jiny nejezdil...Pokud u nej nemuze byt denne, coz popisujete, stejne bude v kontaktu s jinymi lidmi, jestli ma na mysli toto....

Kamirami

3.1.2021 19:22
Kamirami

XXX.XXX.33.1

Kladrubáka mám, jsou úžasní, ale po zdravotní stránce už je to horší, takže bych byla opatrná při výběru, ten můj byl dobře jezdecky využitelný do věku 10 let, a není jediný o kterém vím, že v pozdějším věku jsou spíš na pohodovou rekreaci.

Neregistrovaný uživatel

3.1.2021 19:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.123

Jestli ta jezdecka vyuzitelnost nebude i tim ze jezdit dobre kladrubaka umi nalokdo neb je to plemeno do kocaru tudiz s mizernym hrbetem na jezdeni a ne staveno na vetsi zahul sjezdenim, skakanim a daldima ptakovinama co si na ne hobickari navymejslej.

Přidejte reakci

Přidat smajlík