Uživatel s deaktivovaným účtem

Doporučíte prosím někdo nějakou kvalitní masku s UV filtrem? Již začíná sluníčko být otravný a tak je na čase něco pořídit.
Jak odolná je třeba tato? http://www.cargi.cz/product/nausaky_trasne_masky/masky-proti-hmyzu/maska-w-premium-s-uv-ochranou/489
Za kvalitní masku si klidně zaplatím. Moc děkuji
Mi se nejvice osvedcila stribrna maska od Bucas. Je z takove jemne prizpusobive tkaniny, ktera nejde roztrhnout jako ostatni " plastove" masky. Pokud valacha tahali za masku ostatni, tak se max pustilo mensi oko, nebo se vysvlekla z hlavy, ale vzdy prezila bez vetsi ujmy.
Dnes uz nedavam koni na hlavu nic, ale kdyz uz ( pokud to shanite proti hmyzu a ne jen jako ochranu pro malo pigmentovane zvire), tak nejvice doporucuju nausaky (cabraku), ktere pevne pridelam provazkem (treba od baliku) na ohlavku po celem natylniku. Koni cirkuluje vzduch (na rozdil od masek) a neni tak spoceny, nehrozi uzeh.

eenika
napsal(a):
Mi se nejvice osvedcila stribrna maska od Bucas. Je z takove jemne prizpusobive tkaniny, ktera nejde roztrhnout jako ostatni " plastove" masky. Pokud valacha tahali za masku ostatni, tak se max pustilo mensi oko, nebo se vysvlekla z hlavy, ale vzdy prezila bez vetsi ujmy.
Dnes uz nedavam koni na hlavu nic, ale kdyz uz ( pokud to shanite proti hmyzu a ne jen jako ochranu pro malo pigmentovane zvire), tak nejvice doporucuju nausaky (cabraku), ktere pevne pridelam provazkem (treba od baliku) na ohlavku po celem natylniku. Koni cirkuluje vzduch (na rozdil od masek) a neni tak spoceny, nehrozi uzeh.
Mám právě cremella a řešíme to UV nemáte případně prosím odkaz ráda bych aby něco vydržela koník bude roční a je ve stádě hřebečků tak abych nekupovala neustále masky :-)

koně
napsal(a):
Já mám velmi dobrou zkušenost se značkou Farnam.
Koukněte na jejich nabídku
Děkuji a výdrž je ok? Přece jen mám mladocha ve stádě :-)
napsal(a):
Mám právě cremella a řešíme to UV nemáte případně prosím odkaz ráda bych aby něco vydržela koník bude roční a je ve stádě hřebečků tak abych nekupovala neustále masky :-)
Jeje, to vam tu starost nezavidim. Takoveho mame ve staji jednoho a je to chudak kun, v lete ani neotevre oci, venku porad spaleny. Takovy kun, aby ven chodil jen v noci. Dobrovolne bych si takove zbarveni nikdy nekoupila.
https://m.heureka.cz/masky-proti-hmyzu-a-trasne/bucas-maska-na-hlavu-sit-buzz-off-mask/

Moje kamarádka na cremella používá několik let masku z odkazu. Je celkem bytelna a nestojí majlant. Její kůň má navíc problémy s okem, tahle maska mu pomáhá v léčbě a nosí ji celoročně.
Taky ji mám, nošená jen v létě, moje teda má trhlinu u okraje, ale letos ji bude nosit znovu, jestli vydrží nevím, ale nestojí majlant aby se nedala koupit druhá 🤷♀️
https://www.equtex-shop.cz/kategorie/pro-kone-anglie/cabraky-a-masky-proti-hmyzu/maska-proti-hmyzu-uv-ochrana/
Mám už leta tyto na oba koně, a jsou top. https://www.equiservis.cz/maska-na-hlavu-horseware-rambo-plus-vamoose-8349cz512/. Dobře sedí a kůň je nemá připláclé na očích, vydrží také dlouho.

Holky moc vám děkuji za dobré tipy vyberu a objednám
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.156
napsal(a):
Holky moc vám děkuji za dobré tipy vyberu a objednám
Doporucuju sezen i neco na cumak. Tajivy ty sitky proti pylu apod. V lete pokud nema hodne stinnej vybeh ho bude mit nonstop spalenej. A dost mozna i kohoutek. Nakup si do zasoby aspon par 50tkovejch opalovaku. Muzou se siknout. Ja jich na eslinu za leto vyplacala nepocitane.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Doporucuju sezen i neco na cumak. Tajivy ty sitky proti pylu apod. V lete pokud nema hodne stinnej vybeh ho bude mit nonstop spalenej. A dost mozna i kohoutek. Nakup si do zasoby aspon par 50tkovejch opalovaku. Muzou se siknout. Ja jich na eslinu za leto vyplacala nepocitane.
Děkuji masku vezmu právě i s krytím čumáku. Stínu tam je dost ale oči mhouří tak mu odlevíme jinak je zlatej.

Rambo je dobré, jak píše Horsana. Pro tu moji, co si mě obtočila kolem kopyta, to ale není. Potřebuje masku s otvorem na čupřinu. Takže roky používáme Cashel Crusader, stejně jako Slon indický :-)
A to zhruba od dubna do října. Většinu času 24 hodin denně. Kobylka se na hlavě hodně drbe, bez masky to bylo ještě horší. Zatím je výdrž:
- První maska, sezónu a půl.
- Druhá maska, sezónu a půl.
U obou jsem musela šít uši. Druhou masku poničil pes - ve stáji upadla na zem a byla požvýkána cizím psem. Šly by ještě opravit.
- Třetí maska, 14 dnů :-)
- Čtvrtá maska, zatím loňskou sezónu bez vážných vad, ani uši jsem nemusela opravovat. Používaná i s náhubkem, ničemu to nevadí (to je informace pro jiné, pokud taky řeší tlusťochy...).
Další koně u nás:
- Valach, režim 12/12, masku už má čtyři roky. Stav nevím. Prý to už bude chtít novou.
- Valach, režim jako ta moje 24 hodin venku, masku sundával (podle mě by potřeboval větší), tak mu už nebyla dávána.
- Kobylka, 24 hodin venku, loni první sezona, maska netknutá.