Tento rok bych konečně ráda vyřešila problém se skladováním sena....mám každoročně až moc odpadu ze sena,a trápí mě to vzhledem k ceně sena...
Zatím řeším každoročně tak,že balíky jsou na plastových paletách,nahoře na balíku jsou dřevěné palety a přes to přetažená plachta..mám dvě plachty na sobě,jedná se o klasické krycí plachty,které nic moc nevydrží,co si budeme povídat..seno pod tím prostě celou zimu hezké nevydrží..ty poslední balíky už jsou prostě kvalitativně někde úplně jinde..hodně toho vyházím a to mi vadí....
Takže řeším,zda letos koupit nějakou pořádnou plachtu,která prostě neproteče a seno pod ní vydrží opravdu suché a nebude hnít...a nebo postavit jednodušší dřevěný přístřešek na seno,kdy by se jednalo prostě o trámy zapuštěné do země s jemně skosenou střechou zakončenou okapem a voda by stékala do 1000l nádrže na vodu...
Je mi totiž jasné,že ať už za kvalitní plachtu,nebo za dřevo a střechu dám prostě podobné peníze...řeším teď prostě co u toho..máte někdo zkušenost s opravdu kvalitní plachtou?A jak se prosím pohybuje cena takové plachty?Podotýkám jen,že nemám možnost seno stohovat,balíky jsou v lajně za sebou po jednom..
Měli jsme plachtu na seno, kvalitní. Taková jakási asi na způsob netkané textilie. Žlutá byla. A dráha asi ne, jinak by to naší nekoupili. Ale na značku si nevzpomínám. První rok paráda. Seno zpod ní super. Vloni plachtovali slámu a už se trhala. Jakoby steřela. A to byla rok stará. Raději bych volila přístřešek. Ono se pak dají ty balíky rovnat i na sebe. Prostě je vykutálet po prknech. Děláme to takhle na půdě. Udělat pěknou podlahu, aby to nechytalo vlhko. Případně je dávat na palety a třeba pod ně lino. Ale to pak klouže, ale zase jsou balíky fakt v suchu. A pristrech je lepší na manipulaci. U ty dražší plachty pak bude o nervy to odkrývat a zakrývat aby se nepoškodila. A do pristrechu se pak dá i leccos skladovat i se senem.
U nás ve stáji je přístřešek. Ale tam jde jsem byla předtím používali plachty. Na zem (na trávu) dali dřevěné palety a na to do pyramidy naskladaly balíky. Balíky byly tak, že ta kruhova část nebyla vodorovně. Do spodní rady se daly tři na to dva a na to jeden. To celé se prekrylo plachtou a upevnilo popruhy. Problémy s tím nikdy nebyly
Uživatel s deaktivovaným účtem

canka
napsal(a):
Děkuji moc za tipy,uděláme tedy přístřešek..je pravda,že může přes léto posloužit i jako další přístřešek pro zvěrstvo,budou mít aspoň další stín..
Nemáte někdo nějakého jednoduchého přístřešku na seno?
Na přístřešek zkuste napsat Coudas. Je machr na takove stavby :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.27
canka
napsal(a):
Děkuji,zítra vyměříme a uvidíme..spíš si teď nejsem jistá,jestli jsou vůbec otevřeny pily s dřevem??
Minimalne na ico budou. Ale kdyz maj ode zitrka hobby marketx hadam zr i pily pofrcej