Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, chci si pořídit oslíka a kozu. (Paní mi jednou psala ze také chová tyto dva avychazi skvěle, nic nim nechybí.) Byli by na pozemku o velikosti +- 450 m2 s každodenní prací, nasvalováním a prochazkami. Krmeni senem, Měli by volný přístup k přístřešku. Proste 24h venku. Kastraci prý stojí okolo 2-3 tisíce korun. Chtěla bych se zeptat kolik takový oslik uveze? Kolik ročně stojí? (Počítala jsem tak okolo 13000 ročně, tak jestli se to pohybuje tak nějak) Je lepsi Valášek nebo klisna?
Dekuji! Budu rada za jakékoliv tipy nebo rady k chovu osla:)
(P.s. Více místa bohužel nemáme. Bydlíme na vesnici a nejbližší stáj je 40 km od nás.)

Pětikilo za měsíc? to jako fakt? a to seno vám daruje kdo?
Paní co psala jak skvěle spolu vychází oslík a koza - nejspíš chtěla prodat, nebo prostě nerozumí zvířatům a nepozná jejich nepohodu. Osel i koza jsou stádová zvířata a dobře je jim ve stádě zvířat vlastního druhu (případně 4 osli a 6 koz, nebo tak nějak početně). Asi spolupracovali na tom jak by utekli, tomu věřím, oba druhy jsou velmi inteligentní ;-)
A taky máš hodně špatně nastavené počty co bude kolik stát. 30tis. ročně za držení oslíka + práce k tomu. Vůbec jsi asi nepočítala s podestýlkou a s odvozem hnoje, či jen cena dopravy sena a slámy...
Opravdu je lepší ke zvířatům docházet. Nejlépe si domluvit pár víkendů někde u chovatelů oslů (ne u lidí co tvrdí, že jeden osel je s kozou OK). Opravdu ta zvířata poznat i z jejich horších stránek (hýkání osla není pro každého). A taky se u dobrých chovatelů ptát kolik za co tak utrácí (jako že hele oslíci protrhli ohradu, zaběhli se do pole a vet. pak přišel na X tisíc) atd. Nechce se mi moc věřit, že na vesnici je nejblíž stáj 40 km od domu. Koně jsou dnes snad ob 1 vesnici. Ale jestli to měla být stáj s oslíky, tak to asi ano. No a 40 km není nic nepřekonatelného veřejnou dopravou (i když chápu, že nic moc).

kallisto
napsal(a):
No doufam ze to je zase jen neci spatny vtip.
Obávám se, že ne. Nejspíš někdo hodně nadšený, ale už ne tak zkušený a aspoň teoreticky informovaný.
neverend

XXX.XXX.213.247
Život s "oslem" zní jako nějaká stížnost na partnera či manžela.😀
neverend

XXX.XXX.213.247
Jinak s tím prostorem je to naprostá pravda.🙁 Bohužel viděl jsem teď na Mělnicku již druhou stáj, kde koně chodí na střídačku na takovou "pastvinku".Tam by bylo i dvěma králíkům asi těsno.🙁 Po hodině je vystřídají a nynější jdou zase do boxu.Sportovní zázemí skvělé,ale místo úžasu nad sprchovým koutem pro koně jsem majitele ujistil,že sem koně tak leda za trest.🙁
Hanulinka

XXX.XXX.167.252
Nadpis Zivot s oslem je kouzelny.....
Prvni co mne napadlo,ze bude mit pokracovani......pochlubte se vasi drahou polovickou..
A jak vidim,nejsem sama,koho to napadlo ...