Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2020 09:14
JTK

XXX.XXX.168.237

Dobrý den,

ráda bych kobylce koupila novou deku. Jezdily jsme na obyčejné poměrně tenké podsedlovce.
Ale z hlediska “odlehčení” a rozložení váhy (nejsem žádný drobek, se sedlem 75 kg vážit budu) se mi zalíbily dečky s gelovou výplní.
Mohli byste se prosím podívat a napsat, kterou považujete za nejvhodnější? Gramáží jsou podobné.

Podsedlová dečka Horze Vertigo BVX

DEČKA PROTISKLUZOVÁ S NEOPRENOVOU VÝZTUHOU KENTAUR

Podsedlová dečka Moosgummi Waldhausen

Jen dodávám, že jsem rekreační jezdec, každodenní vyjížďky, jízdárna minimum. A především chci upozornit ! sedlo máme zkontrolované a sedí ! takže by se nejednalo o korekci, ale jen o odlehčení.

Děkuji moc za Vaše názory

14.5.2020 10:13
Rif Du Madon

XXX.XXX.70.103

Jestli sedlo sedí s tenkou dekou, tak všechno navíc to pokazí. Konkrétně našitý neopren už dělá hodně veliký rozdíl v prostoru u kohoutku, sedlo tam bude úzké, bude se zvedat předek, házet Vás dozadu. Jedině jezdit jen s gelem stejně tenkým jako stávající deka, ale potí se to jako prase (zkoušeli jsme kvůli protiskluzu).

14.5.2020 13:08
sovicka

XXX.XXX.40.25

Pokud sedlo sedí, tak pod něj nic dalšího necpěte, tím byste mohla napáchat více škody, než že by to bylo k užitku. Raděj si peníze schovte třeba na pravdielnou kontrolu sedla.

14.5.2020 13:46
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Jestli vy už nejste "drobek" se 75kg, tak já bych asi měla začít mít depresi (176cm/72kg)...

Mám koně cíťoše na záda, kterému nesedí ani sedla dělaná na míru. Byť jsem vyježděná a sedím dobře, stane se, že mu občas sednu víc do zad, ostatně jako každý.

Objevila jsem a používám podsedlovky burioni, které mají všitou gelovou vrstvu pro lepší vytlumení zad koně. Jsou sice dražší, ale skoro nezničitelné. Jsou pod sedlem tlustější, ale je to jen zdání, pod dotažení podbřišníku se stlačí na tloušťku jen o chlup silnější než běžné podsedlovky : https://www.mikyfarm.cz/eshop/jezdecka-podsedlova-deka-burioni . Neznám lepší podsedlovku. Jediné, co bych možná trochu vytkla je fakt, že když sedlo není dostatečně dotažené, tak pod ním může podsedlovka trochu klouzat dozadu.

14.5.2020 15:05
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Já jezdím s tou od Kentauru. Je celkem tenká, kůň se v ní nepoti. Za me spokojenost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík