Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2020 11:22
DalyaAneralis

XXX.XXX.139.9

Jaké změny jste měli u koně když jste dávali Höveler Reformin Plus? Předem děkuji za odpověď.

16.5.2020 16:22
liva

XXX.XXX.226.96

Krmila jsem dvěma koním postupně dvě balení po 20kg a žádnou změnu jsem nezaznamenala.
Fakt je ten, že mladší vypadal a vypadá dobře stále..
Pro staršího mi MVDr doporučila vitamíny Perfect Equi a tam je zlepšení opravdu vidět.

16.5.2020 16:36
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

Majitelka stáje, kde má svého koníka, to dává svým koním a říkala že na tom svém sportákovi zaznamenala šílenou změnu k lepšímu.
Mě osobně se ale spíše více líbí ono zmíněné Perfect equi. Viděla jsem i nějaké výsledky po užívání na koních a plánuji nasadit i tomu mému :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.5.2020 21:56

Dělá se něco bez vápníku?

16.5.2020 22:05
Horsana

XXX.XXX.40.140

Žiadne.

16.5.2020 23:51

A puvóč? krmím řepné řízky, vojtěšku, mrkev ...se po*ru...

17.5.2020 06:41
Slon Indický

XXX.XXX.255.184

Já se ještě vložím - existuje nějaký přípravek bez selenu? Pokud někdo víte, sem s ním.

17.5.2020 10:52
Horsana

XXX.XXX.40.140

verun - žiadne ako že som nepozorovala žiadne super zlepšenie ničoho :D

Ca asi v každom doplnkovom krmive je, súvisí totiž aj s prvkami ako fosfor a horčík, isteže sa jeho obsah aj forma v krmivách líši, z hlavy to ale neviem.

A koľko kŕmiš tých rezkov a vojtěšky? To, že to kŕmiš ešte neznamená, že kôň nemá dostávať minerálku.

17.5.2020 11:39

Takhle- kobyla dostává krmiva s větším, než malém množství Ca, už takhle jsem měla výčitky, že je to asi až moc, což jsou ty řízky(litr suchých tj. skoro kilo), vojtěška(půl litru tj. do půl kila) i v mrkvi (2-3 kg)ho je myslím dost a dodávat ho ještě v minerálce, + len a mleté konopné semínko, dvě hrstě ovsa a litr NE clasik.....nebudou se pak dělat střevní kameny nebo tak něco? Že se vstřebatelnost prvků odvíjí od přítomnosti jiných mám povědomí....
teď když je tráva nedávám ten objem, kobyla je "tlustá" dost, ale až bude suchopár-pastva skoro nula a sena budou mít na můj vkus na noc málo, snažím se to nějakým objemem dohnat...no kobyla rozhodně netrpí na nedostatek, to je jen můj pocit, že když pořád mele pantem, má se dobře....

17.5.2020 14:17
Horsana

XXX.XXX.40.140

To je nič, taká dávka, pridaj pre dobrý pocit liter otrúb a vybavené.

My máme niektoré kone na 2 kg - 5 kg rezkov/deň a no problem, klinicky aj hladiny minerálov a ich vzájomný pomer je úplne v poriadku, Lysenkov minerálny profil bol učebnicový, pravda on minerálku nedostával, ale mal kombo rezky+senné pelety+Irish Mash+ ryžové otruby+ovos+jačmeň+Mikrop Čebín granule+ ľan a to všetko v menlivom množstve 5-6 krát denne, z toho rezkov bolo na 1 kŕmenie aspoň 800 ml v suchom stave.

Niektoré kobyly sú už pár rokov na dávke 1,5 - 2 l suchých rezkov + kosená lucerka, ďatelina...negravidné, nepracujúce, u dvoch koní s kožnými problémami vyskočil vysoký zinok, ale akurát sme znížili až vysadili granule, dostávali obaja totiž to isté, inak minerály opäť v pohode, vrátane pomerov.

Najdlhšie som mala na takej dávke rezkov kobylu myslím 6 rokov, dožila sa cez 30 a utratená bola kvôli ortopedickému problému.

19.5.2020 09:37
sovicka

XXX.XXX.27.251

Reformin krmím koním už dlouhá léta, za mě ideál poměr ceny kvality. Změnu jsem zaznamenala jedinou, když měla kobyla opravdu ošklivou lymfangitidu (postupně na všech 4 nohách), stav se sice zlepšil, ale pořád jsme toho nebyly schopní zbavit (kobyla brala danylon přes dva týdny, k tomu ATB, ty se i měnili, ty brala přes měsíc, k tomu imunovet – tedˇse to jmenuje myslím imunoregen), nejsem si jistá ale čeho to byl přímo efekt, ale protože už jsem nevěděla jak kobyle pomoci, objednala jsem jí ještě bylinky na lymfatické cesty a zvedla ji dávku minerálky (dávala jsem menší než doporučenou, krz dávku jadrného krmení a po několika týdnech léčby jsem jí to zvedla na vyšší než doporučenou, myslím na dávku březí klisny), kobyla se pak lepšíla, ale čím přesně to bylo je otázka:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík