Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2020 22:16
AjiskaN

XXX.XXX.236.138

Pokud chci rozbor krve koně, abych věděla jestli má dost selenu, vápníku, prostě jestli potřebuje doplňovat nějaké vitamíny, co mám veterináři říct že chci? Vůbec nemůžu najít jak se toto vyšetření jmenuje. Bude mi muset vyplnit žádanku, tak ať se nějak normálně domluvíme. Krev si pak do SVÚ povezu sama.

8.6.2020 11:10
koně

XXX.XXX.174.63

Asi mu řekněte že chcete přesně to,co píšete tady
Vyjmenujte požadavky a doktor si to už vyplní sám ,ne?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.6.2020 12:38

koně napsal(a):
Asi mu řekněte že chcete přesně to,co píšete tady
Vyjmenujte požadavky a doktor si to už vyplní sám ,ne?

Přesně tak. A je to biochemické vyšetření.

8.6.2020 12:58
AjiskaN

XXX.XXX.152.25

A na co všechno je vhodné testovat? Určitě chci selen, protože minulý rok měl nedostatek. Ale veterinář mi nebyl moc schopný poradit. Krmím equistro mega base, protože žere oves a ječmen, kterému to má vyrovnat nepoměr mezi Ca:P a elektrolyt equistro nebo nutri horse, ale jen po práci, pak dávám topvet kloubní výživu vždycky 3 měsíce. Všechny tyhle přípravky podle výrobců nevadí krmit společně, ale i tak chci zjistit jestli nemá něčeho až přebytek.

8.6.2020 13:01

AjiskaN napsal(a):
A na co všechno je vhodné testovat? Určitě chci selen, protože minulý rok měl nedostatek. Ale veterinář mi nebyl moc schopný poradit. Krmím equistro mega base, protože žere oves a ječmen, kterému to má vyrovnat nepoměr mezi Ca:P a elektrolyt equistro nebo nutri horse, ale jen po práci, pak dávám topvet kloubní výživu vždycky 3 měsíce. Všechny tyhle přípravky podle výrobců nevadí krmit společně, ale i tak chci zjistit jestli nemá něčeho až přebytek.

Testovat můžete, na co chcete, nabídka je dost široká. Nerozumím, že veterinář není schopný moc poradit. Zkuste jiného.

8.6.2020 13:08
AjiskaN

XXX.XXX.152.25

Veterinář mi řekl ma otázku jestli mi udělá test, zda má kůň dost selenu, když s tím měl už minulý rok problémy, že mu ho mam prostě dávat 3 dny v týdnu každý měsíc. Zkusím oslovit jiného tedy.

8.6.2020 13:28

AjiskaN napsal(a):
Veterinář mi řekl ma otázku jestli mi udělá test, zda má kůň dost selenu, když s tím měl už minulý rok problémy, že mu ho mam prostě dávat 3 dny v týdnu každý měsíc. Zkusím oslovit jiného tedy.

Test vám neudělá (nemá na to vybavení), ale může odebrat krev a se žádankou ji poslat do laboratoře. A vy to všechno zaplatíte. Je to na vás, jak se rozhodnete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík