Kde sehnat dobré koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2020 08:04
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Ahoj,
zajímalo by mě, kde se dají v ČR i v zahraničí sehnat výborní koně. Cena nerozhoduje. Zajímají mě lidi, kteří takové koně dokáží sehnat i české a zahraniční stáje, které mají opravdu dobré kusy.

Hledám dva koně do skokového sportu. Na pohlaví mi nezáleží. Ale musí být opravdu vysocí ideálně 170 cm a víc. Ten mladší může lehce pod 170 cm.

1. Do 15 let, výkonnost T* a vyšší, ideálně s dívkou nebo drobnější ženou. Spolehlivý kůň. Nemusí skočit za každou cenu, na skok se dokážu trefit, ale ne koně typu co stojí na jedničce, když ho člověk netlačí ostrohu už od vjezdu do kolbiste. Ne nějak přehnaně koukavy. Prostě kůň s chutí skákat, kterého to baví, je citlivý na pobídky a má už nějakou výkonnost.

2. Okolo 4 let, mladý hodně nadějný, s předpokladem do vysokého sportu, pěkným pohybem a dobrým stylem skoku. Nějaký super původ nehraje roli. Důležitý pro mě bude projev a jak se hýbe.

15.7.2020 09:13
sovicka

XXX.XXX.96.73

Já nevím, je sposuta prodejních stájí i trenérů, co mají kontakty na takové lidi, ale kůň "učitel" (1.) mazák, s takovu výkoností, je otázka kolik lidí se takového koně zbavuje a taky za kolik, navíc tihle koně pokud mají opravdu kvalitu, se pak prodávají spíše přes známé a do nějaké prodejní stáje a podobně se ani nedostanou. Jinak otázka peněz je to vždy. Takoví koně se platí zlatem.
2. se hledá myslím mnohem snáz, nadějných koní je dost, ale výsledek závisí na výcviku.

15.7.2020 09:16
kallisto

XXX.XXX.237.35

Na toto bych se ptala naší skokové špičky, jezdecké nebo trenérské. Doporučí stáje.
My takto kdysi kupovali drezurního v Německu.

15.7.2020 09:25
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

To samozřejmě vím, že k tomu prvnímu koni se dá těžko dostat. I mně, přes spoustu známých, jak jezdců, tak trenérů se to prostě už hrozně dlouho nedaří. Počítám s tím, že toho koně budu mít i kdyby na 2, nebo 3 sezony. Potřebuju koně, který mi dá tu zkušenost, kterou mám na této výšce nulovou. Nejvíc jsem šla S**. Na 100% čistém rentgenu netrvám, prostě nad nějakou malou chybou zavřu oko, pokud se kůň bude dát udržet bez komplikací v provozu schopném stavu. Jediná podmínka prostě je, že když udělám všechno správně a na skok se v nějaké rozumné vzdálenosti trefím, že mě prostě nevypeče a nenechá mě tam. To byl zatím největší problém u všech koni co jsem vyzkoušela, že ten tlak pobídky musel prostě být obrovský po celou dobu parkuru a koně absolutně bez chuti jet ke skoku. Cenu naprosto respektuji a počítám s tím, že malá nebude, ale v současné době se mi to sešlo tak, že peníze nejsou problém a po pečlivém rozváženi fakt vím, že do toho můžu a chci jít. Spíš mi jde o ten fakt, že je prostě tady v ČR je skoro nemožné se přes někoho k tomuto typu koně dostat, protože většina takových koni ke spíš v zahraničí a tady opravdu jen hrstka. Hledám člověka nebo stáj co má prostě dobré kontakty v zahraničí a dokázal by to.

15.7.2020 09:37
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Ještě jsme zvažovali možnost koupit koně co chodí výborně S, nebo ST, je trošku mladší, třeba 13 let a má všechny ty vlastnosti. A nechat ho kompletně sezónu jezdit trenérem ve vyšších parkurech i doma. A další sezónu už já,
s pomocí trenéra, jak doma, tak na závodech. Jenže tam mám prostě strach, že i po té sezóně nebude schopný učit on mě, na téhle výšce, ale bude pořád potřebovat někoho kdo bude učit jeho.

15.7.2020 10:08
xtuta

XXX.XXX.250.156

Mohl bych se zeptat, proc je tam ta podminka vysky 170cm a vic? Ja pred ctvrt rokem kupoval neco podobneho (ucitel, pod 15, T), akorat do drezury, a pokud bych chtel i vysokeho kone (kdyz jsem taky vysoky), tak hledam dodnes. Toho sveho jsem sehnal pres trenerovy kontakty, jinak bych se k nemu nedostal.

15.7.2020 10:10
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

xtuta napsal(a):
Mohl bych se zeptat, proc je tam ta podminka vysky 170cm a vic? Ja pred ctvrt rokem kupoval neco podobneho (ucitel, pod 15, T), akorat do drezury, a pokud bych chtel i vysokeho kone (kdyz jsem taky vysoky), tak hledam dodnes. Toho sveho jsem sehnal pres trenerovy kontakty, jinak bych se k nemu nedostal.

Měřím 185 cm a mám 70 kg na menších koních se cítím hrozně blbě

15.7.2020 10:37
xtuta

XXX.XXX.250.156

To je jen o 2 centaky vic nez ja, takze ne uplna zirafa. U skoku alespon nemusite resit, ze jeste jako dvojice blbe vypadate. Ja se taky citim lip na vetsich konich, ale vysku kone jsem nebral do uvahy prave proto, ze by se uz tak uzky vyber jeste zuzil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.7.2020 10:39
15.7.2020 12:31
Dep

XXX.XXX.233.170

zase tu budu lobovat za Kubištovi. Tam byste mohli toho mladého sehnat.

15.7.2020 12:49
KmelouneK

XXX.XXX.152.25

Dep napsal(a):
zase tu budu lobovat za Kubištovi. Tam byste mohli toho mladého sehnat.

O těch vím, tam mají super mladé koně. 2 od nich máme ve stáji. Ale spíš mě trápí ten starší.

15.7.2020 13:10
kallisto

XXX.XXX.237.35

Objela nebo oslovila bych sportovní stáje v Německu.

15.7.2020 13:42
Antisgarcia

XXX.XXX.189.112

KmelouneK napsal(a):
Ahoj,
zajímalo by mě, kde se dají v ČR i v zahraničí sehnat výborní koně. Cena nerozhoduje. Zajímají mě lidi, kteří takové koně dokáží sehnat i české a zahraniční stáje, které mají opravdu dobré kusy.

Hledám dva koně do skokového sportu. Na pohlaví mi nezáleží. Ale musí být opravdu vysocí ideálně 170 cm a víc. Ten mladší může lehce pod 170 cm.

1. Do 15 let, výkonnost T* a vyšší, ideálně s dívkou nebo drobnější ženou. Spolehlivý kůň. Nemusí skočit za každou cenu, na skok se dokážu trefit, ale ne koně typu co stojí na jedničce, když ho člověk netlačí ostrohu už od vjezdu do kolbiste. Ne nějak přehnaně koukavy. Prostě kůň s chutí skákat, kterého to baví, je citlivý na pobídky a má už nějakou výkonnost.

2. Okolo 4 let, mladý hodně nadějný, s předpokladem do vysokého sportu, pěkným pohybem a dobrým stylem skoku. Nějaký super původ nehraje roli. Důležitý pro mě bude projev a jak se hýbe.

Doporučím vám kouknout na stáj hapax.cz popřípadě kontaktovat pana Poláka. Rozhodně mají z čeho vybírat.
https://www.hapax.cz/

16.7.2020 08:35
L.A.S.

XXX.XXX.13.27

Zkuste Oldstaj (Ing. Milan Pěchouček), mívá kvalitní mladé koně, občas i nějakého zkušenějšího.
Má kontakty na zahraniční chovatele, do ČR přivezl mimo jiné Cento Lano Arcus, Cardiff Dwerse Hagen, Dominka B...

16.7.2020 17:33
jednorožecAmálka

XXX.XXX.43.142

Koukala jsem schválně na tuto stáj a tento jedenáctiletý koník chodí v tréninku čistě parkury 1,6 metru na obyčejném kroužkovém udidle a vypadá to, že i bez šporen: http://www.oldstaj.cz/en/horses-for-sale/above-50-000-___/eolita_-2009_-warrant-x-indoctro

17.7.2020 08:22
Arbora

XXX.XXX.212.24

A priamo pre parkúorch ste to neskúšali? Vytipovať si koňa a skúsiť kúpiť?

18.7.2020 19:21
KmelouneK

XXX.XXX.90.230

Zkoušeli, ale všichni 3 měli špatné rentgeny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík