Ahoj,
ve stáji kde mám ustájeného svého důchodce funguje jezdecká školka.
Jeden z koní má oteklý karp ma přední noze hlavně z vnitřní strany. Nehreje to a nekulha, vypadá to že mu pohyb nevadí, děti moc důsledné nejsou a šlape jim dobře. Majitele jsem na to upozornila, ale řekl že dokud nezačne kulhat veterináře volat nebude, to je u něho normální přístup. Dal na mě a koni dopřál aspoň 4 dny volno.
Jsem ochotná mu koupit nějakou masticku nebo tak. Veterináře ale cizímu koni platit nebudu, ještě ke všemu když majitel to ví, má na to peníze, ale zavolat ho nechce a na koni dal vydělává.
Navíc živím 3 koně, takže mám svých výdajů až až. Nicméně na koni jsem se učila jezdit, je mu 15 let a mam ho moc ráda.
Poradíte, co by mu mohlo pomoci?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Veterinář.
Můžete mu na to patlat leccos od chladivého jílu přes lidské gely proti otokům, ale jen veterinář s RTG a sonem má šanci přijít na to, co to je a poradit léčbu.
No jasně, svým koním veta volám, ale tohohle dotuji už tak dost. Koupila jsem mu síťovku, masku, protože byl vydreny do masa. Majitel je pěkný vychcánek, dotyčného koně jsem před 6 lety chtěla koupit a řekl si za něho 250 tisíc. Je to plňas po dostihách, dodneška se s ním ma jízdárně nesmí cválat. Pak ho dal na bazoš za 50 tisíc, ale stejně ho neprodal. Takže ještě veta mu platit nebudu.
Vzhledem k jeho věku mě napadlo, jestli se někde nebouchnul při hrabání a neudělala se mu nalevka. Má je i dole nad spěnkovymi klouby. Otok je měkký a nehreje. Zajímalo by mě jestli někdo má zkušenosti s nějakými gely, které podporují vstřebání tekutiny. Jestli použít Lioton, nebo kostivalovy, kastanovy gel. S víc vecma zkušenosti nemám.
Coudas

XXX.XXX.87.254
Take to muze byt artroza.
KmelouneK
napsal(a):
No jasně, svým koním veta volám, ale tohohle dotuji už tak dost. Koupila jsem mu síťovku, masku, protože byl vydreny do masa. Majitel je pěkný vychcánek, dotyčného koně jsem před 6 lety chtěla koupit a řekl si za něho 250 tisíc. Je to plňas po dostihách, dodneška se s ním ma jízdárně nesmí cválat. Pak ho dal na bazoš za 50 tisíc, ale stejně ho neprodal. Takže ještě veta mu platit nebudu.
Vzhledem k jeho věku mě napadlo, jestli se někde nebouchnul při hrabání a neudělala se mu nalevka. Má je i dole nad spěnkovymi klouby. Otok je měkký a nehreje. Zajímalo by mě jestli někdo má zkušenosti s nějakými gely, které podporují vstřebání tekutiny. Jestli použít Lioton, nebo kostivalovy, kastanovy gel. S víc vecma zkušenosti nemám.
Mohu vás ujistit, že z majitelů koní/stájí(nikoli profesionální stáje), kterými jsem prošla, ani jednomu nešlo o koně, jako takové. Z 8 majitelů, u kterých jsem měla své koně, jen jeden se fakt staral. A to byla žena a nikoli bohatá.
Ostatní/muži měli peníze, ovšem k tomu nebetyčnou aroganci (já mám peníze,tak vím všechno),touhu předvádět se (já na to mám) a velmi pitomé názory na držení koní. A čím byli bohatší, tím víc škudlili. Tedy na koních. Ne na tom, co sami chtěli.
Asi to zní, že jim závidím. Není to pravda. Neměnila bych. Bez peněz držet koně opravdu nejde(vet, dobré sedlo). Ale jak jsem tak na ně koukala, nijak šťastní nebyli a nejsou.