Otázka na koniarky – kondicionéry

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hriva

23.7.2020 22:32
Hriva

XXX.XXX.91.25

Baby,
chcela by som sa vás opýtať aké šampóny/kondicionéry používate.

Ide o to, že kvôli tomu, že sa pri koňoch pohybujem denne, si denne umývam vlasy. Celý život bojujem s tým, že sú veľmi suché, neforemné, krepovité... Krvné testy mám úplne v poriadku. Začala som to s kaderníčkou pripisovať dennému umývaniu, ktoré je, samozrejme, kvôli práci pri koňoch nevyhnutné, ale zjavne štruktúre vlasov škodí.

23.7.2020 22:44
kallisto

XXX.XXX.134.235

Mám dlouhé vlasy do půl zad. Myji a fénuji denně. Mám obyč šampon ale hlavně kondicioner a tangle teezer. Případně rozčesávač od Gliss Kur zlatý. Vlasy fénuji, pokud nechám uschnout volně, jsou hnus krepovatý.

24.7.2020 06:19
Rif Du Madon

XXX.XXX.42.10

Gliss kur se super, robia aj balzam a rozčesávač v speji. Vlasy si umývam aj dva krát denně a žijú. Skúste si kúpiť kolagen ako výživový doplnok a vit C.

24.7.2020 07:28
kallisto

XXX.XXX.237.35

Hriva

24.7.2020 08:07
Hriva

XXX.XXX.91.25

Ďakujem, určite ho vyskúšam

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.7.2020 08:17

Mám taky hodně suché vlasy a při představě, že je denně myju, tak nevím, jak by vypadaly. Nezkoušela jste suché šampony? Aby nedostávaly až tolik zabrat? A jinak jsou ještě výborné olejové výživové přípravky ve spreji právě na suché vlasy - prodává myslím DM.

24.7.2020 09:03
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já si vlasy myla denně jen kvůli plavání. Tam se přidal ještě chlor z bazénu.
Pomáhal mi tuhý šampon (ne suchý, to je něco jiného - nasaje mastnotu a vlhkost, ale pach z koní ve vlasech zůstane), je to vlastně mýdlo na vlasy. Je opravdu šetrnější, ale zas jak který; ten z dm mi přišel na úrovni klasických šamponů, kdežto z naturinky byly šampony opravdu super. Doporučit mohu koza šampon a rakytníkový. Dost lidí mělo dobré zkušenosti s šampony a šampuky s hedvábím, já to nikdy nezkusila, tak osobně nevím. Možná by šel zkusit ten čajový, píšou o něm, že vstřebává pachy, a za pokus nic nedáte. Co se týče ceny, tak tuhé šampony jsou nejlevnější šampony - velké balení používám cca od Nového roku a stále ještě není vypotřebované; vlasy mám do pasu a myji si je v současnosti 2 x týdně.
Druhá věc, co mi prakticky zachránila vlasy, byl olej; v podstatě jakýkoli jedlý olej jsem si vetřela do vlasů před tím, než jsem si je myla. Někdy bezprostředně předtím, když jsem měla trochu času, tak jsem olej nechala chvilku působit a vsáknout. Není třeba utrácet za drahé oleje, obyčejný oliváč to zastane prakticky stejně; důležité je toho použít trošku, ne půl deci, a jemně vetřít do délek (od místa, kde se Vám vlasy krepatí či cuchají, ke konečkům).
Kvalitní hřeben a kartáč taky nejsou k zahození. A před ježděním si vlasy učesat, aby se pod helmou nezacuchaly - to ostatně platí i během mytí, je třeba s vlasy zacházet tak, aby se nezacuchaly. Naopak tam, kde to jde, mít vlasy rozpuštěné, aby na pokožku hlavy mohl vzduch a aby se vlasy nelámaly o gumičky a sponky.
Pokud bojujete s mastnými vlasy, nikoli s jejich pachem po koních, tak opět doporučuji tuhé šampony; když si vyberete ten, který Vám sedne, je to opravdu jedno mytí za tři čtyři dny. Všude píšou o nějakém zvykání, já se na to mohla s klidem vykašlat; na několik prvních mytí jsem neviděla rozdíl, pak se to začalo zlepšovat. Druhá věc, co mi pomohla na mastící se vlasy, je henna, ale tu nedoporučuji, pokud si vlasy barvíte nebo chodíte plavat do chlorovaných bazénů - mohla byste mít vlasy taky zelené.
A pro naprosté zoufalce mám tip: trvalou. Opravdu se po ní vlasy mastí méně, a to řádově. Když jsem přestala chodit plavat, musela jsem si vlasy navyklé na denní mytí mýt stále velmi často, každý den nebo obden. Ze zoufalství jsem šla na tu trvalou a najednou stačilo si vlasy mýt nejvýše jednou týdně, a i to spíš kvůli pocitu než proto, že by vypadaly mastné. Jen je třeba vybrat kadeřnici a šetrnou metodu, abyste nevypadala jako ovce nebo po čase jako vypelichaná ovce.

24.7.2020 09:21
kallisto

XXX.XXX.237.35

Mohu potvrdit kokosový olej/tuk vetřít do vlasů, na 20 minut, zabalit, pak umýt. Krásně zregeneruje.
Při trvalé jsem byla na "ovečku", ale nutnost úprav účesu minimální, ráno navlhčit rukama, namačkat kudrnky a hotovka. Mytí už si nepamatuju, je to moc let.

Na to rozčesávání právě doporučuju tangle teezer. Už roky se ničím jiným nečešu, je konec s taháním za vlasy, škubáním. Mám originály a ty jsou opravdu super.

Tuhý šampon jsem si kdysi vyráběla sama. Už nevím jaký, asi heřmánek, páč jsem blond. Ovšem měla jsem toho pak tolik, že než jsem to spotřebovala a rozdala, další už jsem nedělala. :-) Po něm jsem měla vlasy tak odmaštěné, že to normální šampon snad nezvládne.

24.7.2020 09:40
sovicka

XXX.XXX.35.81

Jaj mám suchéí vlasy, koně doma, vlasy dlouhé a nedovedu si představit umývat si je denně, ro je moje noční můra, mám je husté a dopasu a schnou dlouho, nerada fénuju, ptotožer to samozřejmě vlasům úplně nepřidává, naví mám pak dvakrát takový objem, což u mě naní žádoucí, jak píšou holky, olej a zmírnit intenzitu mytí.

24.7.2020 09:42
Sophii

XXX.XXX.211.203

Já nedám dopustit na medové zábaly s arganovým olejem.

24.7.2020 10:14

Takže ty tuhé šampony jsou na mastné vlasy?

24.7.2020 10:29
Terven

XXX.XXX.103.178

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže ty tuhé šampony jsou na mastné vlasy?

Jsou ruzne druhy, na ruzne vlasy. Zvykla jsem si na ne a nedam na ne dopustit. Mozna, nektere mene peni, ale kvalita vlasu se mi vyrazne vylepsila oproti myti beznyma samponama z drogerie.

24.7.2020 12:23
Dogas

XXX.XXX.114.211

Já si vlasy myju 1x týdně, kdy bych je malá častěji tak si je zničím. Před mytím si na ně dám kokosový olej, hlavně na roztřepené konečky a nechám chvíli vstřebávat. Šampony používám nějaké Bio. Po umytí nanesu kondicionér od Tian De, a nechám chvíli působit.
Vlasy mám dlouhé po pás.
Co jsem začala na ně dávat kokosový olej tak kvalita vlasů mnohem lepší.

24.7.2020 12:24

Terven napsal(a):
Jsou ruzne druhy, na ruzne vlasy. Zvykla jsem si na ne a nedam na ne dopustit. Mozna, nektere mene peni, ale kvalita vlasu se mi vyrazne vylepsila oproti myti beznyma samponama z drogerie.

A kde se to kupuje? Já to vůbec neznám
A ten kokosový olej, to je ten klasický potravinářský?

24.7.2020 12:31
Dogas

XXX.XXX.114.211

Ano já používám ten potravinářský olej.

24.7.2020 12:46
Terven

XXX.XXX.103.178

Objednavam bud z ruznych eshopu, pr. Mydloteka U tri lilii, ale jsou i jine... pak je mivaji na ruznych remeslnych trzich, v prodejnach Botanicus...a google toho urcite vyhodi dost 😏

24.7.2020 13:01
Varaxi

XXX.XXX.1.226

https://naturinka.cz/sampony
Jinak v každé lepší drogerii nebo eko obchodě už budou mít tuhý šampon. Já tady ty naturinky nakoupila loni na Vánočních trzích v Třebíči.
Kdo nakupuje v ekokoze, tak tam mají tuhé šampony taky. Econea a Lush jsou také dobré zdroje - je lepší to koupit v rámci jiného nákupu, protože doprava je ve vztahu k ceně šamponu drahá.
Co se týče kokosového oleje, tak je to zjevně individuální - mně přišel lepší řepkový nebo olivový než kokosový, ten je takový málo mastný nebo jak to říct.

24.7.2020 17:45
etnies86

XXX.XXX.245.26

chválili si dost masku gestil wonder. a ten hřeben typu tangle je super. mám z ali za pár šupu a jiný už nepoužíváme
tuhý šampon na mé odbarvené vlasy nebyl to pravé, ale dala jsem mu šanci jen 2x,3x
ten olej zní dobře před mytím

Hriva

25.7.2020 08:18
Hriva

XXX.XXX.91.25

Ďakujem všetkým za rady :)

28.7.2020 14:02
alfi pav

XXX.XXX.30.253

Mám vlasy po zadek a při fyzické práci se hodně potím (jedno jestli kolem koní nebo ne). Zkoušela jsem všechno možné, aby vlasy vypadaly dobře, ale pořád se mastily, za chvíli mě vždycky svědila celá hlava a musela jsem si hlavu umývat hodně často.

Nakonec jsem zakotvila u obyčejného lopuchového šamponu od Herbavery, co se prodává v každé drogerii, stojí sranda prachy a prodává se v obrovském balení. Je pravda, že si vlasy při mytí šamponuju na 3x a naposled nechávám šampon působit pár minut před spláchnutím. S tímhle šamponem mám vlasy fakt hezké a vydrží pěkné i 3-4 dny a už mě nesvědí hlava. Dokonce zmizely i lupy. Za mě top a levné

Zkoušela jsem i tuhé šampony, ale na moje dost dlouhé vlasy nic moc, tomu lopuchovému se to nevyrovná.

28.7.2020 14:53
sovicka

XXX.XXX.17.207

alfi pav napsal(a):
Mám vlasy po zadek a při fyzické práci se hodně potím (jedno jestli kolem koní nebo ne). Zkoušela jsem všechno možné, aby vlasy vypadaly dobře, ale pořád se mastily, za chvíli mě vždycky svědila celá hlava a musela jsem si hlavu umývat hodně často.

Nakonec jsem zakotvila u obyčejného lopuchového šamponu od Herbavery, co se prodává v každé drogerii, stojí sranda prachy a prodává se v obrovském balení. Je pravda, že si vlasy při mytí šamponuju na 3x a naposled nechávám šampon působit pár minut před spláchnutím. S tímhle šamponem mám vlasy fakt hezké a vydrží pěkné i 3-4 dny a už mě nesvědí hlava. Dokonce zmizely i lupy. Za mě top a levné

Zkoušela jsem i tuhé šampony, ale na moje dost dlouhé vlasy nic moc, tomu lopuchovému se to nevyrovná.

Jo mému drahému zas zmizeli lupy po březovém šamponu, taky úplně obyč šampon za pár korun:-)

28.7.2020 14:54
sovicka

XXX.XXX.17.207

Jinak pro ty co shání levný kokosový olej dokonce bio mají v lidlu, tak ho asi taks zkuísm i na vlasy:-)

19.8.2020 10:07
natalka

XXX.XXX.107.114

Mám prosbu na ty, kteří používají tuhé šampony. Na základě této diskuze jsem zkusila koupit (pořídila jsem nějaký kopřivový na tmavé vlasy z ekokozy), ale vlasy mám po něm takové nepoddajné, hrubší, hodně se cuchají. Vlasy mám dlouhé, přes den je nosím zapletené do copu, kdybych je v tomto stavu nechala rozpuštěné, tak je to večer na ustřihnutí u hlavy. Asi se jim stýská po silikonech.
Mám umyto tímto šamponem cca 3x (myji tak jednou za pět, šest dní), mám ještě vydržet? A ještě i když dost oplachuji, v kartáči zůstává po česání dost bordelu (to i hned ráno po umytí vlasů), takže to nebude prach. Máte s tím nějaké zkušenosti? Díky.

19.8.2020 14:24
Varaxi

XXX.XXX.1.226

natalka napsal(a):
Mám prosbu na ty, kteří používají tuhé šampony. Na základě této diskuze jsem zkusila koupit (pořídila jsem nějaký kopřivový na tmavé vlasy z ekokozy), ale vlasy mám po něm takové nepoddajné, hrubší, hodně se cuchají. Vlasy mám dlouhé, přes den je nosím zapletené do copu, kdybych je v tomto stavu nechala rozpuštěné, tak je to večer na ustřihnutí u hlavy. Asi se jim stýská po silikonech.
Mám umyto tímto šamponem cca 3x (myji tak jednou za pět, šest dní), mám ještě vydržet? A ještě i když dost oplachuji, v kartáči zůstává po česání dost bordelu (to i hned ráno po umytí vlasů), takže to nebude prach. Máte s tím nějaké zkušenosti? Díky.

Pokud nemáte zdravotní problémy, tak to zkuste ještě chvíli vydržet.
On ten šampon není pro každého, co si budeme povídat. Někdo si nikdy nezvykne (jednu takovou paní v okolí mám), někdo déle zvyká, někdo pomalu přechází, někdo (já) prostě spotřebuje lahvičku a příště vezme tuhý šampon a problém nemá. Obecně může trvat až měsíc, než si vlasy a pokožka hlavy zvykne, zvláště v případě barvených vlasů. Já s tím osobně problém opravdu neměla, z tekutého na tuhý šampon jsem přecházela dvakrát a bez sebemenšího problému.
Znám několik lidí, co jim na ten přechod mezi obyč a tuhým šamponem pomohl tuhý šampon z dm.
Žádný bordel v kartáči z česání jsem opravdu neměla, a to si tuhým šamponem myji vlasy roky a vyzkoušela jsem více zdrojů (ten z ekokozy ale ne).
Po tuhém šamponu mám vlasy takové tužší a nepoddajné, ale hladké, trochu jako má špic chlupy, nejsou zvlášť hebké nebo jemné, ale pružnější a objemější. Rozhodně se ale necuchají víc než po tekutém šamponu (kondicioner jsem nepoužívala ani dřív, tak to neporovnám).
Netrpíte na lupy? Možná šampon méně vysušuje, tudíž se drží blíž vlasové pokožky a z vlasů se dostanou až vyčesáváním.
Možná Vás dráždí esenciální oleje, těm se obvykle snažím vyhnout.

19.8.2020 16:12
canka

XXX.XXX.35.234

Můžu se zeptat,v čem je ten tuhý šampon lepší než klasický tekutý šampon,který neobsahuje silikony apod.?

20.8.2020 08:51
Varaxi

XXX.XXX.1.226

canka napsal(a):
Můžu se zeptat,v čem je ten tuhý šampon lepší než klasický tekutý šampon,který neobsahuje silikony apod.?

Hele, konkrétně asi v ničem. Myslím, že jen někomu víc sedí.
Osobně se mi po něm méně mastí vlasy a déle trvá, než zplihnou. Taky se mi lépe rozčesávají, ale na to mají asi větší vliv ty olejové zábaly.
Kdo cestuje, ocení, že tuhý šampon je skladnější a nikdy se nevylije a nezničí Vám obsah batůžku. Déle vydrží, jedno umytí je tedy levnější. Jsou koncentrovanější, obsahují méně balastních látek (nebo žádné).
Pro někoho má velkou váhu to, že bývají ekologičtější.
Bohužel, stejně jako kašmír či micelární vody, došlo k tomu, že se v určitých kruzích staly tuhé šampony moderní; tím pádem se na to nabalilo mnoho výrobců a prodejců, kteří chtějí také především vydělávat. 50gramový šampon, který před pár lety stál kolem osmdesáti korun, teď někde stojí přes 150... Jako dají se koupit za původní ceny, ale už se musí hledat.
Druhou nevýhodou toho, že se staly tuhé šampony mainstreemem, je i jejich složení; bývají tam různá dráždidla schovaná pod krásnými názvy (např. ty éterické oleje jsou dost silná dráždidla, která někomu mohou vyvolávat svědění, lupy apod.), která jsou navíc drahá, a přibývá balastních látek. Proto jsem zakotvila u té naturinky, zdá se mi, že jejich šampony mívají ještě ta „stará“ jednoduchá složení.
Výhodou rozšíření šamponů je to, že opravdu seženete tuhý šampon na všechny typy vlasů - cuchavé, světlé, mastící se, s vyrážkami, existují dokonce šampony desinfekční...
Já jsem s nimi spokojená. Mám v okolí jedinou paní, která zkoušela přejít na tuhé šampony a prostě nemohla - vlasy se jí naopak začaly mastit a elektrizovat a nepřešlo to ani po měsíci. Pak to vzdala. Měla vlasy opakovaně odbarvované.
Mám vypozorované (ale ničím nepodložené), že barvené vlasy někdy snášejí tuhé šampony hůře; ovšem ani toto není pravidlem. Jinak všichni, kteří tuhé šampony zkusili, byli po čase spokojení a tu kostku doužívali. Ne všichni u tuhých šamponů zůstali - dříve se tuhé šampony sháněly podstatně hůře, tak si dost lidí řeklo, že jim to za to nestojí, a vrátili se k běžným šamponům. Někteří z nich se následně zase vrátili k tuhým. :)
Pokud o tuhém šamponu uvažujete, zkuste sehnat někoho, kdo tuhý šampon má, jestli by Vám kousek na zkoušku neodkrojil (samozřejmě z nového ještě nepoužitého šamponu). Ale i kdybyste si koupila celou kostku a naznala, že toto není Váš šálek kávy, lze šampon použít jako mýdlo na tělo (obvykle méně pění než mýdlo, ale čistí srovnatelně) nebo šampon na psa či koňskou hřívu, případně jako čisticí prostředek na vlněné svetry apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík