Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.7.2020 16:52
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Zdá se mi to, nebo zmizelo téma?
https://benesovsky.denik.cz/denik-v-regionech/ve-staji-dity-kunove-v-ziline-uhynul-dalsi-kun-pripadem-se-zabyva-kriminalka-20200728.html

Ne že bych o tom věděla kde co všechno, ALE přijde mi důležité upozorňovat na stáje a jména lidí co to s koňmi tak docela nezvládají. Jinak jsou pořád dokola pohádky jako Rolinka atd.

29.7.2020 16:57
Horsana

XXX.XXX.40.140

Teraz sa pretriasajú dve nejaké takéto "chovateľky", táto a nejaká tá s fľakatými koňmi.
Táto je kto, zachraňuje koníky, či?

29.7.2020 19:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
Teraz sa pretriasajú dve nejaké takéto "chovateľky", táto a nejaká tá s fľakatými koňmi.
Táto je kto, zachraňuje koníky, či?

Spíš mi přijde jako sběratelka. Takové to nutkání, brát koně. Dokonce o ní jedna paní psala, že kupuje semeno a množí. Ale je to JPP (jedna paní povídala). Právě jen, co kdo napsal.

29.7.2020 19:06
Dotaz

XXX.XXX.18.197

Pokud si chce někdo počíst a prohlédnout fotky, příspěvek je veřejný.

https://m.facebook.com/groups/825646620825770?view=permalink&id=3028266533897090

29.7.2020 19:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Pokud si chce někdo počíst a prohlédnout fotky, příspěvek je veřejný.

https://m.facebook.com/groups/825646620825770?view=permalink&id=3028266533897090

Jj, to je ta paní,co psala i o připouštění.

29.7.2020 20:39
Horsana

XXX.XXX.40.140

A vždy sa nájde dosť ľudí, ochotných posadiť na konskú mŕtvolu jazdca, alebo aspoň dieťa, prípadne pripustiť....

29.7.2020 22:48
Dotaz

XXX.XXX.18.197

Horsana napsal(a):
A vždy sa nájde dosť ľudí, ochotných posadiť na konskú mŕtvolu jazdca, alebo aspoň dieťa, prípadne pripustiť....

Ano, to přesně mě zaráží. Navíc i blb pozná, že je zvíře v tristním výživovém stavu. Přesto se na takovém koni přijdou klidně svézt.

30.7.2020 07:26
sisi58

XXX.XXX.191.1

Dotaz napsal(a):
Ano, to přesně mě zaráží. Navíc i blb pozná, že je zvíře v tristním výživovém stavu. Přesto se na takovém koni přijdou klidně svézt.

Nepoznají. Lidé jsou ve všeobecnosti neznalí, ne-li hloupí. Hodíte vetší dečku, zamumláte něco o tom, že byla nemocná/ý,ale už je jí/jemu lépe a jede se.
Vy, já i ostatní koňáci poznají, že na fotkách jsou zdraví koně v kondici. Neználek bude vidět koně hubené.
Když se mě může dospělá ženská zeptat, kolik měl můj valach hříbat, už se nedivím ničemu.
V tomto případě OPĚT zaspali úřady. Tedy ne přímo úřady,ale lidi,kteří jsou placeni za to, aby bylo něco takového potrestáno.

30.7.2020 07:35
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Právě že spousta lidí dnes už podvyživené, nemocné, prostě zbídačené zvíře nepozná. Dokud kůň stojí je pro většinu veřejnosti OK na něm jezdit. Když nechodí po 3, tak nekulhá atd.

A když si zadám jméno do googlu, vypadnou krásné fotky ... Více tomu většina lidí nedá.

Mrzí mě, když sem do koňských diskuzí někdo dá upozornění se jménem, že tomuto člověku koně fakt neprodávat (protože týrání), tak to zmizlo. To zmiznutí mě mrzí. Jako pomluv je hodně, ALE tohle je prostě fakt, takové držení zvířat není v pořádku. Jména jako Dita Kunová, Veronika Egerová, Zuzana Poláková, Barbora Škodová.... Opakovat že to jak koně zneužívají není v pořádku.

31.7.2020 21:27
Horsana

XXX.XXX.40.140

To fakt nikto nemohol tú haflingu zachrániť skôr?

Ako, ja chápem, že pani je drbnutá, ale to sú všetci títo ľudia....Neviem, no, nevedela by som sa pozerať a fotiť iba...

A náreky ľudí, čo k nej dali kone...ja neviem, fakt...

31.7.2020 21:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Horsana napsal(a):
To fakt nikto nemohol tú haflingu zachrániť skôr?

Ako, ja chápem, že pani je drbnutá, ale to sú všetci títo ľudia....Neviem, no, nevedela by som sa pozerať a fotiť iba...

A náreky ľudí, čo k nej dali kone...ja neviem, fakt...

Normální lidé nepochopí. A jebnutým nevysvětlíte.

1.8.2020 09:36
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Dotaz napsal(a):
https://www.facebook.com/groups/3507053099307658/

Poník:
https://www.facebook.com/groups/3507053099307658/permalink/3510269908985977/

Já vím proč nemám FB - ten poncl mi teď nejde z hlavy... (jsem se i dívala do mapy kde ta stáj je)

Téma jsem založila proto, že cca 14 dnů zpět se po zadání do Googlu u jména objevovali samé pěkné fotky ze závodů, z hubertek, nějaké kostýmovky asi z vystoupení s jiným poníkem. Bojím se, že třeba za měsíc to bude stejně a lidi tam zase odloží svoje nějak "nakřápnuté" koně... a Dita to svým způsobem pojede dál. Tak jako i u jiných podobně "jebnutých" lidí ...

1.8.2020 13:00
Horsana

XXX.XXX.40.140

Nedajú k nej, dajú k inej jebline, alebo do "útulku".

A je fajn, že je tu táto téma, myslím že ľuďom treba neustále otvárať oči a uši.
Škoda tej haflingy, nášho krásavca keby nedoniesli, tiež si pod sebou vyhrabe taký ďolíček a uhynie tam, pravda, jemu predchádzal úhyn cca 3 koní.
Viem, čo zažívali tí ľudia, čo tam boli, on uľahnutý kôň neumiera pokojne, hrabe a zmieta sa v šialenej úzkosti, stále sa snaží uniknúť.

1.8.2020 17:45
Pipilota

XXX.XXX.46.93

No tak hafla už to má za sebou, ale ten poncl si to trpí nyní (jako méně, ale trpí a zas to bude ještě trvat...) Jsem z toho fakt naštvaná moc.

U nás paní dochovávala starou ponici a potřebovala k ní kliďase poncla do páru. Vždycky si přivezla nějakou "mršinu" co jí nechala udělat zuby a kopyta, koupila kvalitní minerálku, dokrmila a poník byl za pár měsíců "řádně divoké kvítko co mu byl dvůr malý"... Tak prodat a nanovo hledala klidného společníka co tak sotva popoběhl...Smutné bylo, jak málo a základních věcí těm ubohým poníkům dokázalo vrátit život.

Prostě mě takové zbytečné utrpení hrozně štve. Jestli byla hafla na smrt, mohla to mít rychle za sebou a ne tam takhle v leže chcípat. Ten poncl taky: prostě si má udělat plán co a jak podnikne a do kdy tomu dá na zlepšení a pokud nic nezlepší, tak to skončit.

1.8.2020 17:59
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Horsana napsal(a):
Nedajú k nej, dajú k inej jebline, alebo do "útulku".

A je fajn, že je tu táto téma, myslím že ľuďom treba neustále otvárať oči a uši.
Škoda tej haflingy, nášho krásavca keby nedoniesli, tiež si pod sebou vyhrabe taký ďolíček a uhynie tam, pravda, jemu predchádzal úhyn cca 3 koní.
Viem, čo zažívali tí ľudia, čo tam boli, on uľahnutý kôň neumiera pokojne, hrabe a zmieta sa v šialenej úzkosti, stále sa snaží uniknúť.

Furt mi to nejde z hlavy jak to tam různí lidi vyfotí, ale vlastně nic...
Proč hned nezavolali policii (a klidně i z druhého kraje, aby si to předávali a vědělo se o tom - jeden oznam na 158, druhý na 112). Nedat moc prostor plkům o tom jak je poník nemocný atd. - vyčistit a okoupat, případně ostříhat nedá až tolik práce + se ví ke komu ten vet. jezdí (ono při oznamování jde i o to aby policie skutečně zavolal tomu vetovy a zeptala se jestli to zvíře opravdu ošetřoval a kdy - ne že je něco na ránách trochu zapatláno zelenou či fialovou, tak OK asi tu ten vet nějaký byl)

Nám před pár lety zavolali policii na kobylu co "byla chcíplá" vprostřed výběhu - fakt spokojeně a hluboce spala. A byla z toho jen humorná historka. Ale mrkli že koně mají vodu ve vaně (jen ve stínu a nebyla vidět od cesty), pochopili že seno nemají prostě protože se nemůžou cpát pořád, špekatý jsou dost. No ale KVS pro jistotu na kontrolu poslali. A kdo má věci okolo koní v pořádku, tak s tím nemá problém.

1.8.2020 18:41
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Pipilota napsal(a):
Furt mi to nejde z hlavy jak to tam různí lidi vyfotí, ale vlastně nic...
Proč hned nezavolali policii (a klidně i z druhého kraje, aby si to předávali a vědělo se o tom - jeden oznam na 158, druhý na 112). Nedat moc prostor plkům o tom jak je poník nemocný atd. - vyčistit a okoupat, případně ostříhat nedá až tolik práce + se ví ke komu ten vet. jezdí (ono při oznamování jde i o to aby policie skutečně zavolal tomu vetovy a zeptala se jestli to zvíře opravdu ošetřoval a kdy - ne že je něco na ránách trochu zapatláno zelenou či fialovou, tak OK asi tu ten vet nějaký byl)

Nám před pár lety zavolali policii na kobylu co "byla chcíplá" vprostřed výběhu - fakt spokojeně a hluboce spala. A byla z toho jen humorná historka. Ale mrkli že koně mají vodu ve vaně (jen ve stínu a nebyla vidět od cesty), pochopili že seno nemají prostě protože se nemůžou cpát pořád, špekatý jsou dost. No ale KVS pro jistotu na kontrolu poslali. A kdo má věci okolo koní v pořádku, tak s tím nemá problém.

V komentářích právě někdo prosil, aby lidi nic nedělali, protože tam někteří aktivně začali vozit seno, vodu a bohužel ve státě u nás to je tak, že vlastně tomu týrání napomáhají, protože KVS uvidí žrádlo, vodu a nebudou řešit, protože bazál je. Tedy pomůžou krátkodobě, ale v dlouhodobém měřítku jen přihorší, protože tohle nikdy pak neskončí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.8.2020 20:51

Dotaz napsal(a):
V komentářích právě někdo prosil, aby lidi nic nedělali, protože tam někteří aktivně začali vozit seno, vodu a bohužel ve státě u nás to je tak, že vlastně tomu týrání napomáhají, protože KVS uvidí žrádlo, vodu a nebudou řešit, protože bazál je. Tedy pomůžou krátkodobě, ale v dlouhodobém měřítku jen přihorší, protože tohle nikdy pak neskončí.

Bohužel je to tak.

neverend

1.8.2020 21:44
neverend

XXX.XXX.213.247

Jo,je to stále stejná písnička..Pokud nebude řádná kontrola následovaná případně tvrdými tresty ,které budou s jistotou uloženy a vymáhány, situace se nezlepší. Na některé lidi je zkrátka potřeba bič a musí vejít ve všeobecnou známost,že trest v případě takového jednání skutečně bude následovat. Už u Vás tady někdo dostal "kriminál" v horní sazbě co umožňuje zákon? Má tady vlastně někdo ještě osobní zodpovědnost ? Zodpovídá někdo z KVS např. za pořádek v oblasti kterou má na starost? Hrozí někomu vůbec něco když to bude lidově řečeno "flákat" a nebo si nebude chtít přidělávat starosti?

1.8.2020 22:00
sisi58

XXX.XXX.191.1

Je zajímavé, že koně z Číčovic (bělouši u hrubé stavby rodinného domu), byli zabavení nato tata. Ač jim o život nešlo. Ale tady se nejspíš čeká, až ti koně uhynou všichni. Nejsou koně, není problém.
Ale možná je to tím, že v Číčovicích šlo o exekuci. A to exekutor nelenil a nechal koně odvézt, dokud byli nakrmení.
Nevíte někdo, kde skončili?

1.8.2020 22:05

Slyšela jsem, že v Písku.

1.8.2020 22:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Slyšela jsem, že v Písku.

Tak tam by se snad nemuseli mít zle. Jsou tam "na očích".

Neregistrovaný uživatel

2.8.2020 00:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.196

sisi58 napsal(a):
Tak tam by se snad nemuseli mít zle. Jsou tam "na očích".

V pisku. Trosku postelujou vycvik a hura prodej. Kladrubak peknej po zakladnim vycviku je vejvar. A co se tyce krmeni tam se jim naklady ztratej na ty ctyri.

2.8.2020 05:42
Sophii

XXX.XXX.168.148

Bohužel, kdyby Dita byla v exekuci, koně by takto zřejmě nedopadli. Pokud jde o peníze a zabavování, jsou na to lepší -tabulky, než k týrání.

2.8.2020 08:13
Pipilota

XXX.XXX.46.93

neverend napsal(a):
Jo,je to stále stejná písnička..Pokud nebude řádná kontrola následovaná případně tvrdými tresty ,které budou s jistotou uloženy a vymáhány, situace se nezlepší. Na některé lidi je zkrátka potřeba bič a musí vejít ve všeobecnou známost,že trest v případě takového jednání skutečně bude následovat. Už u Vás tady někdo dostal "kriminál" v horní sazbě co umožňuje zákon? Má tady vlastně někdo ještě osobní zodpovědnost ? Zodpovídá někdo z KVS např. za pořádek v oblasti kterou má na starost? Hrozí někomu vůbec něco když to bude lidově řečeno "flákat" a nebo si nebude chtít přidělávat starosti?

Ano je to pořád stejná písnička...
Jenže já cítím potřebu ji pořád nějak pobrukovat a snažit se měnit ten tón.
Nedaří se, ale já chci věřit, že je to jen zatím (zabývám se tím od střední školy, vlastně co u nás zákon na ochranu zvířat proti týrání č. 246/1992 Sb. vznikl). Hodně jsem si vědoma toho, že jak moc je ve hře chtění úředníka (vet. z KVS) a taky, že je tu hodně potřeba správného tlaku veřejnosti i na policii ČR, aby pomohla.

Např. Stekník (Žatec) nedopadl až tak nejhůř - koně zůstali finančně na starost osobě která jejich fuj stav způsobila a protože je tam dozor, tak musí zajistit alespoň to minimum. (není to ideál, ale koně se mají lépe)
Kauza s pomocnými otěžemi na závodech se mi nepovedla vůbec - úředník odmítá jakkoliv aktivně dohledávat na netu a bohužel mnou podané podklady si mezitím majitel prostě smázl. Joj i neúspěchy se musím poučit.
A vím i o stáji kde paní dostala pokutu za chybějící přístřešek ve 7/24 a neváhala na FB naplivat na KVS a požádat veřejnost o sbírku na pokutu od KVS ...

Opravdu nejlépe dopadají stížnosti napsané na více úřadů a s velmi kvalitními podklady. Takže KVS vždy s tím které zvíře jak trpí podle kterého §. Na policii volat že je to akutní ať dojede a potom zajít ohlásit na stanici - může se pak člověk doptávat jak a co zjistili a zajistili (že je to odloženo, či předáno na KVS). Na životní prostředí proto že podivně nakládají s hnojem (např. co a jak spodní voda), nebo že pálili prohnilý balík slámy - to tedy i na hasiče a obec s tím jak moc to obtěžovalo nepřiměřeným dýmem. + do kopie obec s rozšířeným působením která by odebraná zvířata musela řešit. No a také finanční úřad pokud by třeba vozili za úplatu (ale tam tedy rozhodně s důvěryhodnými svědky).
Když se vyvolá taková debata mezi úředníky trochu se to pohne směrem k lepšímu pro ty koně. (ale vím třeba o zimovišti pro poníky co patří světským a ti radši zaplatí právníkovi, než by za ty peníze dali poníky do pucu - trvá to roky)

2.8.2020 08:47
koně

XXX.XXX.174.63

Prototyp "dobrých rukou"
Zachránkyně,která se se ujímá koní,které nikdo nechce .Tahle definice je v článcích
Doufám,že tuhle i další a další kauzy pofidérních útulků a dobrovolných zachránkyň konečně zaregistrují ti,co se svých starých ,nebo nemocných koní zbavují
A dávají je do dobrých rukou .Aby se zbavili zodpovědnosti za ně.
A dojde jim konečně,že zvíře,které oni osobně využili v jeho lepších dobách,prostě nikoho lepšího najít nemůže.Že skončí na 99procent blbě .
A bude zbytečně a někdy i dlouho trpět .Za jejich neschopnost .
Po zhlédnutí těchto i jiných podobných obrázků by si ,aspoň někteří,majitelé mohli přestat namlouvat,že "dobré ruce" existují a smířit se s realitou ,že odpovědnost a rozhodnutí je jen na nich a patří k chovatelství.

2.8.2020 10:00
Slon Indický

XXX.XXX.245.59

koně napsal(a):
Prototyp "dobrých rukou"
Zachránkyně,která se se ujímá koní,které nikdo nechce .Tahle definice je v článcích
Doufám,že tuhle i další a další kauzy pofidérních útulků a dobrovolných zachránkyň konečně zaregistrují ti,co se svých starých ,nebo nemocných koní zbavují
A dávají je do dobrých rukou .Aby se zbavili zodpovědnosti za ně.
A dojde jim konečně,že zvíře,které oni osobně využili v jeho lepších dobách,prostě nikoho lepšího najít nemůže.Že skončí na 99procent blbě .
A bude zbytečně a někdy i dlouho trpět .Za jejich neschopnost .
Po zhlédnutí těchto i jiných podobných obrázků by si ,aspoň někteří,majitelé mohli přestat namlouvat,že "dobré ruce" existují a smířit se s realitou ,že odpovědnost a rozhodnutí je jen na nich a patří k chovatelství.

To by bylo krásné, kdyby si to lidé uvědomili.
Bohužel, realita je taková, že kůň může prožít třeba 10 a více let života, aniž by byl jakkoliv využitelný. A náklady se samozřejmě nesnižují. Tohle si málo který budoucí majitel uvědomuje - počítá maximálně pár let dopředu. No a pak přijdou nějaké události - typicky děti a napjatý rozpočet, protože statisticky si asi většinou koně kupují dosud bezdětné ženy, a na koně najednou nejsou finance a vlastně ani vůle živit ho. A dobré ruce prostě znějí lákavě, a hlavně chybí ta vůle si je ověřit - proč praskat bublinu toho, že se bude mít dobře? I pokud to špatně skončí, tak bývalý majitel ho přeci netýkal, to ta zlá osoba, u které se měl mít ten kůň dobře.
Další problém jsou už přímo lidé, hledající levné koně "jen na rekreaci". Koupí si problém, kterého se bývalý majitel rád zbavil, po pár měsících zjistí, že kůň vlastně využitelný není nijak, a co teď? Finance neměli ani na pojízdného, natož na nevyužitelného koně. Opět nastupují"dobré ruce" a opět se nic ověřovat nebude, ve skutečnosti je majitel rád, že se toho "břemene" zbavil.
Tady prostě chybí systémové řešení nechtěných koní, kterých je víc a víc. Logicky si je vezmou jen osoby úplně naivní a bez zkušeností, nebo tito sběratelé - končí to stejně. Co s tím udělat ale nevím - nabízejí se jatky, jenže majitel, co tam koně pošle, má psychicky tu krev na svých rukou, zatímco pokud ho odešle dál, má ruce čisté a ten zlý je někdo jiný.
Navíc víc a víc lidí do budoucna myslí a zbavuje se v blízkém časovém horizontu nevyužitelného koně "předem", právě dokud je ještě nějak využitelný a přehodí zodpovědnost rovnou na kategorii "chci levného koně na rekre do 30 tisíc". Tito mají svědomí čisté úplně - prostě jen prodali 17 letého artrotického koně dál na rekreaci a že po 2 letech je úplně nepojízdný a nový majitel ho poslal dál, za to přeci nemohou už vůbec.
Nevím, opravdu nevím, jak toto řešit, koní je spousta a stárnou ty početné ročníky narozené před krizí 2008, tj takových Kunových bude jen přibývat.

2.8.2020 10:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

"Nevím, opravdu nevím, jak toto řešit, koní je spousta a stárnou ty početné ročníky narozené před krizí 2008, tj takových Kunových bude jen přibývat."

Prostě to v ČR zatím nemá kvalitní řešení. ALE je možné pokoušet se ho hledat, alespoň sdílením po diskusích. Zkoumat která cesta zabrala a na jak dlouho. (já mám nyní v těsné blízkosti takové sběratelky koní 2 - a opravdu jim zatím nikdo nedokázal vysvětlit, že tudy cesta nevede, že kdyby měli 1/3 stavu, tak by to snad mělo smysl - nedá se soukromími domluvami, ani úřední cestou)
Prostě se také bojím, že bude koníkům v drobnochovech čím dál více ouvej. I ty dotazy na Ifauně jsou kolikrát tak hrozně neználkovské...

neverend

2.8.2020 14:23
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
Ano je to pořád stejná písnička...
Jenže já cítím potřebu ji pořád nějak pobrukovat a snažit se měnit ten tón.
Nedaří se, ale já chci věřit, že je to jen zatím (zabývám se tím od střední školy, vlastně co u nás zákon na ochranu zvířat proti týrání č. 246/1992 Sb. vznikl). Hodně jsem si vědoma toho, že jak moc je ve hře chtění úředníka (vet. z KVS) a taky, že je tu hodně potřeba správného tlaku veřejnosti i na policii ČR, aby pomohla.

Např. Stekník (Žatec) nedopadl až tak nejhůř - koně zůstali finančně na starost osobě která jejich fuj stav způsobila a protože je tam dozor, tak musí zajistit alespoň to minimum. (není to ideál, ale koně se mají lépe)
Kauza s pomocnými otěžemi na závodech se mi nepovedla vůbec - úředník odmítá jakkoliv aktivně dohledávat na netu a bohužel mnou podané podklady si mezitím majitel prostě smázl. Joj i neúspěchy se musím poučit.
A vím i o stáji kde paní dostala pokutu za chybějící přístřešek ve 7/24 a neváhala na FB naplivat na KVS a požádat veřejnost o sbírku na pokutu od KVS ...

Opravdu nejlépe dopadají stížnosti napsané na více úřadů a s velmi kvalitními podklady. Takže KVS vždy s tím které zvíře jak trpí podle kterého §. Na policii volat že je to akutní ať dojede a potom zajít ohlásit na stanici - může se pak člověk doptávat jak a co zjistili a zajistili (že je to odloženo, či předáno na KVS). Na životní prostředí proto že podivně nakládají s hnojem (např. co a jak spodní voda), nebo že pálili prohnilý balík slámy - to tedy i na hasiče a obec s tím jak moc to obtěžovalo nepřiměřeným dýmem. + do kopie obec s rozšířeným působením která by odebraná zvířata musela řešit. No a také finanční úřad pokud by třeba vozili za úplatu (ale tam tedy rozhodně s důvěryhodnými svědky).
Když se vyvolá taková debata mezi úředníky trochu se to pohne směrem k lepšímu pro ty koně. (ale vím třeba o zimovišti pro poníky co patří světským a ti radši zaplatí právníkovi, než by za ty peníze dali poníky do pucu - trvá to roky)

Já to určitě nemyslel jako něco proti lidem jako Vy Pipilotko.🙂 Vy jste naopak zlatíčko se srdcem na pravém místě,ale spíš mě štvou lidi co to mají v popisu práce a kolikrát je to jejich vina že se věci nehýbou.🙁 Jinak obavy o budoucnost s Vámi plně sdílím a to nejen u koní. Nebude to snadné pro mnoho lidí držet koně v odpovídající péči v době krize a sdílím obavy o množení případů podobných těm shora zmíněných.🙁

2.8.2020 17:46
Pipilota

XXX.XXX.46.93

neverend napsal(a):
Já to určitě nemyslel jako něco proti lidem jako Vy Pipilotko.🙂 Vy jste naopak zlatíčko se srdcem na pravém místě,ale spíš mě štvou lidi co to mají v popisu práce a kolikrát je to jejich vina že se věci nehýbou.🙁 Jinak obavy o budoucnost s Vámi plně sdílím a to nejen u koní. Nebude to snadné pro mnoho lidí držet koně v odpovídající péči v době krize a sdílím obavy o množení případů podobných těm shora zmíněných.🙁

Jenže jednou částí řešení je i utratit doma na dvoře kde to kůň zná. Jenže to stojí peníze + peníze za kafilerii.
Nebo nejbližší jatky (velmi nepopulární), aby se kůň netrápil další dlouhé měsíce o pár km vedle...
A kdo bude jak rozhodovat? Když veterináři dnes umí docela kouzlit u spousty diagnoz se kterými by se cca 20 nazpět ani nezabývali. A chovatelé jsou čím dál méně ochotní dovzdělávat se, spoustu špatných chronických stavů u koní ani nepoznají....

2.8.2020 18:49
sisi58

XXX.XXX.191.1

Pipilota napsal(a):
"Nevím, opravdu nevím, jak toto řešit, koní je spousta a stárnou ty početné ročníky narozené před krizí 2008, tj takových Kunových bude jen přibývat."

Prostě to v ČR zatím nemá kvalitní řešení. ALE je možné pokoušet se ho hledat, alespoň sdílením po diskusích. Zkoumat která cesta zabrala a na jak dlouho. (já mám nyní v těsné blízkosti takové sběratelky koní 2 - a opravdu jim zatím nikdo nedokázal vysvětlit, že tudy cesta nevede, že kdyby měli 1/3 stavu, tak by to snad mělo smysl - nedá se soukromími domluvami, ani úřední cestou)
Prostě se také bojím, že bude koníkům v drobnochovech čím dál více ouvej. I ty dotazy na Ifauně jsou kolikrát tak hrozně neználkovské...

Nejsou jatka a ta koňská už vůbec ne. A soukromý řezník vám koně neodporazí. To si nelajze.
Pokud nepřestanou blbnout pseudozachránci a za odvedení koně na jatka nebude člověk označen za spodinu lidstva, budou staří a nemocní koně trpět v těch "dobrých rukách" různých Dituší.
Sama moc dobře vím, co to je,držet starého a nemocného koně. Házet tuto drahou a časově velmi náročnou péči na toho někoho určitě dobrého človíčka, je zhůvěřilost a lidé, kteří toto udělají a zbavují se zodpovědnosti, přijdou do pekla.

2.8.2020 18:51
Slon Indický

XXX.XXX.245.59

Pipilota napsal(a):
Jenže jednou částí řešení je i utratit doma na dvoře kde to kůň zná. Jenže to stojí peníze + peníze za kafilerii.
Nebo nejbližší jatky (velmi nepopulární), aby se kůň netrápil další dlouhé měsíce o pár km vedle...
A kdo bude jak rozhodovat? Když veterináři dnes umí docela kouzlit u spousty diagnoz se kterými by se cca 20 nazpět ani nezabývali. A chovatelé jsou čím dál méně ochotní dovzdělávat se, spoustu špatných chronických stavů u koní ani nepoznají....

Ono to utracení je problematické - uvedu příklad - valach 17 let, silný muchař, artróza v hleznu - v klusu kulhal. Kůň závislý na stádu, nevhodný pro děti - uměl kousnout. Majitelka si ho nechat nemohla, a nechtěla, aby se trápil, tak chtěla zvolit utracení ve stáji. Tři veterináři v okolí ho odmítli utratit, naopak se rozneslo, že ho majitelka utratit chce a bez vyžádání ji kontaktovalo milion zájemců - většinou z kategorie laiků, kteří by si ho vzali pro děti na zahradu - samozřejmě lidi bez zkušeností a do samoty...
Nakonec vytrvala a podařilo se jí sehnat veterináře, co k utracení přistoupil. Věřím ale, že někdo míň psychicky odolný by nátlaku podlehl a koně prodal/ daroval. A tohle byl kůň s více zdravotními problémy, kde to utracení podle mě od věci nebylo, jen hodně veterinářů utrácet koně, kde je hlavní problém nechtěnost, nechce. A naopak spousta lidí je připravena k "záchraně", hlavně, když je kůň levný. To je podle mě největší problém, že o koně levné a nebo zdarma je ohromný zájem - z řad lidí, co o vlaství koně nic neví a nemají ani finance na to, aby mu mohli dobrý život poskytnout.

neverend

2.8.2020 18:59
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):

Když to je právě ta otázka mít koně opravdu rád. Také mít určitou dávku zodpovědnosti už při pořízení a zjistit si kolik vlastně kůň stojí a co mě jako majitele může potkat. Kůň je zátěž a to by se měli lidi co uvažují o jeho pořízení dozvědět jako první. No a pro ty "jebnuté" osoby jak říká Horsana, by byl zákaz chovu a v případě porušení už kriminál "natvrdo". Jak snadné a účinné.🙂 A že by zavřeli půl republiky? Ale kde že, ostatní si dají pozor s vědomím, že nehrozí jen přísné "ty ty ty". Jen pár natvrdlých jedinců by to odskákalo šeredně, což se ostatní potencionální "uchazeči" dozví z médií a problém je z velké části vyřešen.

2.8.2020 19:28
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Slon Indický napsal(a):
Ono to utracení je problematické - uvedu příklad - valach 17 let, silný muchař, artróza v hleznu - v klusu kulhal. Kůň závislý na stádu, nevhodný pro děti - uměl kousnout. Majitelka si ho nechat nemohla, a nechtěla, aby se trápil, tak chtěla zvolit utracení ve stáji. Tři veterináři v okolí ho odmítli utratit, naopak se rozneslo, že ho majitelka utratit chce a bez vyžádání ji kontaktovalo milion zájemců - většinou z kategorie laiků, kteří by si ho vzali pro děti na zahradu - samozřejmě lidi bez zkušeností a do samoty...
Nakonec vytrvala a podařilo se jí sehnat veterináře, co k utracení přistoupil. Věřím ale, že někdo míň psychicky odolný by nátlaku podlehl a koně prodal/ daroval. A tohle byl kůň s více zdravotními problémy, kde to utracení podle mě od věci nebylo, jen hodně veterinářů utrácet koně, kde je hlavní problém nechtěnost, nechce. A naopak spousta lidí je připravena k "záchraně", hlavně, když je kůň levný. To je podle mě největší problém, že o koně levné a nebo zdarma je ohromný zájem - z řad lidí, co o vlaství koně nic neví a nemají ani finance na to, aby mu mohli dobrý život poskytnout.

No to je právě taky velká část problému - hodně veterinářů nechce utrácet koně co mají tak jako pár diagnoz co jsou s nimi nepojízdní(ani psi co pokousali opakovaně děti a babičku v rodině). Jatky berou velmi omezeně (od krize se senem vlastně jen macatého tažáka a po známosti), prakticky vlastně ne.

No jenže ti koně už tu jsou teď hned. A mají před sebou jen ty smutné vyhlídky že se o ně nikdo nepostará. Je jich opravdu hodně. A u poníků je pořád i hodně neoznačených co prostě někde nějak dopadnou :-(

Tak jediné co zbývá je tlačit na úřady, aby nebylo možné takhle ty koně zanedbávat. (domů si je všechny nikdo vzít nemůže a slušní lidé od koní už stejně nějaké takové nakřáplé mají) Takže jedině vysvětlovat: 1. jatky nejsou největší zlo, pokud jsou to ty nejbližší. 2. levný kůň je ten nejdražší, protože jeho omezení se v čase hrozně prodraží na péči atd.

2.8.2020 19:33
Pipilota

XXX.XXX.46.93

neverend napsal(a):
Když to je právě ta otázka mít koně opravdu rád. Také mít určitou dávku zodpovědnosti už při pořízení a zjistit si kolik vlastně kůň stojí a co mě jako majitele může potkat. Kůň je zátěž a to by se měli lidi co uvažují o jeho pořízení dozvědět jako první. No a pro ty "jebnuté" osoby jak říká Horsana, by byl zákaz chovu a v případě porušení už kriminál "natvrdo". Jak snadné a účinné.🙂 A že by zavřeli půl republiky? Ale kde že, ostatní si dají pozor s vědomím, že nehrozí jen přísné "ty ty ty". Jen pár natvrdlých jedinců by to odskákalo šeredně, což se ostatní potencionální "uchazeči" dozví z médií a problém je z velké části vyřešen.

No a to se dá dosáhnout zase jedině tlakem na úředníky, aby brali tyhle věci vážně.
Proto také u oznámení na KVS týkající se hladomoren posílám kopii na obec s rozšířenou působností která by musela zabavené koně živit - i ta obec má snahu vyvinout tlak směrem ke zlepšení stavu koní, aby se předešlo odebrání (je to levnější a stejně se ví, že "jebnutí" by si pořídili brzo jiné)

2.8.2020 20:04
koně

XXX.XXX.174.63

Slon Indický napsal(a):

Právě,vytrvat a konec zajistit.
Ne přeposlat , a dělat sám před sebou pokrytce,že parťák jde jistojistě do ráje
To by si měli lidé uvědomit .
Kůň už načatý či starý má zcela minimální šanci na kvalitní život,protože mu ho nikdo platit nebude.A živořit ho nechat nehodlá,solidní majitel
Musí to mít ve své hlavě srovnané,on je ten zodpovědný.
Proto by měl ,v zájmu koně,chtivým zachráncům sám konkrétně vypočítat všechny položky,co ten nemocný nebo starý všechno potřebuje.
A že za to možná někdy povozí děti ,nebo ani to ne. A že do něj budou jen sypat a kolem něj běhat ,jemu se přizpůsobovat ,prostě zachránce uvést do reality.
Trošku prozření ,nikdo už by koně nechtěl ,splaskla by bublinka představ o levné idyle .....
Jenže bohužel tohle je sci fi

neverend

2.8.2020 21:11
neverend

XXX.XXX.213.247

koně napsal(a):
Právě,vytrvat a konec zajistit.
Ne přeposlat , a dělat sám před sebou pokrytce,že parťák jde jistojistě do ráje
To by si měli lidé uvědomit .
Kůň už načatý či starý má zcela minimální šanci na kvalitní život,protože mu ho nikdo platit nebude.A živořit ho nechat nehodlá,solidní majitel
Musí to mít ve své hlavě srovnané,on je ten zodpovědný.
Proto by měl ,v zájmu koně,chtivým zachráncům sám konkrétně vypočítat všechny položky,co ten nemocný nebo starý všechno potřebuje.
A že za to možná někdy povozí děti ,nebo ani to ne. A že do něj budou jen sypat a kolem něj běhat ,jemu se přizpůsobovat ,prostě zachránce uvést do reality.
Trošku prozření ,nikdo už by koně nechtěl ,splaskla by bublinka představ o levné idyle .....
Jenže bohužel tohle je sci fi

To byste toho po lidech chtěla opravdu moc.😀 Podle mých dosavadních zkušeností spíš ty dříve narození jsou zodpovědnější a mají schopnost myslet do budoucna i na situace, že nic není jisté a nic není navždy. Dnes mám dobře placenou práci, ale to již zítra může být jinak. Kůň je jako dlouhodobý úvěr s proměnlivou úrokovou sazbou a pohyblivou splátkou.😀 Nikdy nevíte kolik bude platit a jak často.🙂

neverend

2.8.2020 21:28
neverend

XXX.XXX.213.247

Pipilota napsal(a):
No a to se dá dosáhnout zase jedině tlakem na úředníky, aby brali tyhle věci vážně.
Proto také u oznámení na KVS týkající se hladomoren posílám kopii na obec s rozšířenou působností která by musela zabavené koně živit - i ta obec má snahu vyvinout tlak směrem ke zlepšení stavu koní, aby se předešlo odebrání (je to levnější a stejně se ví, že "jebnutí" by si pořídili brzo jiné)

Jsem si teď představil toho starostu jak jde zahalen v bílém prostěradle s kapucí a otvory pouze pro oči,následován zastupitelstvem obce ve stejném "úboru" s hořícími loučemi v rukách a se slovy "tohle my platit nebudem" zlinčují nezodpovědného majitele "hladomorny".😀 Sice kruté,ale možná by to fungovalo.😀

2.8.2020 22:37

No mě spíš udivila informace že Kuna pronesla na co injekci ona už chce sama přejít přes duhu. Anety je škoda ale hlavně že jí aspoň našli a pomohli jí odejít. Jak dlouho ta chudinka tam umírala těžko říci.

Podle infa byla ledově chladná. Takže nějaké city k těm zvířatům jsou na nule. A určitě je s podobnou situací prostě zžitá ty hříbata bez saciho reflexu taky nechala klidně samovolně zemřít bez pomoci.

2.8.2020 22:51
Dotaz

XXX.XXX.235.225

No mě spíš udivila informace že Kuna pronesla na co injekci ona už chce sama přejít přes duhu. Anety je škoda ale hlavně že jí aspoň našli a pomohli jí odejít. Jak dlouho ta chudinka tam umírala těžko říci.

Podle infa byla ledově chladná. Takže nějaké city k těm zvířatům jsou na nule. A určitě je s podobnou situací prostě zžitá ty hříbata bez saciho reflexu taky nechala klidně samovolně zemřít bez pomoci.

A ty informace máte odkud?

2.8.2020 23:27

Dotaz napsal(a):

Ze skupiny na fcb přímo na tuto chovatelku Kunová má i množku na psi. Padá tam toho opravdu hodně navíc mám potvrzeno od zdroje že je to opravdu tragedie tam.

Nějak nechápu co je potřeba k tomu aby se těm koním začlo pomáhat. Jak dlouho to prochazelo Vondruskovi, egerove a jak dlouho téhle?

Kde je ten slavný hlas zvířat? Kolik koní tam bude muset zemřít? Hlavně že Plicku pálí cirkusy a kočáry na to se penízky vybírají ale co udělali v těchto hladomornach?

Dávají si pasaky za to že vyřeší Křenek. No nějak ty výsledky nevidím.

Neregistrovaný uživatel

2.8.2020 23:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.196

Dotaz napsal(a):

Dyt to sama pise na fb. Resila prvni na dalsi sra la.

2.8.2020 23:37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Přesně tak protože to první jí stálo na klinice opravdu pěknou dardu a že se jí to prý nevyplatí. první řešila a další dvě nechala pojít.Nevím proč připouští kobylu co dává hříbě bez sacího reflexu i po třetí.
Prý to tam rozřezávala i před lidmi z té její stáje. Ty její psi to tam pak vyhrabali a žrali protože ty taky hladoví.

Tu Haflinku měla od lonského podzimu a než se sešel rok s rokem umřela hlady hlavně že ještě v květnu na ní rajtovali děcka a to už byla špatná

3.8.2020 00:44
Dotaz

XXX.XXX.235.225

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Já tam zmínku o FB v tom Petřině textu neviděla, proto se ptám.

Než to uzavřeli, zahlédla jsem jen, že v tom operoval i Bendl, snad to bude mít nějaký výsledek. Psal, že to řeší s ředitelem KVS a že pracovníci nejednali přesně podle pokynů.

EDIT: Nebo to myslíte tak, že to píše na FB ta Kunová? Tu nesleduji, tak nevím.

3.8.2020 02:04

Dotaz napsal(a):
Já tam zmínku o FB v tom Petřině textu neviděla, proto se ptám.

Než to uzavřeli, zahlédla jsem jen, že v tom operoval i Bendl, snad to bude mít nějaký výsledek. Psal, že to řeší s ředitelem KVS a že pracovníci nejednali přesně podle pokynů.

EDIT: Nebo to myslíte tak, že to píše na FB ta Kunová? Tu nesleduji, tak nevím.

Ano ty informace máte správně. Vložil se do toho i Bendl a chce těm koním pomoci nicméně ředitel Té dané KVS instruoval pracovníky a ty jednali co sem pochopila na příkazy tak nějak napůl. FB stránky zde je tam mnoho a mnoho informací vč. fotek nicméně ted to bude složitější když nějaký dobrák daroval seno a pomohl to tam poklidit.

https://www.facebook.com/groups/3507053099307658

Ale musím ocenit že jediný Blesk to medializoval. TV ač tam byla točit nakonec neodvysílala s tím že to není údajně zajímavé. To Samé bylo Kolem Egerové Jediný Blesk psal.

Je hrůza kolik podobných tu kolem je a jak dlouho jim to prochází. Ono tyhle kauzy mám v merku díky skupině.

Nějak dotyčné nepobírám že jim to nedochází a ještě do toho tahají děcka či dokonce vedou tábory. Kde je nějaká sebereflexe? Jak můžou klidně spát s vědomím že jejich zvířata chcípají hlady a ve špíně. Nicméně krom koní Kunová množí psy a Egerová ty ježečky. Takže parazitují na zvířatech ty normální práci asi nemají.

3.8.2020 10:48
gerbera

XXX.XXX.174.77

např.: (hodně zjednodušeně)
Podáte podnět na SVS.
SVS prošetří a pokud shledá oprávněné předá na ORP.
ORP ve správním řízení rozhodne o ukončení chovu a nařídí odebrání zvířat.
ALE!!! nemá na odebrání (a umístění atd.) jinde finance, takže zvířata zůstávají tam, kde jsou.
ORP podá trestní oznámení na PČR za maření úředního rozhodnutí (chovatel neukončil chov, zvířata má pořád).
PČR vyšetří, že sice chovatel zviřata opravdu pořád má, ale aktivně se jich snaží zbavit (inzeráty na prodej atd.) a věc odloží, protože se o maření nejedná.....

...

3.8.2020 18:06
Pipilota

XXX.XXX.46.93

gerbera napsal(a):
např.: (hodně zjednodušeně)
Podáte podnět na SVS.
SVS prošetří a pokud shledá oprávněné předá na ORP.
ORP ve správním řízení rozhodne o ukončení chovu a nařídí odebrání zvířat.
ALE!!! nemá na odebrání (a umístění atd.) jinde finance, takže zvířata zůstávají tam, kde jsou.
ORP podá trestní oznámení na PČR za maření úředního rozhodnutí (chovatel neukončil chov, zvířata má pořád).
PČR vyšetří, že sice chovatel zviřata opravdu pořád má, ale aktivně se jich snaží zbavit (inzeráty na prodej atd.) a věc odloží, protože se o maření nejedná.....

...

Ano takhle nějak to chodí v praxi často. Hanba státu je i to, že ORP stále nemá žádný manuál pro takovéto případy (jako jak zachraňovat psi z množírny, jak to udělat s prasaty, krávami či koňmi, co exoti). Je to potom různé případ od případu a i ti úředníci jsou z toho sami nešťastní.

Zajímavě to řešili na Stekníku (detaily nevím). Udělili pokutu a k tomu lhůtu na nápravu s pohrůžkou druhé výraznější pokuty. Plus to tedy začali opravdu často sledovat. (ale jak to vypadalo po zimě nevím, covid mě uvázal u domu) Jakože víme, jak rychle se situace může zase zvrtnout po ukončení dozoru...

3.8.2020 18:55

Pipilota napsal(a):
Ano takhle nějak to chodí v praxi často. Hanba státu je i to, že ORP stále nemá žádný manuál pro takovéto případy (jako jak zachraňovat psi z množírny, jak to udělat s prasaty, krávami či koňmi, co exoti). Je to potom různé případ od případu a i ti úředníci jsou z toho sami nešťastní.

Zajímavě to řešili na Stekníku (detaily nevím). Udělili pokutu a k tomu lhůtu na nápravu s pohrůžkou druhé výraznější pokuty. Plus to tedy začali opravdu často sledovat. (ale jak to vypadalo po zimě nevím, covid mě uvázal u domu) Jakože víme, jak rychle se situace může zase zvrtnout po ukončení dozoru...

Jo to máte pravdu. Ti exoti jsou asi taky slušný problém

Neregistrovaný uživatel

3.8.2020 19:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.47.196

Jo to máte pravdu. Ti exoti jsou asi taky slušný problém

Ty drz tlamku. Kone kurvis dobre taky tak se moc neozejvej.

3.8.2020 19:45

Pipilota napsal(a):

Ono když se zamyslíme že kolikrát nadáváme na KVS ale kolikrát oni dají podmět na odebrání ale brzdí to radnice?

U Egerky to brzdil právě šiml v úřadu. Kvs přijela a do pár dní ležel návrh na odebrání. Pak úředníci špatně poslali papíry a ve finále trvalo to minimálně měsíc. Mezi tím tam lehla Princezna.

Navíc ani nebyl vydán zákaz se zvířaty manipulovat jako například prodej převoz atd... Tady to bylo hodně pochybné. KVS v toto případě jednala rychle. Navíc je info že sami doktoři z KVS z toho tam byli neštastní ale kdo ví. Snad konečně zaplatí. Navímć Egerka žije jak jí hrozně všichni závidíme poměrně bezcenné plemeníky

4.8.2020 15:39
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Většina týrání zvířat se děje z neznalosti. (nechápou, nevidí že je potřeba zavolat a zaplatit odborníka aby pomohl - nerozumí problému a nevžívají se)

Potom je týrání zvířat z lhostejnosti. (vědí ale z lhostejnosti nedbají, peníze jsou jim více)

Nejméně týrání zvířat je opravdu ze špatné povahy člověka, kdy si vylévá vlastní zlost a komplexy...

Přidejte reakci

Přidat smajlík