AmemuraSWW

XXX.XXX.147.222
Ahoj,
dojíždím do jedné stáje, kde je starší koník, cca 23 let, český teplokrevník a bývalý parkurák. Všimla jsem si, že občas hodně, jakože opravdu hodně zvedá zadní nohy, třeba jí i trochu vykopne a opět položí. Usuzuji, že to dělá z bolesti, ale moje otázka je, zda jste se s tímto už někdo setkal a jaké onemocnění by tohle mohlo způsobovat? Artróza?
Uživatel s deaktivovaným účtem

AmemuraSWW
napsal(a):
Ahoj,
dojíždím do jedné stáje, kde je starší koník, cca 23 let, český teplokrevník a bývalý parkurák. Všimla jsem si, že občas hodně, jakože opravdu hodně zvedá zadní nohy, třeba jí i trochu vykopne a opět položí. Usuzuji, že to dělá z bolesti, ale moje otázka je, zda jste se s tímto už někdo setkal a jaké onemocnění by tohle mohlo způsobovat? Artróza?
Tohle by mohlo být od páteře. Beru podle sebe - taky si často protřepávám brnící nohu.
AmemuraSWW

XXX.XXX.147.222
Mouchy to nejsou určitě. Teda, samozřejmě ho otravují, ale dělá to i v době, kdy kolem něj nejsou.
AmemuraSWW

XXX.XXX.147.222
Balboo1
napsal(a):
A nebo může být konik zacerveny...
Asi se ukláním k těm bolestem, kdyby byl začervený, majitelka stájí by to určitě hned nahlásila majiteli. O koníky se tam dobře starají, ale díky všem za odpovědi.