Zvedání zadních nohou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AmemuraSWW

7.8.2020 16:42
AmemuraSWW

XXX.XXX.147.222

Ahoj,
dojíždím do jedné stáje, kde je starší koník, cca 23 let, český teplokrevník a bývalý parkurák. Všimla jsem si, že občas hodně, jakože opravdu hodně zvedá zadní nohy, třeba jí i trochu vykopne a opět položí. Usuzuji, že to dělá z bolesti, ale moje otázka je, zda jste se s tímto už někdo setkal a jaké onemocnění by tohle mohlo způsobovat? Artróza?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2020 18:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

AmemuraSWW napsal(a):
Ahoj,
dojíždím do jedné stáje, kde je starší koník, cca 23 let, český teplokrevník a bývalý parkurák. Všimla jsem si, že občas hodně, jakože opravdu hodně zvedá zadní nohy, třeba jí i trochu vykopne a opět položí. Usuzuji, že to dělá z bolesti, ale moje otázka je, zda jste se s tímto už někdo setkal a jaké onemocnění by tohle mohlo způsobovat? Artróza?

Tohle by mohlo být od páteře. Beru podle sebe - taky si často protřepávám brnící nohu.

7.8.2020 19:24
kallisto

XXX.XXX.135.43

To může být cokoliv, od odhánění much po bolest čehokoliv.

7.8.2020 21:41
bongani

XXX.XXX.8.40

Můj to dělá často, když jsou mouchy, většinou vykopne nebo dupne a při tom vztekle mrská ocasem.

AmemuraSWW

8.8.2020 14:35
AmemuraSWW

XXX.XXX.147.222

Mouchy to nejsou určitě. Teda, samozřejmě ho otravují, ale dělá to i v době, kdy kolem něj nejsou.

8.8.2020 15:15
Balboo1

XXX.XXX.11.75

A nebo může být konik zacerveny...

AmemuraSWW

11.8.2020 17:51
AmemuraSWW

XXX.XXX.147.222

Balboo1 napsal(a):
A nebo může být konik zacerveny...

Asi se ukláním k těm bolestem, kdyby byl začervený, majitelka stájí by to určitě hned nahlásila majiteli. O koníky se tam dobře starají, ale díky všem za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík