Ahoj, máte s tím někdo zkušenost? Stalo se Vám to :) Plánuji koupit koně, teď jsem se byla podívat na prvního....a je prostě boží. Potřebuji si k němu tedy ještě dotáhnout pro všechny případy veterináře, ale vše vypadá zatím nadějně. Ale říkám si, jestli nejsem zaslepená tím prvním, jestli bych koní neměla vidět víc, pro představu. Zase ale vím, že dobrých koní, kteří člověku sednou, neběhá po světě tolik, a zároveň ne vždy jsou na prodej.
Co si o tom myslíte? Kolik jste viděli koní, než jste koupili?
Já viděla koní před koupí dost, ale ne proto, že bych chtěla, ale protože nevyhovovali a hledala jsem dál.
Pokud vám vyhovuje hned první a předkupní prohlídka bude ok, tak proč ne. Můžete odmítnout a zkoušet dál, ale třeba se taky na rok zaseknete, protože další už požadavky splňovat nebudou.
xanti
napsal(a):
Ahoj, máte s tím někdo zkušenost? Stalo se Vám to :) Plánuji koupit koně, teď jsem se byla podívat na prvního....a je prostě boží. Potřebuji si k němu tedy ještě dotáhnout pro všechny případy veterináře, ale vše vypadá zatím nadějně. Ale říkám si, jestli nejsem zaslepená tím prvním, jestli bych koní neměla vidět víc, pro představu. Zase ale vím, že dobrých koní, kteří člověku sednou, neběhá po světě tolik, a zároveň ne vždy jsou na prodej.
Já si tenkrát obvolala asi 10 inzerátů. Z toho 4 vyřadila hned po hovoru. Udělala jsem si road na celou neděli,ale jedna paní trvala na tom,že v neděli nemá čas a jedině hned večer....no jela jsem,z koně byla nadšená,ale ještě jsem odjela i neděli,když už jsem to slíbila...a taky mě trochu hlodalo,co když o něco přijdu.
Každopádně,láska na první pohled to byla,je a bude . Koupila jsem stejně nakonec toho prvního a i po skoro 5ti letech nelituji ani jediného dne...
VeselaKopa

XXX.XXX.253.80
Dovolím si přirovnání z jiného soudku : kupovala jsem před lety vlastní byt. Viděla jsem první, který se mi plně vyhovoval, ale taky jsem si říkala, že určitě je všude okolo spoustu lepších možnosti, že se musím víc rozhlédnout... A výsledek? Prošla jsem dalších cca 7 bytů, ale první byl nejlepší a nakonec jsem ho koupila a spokojeně v něm bydlím do teď. Tak se můžete rozhlédnout po jiných koních pro dobrý pocit, ale jestli Vám ten první sedí, a asi už jste v životě viděla i jiné koně (o když ne pro koupi), tak do toho běžte. Jestli z něj máte dobrý pocit a i racionálně je to v pořádku (zdravotní stav, cena,...), tak je to v pořádku. Každopádně držím palce, ať máte z koníka radost 😊
xanti
napsal(a):
Stalo
Kupovala jsem víc koní,před touhle, i po téhle .
Ale TADY jsem hned od pohledu věděla,že to je ONA
A to jsem od přírody realistka ,už tehdá jsem byla středního věku ,ale prostě to přišlo a bylo ....
Takhle nějak jsem si před 7 lety taky koupila koně :-D Respektive viděla jsem na fotce hříbě, které právě vylezlo z mámy, druhý den jsem poslala zálohu a za půl roku jsem měla hříbka doma. A mám ji dodnes :-) Ono se fakt nedá říct, co k tomu člověka vede. Když kupuju nějakou věc i řádově levnější, než je kůň, tak studuju, bádám, hledám a strávím tím spousty času. Ale někdy člověk prostě ví, že nic hledat ani řešit nemusí...
Byl to můj první a doteď jediný vlastní kůň
Coudas

XXX.XXX.87.254
Vsechny kone, ktery jsem kdy kupovala 🙂
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můj kůň byl taky první a jediný na kterého jsem se jela podívat. Jiného jsem prostě nechtěla.. Táhneme to čtvrtý rok a rozhodně to nebyly jednoduché roky, přesto bych neměnila
Kromě frisaka od coudas, toho bych brala hned