Lze v dnešní době koupit rekre koně do 50ti tisíc?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

1.9.2020 12:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.132

Na koni rozhodně nemám v úmyslu nějak přehnaně šetřit...ale na prověřené zvíře za 150 000 prostě nedosáhnu, pokud chci ještě koupit dobré sedlo a mít nějaké peníze do zásoby. Jenže mám pocit, že dle inzerce a již pár proběhlých návštěv, je možné koupit právě super koně nad 100 000, anebo nějakého chudáčka do 50ti tisíc...a nic rozumného mezitím...mluvím tedy o koni alespoň relativně zdravém, obsedlém a schopném odchodit pohodovou vyjížďku ve všech chodech, aniž by se kroutil z jakéhokoli důvodu bolestí, a který nemá v hlavě bordel...o přiježděnosti se nebavím, na tom už si můžu zamakat sama, původ také nehraje roli, chovat nechci a ve sportu mi jde o max občasnou hobby drezuru.

Jak to vidíte? Za kolik lze v dnešní době koupit takového koně? Přijde mi, že takoví koně prostě na trhu nejsou nebo stojí 100 000 a víc.

1.9.2020 13:09
Slon Indický

XXX.XXX.245.42

No, tohle jsou koně, o které je zájem. Zároveň jich není dostatek, a kdo takového koně má, neprodává nebo si za něj nechá zaplatit. Proč by ho kdo prodal za 50, když ho lidi koupí za 100?
Prostě platí ten trojúhelník hodný - zdravý - levný. A jeden kůň je pouze ve dvou kategoriích zároveň, tj levný a zdravý kůň nebude hodný, levný a hodný kůň nebude zdravý a zdravý a hodný kůň není levný.
Neplatí to pouze v případě, že se prodávající v koních nevyzná a neví, co má (prodej po zemřelém příbuzném) nebo musí jednat opravdu rychle, a to se pak takový kůň neprodává přes inzerci, ale přes známé, protože ti si takového koně rádi levně koupí.
Přes inzerci tam budou v této kategorii hlavně koně s nějakým ale - starší, zkažení, špatný charakter, se zdravotními problémy a nebo plnokrevníci po kariéře, ať už ty problémy prodávající přizná nebo ne. Cokoli jiného je zázrak.

1.9.2020 14:19
Majdalenka66

XXX.XXX.92.111

No jo,když vy chcete zrovna tu nejžádanější kategorii koní. Většina lidí chce právě toho hobby koníčka do lesa,na tu hubertku a sem tam parkurek v horní dolní. Pokud na to máte zkušenosti,tak si takového koně zkuste udělat sama a uvidíte,že nejen ta časová investice není malá. Pak po dvouch třech letech si položte otázku za kolik byste takové v terénu vychozené ,mladé, zdravé základně přiježděné zvíře jakožto kupující chtěla prodat? Myslím, že 50 000 určitě ne.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2020 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.36.132

Podotýkám, že se ptám orientačně, jelikož jsme za takového koně plánovala dát do 100 000, ne na něm ušetřit. A o věku jsem nikde nic přece nepsala :) i když dvacátníka jsme zrovna na mysli neměla.

Díky za odpovědi.

1.9.2020 16:28
evcusik

XXX.XXX.81.202

Aby v klidu odchodil pohodovou vyjížďku....to ale chcete příjezdeneho koníka ;) troufám si říct do "blbuvzdorna".

Do 50 tis koupíte zdravého, hodného, ale neobsedleho s prumernym původem a výkonností rodičů.

1.9.2020 16:45
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Podotýkám, že se ptám orientačně, jelikož jsme za takového koně plánovala dát do 100 000, ne na něm ušetřit. A o věku jsem nikde nic přece nepsala :) i když dvacátníka jsme zrovna na mysli neměla.

Díky za odpovědi.

Není to tu žádné rýpání do tazatele.
Opravdu cena koně jakého požaduje je okolo 100000,-Kč.
Problém dnes je, že inzerce je přecpaná špatně prodejnými koňmi, kteří pak zdánlivě sráží dolů i cenu ostatních koní... Protože zdravý, hodný, přiježděný je nejžádanější kategorie, tak je téměř vybraná - prostě se takový kůň v inzerci dlouho neohřeje. A pak jsou zase "módní vlny" nad 100000 za koně co mají nějaký původ.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2020 17:11

kupte si dobře obsedlého tří-čtyřletka a na příští sezonu z něj budete mít toho koně, jakého chcete. A nebo neobsedlého, v případě, že na to ten čas máte - a koně budete mít k svému obrazu za rok. S nějakou křižovatkou neatraktivní barvy se do toho vejdete.

nebo třeba https://zvirata.bazos.cz/inzerat/124665621/nabizim-rodinneho-konika-na-rekreaci.php

nebo https://zvirata.bazos.cz/inzerat/124520221/kobyla-hf-16let.php

nebo https://zvirata.bazos.cz/inzerat/124300793/mohutny-valach-ct-14-let.php

něco se najde, ale člověk nesmí hledat ve svém oudolíčku - kdybych měla vaše parametry, na tyhle koně bych se jela podívat....

1.9.2020 17:43

Za sebe bych poradila tolik: nekupujte koně tak levně. Vlastnictví koně je už tak extrémně a nepředvídatelně nákladná záležitost, já za svého dám tak minimálně 10, reálně 15 tisíc měsíčně (když rozpočítám i náklady na veterináře kvůli zranění, nákup vybavení, tréninky). Kdybych si rok tu částku schovávala a k tomu si zaplatila pronájem za 2000 měsíc, abych nezapomněla jezdit, tak mám po roce 100 litrů jak na stříbrném podnose ;) a když pak počkám ještě půl roku, budu mít i slušnou rezervu.

Já jsem prvního koně kupovala taky v té magické hranici "hlavně aby to bylo tak do těch 70 tisíc", víc přece rekre kůň s trochou ochoty do lehké drezury nestojí. Po důkladném výběru, vet prohlídkách atd. jsem si stejně odvezla dlouhodobě nejezditelného koně se zamlčenou vadou ... ne jeden známý dopadl podobně. Neříkám, že mezi prodejci koní nejsou slušní lidé, ale věřte tomu, že je jich málo, a já už jak vidím na bazoši inzerát typu: "prodám bezproblémového mazlivého koně, jde do všeho, chodí sám i s koňmi, cena 50 tisíc", tak okamžitě větřím podraz, .... Radši nabídněte víc a kupte si mladého koně od soukromého chovatele (např. Kubištovi) nebo z hřebčína.

Neregistrovaný uživatel

1.9.2020 18:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.223

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za sebe bych poradila tolik: nekupujte koně tak levně. Vlastnictví koně je už tak extrémně a nepředvídatelně nákladná záležitost, já za svého dám tak minimálně 10, reálně 15 tisíc měsíčně (když rozpočítám i náklady na veterináře kvůli zranění, nákup vybavení, tréninky). Kdybych si rok tu částku schovávala a k tomu si zaplatila pronájem za 2000 měsíc, abych nezapomněla jezdit, tak mám po roce 100 litrů jak na stříbrném podnose ;) a když pak počkám ještě půl roku, budu mít i slušnou rezervu.

Já jsem prvního koně kupovala taky v té magické hranici "hlavně aby to bylo tak do těch 70 tisíc", víc přece rekre kůň s trochou ochoty do lehké drezury nestojí. Po důkladném výběru, vet prohlídkách atd. jsem si stejně odvezla dlouhodobě nejezditelného koně se zamlčenou vadou ... ne jeden známý dopadl podobně. Neříkám, že mezi prodejci koní nejsou slušní lidé, ale věřte tomu, že je jich málo, a já už jak vidím na bazoši inzerát typu: "prodám bezproblémového mazlivého koně, jde do všeho, chodí sám i s koňmi, cena 50 tisíc", tak okamžitě větřím podraz, .... Radši nabídněte víc a kupte si mladého koně od soukromého chovatele (např. Kubištovi) nebo z hřebčína.

Na Kubistu jsem neslyšela dobře zvěsti...Vy máte zkušenost dobrou?

1.9.2020 18:46
fríský

XXX.XXX.251.233

Nevím, jestli máte účet na Facebooku, ale pokud ho máte,tak tam podejte inzerát u této skupiny koně - prodej/nákup a všechno kolem nich. Uvidíte,zda tam se Vám někdo ozve a najdete tam koně. Zkuste také bazoš.

1.9.2020 19:45

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Na Kubistu jsem neslyšela dobře zvěsti...Vy máte zkušenost dobrou?

Nemůžu říct za sebe - koně jsem kupovala dvakrát v životě, jednou přes inzerát od soukromníka, podruhé z hřebčína. Ale co vím z doslechu, tak jsou s nimi dobré zkušenosti.

Inzerát bych sama nepodávala, jakmila tam napíšete, že hledáte spolehlivého rekre koně do 100 tis, sletí se na vás podvodníci ze všech koutů a každá napůl přiježděná herka bude za 100 tis ;)

2.9.2020 11:55
xanti

XXX.XXX.186.2

Já vám teda nevím, mám pocit, že to všichni myslíte dobře, ale docela dost se tady paušalizuje.

První věc je, že cena se samozřejmě odvíjí od plemene.

Kladrubáka výše zmíněných požadavků získáte za 150 000 a víc,
americké plemeno za 120 000 a víc,
chladnokrevníka i za polovinu, ale určitě do 100 000,
hucula často ještě za méně....a tak dále. A to se bavím o původových zvířatech a neřeším věk, v nabídce různých hřebčínů, průměrné ceny.

Další věc je otázka přiježděnosti. Opravdu si nemyslím, že pohodovou vyjížďku zvládne jen přiježděný kůň, to je fakt trochu mimo. Jeden příklad za všechny. Momentálně jezdím koně, který je naprosto spolehlivý v terénu ve všech chodech, spadlou kládu skočí také. Ale o přiježděnosti ale nelze mluvit, chodí roztahaný po předku, doslova se po něm valí. Není tedy zdravý, ale i kdyby byl, i přes tu povahu bych za něj 100 000 nedala, maximálně 60 nebo 70. Je mu 10 let, čmb s PP. A podobných koní různých původů a nepůvodů máme ve stáji dalších x, mají nějaké mouchy, ale žádné významné zdravotní problémy, které by jim bránily v hobby využitelnosti, a pokud je jednou za čas nějaký ten kůň na prodej, tak jde za 40 až 70 000, také záleží, jestli je to klisna nebo valach atd...a myslím že to jsou adekvátní ceny za pohodové nenáročné rekre koně na svezení zadku do lesa.

Takže bych myšlenku sehnat fajn koně do 100 000 doopravdy nezatracovala. Chce to ale trošku věc promyslet a přistupovat k ní pragmaticky a nespoléhat se na bazoš, ale spíš se na přímo dotazovat a hlavně nešetřit na finální veterinární prohlídce vč. rentgenů končetin...jelikož ta odhalí také řadu problémů a dost často ani neproběhne, jelikož majitelé na prodej "pospíchají" - a tím pádem není o co stát, že:)

2.9.2020 14:12

souhlas s xanti, my jsme celkem pohodového vyjížďkového koně koupili za avizovaných 40. U prodejce vypadal, že už nikdy chodit po tvrdém nebude (po silnici, kde jsem si vyžádala předvedení, se odrážel ušima, a že by s ním prodávající - na ruce prosím - zaklusal, to nebylo myslitelné, to by kůň asi upadl), takže jsme ještě srazili cenu pod tu avizovanou. U nás se dal nevídaně dokupy a teď chodí po všech površích, kopyta i postavení nohou se zlepšily. Prodávaný "na důchod, ten už bude chodit jen po měkkém, pani, žádné skákání, jen couračky po loukách a po lese". Teď by neměl problém ani s hobby zátěží :-) Nikdy nezakulhal, nezakašlal. Uznávám, že to bylo štěstí, ale vidím to tak, že to není až tak marný boj :-) my teda neřešili RTG a vet prohlídky, majitelka prostě "chtěla toho koně" a koupila by ho asi i kdyby měl druhý den zdechnout

2.9.2020 19:57
fríský

XXX.XXX.251.233

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemůžu říct za sebe - koně jsem kupovala dvakrát v životě, jednou přes inzerát od soukromníka, podruhé z hřebčína. Ale co vím z doslechu, tak jsou s nimi dobré zkušenosti.

Inzerát bych sama nepodávala, jakmila tam napíšete, že hledáte spolehlivého rekre koně do 100 tis, sletí se na vás podvodníci ze všech koutů a každá napůl přiježděná herka bude za 100 tis ;)

Vše je i o prodávajícím,jak se dotyčný slušný či křivák. Někteří majitelé nedávají koní veřejně inzerát,ale spíše poohlížejí po poptávkách. Samozřejmě je dobré mít někoho zkušeného,kdo už koně kupoval s sebou a potom řešit veterináře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík