kuku95

XXX.XXX.201.176
Zdravím všechny, píšu diplomku o koňských táborech a sháním odpovědi k vyhodnocení. Odpovědi jsou anonymní! A každý vyplněný dotazník mi moc pomůže. Tady je odkaz: https://www.survio.com/survey/d/C6G6G9Q6A2V6D4A6Y
Všem aktivním moc děkuji!
No to je zase "pokus o vědu", skoro jako ta diplomka ex-krátkoministrině Malé o králících. Já chápu že Mgr. titul je velké lákadlo, součástí tohoto stupně studia by měla být vědecká práce a že holt ne každý na to má, aby dělal opravdový výzkum.
Nicméně shánění responentů, vytváření vzorku, atd má jisté zákonitosti, když už se do toho chci pustit. Tedy tady asi cílem je ten Mgr. titul, nic více, nic méně. Tak snad slečnu (a její rodinu, obzvláště pak prarodiče) učiní šťastnou fakt, že uzavře vysokoškolské vzdělání...
Jbb - ja si rikala, jestli se zrovna vy neozvete! Protoze jsem mela velkou chut zeptat se, proc pro vsechno na svete zrovna tohle tema? Zavrsenim VS studia by mela byt nejaka spolecensky prinosna vedecka prace ci alespon pokus o ni, at nejsem tak zla. A toto tema mi prijde jako stredoskolsky referat... Ale treba slecna prekvapi, podeli se o sva vychodiska a hypotezy a budeme vytre nam zrak.Temer kazde tema se da zpracovat na urovni, ale takto podane tema a sber informaci vypada vpravde uboze.
PS: Dotaznik jsem nerozklikla, protože u vetsiny podobnych praci se akorat rozcilim nad lajdackym pracovanim (typicky vyber odpovědi na testove otazky neobsahuje celou skalu moznosti, ale jen cast silne omezenou fantazii tvurce, popr. odpovedi neodpovidaji na polozenou otazku, ale na neco uplne jineho) a respondent je redukovan na tupeho zaklikavace bez skutecne možnosti popsat realny stav veci
Pokud jsi dítě a účastníš se táborů s koníky, prosím pomoz mi ve sběru odpovědí a vyplň následující dotazník, nebo popros rodiče o pomoc.
Když nejsem dítě a jako dítě jsem se táborů nikdy neúčastnila, ale jako sotva zletilá jsem na tábory jezdila jako „asistent“/děvečka pro všechno, mám dotazník vyplnit?
Coudas

XXX.XXX.87.254
Konskeho tabora jsem se ucastnila jako pujcovatel koni, dodnes zvtoho mam nocni muru, ale dobre mi tak, a chtela jsem dcerce doprat pobyt na tabore tak jsem tyden zaplatila. Vydrzela jsem tam 2 dny a musela jet pryc, ona teda dcerka onemocnela, ale i kdyby se to nestalo, tak odjedu. Jako letity skautsky tabornik jsem nevychazela z udivu nejen co se pece a zajisteni koni tyka, to jsem zvazovala KVS, ale organizace a zajisteni tabora des. Zbytek uz znova popisovat nebudu.
Dotaznik jsem cetla, ale vyplnit nemohu, nejsem pravoplatny ucastnik. A jelikoz nemam vysokoskolse vzdelani, tak prispevkum vyse nerozumim, ale dnes je moderni zkritizovat bez navrhu na napravu.
Myslím,že ohromující témata typu léčba rakoviny,AIDS či vědeckotechnické novinky jsou na pořadu stále a dokola .
Tak co už na tom může nějaká studentka zemědělky obměnit? Má tu věčně stejnou problematiku nějak ,vlastními slovy přepsat ?Aby byla mezi inteligentními in?
Nejsem vysokoškolsky vzdělaná ,tak mě téma práce o koňských táborech nijak neuráží
A třeba si dobře zpracovaný výsledek ,na rozdíl od vysoce vědeckých pojednání o něčem nereálném, i někdo přečte a využije.Tudíž bude společensky přínosný.I když málo vědecký.
Ale nikdy jsem na žádném koňském táboře nebyla .Za nás byly pouze pionýrské.A koně ,jakožto buržoazní přežitek ,se tam tematicky ,nehodili
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně by se třeba líbilo, kdyby ten dotazník začínal dotazem na věk, pohlaví respondenta, případně rok, ve kterém se tábora zúčastnil. Já jsem absolvovala divoké porevoluční tábory, kde byly standardy zcela jinde, než je dnes zvykem. A jako instruktor jsem se pak zúčastnila tábora o dvacet let později, kdy standardy byly identické, ale bohužel zcela se vymykající očekáváním té doby. Místo názvu obce (Lhotka nebo Nová Ves jsou u každého druhého potoka) bych preferovala výběr kraje nebo okresu konání. Jmenování organizátora tábora bych zcela vypustila, pokud se tedy práce nezabývá porovnáním konkrétních zajišťovatelů rekreace.
A úroveň dotazníku bych asi nekomentovala, hlavně proto, že skutečně nemůžeme tušit, zda je to opravdu nosná část té diplomky a nebo třeba pouze doplňková záležitost k jinak dobře zpracované práci, která řeší třeba především právní stránku věci nebo stránku optimalizace kapacit a služeb takové formy rekreace.... Skutečně těžko vypozorovat, co je cílem takovéhoto dotazníku. Předpokládám, že obsah dotazníku byl konzultován s garantem, pokud má být podstatnou součástí práce...
Jako nedítě jsem z vyplnění dotazníku bohužel vyloučena již v úvodní informaci. Každopádně zadavatelce hodně štěstí.
Tak ono je to kus od kusu - třeba já považuju dotazy na věk a pohlaví za naprosto nevypovídající. Podle mě se to tam objevuje stále dokola je proto, že se to tak prostě dělá, aniž by ten dotaz byl nějak hodnotný.
Rok, ve kterém se tábora účastnil, je již více smysluplné, ovšem vzhledem k tomu, že dotazník mají asi odpovídat výlučně děti, je jasné, že před rokem 2002 to nebylo (a to za předpokladu, že za děti určíme všechny s věkem pod 18 let, což je ještě velmi velkorysé časové určení, taky lze děti určovat do 15 nebo 12 let).
Já fakt nevím, no. Kdyby se zadavatelka obtěžovala odpovědět nebo něco uvést na pravou míru, bylo by jasné, co a jak si představuje.

Varaxi: a to právě všechno závisí na tom, jak chce potom data zpracovat a za jakým účelem je shromažďuje. Pohlaví a věk jsou standardně součástí dotazníků, protože mít tuhle informaci není na škodu, i když ji třeba člověk nevyužije, jsou to základní statistické údaje. Společně s informací "kolik ti bylo, když jsi se zúčastnil/a" to dává představu, jak jsou informace staré, v jakém roce tábor proběhl, a pokud se sejde více odpovědí z konkrétního tábora, zda se kvalita služeb na onom místě v čase mění. Jsou to jen nápady, samozřejmě. Já jsem dotazníková šetření nikdy neprováděla, bránila jsem se tomu zuby nehty
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Varaxi: a to právě všechno závisí na tom, jak chce potom data zpracovat a za jakým účelem je shromažďuje. Pohlaví a věk jsou standardně součástí dotazníků, protože mít tuhle informaci není na škodu, i když ji třeba člověk nevyužije, jsou to základní statistické údaje. Společně s informací "kolik ti bylo, když jsi se zúčastnil/a" to dává představu, jak jsou informace staré, v jakém roce tábor proběhl, a pokud se sejde více odpovědí z konkrétního tábora, zda se kvalita služeb na onom místě v čase mění. Jsou to jen nápady, samozřejmě. Já jsem dotazníková šetření nikdy neprováděla, bránila jsem se tomu zuby nehty
tak to muzes preposlat sve kamaradce, ktera tabory porada, ta sezene respondetu mraky

Tak vzhledem k tomu, že mojí kamarádce za ten jeden turnus do roka projde rukama asi pět dětí (tuším letos jich bylo šest), tak to nebude tak žhavé...
Coudas

XXX.XXX.87.254
napsal(a):
Tak vzhledem k tomu, že mojí kamarádce za ten jeden turnus do roka projde rukama asi pět dětí (tuším letos jich bylo šest), tak to nebude tak žhavé...
Jo? Rekla bych, ze tak 200 za cele prazdniny.... 1 tyden po 30 detech... 6 tejdnu...posledni dva tejdny dejme tomu deset na putak.... a nejedna se prece o posledni rok... to vadi, ze jsou z jednoho tabora, potazmo z jedne cestovni kancelare?
Ano, muze to vadit. Zalezi, jak ta data chce pouzit. Pokud bude chtit delat zavery typu: "na 60 % taboru deti kone cistily pred jezdenim", bude muset pouzit odpovedi z kazdeho tabora jen jednou. Coz by zrovna u toho jejiho dotazniku mohlo jit pohlidat, protoze tam je misto konani a poradatel.
Coudas

XXX.XXX.87.254
akscha
napsal(a):
Ano, muze to vadit. Zalezi, jak ta data chce pouzit. Pokud bude chtit delat zavery typu: "na 60 % taboru deti kone cistily pred jezdenim", bude muset pouzit odpovedi z kazdeho tabora jen jednou. Coz by zrovna u toho jejiho dotazniku mohlo jit pohlidat, protoze tam je misto konani a poradatel.
To je pravda, nicmene nikdo nevi, ktera data slecna pouzije.
No a to je právě to. Slečna jde po "quick job" - tedy vyrobí poněkud omatlaný dotazník a poděkuje "těm aktivním" - čti "těm co zapracujou na mém Mgr" - a nezapomene doplnit koníčka, což ovšem ukazuje spíše na "teen věk" než na člověka v 2.ročníku magisterského studia.
A z dotazníku je jasně patrné, že není jednoznačná skupina responentů. Stejně tak bych si vsadil, že neproběhla sample analýza, je to prostě takový "výstřel do tmy", neboť se to zdá jednoduché udělat (a přiznejme si, tady na ifauně je takových pokusů ročně několik).
Co slečně poradit? No aby si našla takového vedoucího práce, který ji podobně zpracované téma vůbec nepustí. Pokud na dotyčné instituci je toto u vedoucích práce normou a tato práce je obhajitelná, asi si zvolila špatnou instituci. A v konečném důsledku se dá poradit ještě ono modifikované Cimmermanovo - "Nepište mi a pokud možno, nepište už vůbec!" - tedy pokud na vědeckou činnost nemám hlavu, tak jí nedělám a tudíž se místo studia oboru "Chov koní a agroturistika" (proč je do <> z toho vůbec titul?) věnuji něčemu přínosnějšímu - třeba řemeslu!
P.S. Dovedu si představit zajímavá témata - třeba welfare koní, péče o bosé kopyto nebo studium fenoménu "koně doma" (aneb - jezdíte ještě, když máte koně u baráku?) - ovšem s tím, že sběr dat by probíhal například místním šetřením a "time-motion study" a nikoliv trapným pokusem o dotazník.
jbb bych dala i více hlasů a snad i "tleskánek"
Jako opravdu je potřeba aby práce na VŠ měli nějakou úroveň. To tenhle dotazník spíše popírá. Prostě aby si student alespoň vyzkoušel nějakou vědeckou práci, udělal si představu co za tím je, že je možnost na to navazovat, že ho někdo může citovat ve svojí práci atd. Nechci napadat téma, ale takový dotazník je velmi za hranou nějakého statistického zpracování s připustitelnou chybou. Proto má dotazování zpracovanou metodiku, které je potřeba se držet - jinak jsou výsledky k ničemu (možná tak pro posměch, na ukázku že takhle ne)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Diky za vysvetleni, bohuzel nemam mozkovou kapacitu na pochopeni, mozna i proto nejsem vysokoskolak. Jen bych upozornila na drobnost, ale rovnez se mohu plest, ze se nepise Cimmerman, nybrz Cimrman. Ale to je jen detail.
Coudas > Ano, Cimrman se to správně píše. Avšak ;-), dle nejnovějšího výzkumu Prof. Piťkina se rodina Cimrmanova psala dříve jako Zimmermann. Jára však již v mladém věku, pocítiv první známky češství, změnil své jméno nejdříve na Cimmermann a později (což je známkou jeho geniality) bystře odstranil zdvojené souhlásky ve svém příjmení tak zbytečné.
...promiňte, nedalo mi to ;-)
Coudas

XXX.XXX.87.254
Tak to taky jiste vite, ve kterem obdobi Vami citovany vyrok " Nepiste mi..." byl zaznamenan, zda-li v obdibi Zimmermanna, Cimmermana, ci Cimrmana, aby byla citace uvedena spravne.

souhlas s Pipilotou, již jsme se tu bavili o úspěšnosti absolventů SŠ na VŠ a musím říci, že jsem ráda, že jsem zdůraznila ty technické obory, což tedy Chovatelství podle všeho není (ten bych řadila rozhodně mezi humanitní). Absolvent takové VŠ by měl prostě být schopný uvažovat jinak... Pořád ale dávám šanci mizivé naději, že tohle je skutečně jen onen výstřel do tmy, který nakonec v práci bude zmíněn jen okrajově v jedné větě a grafičku v příloze, a práce se o něj nebude opírat. Pak je určitá šance na rozumnou úroveň. Třeba o tom dotazníku garant ani neví...
Coudas

XXX.XXX.87.254
Kdyby byla prace zamerena na welfare koni na detskych taborech, treba by to nebylo uplne od veci, a vzesla by kuprikladu kriteria pro vyber takoveho tabora. V tom tento dotaznik bohuzel nepomuze, a mam obavu, ze i zjistovani dat by bylo komplikovane, protoze po zkusenostech z onoho jednoho pochybuji, ze by organizatori nebyli ochotni informace poskytovat. Ale ja tomu nerozumim, a zadnou takovou oraci jsem nedelala. Na gymplu jsme meli napsat pouze seminarni praci, a ja pochybuji, ze moje prace o reckorimske mytologii je pro kohokoliv jakkoliv prinosna, bylo pouze dulezite zvolit spravne tema.
Je hezký jak tu hejtíte slečnu/paní ....ale já vystřídala 3 vedoucí, než jsem z nich něco vymáčkla ohledně rady k práci(průzkumu). A to jsem hodně čerpala zkrz samostudium, kolegy a studenty/absolventy jiných VŠ. Občas je to děs i z toho hlediska. A co si budeme povídat, bakalářské/diplomové práce jsou jedny z prvních velkých prací - takže tam poněkud bude člověk ty chyby víc generovat než u rigorozních a vyšších prací.
Rozhodčí

XXX.XXX.42.185
Vážení a milí,
vidím, že se tu řada z vás vážně předvedla. Bravo. Svědčí to jen o vaší malosti a o tom, že jste vážně hloupí. Myslím si, že každý, kdo někdy psal vysokoškolskou práci, chtěl to, aby ho práce alespoň trochu bavila, aby ji napsal, mohl skončit a měl od školy pokoj. Takže se vy chytrolíni nad sebou zamyslete a jděte si raději zaboxovat někam do pytle, jestli si tak moc potřebujete bouchnout. 😂👍
Rozhodčí
napsal(a):
Vážení a milí,
vidím, že se tu řada z vás vážně předvedla. Bravo. Svědčí to jen o vaší malosti a o tom, že jste vážně hloupí. Myslím si, že každý, kdo někdy psal vysokoškolskou práci, chtěl to, aby ho práce alespoň trochu bavila, aby ji napsal, mohl skončit a měl od školy pokoj. Takže se vy chytrolíni nad sebou zamyslete a jděte si raději zaboxovat někam do pytle, jestli si tak moc potřebujete bouchnout. 😂👍
Aha.
Já teda znám lidi, kteří dělali vysokoškolskou práci, aby se něco dozvěděli a aby si případně zkusili něco nového. Zatímco většina lidí ty práce dělá pro zábavu a aby měli od školy pokoj...
A má smysl dělat takovou práci? Odfláklou a tematicky nezajímavou, hlavně, že to brzo skončí a nebude to nuda? Proč takoví lidé vůbec studují vysoké školy? Proč studují obory, které je nezajímají a otravují jim život?
Přitom ta práce potenciál měla.
Rozhodčí
napsal(a):
Vážení a milí,
"Myslím si, že každý, kdo někdy psal vysokoškolskou práci, chtěl to, aby ho práce alespoň trochu bavila, aby ji napsal, mohl skončit a měl od školy pokoj. "
Myslíte si...? A co vlastně? Takže aby práce bavila, aby práci napsal, aby školu dokončil, nebo aby měl od školy pokoj? To jsou vcelku disjunktní množiny přání, byť jedno může být podmínkou druhého.
"Svědčí to jen o vaší malosti a o tom, že jste vážně hloupí."
Malost? Jako že nepřejeme titul někomu, kdo si ho zjevně nezaslouží, nebo se to aspoň snaží ošulit? Nenazýval bych to malostí. Hloupí? Opravdu? Většina zde diskutujících zjevně vysokou školu studovala a dostudovala - v dobách, kdy to nebyla "dávačka". A sice jest mi znám z doslechu případ právníka, který úspěšně dokončil práva s IQ 89 (a nebylo to za pět let, dalo mu to více práce), nicméně studium vysoké školy je většinou podmíněno IQ více než 110. Tedy hovořit o hlouposti může jen - asi nepříliš chytrý ;-)
"a jděte si raději zaboxovat někam do pytle, jestli si tak moc potřebujete bouchnout"
Říká ten, co vytáhl měsíc spící téma? Proč vlastně? Máte špatný den a potřebujete si vylepšit náladu? Zkuste jít někam na novinky, tam budete mezi svými...