Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jízdárna2

20.10.2020 19:47
jízdárna2

XXX.XXX.33.30

Dobrý den, ráda bych vybudovala jízdárnu. Mám pozemek o přibližné velikosti 17m x 56m. nechci s koňmi závodit. Jízdárnu chci využívat jen na hry s koněm, občas nějaký ten křížek atd. Myslíte, že je tento rozměr vhodný pro "rekreační" ježdění?

20.10.2020 21:00
Daniela Lipová

XXX.XXX.64.140

Myslím, že určitě. Ve stáji kde jsem byla dřív byla jízdárna 20x50 metrů a pořádaly se skokove tréninky i okolo 130cm. Bude to větší než drezurni obdélník, takže drezuru si tam zajet můžete. Skákat se dá taky.

20.10.2020 21:17
kallisto

XXX.XXX.135.145

Daniela Lipová napsal(a):
Myslím, že určitě. Ve stáji kde jsem byla dřív byla jízdárna 20x50 metrů a pořádaly se skokove tréninky i okolo 130cm. Bude to větší než drezurni obdélník, takže drezuru si tam zajet můžete. Skákat se dá taky.

No 17m je takové minimum, plnohodnotná jízdárna to nebude. Ale na takové to domácí žvýkání to asi stačit bude no.

jízdárna2

22.10.2020 20:15
jízdárna2

XXX.XXX.36.142

Dobrý den,

děkuji za odpovědi. Přemýšlela jsem, že by jsem jízdárnu nabízela k pronájmu i jiným lidem. Měli by jste zájem o takovou jízdárnu, nebo ne?

Děkuji za odpovědi.

22.10.2020 20:46
kallisto

XXX.XXX.135.110

Pronajímat komu? Na drezuru to není plnohodnotný ani malý, ani velký obdélník. Na skákání je to malé těch 17m. Kdo by tedy cíleně jezdil a platil za jízdárnu, kterou pořádně nevyužije? To blbnutí s koněm ze země, či skočení si křížku udělají kdekoliv jinde.

22.10.2020 21:07
akscha

XXX.XXX.26.89

Jezdivala jsem v jedne staji, kde se v zime nekdy trenovalo ve stare selske stodole. Byl to opravdu malicky prostor, kratka stena rozhodne nemela ani tech 17 m, spis do 10 (muj tip, nikdy jsem nemerila). Dalo se tam i omezene cvalat (ne kazdy kun pod kazdym jezdcem ten maly prostor ucvalal) a samozřejmě to nebylo na pravidelne jezdeni. Toto ale bude o dost vetsi. A za me lepsi takovy prostor s dobrym povrchem nez treba neposecena (a uplne nejlepe jeste cizi) louka.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2020 21:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

akscha napsal(a):
Jezdivala jsem v jedne staji, kde se v zime nekdy trenovalo ve stare selske stodole. Byl to opravdu malicky prostor, kratka stena rozhodne nemela ani tech 17 m, spis do 10 (muj tip, nikdy jsem nemerila). Dalo se tam i omezene cvalat (ne kazdy kun pod kazdym jezdcem ten maly prostor ucvalal) a samozřejmě to nebylo na pravidelne jezdeni. Toto ale bude o dost vetsi. A za me lepsi takovy prostor s dobrym povrchem nez treba neposecena (a uplne nejlepe jeste cizi) louka.

Naše krátká stěna je na tom podobně a jak jsme byli rádi, když venku bylo hnusně a zmrzlo a tak. Aspoň se koně naohýbali.

24.10.2020 09:58
Pipilota

XXX.XXX.46.93

jízdárna2 napsal(a):
Dobrý den, ráda bych vybudovala jízdárnu. Mám pozemek o přibližné velikosti 17m x 56m. nechci s koňmi závodit. Jízdárnu chci využívat jen na hry s koněm, občas nějaký ten křížek atd. Myslíte, že je tento rozměr vhodný pro "rekreační" ježdění?

Pro "rekreační ježdění" je využíván kdejaký prostor. Pokud je vhodný povrch je vše OK. Práce se potom přizpůsobuje právě rozměrům - prostě malá jízdárna bude vždy spíš o přemýšlení než o cválání a dlouhém klusání.
Popisů co všechno je potřeba udělat, aby byl povrch jízdárny kvalitní (v zimě ne zmrzlý na beton, v létě prašná výheň) je po internetu mnoho. A ošidit to se opravdu nedá/ nevyplácí se to.
Mě také zaujalo pronajímání. No to je hodně vysoká laťka. Častěji si jezdci zaplatí za halu. Já bych byla ochotna zaplatit si asi jen za speciální překážky. Něco jako working, nebo jízdy zručnosti - ale takové areály už jsou v ČR vybudované. Takže si udělat pečlivý průzkum co je v okolí - kdo by tedy asi tak mohl mít zájem s koněm přijet a kvůli čemu.
Když někam jedu, tak většinou na kurz a tu jízdárnu (halu) a i překážky mám v ceně. Což tedy upřímně jezdí se do areálů s více jízdárnami. Jako že je tam i nějaká tribuna (byť pidi) a prostor je tak velký, že se dá opravdu hezky dělit.
Zapomíná se i na osvětlení a dostatek vody.

24.10.2020 10:02
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Ještě mě napadl pony sport. To se vlastně jede "rovně, otočka, zpět" - dvojice se vejde na 17 m šířky.

No a o kvalitní picadero v kombinaci s volným, rovným prostorem by mohl být taky zájem.

Ale vše asi jen s dobrou vybaveností - překážkový materiál, osvětlení, super a stále upravený povrch, záchodky...

Přidejte reakci

Přidat smajlík