Kůn mi nechce cválat na jízdárně ani na lonži

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kilen

8.11.2020 15:37
Kilen

XXX.XXX.237.78

Dobrý den,
kůň, kterého jezdím, mi nechce vůbec cválat jak na jízdárně tak na lonži. Když jsme venku a jsme za koněm tak perfektně vnímána hop ale ,když jsme na jízdárně či na lonži začne se vztekat (staví se na zadní,kozluje,šklebí se) ,když to zkouším dále je to ještě víc horší ,také se zastavuje u brány ,kterou se na jízdarnu chodí, když jí ještě nechci vzít domu začne opět kozlovat.
Myslíte, že si že mě jen zkouší nebo to může být něco závažnějšího?

8.11.2020 17:13
korah

XXX.XXX.84.93

Může mít zablokovaná záda. Hodně koní venku cválá v pohodě, hlavně za koněm, ale na jízdárně, či lonži by museli pracovat víc hřbetem a tam se ukáže problém. Pokud chcete problém vyloučit, pozvěte si fyzioterapeuta. Bohužel je velmi pravděpodobné, že se jen vyhýbá práci....

8.11.2020 17:50
Arbora

XXX.XXX.233.168

Akurát som si pozrela toto video, tak možno by nebolo odveci zvážiť aj zdravotnú stránku. https://youtu.be/EHXEPLEZOG0

8.11.2020 18:20
koně

XXX.XXX.174.63

Kilen napsal(a):
Dobrý den,
kůň, kterého jezdím, mi nechce vůbec cválat jak na jízdárně tak na lonži. Když jsme venku a jsme za koněm tak perfektně vnímána hop ale ,když jsme na jízdárně či na lonži začne se vztekat (staví se na zadní,kozluje,šklebí se) ,když to zkouším dále je to ještě víc horší ,také se zastavuje u brány ,kterou se na jízdarnu chodí, když jí ještě nechci vzít domu začne opět kozlovat.

A umí se kůň podsadit? Je natolik naježděný,aby se unesl na kruhu ,i s jezdcem?
Zaskakování venku bývá prováděno různými způsoby
Třeba tak,že kůň přejde do pekelného klusu ,a když už rychleji nemůže tak tedy zaskočí .Nebo ho vyprovokuje kůň ,co jde s ním.Nebo se koni prostě v tom místě chce . A jezdec zcela mylně nabude dojmu,že pobídku jeho kůň už zná
Bohužel na jízdárně nebo na kruhu už je pohyb omezen ,tak prostě koně nic nenutí zaskočit .
Vyloučila bych zdravotní problém,nepadnoucí výstroj a zamyslela bych se nad dosavadním ježděním koně

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.11.2020 19:22

Kilen napsal(a):
Dobrý den,

Jak píšou přede mnou. Výstroj sedí? Zdravotní problém? Trenér viděl?

9.11.2020 08:13

Kilen napsal(a):
Dobrý den,

Jak chodí pod jinými jezdci a s jiným lonžérem? Kdy to začal dělat? Na lonži dělá problémy na obě ruce stejně? Jak velký máte lonžovací kruh - zkoušeli jste lonžovat na větším?

Sjuzi

13.11.2020 18:42
Sjuzi

XXX.XXX.99.44

Zdravím, jak píší ostatní, pozvěte si opravdu dobrého fyzioterapeuta nebo rovnou ortopeda, abyste vyloučili případný fyzický problém. Pokud bude po tělesné stránce v pořádku, je potřeba se zamyslet nad tím, jestli nemá na jízdárně nějaký velmi nepříjemný zážitek - třeba že ho tam honili s bičem a dostal našviháno nebo tam v jeho přítomnosti bouchli petardy, zaútočil na něj pes..... S jakou vystroji tam chodí, jestli měl možnost běhat tam na volno.....příčin může být spousta, zkuste se na to podívat z jeho stránky... Jestli pro něj jízdárna znamená jen tlak a nepříjemnosti, pak ji může nesnášet,nevěří vám a snaží se tomu za každou cenu vyhnout

Přidejte reakci

Přidat smajlík