Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2020 00:00
SandraNoemi

XXX.XXX.12.116

Dobrý den,
chci se zeptat, jakou jezdeckou školu byste doporučili? Koukala jsem na obor ošetřovatel koní, ale na SŠ se obory jmenovaly jezdectví a chov koní. Dva roky jsou sice dlouhá doba, ale chtěla bych mít, tak nějak jasno kam půjdu dále, jelikož VŠ nepřipadá v úvahu (nejsem hloupá, mám dobré známky, jen nemám na vysokou :D)
Děkuji. :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2020 07:58

SandraNoemi napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, jakou jezdeckou školu byste doporučili? Koukala jsem na obor ošetřovatel koní, ale na SŠ se obory jmenovaly jezdectví a chov koní. Dva roky jsou sice dlouhá doba, ale chtěla bych mít, tak nějak jasno kam půjdu dále, jelikož VŠ nepřipadá v úvahu (nejsem hloupá, mám dobré známky, jen nemám na vysokou :D)
Děkuji. :)

Žádnou. Už to tady padlo několikrát - mnohem lepší je vybrat školu, ze které budu mít uplatnění a naději na dobře placenou práci a koně si nechat jako koníčka.

30.12.2020 09:23
SandraNoemi

XXX.XXX.12.116

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Žádnou. Už to tady padlo několikrát - mnohem lepší je vybrat školu, ze které budu mít uplatnění a naději na dobře placenou práci a koně si nechat jako koníčka.

Tak já momentálně studuji hotelnictví a cestovní ruch

30.12.2020 09:27
Arbora

XXX.XXX.118.187

To je stredná, nie? Načo potrebujete ďalšiu strednú školu?

30.12.2020 09:34

no s hotelnictvím a cestovním ruchem budete ráda, že najdete práci jako ta ošetřovatelka koní. žádnou školu na to nepotřebujete, ale moc peněz taky nečekejte.

30.12.2020 10:07
SandraNoemi

XXX.XXX.12.116

Arbora napsal(a):
To je stredná, nie? Načo potrebujete ďalšiu strednú školu?

Nepotřebuji další střední, jenom bych ráda šla na další školu

30.12.2020 10:08

SandraNoemi napsal(a):
Nepotřebuji další střední, jenom bych ráda šla na další školu

jiná škola po střední už není. jen vysoká, nebo vyšší odborná.

šup do práce

30.12.2020 10:08

Kdo chce kam, pomožme mu tam:
http://www.jezdeckaakademie.cz/

30.12.2020 10:13
SandraNoemi

XXX.XXX.12.116

jiná škola po střední už není. jen vysoká, nebo vyšší odborná.

šup do práce

Však není špatné jít na další střední

30.12.2020 10:36
Arbora

XXX.XXX.118.187

SandraNoemi napsal(a):

Keby som mala pred sebou človeka, ktorý ma v źivotopise dve stredné školy a bolo by kvôli tomu, že jedna bola bez maturity, neviem, či by som stála o to zamestnať ho.

Ak vás bavia kone a chcete nejaké vzdelanie, môžete skúsiť nejaký odbor na zemědelskei univerzite, to by dávalo zmysel. Ale ísť kvôli tomu na nejakú ďalšiu strednú školu na 4 roky, to je absolútne zbytočné. Śkola vás jazdiť nenaučí, času stráveného s końmi tam zas toľko nie je. To by som radšej využila čas na stáž v zahraničí, uvidite svet, zlepšíte si jazyk, slušne si zarobíte a naučíte sa oveľa viac, než za 4 roky niekde na strednej škole.

30.12.2020 10:50
Pipilota

XXX.XXX.46.93

SandraNoemi napsal(a):

Tak určitě, když je to zadarmo a rodiče živí...

Přesně z tohoto důvodu posílám děcko na brigády už od 15 let. Aby byla nějaká představa jak se kde nadre a za kolik. Váží si školy a když ne na vysokou, tak alespoň bakalářské chce udělat.

30.12.2020 10:57
SandraNoemi

XXX.XXX.12.116

Pipilota napsal(a):
Tak určitě, když je to zadarmo a rodiče živí...

Přesně z tohoto důvodu posílám děcko na brigády už od 15 let. Aby byla nějaká představa jak se kde nadre a za kolik. Váží si školy a když ne na vysokou, tak alespoň bakalářské chce udělat.

Takže jsem v podstatě fracek co si neváží školy a neví co je práce? Docela to tak vyznívá. Na brigádu též chodím od 15 a vím co to je práce rukama... Slušně jsem se zeptala..

Neregistrovaný uživatel

30.12.2020 11:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.40

SandraNoemi napsal(a):
Takže jsem v podstatě fracek co si neváží školy a neví co je práce? Docela to tak vyznívá. Na brigádu též chodím od 15 a vím co to je práce rukama... Slušně jsem se zeptala..

Tak si nech poradit. Zvireci školou pokud to neni veterina se dobre neuzivis. To je holej fakt. A tvoji skolou vlastne taky ne. Ale na to prijdes az skoncis ve fabrice mezi lidma se zakladkou 😁 ovsem i tam nekde platej dobre to zas ne ze ne.

30.12.2020 11:21
Pipilota

XXX.XXX.46.93

SandraNoemi napsal(a):

Poznámka o tom že si uděláš ještě jednu štř. š. tak působí (druhý stupeň ZŠ taky neděláš 2x)
Jako jestli nesedí stř. škola, dá se přestoupit - za prázdniny udělat nějaké rozdílové zkoušky. Ale za mnohem lepší považuji dotáhnout pěkně maturitu na jedné škole a při tom se rozvíjet v něčem jako koníček - co brání dodělat si dálkově podkovářství, cvičitelák atd. ? Jako není to na honem, ale trpělivě s plánem je to na roky lepší než 2 štř.
Jak píší výš - vyjet si do zahraničí na stáže...

30.12.2020 12:34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak si nech poradit. Zvireci školou pokud to neni veterina se dobre neuzivis. To je holej fakt. A tvoji skolou vlastne taky ne. Ale na to prijdes az skoncis ve fabrice mezi lidma se zakladkou 😁 ovsem i tam nekde platej dobre to zas ne ze ne.

Já také s akademickým titulem utírám zadky, slinty a nudle...no a co, škola je mi tam na prd, ale prostě jsem si jí chtěla vystudovat, pro můj pocit...zadavatelka školu mimo obor koně studuje, že zrovna takovou, kde se ukazuje že nemusí být lukrativní....já taky šla na zemědělku, že jíst se bude vždy a ve finále se po revoluci kravám na vesnicích uřezaly hlavy, kravány zrušily, maso se dováží- zootechnici neměli práci....všechno má své pro i proti.... pokud rodiče nenamítají, budou spokojení, že máte alespoň jednu "normální" školu, zkusit se to může, né? já také měla raději jít na sportovní gympl, teď bych se Šebrlem uváděla zprávy- vtip, ale chtěla jsem zvířátka....

30.12.2020 14:06
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Já také s akademickým titulem utírám zadky, slinty a nudle...no a co, škola je mi tam na prd, ale prostě jsem si jí chtěla vystudovat, pro můj pocit...zadavatelka školu mimo obor koně studuje, že zrovna takovou, kde se ukazuje že nemusí být lukrativní....já taky šla na zemědělku, že jíst se bude vždy a ve finále se po revoluci kravám na vesnicích uřezaly hlavy, kravány zrušily, maso se dováží- zootechnici neměli práci....všechno má své pro i proti.... pokud rodiče nenamítají, budou spokojení, že máte alespoň jednu "normální" školu, zkusit se to může, né? já také měla raději jít na sportovní gympl, teď bych se Šebrlem uváděla zprávy- vtip, ale chtěla jsem zvířátka....

Jsi v daném čase vybrala nejlepší možné. Já mám taky zemědělskou a pracují mimo obor -tehdy nikdo netušil, že by to šlo takhle utnout. A teď pozor - s vysokou jsem se právě chytila i jinde. Jenže dnes je str. Zemědělská je dnes jen o řidičském průkazu. Dnes jsou jiné volby a možnosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík