Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2020 00:17
canka

XXX.XXX.215.5

Už se vám někdy stalo,že jste byli někde venku s koněm a z daného místa jste měli divný pocit jak vy,tak kůň???

Mě se to dnes stalo poprvé za 32 let,co jsem na světě .Nutno podotknout,že mám kobylu,která je v terénu opravdu,ale opravdu 100%.Nikdy mě nezklamala za 17 let,co ji mám,jde do všeho...dnes jsme objevili takovou opuštěnou budovu uprostřed ničeho...byla jsem zvědavá a tak jsme to místo prouzkoumali...a za tou budovou vedla cesta do lesa...chtěla jsem nakouknout,kam to asi tak vede,ale jak jsem dojela na kraj té cesty,kobyla se zastavila,udělala krok zpět a začala se otáčet pryč...tohle nikdy neudělala a dost mě to překvapilo..otočila jsem jí zpět a najednou jsem měla divný pocit já a vůbec se mi tam nechtělo...jeli jsme radši domů...ale furt mi to leží v hlavě ta cesta a přemýšlím,zda to zítra přeci jen nezkusíme tam jít..ale proč ten divný pocit?Stalo se vám to někdy?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.12.2020 00:38

S koněm ne, ale když jsme s manželem, nezávisle na sobě viděli na silnici "ducha"- postava šla přes silnici v zatáčce, kam jsme prosvitili světlama a neměla nohy, jako by se jen sunula....jen jsme si řekli- viděl jsi to? jo. a pak jsme jen mlčeli, měli jsme divný pocit....v těch místech jsou boží muka....normálně mi naskakuje husí kůže, když o tom píšu nebo mluvíme.

30.12.2020 11:38
marta1

XXX.XXX.169.240

Já bych si asi nejdřív než bych tam jela podruhé zkusila to místo najít na mapě, a nějaké informace o něm...
Třeba to napoví.

30.12.2020 11:48
spajzka

XXX.XXX.221.121

Canko, vy jezdite nekde v Podkrusnohori ze? Tam se to za valky hodne mlelo. Moje babi vypravela veci...a nektera mista tam jsou i dnes hodne strasidelna. Druha stranka je vec geograficka. Povrch se vsude hybe. Ja bych verila koni. Ja se ztratila jednou v mlze, nic hrozneho, ale zaboha jsem nemohla najit cestu, kun ji nasel hned a jelo se domu.

30.12.2020 12:05
Horsana

XXX.XXX.40.140

Stalo, nakoniec sa zistilo, že tam visel obesenec.

Druhý krát mi kobyla nechcela vojsť do rybníka, nakoniec som ju "donútila" a prepadla sa tam po brucho do bahna, ledva sme sa vydriapali von.

Svoju starú kobylu pri jej rozhodnutiach 100 % rešpektujem, ona hlási ľudí/zver dávno pred tým, než som ja schopná ich vidieť/počuť.

Tak isto cesta domov, po tme, v hmle, v cudzom teréne, stačilo položiť oťaže na krk.
K tejto samostatnosti som obe kobyly, čo som dlhšie jazdila, viedla.

30.12.2020 12:27

Jednou se mi stalo s naší starou jezevčicí (už dávno je v psím nebíčku), že jsme šly na dlouhou procházku v lese, když se u jednoho místa zastavila a začala šíleně štěkat, couvat, dokonce na mě vrčela, když jsem na ní sáhla ... chovala se úplně jinak, hodně mě to vyděsilo. No obešly jsme to nakonec oklikou a ukázalo se, že z druhé strany je skála a u ní pomníček. Do dneška na to vzpomínám, a opravdu dám na "šestý smysl" zvířat...

canka: Já už bych tam sama nejela, leda s dalším člověkem ... ať to kdyžtak sežere jeho :D

30.12.2020 12:42
Pipilota

XXX.XXX.46.93

Nehledala bych tam hned duchy. Ale když se spolehlivý kůň zarazí, dám na něj. U nás v lese jsou smuhy - místa kde vystupuje spodní voda a když je přes to listí, člověk si nevšimne. A právě starší kobyly to znají a vědí že by zapadli. Letos jsou taková místa i na poli ... O nic nejde, když se kůň chce vyhnout nechám ho.

30.12.2020 14:02
MajkaP

XXX.XXX.84.93

Věřila bych koni, párkrát se mi to stalo- vybavuji si dvě příhody, kdy se potvrdilo, že můj kůň měl pravdu. Jednou jsem se v létě chtěla ochladit v neznámém rybníce, byla tam taková krásná písková plážičku.... No zapadly jsme nakonec s kobylou a málem jsme tam zůstaly- dlouho jsem se jí pak omlouvala. S valachem jsem se jednou takhle otočila, když nechtěl sejít do takového údolíčka- řekla jsem si, že jsou tam asi divočáci, byl dost vyděšený. Později jsem zjistila, že se tam ten den urval kus svahu i s cestou....asi by to spadlo s náma, když bych tam vlezla.
Asi je to někdy těžké odlišit on nějaké obyčejné příčiny ( vrabčáci v křoví nebo igelitka), ale zkušenému koni bych věřila, pokud bych měla dojem, že to není "normální"...

30.12.2020 14:29
marta1

XXX.XXX.169.240

Ještě jsem si vzpomněla na jedno podobné starší téma na equichannelu :-)

https://equichannel.cz/forum/diskuze/1329976

30.12.2020 15:57
canka

XXX.XXX.215.5

Ano ano, Pokrušnohoří.....

Nedalo mi to...a musela jsem se na to místo dnes vrátit....večer jsem zkoumala mapu a nic divného nenašla,tak jsem to prostě musela zkusit....zkoumali jsme tu budovu(kobyla je taky drbna jako já ) a pak jsem seskočila a došli jsme k té cestě...kobuše vypadala klidně..já taky nepociťovala to co včera..naskočila jsem zase zpátky do sedla a jeli jsme...kobyla šla klidně..ale dost koukala okolo..divné místo..různě po stromech rozvěšené kosti a lebky zvířat...pak nějaké rozbité gauče...a pak nějaké polorozpadlé týpí...u toho se kobyla zastavila a koukala...sama se pak k němu rozešla a koukala..nechala jsem jí,ať si to místo okouká...a všechno v pohodě..nakonec to byla hezká vyjížďka lesíkem...
Možná tam včera někdo byl..nebo nevím,proč jsme ten pocit včera měli.....jindy mi nevadí,že na vyjížďky jezdím sama,ale uznávám,že dneska bych se nezlobila,kdyby jel někdo se mnou

30.12.2020 17:29
Artemisia

XXX.XXX.97.126

Já jsem přízemák a realista. Hledala bych reálné příčiny.
V kolik hodin jste tam včera byla? Včera krátce po poledni zasáhlo Chorvatsko zemětřesení a údajně bylo tak silné, že bylo možné ho v některých místech cítit i u nás. Nemohlo to být ono?

30.12.2020 19:35

canka: vy jste dvě kelišky... jj, takové místo je divné, přitahuje určitě divné existence, koukněte na KN do náhledu, komu to patří....

30.12.2020 21:07
canka

XXX.XXX.215.5

Artemisia: Já neříkám,že by tam byl nějaký duch nebo něco..to ne..na druhou stranu něco jsem v dětství zažila a na paranormální jevy věřím....spíš mě překvapil ten pocit..že jsme ho měli obě dvě...
Co se týče zemětřesení..to mohla možná cítit kobuša,ale já???Byl to takový pocit úzkosti,prostě pocit strachu...divný...jak říkám,nikdy jsem to nezažila...

Verun: Ano uznávám,jsme dvě kelišky Všechno musíme vědět a vidět V tomhle se naše povahy opravdu sešly
Do katastru už jsem koukala Patří to chlapíkovi,který dluží kam se podívá,co vím z doslechu a podle katastru je v exekuci a na to místo je vydán exekuční příkaz k prodeji nemovitosti...má to číslo popisné..využití stavba technického vybavení...je to o to divnější,že to prostě vypadá jako narychlo opuštěné..ano,vandalové to zničili..ale normálně tam jsou i nějaké hračky..zničené kočárky,tříkolka,plyšáci...prostě fakt to působí divně...možná to působilo jako nějaký tábor..třeba se tam něco stalo..nevím..

30.12.2020 23:58
bassrock

XXX.XXX.46.44

Stalo se mi párkrát, že kobyla na známém místě nechtěla jít. Když jsem poprvé nechápala a trvala na svém, malem nás porazil zběsilý downhillista. Ona o něm věděla, já ne.
Teď na ní dám a když někam nechce, tak to respektuji a buď jdeme jinudy nebo opatrně.

V Krkonoších mě jiná hucula vynesla ze sněhové bouře, kdy jsem neviděla nataženou vlastní ruku.
Věřím těmhle zvláštním pocitům, ne nijak dogmaticky, ale prostě věřím.

Canko, to je teda nehezké místo, tam bych taky byla nesvá 😀

31.12.2020 10:07
lenacia

XXX.XXX.173.31

Do půlky léta většinu nervů přejala Sára odemě. Teď od podzimu si všímám ovšem zajímavé věci... Že naopak já dokážu přejmout nervování ze Sáry na sebe... Takže se vynervíme obě

31.12.2020 13:43
koně

XXX.XXX.174.63

canka napsal(a):
Artemisia: Já neříkám,že by tam byl nějaký duch nebo něco..to ne..na druhou stranu něco jsem v dětství zažila a na paranormální jevy věřím....spíš mě překvapil ten pocit..že jsme ho měli obě dvě...
Co se týče zemětřesení..to mohla možná cítit kobuša,ale já???Byl to takový pocit úzkosti,prostě pocit strachu...divný...jak říkám,nikdy jsem to nezažila...

Verun: Ano uznávám,jsme dvě kelišky Všechno musíme vědět a vidět V tomhle se naše povahy opravdu sešly
Do katastru už jsem koukala Patří to chlapíkovi,který dluží kam se podívá,co vím z doslechu a podle katastru je v exekuci a na to místo je vydán exekuční příkaz k prodeji nemovitosti...má to číslo popisné..využití stavba technického vybavení...je to o to divnější,že to prostě vypadá jako narychlo opuštěné..ano,vandalové to zničili..ale normálně tam jsou i nějaké hračky..zničené kočárky,tříkolka,plyšáci...prostě fakt to působí divně...možná to působilo jako nějaký tábor..třeba se tam něco stalo..nevím..

Fuj,tam bych nešla ani sama,natož ještě kdyby se připojil se svým nechutusem kůň
Je to něco opuštěného a následně bezdomovci vybydleného do totálního hnusu
Ovšem co to mohlo tam někde v lese být?
Těžko říct.
Kolem nás bývaly takové vojenské objekty.Které někdo po revoluci za nějakým účelem předělal a následně opustil .Nebo je opustila armáda ,a pak se nastěhoval zub času a bezďáci

Přidejte reakci

Přidat smajlík