Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

P.etra

15.1.2021 12:35
P.etra

XXX.XXX.191.86

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat kolik asi stojí 1 strouhání kopyt?

15.1.2021 12:49
jbb

XXX.XXX.70.103

To je za poslední dobu asi 5. téma, které jste založila a v kterém se ptáte na finance související s koněm. I na to strouhání už jste se ptala a dostala nějaké odpovědi.

Jste negramotná a předchozí odpovědi jste nepochopila? Nebo doufáte, že teď bude někdo odpovídat jinak?

arte.P

15.1.2021 13:07
arte.P

XXX.XXX.157.18

P.etra napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat kolik asi stojí 1 strouhání kopyt?

A můžu se já zeptat, když stále tak zjišťujete ceny - s jakou celkovou měsíční částkou na koně počítáte?

P.etra

15.1.2021 13:26
P.etra

XXX.XXX.191.86

arte.P napsal(a):
A můžu se já zeptat, když stále tak zjišťujete ceny - s jakou celkovou měsíční částkou na koně počítáte?

No, našla jsem ustájení za měsíc 3000 kč plus počítám s příplatkem pro potřeby koně. Dále bych potřebovala vědět kolik mě teda vyjde kovář, ale někdo mi říkal že něco kolem 500kč ale moc nevím. No takže počítám tam 6000 měsíčně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2021 13:35

A kolik počítáš a máš na nenadálé výdaje?

arte.P

15.1.2021 13:35
arte.P

XXX.XXX.157.18

P.etra napsal(a):
No, našla jsem ustájení za měsíc 3000 kč plus počítám s příplatkem pro potřeby koně. Dále bych potřebovala vědět kolik mě teda vyjde kovář, ale někdo mi říkal že něco kolem 500kč ale moc nevím. No takže počítám tam 6000 měsíčně.

Kovář může vyjít na pár stovek i klidně na pár tisíc, podle toho, co bude kůň potřebovat, ne každému stačí vystrouhat, na to neexistuje správná odpověď.

Podle vedlejšího vlákna usuzuje, že koně nemáte a hledáte bezplatný pronájem - bude majitel souhlasit s převozem? Dá koně do vybraného ustájení? Hádám za ty peníze nějaké né moc kvalitní pastevko.

Dotazů by mě napadlo ještě hodně, ale jeden základní - pro podpis smlouvy je třeba plnoletost, což si myslím, že splněno není, takže podepisovat budou rodiče? Souhlasí s tím? On kůň i v pronájmu je dost velká zodpovědnost.

P.etra

15.1.2021 13:48
P.etra

XXX.XXX.191.86

arte.P napsal(a):
Kovář může vyjít na pár stovek i klidně na pár tisíc, podle toho, co bude kůň potřebovat, ne každému stačí vystrouhat, na to neexistuje správná odpověď.

Podle vedlejšího vlákna usuzuje, že koně nemáte a hledáte bezplatný pronájem - bude majitel souhlasit s převozem? Dá koně do vybraného ustájení? Hádám za ty peníze nějaké né moc kvalitní pastevko.

Dotazů by mě napadlo ještě hodně, ale jeden základní - pro podpis smlouvy je třeba plnoletost, což si myslím, že splněno není, takže podepisovat budou rodiče? Souhlasí s tím? On kůň i v pronájmu je dost velká zodpovědnost.

Děkuji, nějakou takovou odpověď jsem si představovala. A ohledně té stáje, tak už tam chodím 2 roky pomáhat a koníci tam jsou zdraví, výběhy velký... A smlouvu budou podepisovat rodiče.

arte.P

15.1.2021 14:06
arte.P

XXX.XXX.157.18

P.etra napsal(a):
Děkuji, nějakou takovou odpověď jsem si představovala. A ohledně té stáje, tak už tam chodím 2 roky pomáhat a koníci tam jsou zdraví, výběhy velký... A smlouvu budou podepisovat rodiče.

Tak asi není nic jednoduššího, než se na cenu zeptat tam, za dva roky jste se s kovářem snad potkali

15.1.2021 16:54

P.etra napsal(a):

To je spodní hranice na běžný provoz. Nenadálé výdaje můžou být dost jinde.

15.1.2021 18:04
Tasyrka

XXX.XXX.39.210

a počítáte do základních výdajů odčervování, očkování, pravidelná korektura zubů, pravidelný fyzio, příkrmy a minerálku? A to nepočítám nákup vybavení (sedlo, uzdečka, podsedlovky, odpocka, šíťka proti mouchám, deky kdyby bylo potřeba, ohlávky, vodítka...) a to ještě nejsme v kategorii kdyby se koni něco náhodou stalo...

16.1.2021 13:36

No já když jsem jednu dobu musela kovat ortopedicky, tak mě jedno kování i s koupí podkov vyšlo na 2500 Kč každých 6 týdnů ...

Ale jo, strouhání se dá sehnat třeba za ty 4-5 stovek. Jenom pozor - nikdy předem nevíte, co váš kůň, kterého ještě nemáte doma, bude potřebovat. Prodávající vám může nakukat leccos ... a pak zjistíte, že ten "od narození bosý" kůň třeba nedává terény ve vašem okolí a kovat se bude muset. To je jen příklad.

Přidejte reakci

Přidat smajlík